X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Garatulacje wizyt i super, że wszystko w porządku 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 15:58

_nova lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APrzybylska wrote:
    Hej, gratuluję wszystkim mamusiom po wizytach :D Cieszę się z pozytywnych wiadomości, aż miło się to czyta i samemu bardziej niecierpliwie czeka na swoją wizytę.

Odnośnie wózków, to dla córci mieliśmy Bebetto Nico 2w1. Niestety spacerówka okazała się czołgiem i kupiliśmy wózek Fjessa Sky Comfort R (w wersji jeans). Teraz zdecydowanie będziemy musieli kupić nowy wózek dla dwóch dzidzi.

Macie jakieś konkretne typy łóżeczek dla starszaków? Robimy właśnie pokój dla Zuzi i chcemy wstawić jej "dorosłe łóżko" :)

Ja mam mdłości nadal falami i też zdarzają mi się bóle brzucha w nocy. A od dwóch dni kłuje mnie jajnik.

Powodzenia dzisiaj! czekam na wieści :)

Jak zdecydujesz się na łóżeczko i zaczniesz użytkować daj znać. Widzę, że nasze córy niemal rówieśnice (moja ja z 3.04 ;-) ) i jestem ciekawa jak Twoja przyjmie łóżeczko. Kurcze, mam wrażenie, że moja niegotowa, ale może się mylę..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorsze mdłości były w tyg.9+ i 10+. Teraz jest 11+5 i jest lepiej. Hafty już rzadko, muli wieczorami standardowo, ale do przeżycia. Czyli chyba się sprawdza, że po 12 przechodzi. Beta osiągnęła już max.i teraz chyba zacznie spadać.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dobrych wiadomości na wizytach. Przed chwilą miałam wizytę panstwowa i dopiero założyli mi kartę. Dziewczyny jak to jest u Was na wizytach bo ja w lux medzie i tu panstwowo nie zrobili mi jeszcze badania fizykalnego. W poprzedniej ciąży na każdej wizycie mnie lekarz badał.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Gratki dobrych wiadomości na wizytach. Przed chwilą miałam wizytę panstwowa i dopiero założyli mi kartę. Dziewczyny jak to jest u Was na wizytach bo ja w lux medzie i tu panstwowo nie zrobili mi jeszcze badania fizykalnego. W poprzedniej ciąży na każdej wizycie mnie lekarz badał.
    Nie ma potrzeby, mądrzy lekarze. Badania wewnętrzne przeprowadzane za często mogą prowadzić do infekcji.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    To i tak nieźle, bo ja zadzwonilam do przychodni na NFZ pod koniec lutego i do lekarza u którego chce prowadzić ciążę dostałam termin na 18 kwietnia. Udało się mnie wcisnąć do jakieś młodej przerażona pa i doktor, ale dała chociaż skierowanie na Pappa i na podstawowe badania bo 18 kwietnia i to ja będę w 14 tygodniu ciąży :)
    Oczywiście poza tym mam opiekę prywatna bo chyba bym zwariowana czekając tyle na wizytę.

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam wczoraj na prenatalnych, ale mam jeszcze dzis zarezerwowany ten dodatkowy termin - skorzystać czy dać sobie spokoj? Nie chciałabym zaszkodzić maluszkowi, a z drugiej strony moze lekarz coś więcej powie? No nie wiem. Co radzicie?

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ?
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny GrAtUlAcJe - super wieści na wizytach ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meerici, to badania Nie inwazyjne, nie szkodzą. Jeśli będziesz czuła się lepiej idź. Ja też idę na dwa.

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, mysle, ze bedziesz zadowolona z segregatora :) ja jestem bardzo. Wszystko na swoim miejscu, skrupulatnie sobie zapisuje, miescie sie w sredniej torebce. W ppoprzedniej ciazy mialam zwykla teczke i nie miescila mi sie do torby... mam tez segregator dla dziecka dla swojej corci i tez super sprawa, drugi juz czeka dla drugiego maluszka, az bede mogla wpisac imie <3

Kookosowa lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Nie ma potrzeby, mądrzy lekarze. Badania wewnętrzne przeprowadzane za często mogą prowadzić do infekcji.
    A widzisz, a mój lekarz mówił, że woli 'zajrzeć' do środka przed USG przezpochwowym właśnie na wypadek infekcji. Gdyby infekcja była to nie zdecydowałby się na USG przezpochwowe, aby infekcji nie pogorszyć. Inna sprawa, że czym innym jest założenie wziernika i 'obejrzenie' jak to wygląda, a czym innym gmeranie w środku, więc może ten twój miał na myśli to drugie

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -

Wysłany: 20 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już samym zaglądaniem mógłby pogorszyć gdyby o to chodziło. Każdy lekarz na początku wizyty powinien zrobić wywiad, aby ocenić prawdopodobieństwo infekcji. Każdy lekarz robi trochę po swojemu.

W każdym razie w standardzie nie ma konieczności wykonywania badania wewnętrznego podczas każdej wizyty.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja jak byla na pappa z Polą to pamiętam,że beta miała juź tylko 54 (dodam,że już się nawet nawet czulam) ale mulilo jeszcze 2 tygodnie..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 20 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Jupik ja jak byla na pappa z Polą to pamiętam,że beta miała juź tylko 54 (dodam,że już się nawet nawet czulam) ale mulilo jeszcze 2 tygodnie..
    Serio aż taka niska beta? A w którym byłaś tygodniu? Ostatnio na jednej grupie dyskutowałam, że w 10 tygodniu nie ma sensu badać przyrostów hcg bo beta już może spadać, to ze mną jedna dziewczyna dyskutowała, że to niemożliwe.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik twoja córeczka z 3 kwietnia?? Tak jak moja Judyta :) tylko różnicą rocznika.

Jupik lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 10 tygodnia beta nie rosnie, moze delikatnie spadac, ale utrzymuje sie na wysokim poziomie cala ciaze. Mdlosci mijaja, bo nie ma wahan poziomu bhcg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 17:13

Wysłany: 20 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem czy całą ciążę, skoro w normach laboratorium 3. trymestr jest od jakichś 500.

ex2bvcqgjnvonbri.png

Wysłany: 20 marca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba że taki poziom to właśnie dość wysoki, do zera oczywiście nie spada, ale jak zacznie spadac, to w moim rozumieniu spada dość znacznie. Zresztą to nie ma znaczenia, bo beta hcg w sensie przyrostów się później po prostu nie bada. Może dlatego nie ma jakichś wiarygodnych statystyk, bo po prostu nie mają żadnego zastosowania.

sunshine03 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 marca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta spada. Była u nas dziewczyna która sikala na test co tydzień. Najpierw kreska ciemniala, potem kreska utrzymywała się na ciemnym poziomie. A potem znów jasniala aż do cienia.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mam zaleglosci. :) też czytałam w mądrej książce, że beta spada i to normalne.

Tez mam segregator od mamy ginekolog i też bardzo mi się podoba. Chociaz sama nie chciałam go kupować, bo żal mi było kasy, ale dostałam w prezencie od mojej siostry :) to naprawdę dobry prezent dla początkującen ciężarnej :)

h44ehqvkxg5mefqn.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ