X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach :)

Ja oprócz wizyty 25.03 (to będzie 11+5, niby mój Gin powiedział, że to będą genetyczne, ale zobaczymy jakie crl wyjdzie), zapisałam się na niezależną wizytę do polecanego Specjalisty/Profesorka na 01.04. (wtedy też pobiorą mi krew na Pappę).
    I choć cena zwaliła mnie z nóg (400 pln samo usg prenatalne + ewentualne dodatkowe badania), to wolę dwa razy wszystko sprawdzić... ;)

Miłego dnia <3

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine, fajnie, ciszę się, że jesteś zadowolona. To dobra wróżba na moje jutrzejsze badanie :D
    Dzidzia z crl wyszła u ciebie równo jak z OM czy starsza/młodsza, bo 5,8cm to już kawał człowieka :D u mnie jutro będzie dokładnie 12+0 i jak dotąd wymiary dzidzi u mnie pokrywały się z OM i tak się zastanawiam czy też już mam w brzuchu takiego giganta :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zrobię tak, że dzidzia co się urodzi będzie w zwykłym łóżeczku Kini, a Kinia dalej w turystycznym do momentu aż stwierdze, że już można ją przerzucić do dziecięcego. Kto wie, jeszcze pół roku, może do tego czasu już będzie lepiej, ale póki co dla mnie ona jest za żywa i za ruchliwa, żeby spać w takim dziecięcym..no ale zobaczymy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Kiniorek, jeśli nie ma kości nosowej, to jest ryzyko wad wrodzonych i potrzebna jest dalsza diagnostyka.

Dziewczyny dzisiaj w badaniu moczu wyszły mi bakterie. :/ Wizytę mam w czwartek. Powtórzyć badanie jutro czy już czekać do wizyty? Mocz pobrałam raczej dobrze. Objawów też raczej nie mam

Ja tez mam b.liczne wczoraj powtarzałam , bo myślałam, ze może złe pobrane, ale wynik ten sam. Lekarz uspokoił , ze w ciąży to częste i póki w środku wszystko wyglada ok i wydzielina jest ok, a ja nic nie odczuwam to mam się niemartwic.

sunshine03 lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr u mnie wyszlo 12+2 a u lekarza zwyklego byloby 12+4 i wymiar malego 5.87cm :) z sunshine chyba podobny termin bedziemy mialy :)
    A wychodzi na moje data zaplodnienia ze 2.01 (w tedy sie kochalismy) wiec plus minus 4 dni moga sie wahac wymiary wg lekarza.
    U mnie bratowa wpadla w szal zakupow :D mowi ze nie potrafi uwierzyc ze bedzie kolejny maluszek :) (jej siostra rodzila w czerwcu chyba w zeszlym roku), oni sami maja jednego syna, starszy dwa lata od mojego :) raczej sie nie zdecyduja bo juz po 40stce sa wiec chce sie cieszyc dzieciaczkami w rodzinie

Dominika32 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    sunshine, fajnie, ciszę się, że jesteś zadowolona. To dobra wróżba na moje jutrzejsze badanie :D
    Dzidzia z crl wyszła u ciebie równo jak z OM czy starsza/młodsza, bo 5,8cm to już kawał człowieka :D u mnie jutro będzie dokładnie 12+0 i jak dotąd wymiary dzidzi u mnie pokrywały się z OM i tak się zastanawiam czy też już mam w brzuchu takiego giganta :)
    Z om 12+1, a z usg jeden dzień do przodu, bo 12+2 :) na poprzednim usg też było 1 dzień do przodu :)
    ale daty porodu chyba nie będą zmieniać, bo to tylko 1 dzień :)

Jutro sobie porównam, ile przez dwa dni urosło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:09

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• kalcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ez po wizycie tej na NFZ genetyczne. Pomijając fakt, ze 6 pan było umówionych na 8 i czekałam półtora godziny to jestem szczęśliwa. Dzidziutek tak szalał na usg, ze szok, machał rączkami, nóżkami, nawet wyglądał jakby tańczył hehe w końcu u nas taneczna rodzina :) nawet fikołka zrobił. Cudowny widok, uśmiech nie schodził mi z twarzy :) według om 11+1, a według usg jak co każda wizyta 11+4. Kość nosowa widoczna, przeziernosc karkowa 1,6, serducho 150 a dzidziuś ma 4,80 cm :) widać było wszystko, nawet paluszki, oczy i buzie. U swojego prywatnie a genetyczne 3 kwietnia :) Sunshine super , ze u ciebie tez wszystko w porządku :)

sunshine03, Dominika32, _nova, Jupik, przedszkolanka:), Cabrera, meerici, Kookosowa, Matka30+, APrzybylska, kkkaaarrr, kasia1518 lubią tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wgl na jakim etapie jestescie z bolami i mdlosciami?

Bo ja to tak szczerze mowiac,odzyskalam energie,nic mnie juz nie boli:) Nawet w nocy kiedy przewracam sie z boku na bok..nic! wczesniej zawsze cos zakulo,szarpalo...teraz nic

Kalcia a płeć byla widoczna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:13

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dziewczyny a wgl na jakim etapie jestescie z bolami i mdlosciami?

Bo ja to tak szczerze mowiac,odzyskalam energie,nic mnie juz nie boli:) Nawet w nocy kiedy przewracam sie z boku na bok..nic! wczesniej zawsze cos zakulo,szarpalo...teraz nic
    u mnie jest zdecydowanie lepiej :) mdłości prawie w ogóle. Jak już się pojawią to dosłownie na chwileczkę i przechodzi :)
    apetyt odzyskałam i jeść już mogę prawie wszystko :) bywają senne dni, że chętnie bym przespała cały dzień, ale ogólnie mocy do działania mam więcej :D

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Ja tez mam b.liczne wczoraj powtarzałam , bo myślałam, ze może złe pobrane, ale wynik ten sam. Lekarz uspokoił , ze w ciąży to częste i póki w środku wszystko wyglada ok i wydzielina jest ok, a ja nic nie odczuwam to mam się niemartwic.
    U mnie dokładnie to samo. Wyszły b. liczne bakterie. Lekarka tez powiedziała że wydzielina idealna i że wszystko w porządku :) mam powtórzyć mocz dopiero na wizytę za miesiąc.

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, wszystkim którym nie granulowalam dobrych wyników gratuluję i trzymam kciuki za kolejne. :)
    Ja akurat mdłości nie miałam w ogóle. Czasem czuje mocniej zapachy i dużo śpię. Mam ogolnie mało energii. Ale nie mogę narzekać :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super po wizytach <3 ja juz moją chce a tu 8 dni jeszcze.

Dominika ja jak jem to jest dobrze, jak się przyglodze to muli. Wieczory jeszcze na zmuleniu.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się odbija i wróciły zapracia, w nocy mimowolnie obracam się na brzuch i się budzę bo nie wygodnie i przeszkadza (przed ciążą ulubiona pozycja to była na brzuchu).Co do mdłości to wczoraj mnie zmuliło i torche zwróciłam, ale takie coś 2 razy w tygodniu przeżyję :D

Z młodym dzisiaj do kina na "Corgi" i na zakupy na rodzinne urodziny. I mam zagwostkę, bo ni cholery nie mam pomysłu na tort...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:43

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, lekarz nic nie mówił na temat płci, a ja nie dopytywałam :) za dwa tygodnie idę prywatnie na drugie genetyczne i myśle, ze jeśli dzidziuś się dobrze ustawi to wtedy się dowiemy :) chociaż i tak z zakupami zaczekam jeszcze do potwierdzenia przez dwóch lekarzy :D

PS. Dziś dostałam paczkę od mamyginekolog . Zamówiłam zestaw dla noworodka i pieluchy tetrowe i flanelowe- super jakość :) i uważam, ze cena ze okej. Polecam ;) córcia miała radość z otwierania prezentu dla dzidziusia :D a ona sama dostała w tym czasie piżamkę nowa , żeby nie czuła się poszkodowana :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • _nova Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie do odmiany mdłości atakują że zdwojoną siła :/ wieczorami jest masakra. Nawet dzisiaj w nocy myślałam, że będę zwracać, a teoretycznie powinno już mi minąć. Ciągle czuję się struta.

Właśnie położna założyła mi kartę ciąży, teraz czekam na wizytę :) stresuje się, jak przed maturą. Serio.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim z dobrych wizyt :)

U nas mdłości już bardzo słabe. Wczoraj jakaś rewolucja ale w jelitach.
    Na wadze nadal stoję. Za to mam jadło wstręt. A na świeże owoce nie mogę patrzeć. Za to ogórki wchodzą pięknie. Suszone owoce w śniadaniu też.

Wrócę do domu i też czeka na mnie paczka od mama ginekolog. Zamówiłam segregator bo strasznie mi się spodobał. Ostatnia planowaną ciążą więc nie będę oszczędzać :) miłego dnia

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    A mnie do odmiany mdłości atakują że zdwojoną siła :/ wieczorami jest masakra. Nawet dzisiaj w nocy myślałam, że będę zwracać, a teoretycznie powinno już mi minąć. Ciągle czuję się struta.

Właśnie położna założyła mi kartę ciąży, teraz czekam na wizytę :) stresuje się, jak przed maturą. Serio.

Czekam na info :)
    Będzie dobrze :)

https://www.mojewypieki.com/przepis/bomba-truskawkowo---czekoladowa jak mi ten tort wyjdzie to jestem mistrz :D

_nova lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • APrzybylska Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratuluję wszystkim mamusiom po wizytach :D Cieszę się z pozytywnych wiadomości, aż miło się to czyta i samemu bardziej niecierpliwie czeka na swoją wizytę.

Odnośnie wózków, to dla córci mieliśmy Bebetto Nico 2w1. Niestety spacerówka okazała się czołgiem i kupiliśmy wózek Fjessa Sky Comfort R (w wersji jeans). Teraz zdecydowanie będziemy musieli kupić nowy wózek dla dwóch dzidzi.

Macie jakieś konkretne typy łóżeczek dla starszaków? Robimy właśnie pokój dla Zuzi i chcemy wstawić jej "dorosłe łóżko" :)

Ja mam mdłości nadal falami i też zdarzają mi się bóle brzucha w nocy. A od dwóch dni kłuje mnie jajnik.

Powodzenia dzisiaj! czekam na wieści :)

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • _nova Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po :) z dzidziolem wszystko ok. Mierzy 2,6 (wydaje mi się jakoś mało, ale lekarz nie mial zastrzeżeń). Termin na 14.10. dostałam skierowanie do poradni chorób zakaźnych ze względu na złe wyniki toxollazmozy. Lekarz powiedział, że to stare zakażenie, ale wolałby, żeby mnie skonsultowali.
    Jutro mam zbadać krew i mocz i kolejna wizyta za tydzień:)

Kiniorek91, sunshine03, APrzybylska, brunetka91, Dominika32, przedszkolanka:), Jupik, Cabrera, kasia1518, Matka30+, moni05, Kookosowa, japonka, Paolka_25 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova super ;) ciesze sie ze wszystko ok ;)

_nova lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ