Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, powodzenia na wizytach
Ja oprócz wizyty 25.03 (to będzie 11+5, niby mój Gin powiedział, że to będą genetyczne, ale zobaczymy jakie crl wyjdzie), zapisałam się na niezależną wizytę do polecanego Specjalisty/Profesorka na 01.04. (wtedy też pobiorą mi krew na Pappę).
I choć cena zwaliła mnie z nóg (400 pln samo usg prenatalne + ewentualne dodatkowe badania), to wolę dwa razy wszystko sprawdzić...
Miłego dnia -
sunshine, fajnie, ciszę się, że jesteś zadowolona. To dobra wróżba na moje jutrzejsze badanie
Dzidzia z crl wyszła u ciebie równo jak z OM czy starsza/młodsza, bo 5,8cm to już kawał człowiekau mnie jutro będzie dokładnie 12+0 i jak dotąd wymiary dzidzi u mnie pokrywały się z OM i tak się zastanawiam czy też już mam w brzuchu takiego giganta
-
No ja zrobię tak, że dzidzia co się urodzi będzie w zwykłym łóżeczku Kini, a Kinia dalej w turystycznym do momentu aż stwierdze, że już można ją przerzucić do dziecięcego. Kto wie, jeszcze pół roku, może do tego czasu już będzie lepiej, ale póki co dla mnie ona jest za żywa i za ruchliwa, żeby spać w takim dziecięcym..no ale zobaczymy.
-
sunshine03 wrote:Kiniorek, jeśli nie ma kości nosowej, to jest ryzyko wad wrodzonych i potrzebna jest dalsza diagnostyka.
Dziewczyny dzisiaj w badaniu moczu wyszły mi bakterie.Wizytę mam w czwartek. Powtórzyć badanie jutro czy już czekać do wizyty? Mocz pobrałam raczej dobrze. Objawów też raczej nie mam
Ja tez mam b.liczne wczoraj powtarzałam , bo myślałam, ze może złe pobrane, ale wynik ten sam. Lekarz uspokoił , ze w ciąży to częste i póki w środku wszystko wyglada ok i wydzielina jest ok, a ja nic nie odczuwam to mam się niemartwic.sunshine03 lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Kkkaaarrr u mnie wyszlo 12+2 a u lekarza zwyklego byloby 12+4 i wymiar malego 5.87cm
z sunshine chyba podobny termin bedziemy mialy
A wychodzi na moje data zaplodnienia ze 2.01 (w tedy sie kochalismy) wiec plus minus 4 dni moga sie wahac wymiary wg lekarza.
U mnie bratowa wpadla w szal zakupowmowi ze nie potrafi uwierzyc ze bedzie kolejny maluszek
(jej siostra rodzila w czerwcu chyba w zeszlym roku), oni sami maja jednego syna, starszy dwa lata od mojego
raczej sie nie zdecyduja bo juz po 40stce sa wiec chce sie cieszyc dzieciaczkami w rodzinie
Dominika32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:sunshine, fajnie, ciszę się, że jesteś zadowolona. To dobra wróżba na moje jutrzejsze badanie
Dzidzia z crl wyszła u ciebie równo jak z OM czy starsza/młodsza, bo 5,8cm to już kawał człowiekau mnie jutro będzie dokładnie 12+0 i jak dotąd wymiary dzidzi u mnie pokrywały się z OM i tak się zastanawiam czy też już mam w brzuchu takiego giganta
na poprzednim usg też było 1 dzień do przodu
ale daty porodu chyba nie będą zmieniać, bo to tylko 1 dzień
Jutro sobie porównam, ile przez dwa dni urosłoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:09
kkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Ja już ez po wizycie tej na NFZ genetyczne. Pomijając fakt, ze 6 pan było umówionych na 8 i czekałam półtora godziny to jestem szczęśliwa. Dzidziutek tak szalał na usg, ze szok, machał rączkami, nóżkami, nawet wyglądał jakby tańczył hehe w końcu u nas taneczna rodzina
nawet fikołka zrobił. Cudowny widok, uśmiech nie schodził mi z twarzy
według om 11+1, a według usg jak co każda wizyta 11+4. Kość nosowa widoczna, przeziernosc karkowa 1,6, serducho 150 a dzidziuś ma 4,80 cm
widać było wszystko, nawet paluszki, oczy i buzie. U swojego prywatnie a genetyczne 3 kwietnia
Sunshine super , ze u ciebie tez wszystko w porządku
sunshine03, Dominika32, _nova, Jupik, przedszkolanka:), Cabrera, meerici, Kookosowa, Matka30+, APrzybylska, kkkaaarrr, kasia1518 lubią tę wiadomość
24 lata -
Dziewczyny a wgl na jakim etapie jestescie z bolami i mdlosciami?
Bo ja to tak szczerze mowiac,odzyskalam energie,nic mnie juz nie boli:) Nawet w nocy kiedy przewracam sie z boku na bok..nic! wczesniej zawsze cos zakulo,szarpalo...teraz nic
Kalcia a płeć byla widoczna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:13
-
nick nieaktualnyDominika32 wrote:Dziewczyny a wgl na jakim etapie jestescie z bolami i mdlosciami?
Bo ja to tak szczerze mowiac,odzyskalam energie,nic mnie juz nie boli:) Nawet w nocy kiedy przewracam sie z boku na bok..nic! wczesniej zawsze cos zakulo,szarpalo...teraz nicmdłości prawie w ogóle. Jak już się pojawią to dosłownie na chwileczkę i przechodzi
apetyt odzyskałam i jeść już mogę prawie wszystkobywają senne dni, że chętnie bym przespała cały dzień, ale ogólnie mocy do działania mam więcej
-
kalcia wrote:Ja tez mam b.liczne wczoraj powtarzałam , bo myślałam, ze może złe pobrane, ale wynik ten sam. Lekarz uspokoił , ze w ciąży to częste i póki w środku wszystko wyglada ok i wydzielina jest ok, a ja nic nie odczuwam to mam się niemartwic.
mam powtórzyć mocz dopiero na wizytę za miesiąc.
sunshine03 lubi tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Cześć Dziewczyny, wszystkim którym nie granulowalam dobrych wyników gratuluję i trzymam kciuki za kolejne.
Ja akurat mdłości nie miałam w ogóle. Czasem czuje mocniej zapachy i dużo śpię. Mam ogolnie mało energii. Ale nie mogę narzekaćsunshine03 lubi tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM
-
Mnie się odbija i wróciły zapracia, w nocy mimowolnie obracam się na brzuch i się budzę bo nie wygodnie i przeszkadza (przed ciążą ulubiona pozycja to była na brzuchu).Co do mdłości to wczoraj mnie zmuliło i torche zwróciłam, ale takie coś 2 razy w tygodniu przeżyję
Z młodym dzisiaj do kina na "Corgi" i na zakupy na rodzinne urodziny. I mam zagwostkę, bo ni cholery nie mam pomysłu na tort...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:43
-
Dominika, lekarz nic nie mówił na temat płci, a ja nie dopytywałam
za dwa tygodnie idę prywatnie na drugie genetyczne i myśle, ze jeśli dzidziuś się dobrze ustawi to wtedy się dowiemy
chociaż i tak z zakupami zaczekam jeszcze do potwierdzenia przez dwóch lekarzy
PS. Dziś dostałam paczkę od mamyginekolog . Zamówiłam zestaw dla noworodka i pieluchy tetrowe i flanelowe- super jakośći uważam, ze cena ze okej. Polecam
córcia miała radość z otwierania prezentu dla dzidziusia
a ona sama dostała w tym czasie piżamkę nowa , żeby nie czuła się poszkodowana
24 lata -
A mnie do odmiany mdłości atakują że zdwojoną siła
wieczorami jest masakra. Nawet dzisiaj w nocy myślałam, że będę zwracać, a teoretycznie powinno już mi minąć. Ciągle czuję się struta.
Właśnie położna założyła mi kartę ciąży, teraz czekam na wizytęstresuje się, jak przed maturą. Serio.
-
Gratulacje wszystkim z dobrych wizyt
U nas mdłości już bardzo słabe. Wczoraj jakaś rewolucja ale w jelitach.
Na wadze nadal stoję. Za to mam jadło wstręt. A na świeże owoce nie mogę patrzeć. Za to ogórki wchodzą pięknie. Suszone owoce w śniadaniu też.
Wrócę do domu i też czeka na mnie paczka od mama ginekolog. Zamówiłam segregator bo strasznie mi się spodobał. Ostatnia planowaną ciążą więc nie będę oszczędzaćmiłego dnia
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
_nova wrote:A mnie do odmiany mdłości atakują że zdwojoną siła
wieczorami jest masakra. Nawet dzisiaj w nocy myślałam, że będę zwracać, a teoretycznie powinno już mi minąć. Ciągle czuję się struta.
Właśnie położna założyła mi kartę ciąży, teraz czekam na wizytęstresuje się, jak przed maturą. Serio.
Czekam na info
Będzie dobrze
https://www.mojewypieki.com/przepis/bomba-truskawkowo---czekoladowa jak mi ten tort wyjdzie to jestem mistrz_nova lubi tę wiadomość
-
Hej, gratuluję wszystkim mamusiom po wizytach
Cieszę się z pozytywnych wiadomości, aż miło się to czyta i samemu bardziej niecierpliwie czeka na swoją wizytę.
Odnośnie wózków, to dla córci mieliśmy Bebetto Nico 2w1. Niestety spacerówka okazała się czołgiem i kupiliśmy wózek Fjessa Sky Comfort R (w wersji jeans). Teraz zdecydowanie będziemy musieli kupić nowy wózek dla dwóch dzidzi.
Macie jakieś konkretne typy łóżeczek dla starszaków? Robimy właśnie pokój dla Zuzi i chcemy wstawić jej "dorosłe łóżko"
Ja mam mdłości nadal falami i też zdarzają mi się bóle brzucha w nocy. A od dwóch dni kłuje mnie jajnik.
Powodzenia dzisiaj! czekam na wieści14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Już po
z dzidziolem wszystko ok. Mierzy 2,6 (wydaje mi się jakoś mało, ale lekarz nie mial zastrzeżeń). Termin na 14.10. dostałam skierowanie do poradni chorób zakaźnych ze względu na złe wyniki toxollazmozy. Lekarz powiedział, że to stare zakażenie, ale wolałby, żeby mnie skonsultowali.
Jutro mam zbadać krew i mocz i kolejna wizyta za tydzieńKiniorek91, sunshine03, APrzybylska, brunetka91, Dominika32, przedszkolanka:), Jupik, Cabrera, kasia1518, Matka30+, moni05, Kookosowa, japonka, Paolka_25 lubią tę wiadomość