X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    Czy wy tez klocicie sie ze swoimi mezami? Zamiast spokojnie cieszyc sie ciaza ciagle mamy o cos konflikt.
    My o dziwo nie, ale po pierwsze już się naklocilismy w swoim związku, a po drugie jeszcze wiele przed nami. Nie zamartwiaj się. Ciąża to trudny czas dla partnerów, wiele obaw, emocji, niewiadomych. Mój mąż odkąd dowiedzieliśmy się o dziecku liczy kasę. To normalne, że jest napięta atmosfera. Odetchnij i odpuść - mam już doświadczenie, bo to już mój drugi mąż :):) :)

.Aleksandra. lubi tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Slyszalyscie moze o tym zeby lekarz nie mogl znalezc kosci nosowej?
    Nie mógł znaleźć czy jej nie ma? Bo jak nie mógł znaleźć to kiepski lekarz A jak nie ma to już potrzeba szerszej diagnostyki

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    Czy wy tez klocicie sie ze swoimi mezami? Zamiast spokojnie cieszyc sie ciaza ciagle mamy o cos konflikt.

My jesteśmy bardzo zgodni. Czasem coś się znajdzie najczęściej w czasie jazdy samochodem hehe :)
    Mój mąż też bardzo mnie wspiera. Wie że czuje się źle i wszystko robi w domu.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:

Nooooo u mnie to masakra,i to wszystko ja prowokuje.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, jeśli nie ma kości nosowej, to jest ryzyko wad wrodzonych i potrzebna jest dalsza diagnostyka.

Dziewczyny dzisiaj w badaniu moczu wyszły mi bakterie. :/ Wizytę mam w czwartek. Powtórzyć badanie jutro czy już czekać do wizyty? Mocz pobrałam raczej dobrze. Objawów też raczej nie mam

• meerici Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja już po badaniu, wszystko prawidłowo :) termin zmienił mi się na 27 września, obecnie Bejbik ma 6 cm, FHR 158, NT 1,6, kość nosowa obecna. Krew pobrana, wynik za tydzień. No i prawdopodobnie chłopczyk :)

Kookosowa, przedszkolanka:), CodziennoscM, sunshine03, emikey, Irka, Paolka_25, Aguuula;2525, _nova, moni05, Awaria_90, brunetka91, Jupik, Kotecki, Dominika32, Neroli, Cabrera, XYZ89, kkkaaarrr, kasia1518, APrzybylska, japonka lubią tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ?
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    My o dziwo nie, ale po pierwsze już się naklocilismy w swoim związku, a po drugie jeszcze wiele przed nami. Nie zamartwiaj się. Ciąża to trudny czas dla partnerów, wiele obaw, emocji, niewiadomych. Mój mąż odkąd dowiedzieliśmy się o dziecku liczy kasę. To normalne, że jest napięta atmosfera. Odetchnij i odpuść - mam już doświadczenie, bo to już mój drugi mąż :):) :)
    Dzieki. Wiem to tez wina hormonow. Poza tym u nas oprocz ciazy jeszcze jedna zmiana szukanie mieszkania wiec stresy dodatkowe.

01589vvj37l1te20.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    u nas tfu tfu spokój nawet ;P pomaga mi dużo,dużo w domu robi, sprząta, wziął się za taras, później w domu remont. Ja niestety nie jestem w stanie i widzi to ,że się męczę.

Sunshine ja bym już do wizyty chyba czekała, tymczasem dużo wody pij i jedz żurawinę :)

sunshine03 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    I ja już po badaniu, wszystko prawidłowo :) termin zmienił mi się na 27 września, obecnie Bejbik ma 6 cm, FHR 158, NT 1,6, kość nosowa obecna. Krew pobrana, wynik za tydzień. No i prawdopodobnie chłopczyk :)
    super, gratuluję :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Slyszalyscie moze o tym zeby lekarz nie mogl znalezc kosci nosowej?
    Na ostatnim usg lekarz powiedział mi że jest za wcześnie na genetyczne ale widać już kość nosowa więc moze już wykluczyć zespół Downa. Powiedział, że te dzieci nie mają jej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .Aleksandra. wrote:
    Dzieki. Wiem to tez wina hormonow. Poza tym u nas oprocz ciazy jeszcze jedna zmiana szukanie mieszkania wiec stresy dodatkowe.
    No widzisz. Będzie dobrze :) Jak mnie mąż wkurza to mu grozę, że jak będzie tak dalej gadał to uratuje go tylko jubiler :) a jego córka odpowiada "albo nowe buty" i atmosfera się rozluźnienia :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici gratki :)

No właśnie on jej powiedział że nie umie znaleźć. W sumie wydaje mi się że widze i nos i kość w miejscu gdzie zaznaczyłam. Może się mylę... a przezierność ma w normie bo 2 ..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7f3a29e1c88.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 21:07

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    ja polecam camarelo wózek ,zwłaszcza dla wysokich mam. Duża gondola,koła pompowane, duża spacerówka do tego, byłam meeeeega zadowolona przy Poli z niego :)

gratuluje XYZ córci (wstępnie) :)
    Goemi to razem mamy genetyczne :) u mnie będzie 12+5 :)
    nova znam dzieci które już same śpią w tym wieku, wszystko zależy od dziecka :)
    Ja mam camarello Sevilla po starszej córce, córka wózków bardzo w gondoli bardzo długo jeździła bo i jest chyba jedna z największych 85 cm. Spacerówka też mi się podobała bardzo.

przedszkolanka:), Kookosowa lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek u mnie lekarz zrobił zbliżenie na kość nosową, jak pokazywał i jak dla mnie ona wyglądała tak jakby była odrobinę przed głową, a nie w tym miejscu co zaznaczyłas. Ale ze mnie żaden ekspert to raz i dwa dziecko może przechylić głowę i to już będzie inaczej widać.

W czwartek mam jeszcze jedno usg genetyczne, to zwrócę dokładniej na to uwagę, jak ta kość jest umiejscowiona i dam znać.

Ja bym poszła na drugie usg na Twoim miejscu. Szkoda, że odwołałaś to w gyncentrum. Miałabyś 2 dla porównania. Pewnie ta kość jest tylko ginka nie mogła znaleźć. Ma certyfikat fmf?

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Kiniorek u mnie lekarz zrobił zbliżenie na kość nosową, jak pokazywał i jak dla mnie ona wyglądała tak jakby była odrobinę przed głową, a nie w tym miejscu co zaznaczyłas. Ale ze mnie żaden ekspert to raz i dwa dziecko może przechylić głowę i to już będzie inaczej widać.

W czwartek mam jeszcze jedno usg genetyczne, to zwrócę dokładniej na to uwagę, jak ta kość jest umiejscowiona i dam znać.

Ja bym poszła na drugie usg na Twoim miejscu. Szkoda, że odwołałaś to w gyncentrum. Miałabyś 2 dla porównania. Pewnie ta kość jest tylko ginka nie mogła znaleźć. Ma certyfikat fmf?

Ale to nie moje :) napisałam że to znajomej. strasznie przeżywa... i nie wiem jak ją uspokoić, a iść chce znowu do innego lekarza ale za kilka dni... a nawerami to sobie sama krzywde zrobi

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek wcale jej się nie dziwię. Poszłabym jak najszybciej do jeszcze jednego. Wyobrażam sobie jak musi być zdenerwowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 21:19

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach ok :) myślę, że znajomą uspokoi dopiero drugie usg. Najlepiej u specjalisty od usg z certyfikatem fmf i dobrym sprzętem i jak najszybciej tak naprawdę dla jej komfortu psychicznego :) często te historię kończą się dobrze, więc trzeba być dobrej myśli :) w ostateczności jest jeszcze nifty itd. i amniopunkcja, żeby sprawdzić czy dzidzia zdrowa

• Spirit Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym poszła do innego jak najszybciej i wtedy albo w te albo w drugą stronę czyli jest i jest ok albo diagnostyka.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • emikey Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego była jedna z najbardziej białych kości na usg i wystawala bardziej przed głowę. A to był 10 tydz dopiero.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczka dla starszaka. Ja nie jestem przekonana, że moja będzie gotowa. Jak tylko zaczęła wstawać musieliśmy zamienić zwykłe łóżeczko na turystyczne, bo tak nam się obijała, że chyba byśmy musieli całe w ochraniaczach obłożyć. I do tej pory śpi w turystycznym. Często się przewala, podczas snu wędruje z jednego końca na drugi, uwielbia leżeć na samej krawędzi, czyli w sumie na ściance, i jakoś biorąc wszystko do kupy nie widzę jej za pół roku w łóżeczku dziecięcym :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ