Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
XxMoniaXx wrote:Nova a Ty gdzie chcesz rodzic ?
Nastawiam się na Żory, ale poprzednio też się nastawiałam, a wylądowałam w Katowicach na Ligocie :p teraz mam nadzieję, że z dzidiolem będzie wszystko ok i nie trzeba będzie nigdzie daleko jeździć. Prawie wszystkie znajome rodziły w Żorach i sobie chwalą.poza tym, z mojego końca Rybnika dużo lepiej mi dojechać na Żory, niż na Rybnik.
A ja nadal zastanawiam się, czy kupować drugie łóżeczko, czy już łóżko dla starszego. Mamusie doradzcie, czy półtoraroczne dziecko może już bezpiecznie spać w łóżku? Takim oczywiście z niskimi barierkami. -
ja polecam camarelo wózek ,zwłaszcza dla wysokich mam. Duża gondola,koła pompowane, duża spacerówka do tego, byłam meeeeega zadowolona przy Poli z niego
gratuluje XYZ córci (wstępnie)
Goemi to razem mamy genetyczneu mnie będzie 12+5
nova znam dzieci które już same śpią w tym wieku, wszystko zależy od dzieckaXYZ89, _nova lubią tę wiadomość
-
A wczoraj byla rozmowa o bolach xD
Ja okazuje sie ze nie moge za dlugo siedziec bo mnie boli podbrzusze i pelcyjak leze jest ok ale z siedzeniem ciezko .
A co do wozka to bede miala Expandera, kiedys nawet wstawialam zdjecie. Od sasiadki za 150zl 3w1 -
My mamy xlandera xmove i jestem bardzo zadowolona. Może nie najlżejszy ale świetnie sobie radzi w każdym terenie, bardzo zwrotny. Super kosz na zakupy. Używam do tej pory, czyli 15,5 msca. Dzisiaj kupiliśmy valco baby snap 4 ze względu na wagę spacerówki. Pewnie gdybym nie była w ciąży to dalej jeździłaby tym.
Co do łóżeczka. Powoli myślimy nad urządzeniem pokoju dla Młodego i przeniesienie go. Niech tylko zacznie przesypiać noce. Myśle, ze będziemy próbować coś w okolicach wakacji. I chce już normalne łóżko dla niego. -
nick nieaktualnyU mnie wszystko dobrze!
Kość nosowa jest, nt 1,8. Serducho bije 168/min. Dzidzia ma 5,8cm
krew na pappę pobrana
a płeć nieznana, ale największa ulga, że dzidzia zdrowa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed60ae2e06a2.jpgKookosowa, Karooo93, wiktoriaa, przedszkolanka:), paulina2811, Matka30+, Awaria_90, brunetka91, brunetka91, Dominika32, Goemi, Aguuula;2525, _nova, moni05, Irka, Paolka_25, Jupik, Kotecki, Cabrera, XYZ89, kkkaaarrr, kalcia, APrzybylska, japonka, mia4444 lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:ja polecam camarelo wózek ,zwłaszcza dla wysokich mam. Duża gondola,koła pompowane, duża spacerówka do tego, byłam meeeeega zadowolona przy Poli z niego
gratuluje XYZ córci (wstępnie)
Goemi to razem mamy genetyczneu mnie będzie 12+5
nova znam dzieci które już same śpią w tym wieku, wszystko zależy od dziecka
Też miałam camarelo. Super duży i gondola nam służyła za łóżeczko w czasie wyjazduprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja dziś po wizycie,termin początek listopada ale cięcie koniec października do ustalenia według stanu blizny później. Jest serduszko
,wszystko ok tylko krwiak gratis
Dominika32, przedszkolanka:), sunshine03, Kookosowa, Paolka_25, Jupik, APrzybylska lubią tę wiadomość
2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualny
-
przedszkolanka:) wrote:Dziewczyny jestem ciemna masa jak nic.. mogłaby któraś podesłać linka do lidla z tymi ciążowymi ubraniami? No za chiny ja tego znaleźć nie potrafię..
https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=1298&week=1
przedszkolanka:), .Aleksandra. lubią tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM
-
Temat wózków dzisiaj na tapecie
Ja mialam Jedo bartatina (czy jakoś tak
), kupiłam używany 3w1 za 400 zł w bardzo dobrym stanie i byłam mega zadowolona. Duża gondola, duże pompowane koła, także po śniegu jeździło się super. Spacerówka też spora, dla mnie to był akurat minus, bo córka to taka kruszynka i się zsuwala, ale kupiliśmy wkładkę i było lepiej. Dopiero w październiku kupiliśmy lżejsza spacerowke bo już miałam dosyć dźwigania, ale to porażka. Nigdy więcej wózka na piankowych kołach, a szczególnie w zimie.
Także gondola czeka na dzidziusia i dopiero później kupimy lepsza spacerowke.
A co do reszty wyprawki to tylko jakies drobiazgi będę musiała dokupić bo wszystko mam po małej. Tyle kasy zostanie w kieszeniWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 20:52
-
.Aleksandra. wrote:Czy wy tez klocicie sie ze swoimi mezami? Zamiast spokojnie cieszyc sie ciaza ciagle mamy o cos konflikt.
My na szczęście nie. W ogóle mój mąż to skarb, bardzo mi pomaga w domu, mimo, że dużo pracuje. Ja czuję się tak fatalnie, że czasem nawet nie mam siły zrobić obiadu, a sprzątam tylko pobieżnie, aby się o nic nie potknac. I on to wszystko rozumie także super. W ogóle sam mówi, że widać, że w tej ciąży bardziej się męczę.