X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak idę 29 bo lekarz idzie później na tygodniowy urlop i dopiero 8 bym miała wizytę. Lekarz powiedział, że woli w 12 ( u mnie 11+4) niż 13+1. Jak nie będzie dobrze widać to przyjdę tego 8,a za wizytę nic nie zapłacę.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Nova a Ty gdzie chcesz rodzic ?

Nastawiam się na Żory, ale poprzednio też się nastawiałam, a wylądowałam w Katowicach na Ligocie :p teraz mam nadzieję, że z dzidiolem będzie wszystko ok i nie trzeba będzie nigdzie daleko jeździć. Prawie wszystkie znajome rodziły w Żorach i sobie chwalą.poza tym, z mojego końca Rybnika dużo lepiej mi dojechać na Żory, niż na Rybnik.

A ja nadal zastanawiam się, czy kupować drugie łóżeczko, czy już łóżko dla starszego. Mamusie doradzcie, czy półtoraroczne dziecko może już bezpiecznie spać w łóżku? Takim oczywiście z niskimi barierkami.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam camarelo wózek ,zwłaszcza dla wysokich mam. Duża gondola,koła pompowane, duża spacerówka do tego, byłam meeeeega zadowolona przy Poli z niego :)

gratuluje XYZ córci (wstępnie) :)
    Goemi to razem mamy genetyczne :) u mnie będzie 12+5 :)
    nova znam dzieci które już same śpią w tym wieku, wszystko zależy od dziecka :)

XYZ89, _nova lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova moim zdaniem jak najbardziej możesz kupic wieksze lozko dla starszaka:)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj byla rozmowa o bolach xD
    Ja okazuje sie ze nie moge za dlugo siedziec bo mnie boli podbrzusze i pelcy :| jak leze jest ok ale z siedzeniem ciezko .

A co do wozka to bede miala Expandera, kiedys nawet wstawialam zdjecie. Od sasiadki za 150zl 3w1 :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy xlandera xmove i jestem bardzo zadowolona. Może nie najlżejszy ale świetnie sobie radzi w każdym terenie, bardzo zwrotny. Super kosz na zakupy. Używam do tej pory, czyli 15,5 msca. Dzisiaj kupiliśmy valco baby snap 4 ze względu na wagę spacerówki. Pewnie gdybym nie była w ciąży to dalej jeździłaby tym.
    Co do łóżeczka. Powoli myślimy nad urządzeniem pokoju dla Młodego i przeniesienie go. Niech tylko zacznie przesypiać noce. Myśle, ze będziemy próbować coś w okolicach wakacji. I chce już normalne łóżko dla niego.

Wysłany: 19 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek też to właśnie odkryłam na stypie..

A macie tak,że w nocy budzi Was ból brzucha? mnie jakby bolał dzisiaj przez sen,obudziłam się i faktycznie chwilę bolał (dość mocno).

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko dobrze! :) Kość nosowa jest, nt 1,8. Serducho bije 168/min. Dzidzia ma 5,8cm :) krew na pappę pobrana :) a płeć nieznana, ale największa ulga, że dzidzia zdrowa :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed60ae2e06a2.jpg

Kookosowa, Karooo93, wiktoriaa, przedszkolanka:), paulina2811, Matka30+, Awaria_90, brunetka91, brunetka91, Dominika32, Goemi, Aguuula;2525, _nova, moni05, Irka, Paolka_25, Jupik, Kotecki, Cabrera, XYZ89, kkkaaarrr, kalcia, APrzybylska, japonka, mia4444 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    ja polecam camarelo wózek ,zwłaszcza dla wysokich mam. Duża gondola,koła pompowane, duża spacerówka do tego, byłam meeeeega zadowolona przy Poli z niego :)

gratuluje XYZ córci (wstępnie) :)
    Goemi to razem mamy genetyczne :) u mnie będzie 12+5 :)
    nova znam dzieci które już same śpią w tym wieku, wszystko zależy od dziecka :)

Też miałam camarelo. Super duży i gondola nam służyła za łóżeczko w czasie wyjazdu

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No nie wiedziałam, że wózek dla 2 można już za 1000 kupić..
    Mozna. Za 899 dokładnie. Graco ma aż kilka modeli.

Jupik lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po wizycie,termin początek listopada ale cięcie koniec października do ustalenia według stanu blizny później. Jest serduszko <3 ,wszystko ok tylko krwiak gratis :/

Dominika32, przedszkolanka:), sunshine03, Kookosowa, Paolka_25, Jupik, APrzybylska lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D

Wysłany: 19 marca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem ciemna masa jak nic.. mogłaby któraś podesłać linka do lidla z tymi ciążowymi ubraniami? No za chiny ja tego znaleźć nie potrafię..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=1298&week=1

będą tylko jakieś koszulki, legginsy i sukienka
    no i dla dzieci body itd.

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dziewczyny jestem ciemna masa jak nic.. mogłaby któraś podesłać linka do lidla z tymi ciążowymi ubraniami? No za chiny ja tego znaleźć nie potrafię..
    Tez się naszukalam :) https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?id=1298&week=1

przedszkolanka:), .Aleksandra. lubią tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png

Wysłany: 19 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuję <3

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez klocicie sie ze swoimi mezami? Zamiast spokojnie cieszyc sie ciaza ciagle mamy o cos konflikt.

01589vvj37l1te20.png
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat wózków dzisiaj na tapecie :) Ja mialam Jedo bartatina (czy jakoś tak :) ), kupiłam używany 3w1 za 400 zł w bardzo dobrym stanie i byłam mega zadowolona. Duża gondola, duże pompowane koła, także po śniegu jeździło się super. Spacerówka też spora, dla mnie to był akurat minus, bo córka to taka kruszynka i się zsuwala, ale kupiliśmy wkładkę i było lepiej. Dopiero w październiku kupiliśmy lżejsza spacerowke bo już miałam dosyć dźwigania, ale to porażka. Nigdy więcej wózka na piankowych kołach, a szczególnie w zimie.

Także gondola czeka na dzidziusia i dopiero później kupimy lepsza spacerowke.

A co do reszty wyprawki to tylko jakies drobiazgi będę musiała dokupić bo wszystko mam po małej. Tyle kasy zostanie w kieszeni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 20:52

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie moze o tym zeby lekarz nie mogl znalezc kosci nosowej?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    Czy wy tez klocicie sie ze swoimi mezami? Zamiast spokojnie cieszyc sie ciaza ciagle mamy o cos konflikt.

My na szczęście nie. W ogóle mój mąż to skarb, bardzo mi pomaga w domu, mimo, że dużo pracuje. Ja czuję się tak fatalnie, że czasem nawet nie mam siły zrobić obiadu, a sprzątam tylko pobieżnie, aby się o nic nie potknac. I on to wszystko rozumie także super. W ogóle sam mówi, że widać, że w tej ciąży bardziej się męczę.

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:

Oj tak... I to niby o bzdury...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ