X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak idę 29 bo lekarz idzie później na tygodniowy urlop i dopiero 8 bym miała wizytę. Lekarz powiedział, że woli w 12 ( u mnie 11+4) niż 13+1. Jak nie będzie dobrze widać to przyjdę tego 8,a za wizytę nic nie zapłacę.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Nova a Ty gdzie chcesz rodzic ?

Nastawiam się na Żory, ale poprzednio też się nastawiałam, a wylądowałam w Katowicach na Ligocie :p teraz mam nadzieję, że z dzidiolem będzie wszystko ok i nie trzeba będzie nigdzie daleko jeździć. Prawie wszystkie znajome rodziły w Żorach i sobie chwalą.poza tym, z mojego końca Rybnika dużo lepiej mi dojechać na Żory, niż na Rybnik.

A ja nadal zastanawiam się, czy kupować drugie łóżeczko, czy już łóżko dla starszego. Mamusie doradzcie, czy półtoraroczne dziecko może już bezpiecznie spać w łóżku? Takim oczywiście z niskimi barierkami.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam camarelo wózek ,zwłaszcza dla wysokich mam. Duża gondola,koła pompowane, duża spacerówka do tego, byłam meeeeega zadowolona przy Poli z niego :)

gratuluje XYZ córci (wstępnie) :)
    Goemi to razem mamy genetyczne :) u mnie będzie 12+5 :)
    nova znam dzieci które już same śpią w tym wieku, wszystko zależy od dziecka :)

XYZ89, _nova lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova moim zdaniem jak najbardziej możesz kupic wieksze lozko dla starszaka:)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj byla rozmowa o bolach xD
    Ja okazuje sie ze nie moge za dlugo siedziec bo mnie boli podbrzusze i pelcy :| jak leze jest ok ale z siedzeniem ciezko .

A co do wozka to bede miala Expandera, kiedys nawet wstawialam zdjecie. Od sasiadki za 150zl 3w1 :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy xlandera xmove i jestem bardzo zadowolona. Może nie najlżejszy ale świetnie sobie radzi w każdym terenie, bardzo zwrotny. Super kosz na zakupy. Używam do tej pory, czyli 15,5 msca. Dzisiaj kupiliśmy valco baby snap 4 ze względu na wagę spacerówki. Pewnie gdybym nie była w ciąży to dalej jeździłaby tym.
    Co do łóżeczka. Powoli myślimy nad urządzeniem pokoju dla Młodego i przeniesienie go. Niech tylko zacznie przesypiać noce. Myśle, ze będziemy próbować coś w okolicach wakacji. I chce już normalne łóżko dla niego.

Wysłany: 19 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek też to właśnie odkryłam na stypie..

A macie tak,że w nocy budzi Was ból brzucha? mnie jakby bolał dzisiaj przez sen,obudziłam się i faktycznie chwilę bolał (dość mocno).

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko dobrze! :) Kość nosowa jest, nt 1,8. Serducho bije 168/min. Dzidzia ma 5,8cm :) krew na pappę pobrana :) a płeć nieznana, ale największa ulga, że dzidzia zdrowa :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed60ae2e06a2.jpg

Kookosowa, Karooo93, wiktoriaa, przedszkolanka:), paulina2811, Matka30+, Awaria_90, brunetka91, brunetka91, Dominika32, Goemi, Aguuula;2525, _nova, moni05, Irka, Paolka_25, Jupik, Kotecki, Cabrera, XYZ89, kkkaaarrr, kalcia, APrzybylska, japonka, mia4444 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    ja polecam camarelo wózek ,zwłaszcza dla wysokich mam. Duża gondola,koła pompowane, duża spacerówka do tego, byłam meeeeega zadowolona przy Poli z niego :)

gratuluje XYZ córci (wstępnie) :)
    Goemi to razem mamy genetyczne :) u mnie będzie 12+5 :)
    nova znam dzieci które już same śpią w tym wieku, wszystko zależy od dziecka :)

Też miałam camarelo. Super duży i gondola nam służyła za łóżeczko w czasie wyjazdu

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No nie wiedziałam, że wózek dla 2 można już za 1000 kupić..
    Mozna. Za 899 dokładnie. Graco ma aż kilka modeli.

Jupik lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie,termin początek listopada ale cięcie koniec października do ustalenia według stanu blizny później. Jest serduszko <3 ,wszystko ok tylko krwiak gratis :/

Dominika32, przedszkolanka:), sunshine03, Kookosowa, Paolka_25, Jupik, APrzybylska lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D

Wysłany: 19 marca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem ciemna masa jak nic.. mogłaby któraś podesłać linka do lidla z tymi ciążowymi ubraniami? No za chiny ja tego znaleźć nie potrafię..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=1298&week=1

będą tylko jakieś koszulki, legginsy i sukienka
    no i dla dzieci body itd.

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dziewczyny jestem ciemna masa jak nic.. mogłaby któraś podesłać linka do lidla z tymi ciążowymi ubraniami? No za chiny ja tego znaleźć nie potrafię..
    Tez się naszukalam :) https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=1298&week=1

przedszkolanka:), .Aleksandra. lubią tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png

Wysłany: 19 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuję <3

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez klocicie sie ze swoimi mezami? Zamiast spokojnie cieszyc sie ciaza ciagle mamy o cos konflikt.

01589vvj37l1te20.png
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat wózków dzisiaj na tapecie :) Ja mialam Jedo bartatina (czy jakoś tak :) ), kupiłam używany 3w1 za 400 zł w bardzo dobrym stanie i byłam mega zadowolona. Duża gondola, duże pompowane koła, także po śniegu jeździło się super. Spacerówka też spora, dla mnie to był akurat minus, bo córka to taka kruszynka i się zsuwala, ale kupiliśmy wkładkę i było lepiej. Dopiero w październiku kupiliśmy lżejsza spacerowke bo już miałam dosyć dźwigania, ale to porażka. Nigdy więcej wózka na piankowych kołach, a szczególnie w zimie.

Także gondola czeka na dzidziusia i dopiero później kupimy lepsza spacerowke.

A co do reszty wyprawki to tylko jakies drobiazgi będę musiała dokupić bo wszystko mam po małej. Tyle kasy zostanie w kieszeni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 20:52

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie moze o tym zeby lekarz nie mogl znalezc kosci nosowej?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    Czy wy tez klocicie sie ze swoimi mezami? Zamiast spokojnie cieszyc sie ciaza ciagle mamy o cos konflikt.

My na szczęście nie. W ogóle mój mąż to skarb, bardzo mi pomaga w domu, mimo, że dużo pracuje. Ja czuję się tak fatalnie, że czasem nawet nie mam siły zrobić obiadu, a sprzątam tylko pobieżnie, aby się o nic nie potknac. I on to wszystko rozumie także super. W ogóle sam mówi, że widać, że w tej ciąży bardziej się męczę.

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:

Oj tak... I to niby o bzdury...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ