Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
APrzybylska wrote:Hej, gratuluję wszystkim mamusiom po wizytach
Cieszę się z pozytywnych wiadomości, aż miło się to czyta i samemu bardziej niecierpliwie czeka na swoją wizytę.
Odnośnie wózków, to dla córci mieliśmy Bebetto Nico 2w1. Niestety spacerówka okazała się czołgiem i kupiliśmy wózek Fjessa Sky Comfort R (w wersji jeans). Teraz zdecydowanie będziemy musieli kupić nowy wózek dla dwóch dzidzi.
Macie jakieś konkretne typy łóżeczek dla starszaków? Robimy właśnie pokój dla Zuzi i chcemy wstawić jej "dorosłe łóżko"
Ja mam mdłości nadal falami i też zdarzają mi się bóle brzucha w nocy. A od dwóch dni kłuje mnie jajnik.
Powodzenia dzisiaj! czekam na wieści
Jak zdecydujesz się na łóżeczko i zaczniesz użytkować daj znać. Widzę, że nasze córy niemal rówieśnice (moja ja z 3.04) i jestem ciekawa jak Twoja przyjmie łóżeczko. Kurcze, mam wrażenie, że moja niegotowa, ale może się mylę..
-
Gratki dobrych wiadomości na wizytach. Przed chwilą miałam wizytę panstwowa i dopiero założyli mi kartę. Dziewczyny jak to jest u Was na wizytach bo ja w lux medzie i tu panstwowo nie zrobili mi jeszcze badania fizykalnego. W poprzedniej ciąży na każdej wizycie mnie lekarz badał.
-
Zimri wrote:Gratki dobrych wiadomości na wizytach. Przed chwilą miałam wizytę panstwowa i dopiero założyli mi kartę. Dziewczyny jak to jest u Was na wizytach bo ja w lux medzie i tu panstwowo nie zrobili mi jeszcze badania fizykalnego. W poprzedniej ciąży na każdej wizycie mnie lekarz badał.
-
Zimri wrote:Gratki dobrych wiadomości na wizytach. Przed chwilą miałam wizytę panstwowa i dopiero założyli mi kartę. Dziewczyny jak to jest u Was na wizytach bo ja w lux medzie i tu panstwowo nie zrobili mi jeszcze badania fizykalnego. W poprzedniej ciąży na każdej wizycie mnie lekarz badał.
Oczywiście poza tym mam opiekę prywatna bo chyba bym zwariowana czekając tyle na wizytę.Insta: @CodziennoscM
-
Dziewczyny, byłam wczoraj na prenatalnych, ale mam jeszcze dzis zarezerwowany ten dodatkowy termin - skorzystać czy dać sobie spokoj? Nie chciałabym zaszkodzić maluszkowi, a z drugiej strony moze lekarz coś więcej powie? No nie wiem. Co radzicie?🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ? -
Kokosowa, mysle, ze bedziesz zadowolona z segregatora
ja jestem bardzo. Wszystko na swoim miejscu, skrupulatnie sobie zapisuje, miescie sie w sredniej torebce. W ppoprzedniej ciazy mialam zwykla teczke i nie miescila mi sie do torby... mam tez segregator dla dziecka dla swojej corci i tez super sprawa, drugi juz czeka dla drugiego maluszka, az bede mogla wpisac imie
Kookosowa lubi tę wiadomość
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
rzepakowepole wrote:Nie ma potrzeby, mądrzy lekarze. Badania wewnętrzne przeprowadzane za często mogą prowadzić do infekcji.
-
Już samym zaglądaniem mógłby pogorszyć gdyby o to chodziło. Każdy lekarz na początku wizyty powinien zrobić wywiad, aby ocenić prawdopodobieństwo infekcji. Każdy lekarz robi trochę po swojemu.
W każdym razie w standardzie nie ma konieczności wykonywania badania wewnętrznego podczas każdej wizyty. -
przedszkolanka:) wrote:Jupik ja jak byla na pappa z Polą to pamiętam,że beta miała juź tylko 54 (dodam,że już się nawet nawet czulam) ale mulilo jeszcze 2 tygodnie..
-
nick nieaktualny
-
Chyba że taki poziom to właśnie dość wysoki, do zera oczywiście nie spada, ale jak zacznie spadac, to w moim rozumieniu spada dość znacznie. Zresztą to nie ma znaczenia, bo beta hcg w sensie przyrostów się później po prostu nie bada. Może dlatego nie ma jakichś wiarygodnych statystyk, bo po prostu nie mają żadnego zastosowania.
sunshine03 lubi tę wiadomość
-
Ależ mam zaleglosci.
też czytałam w mądrej książce, że beta spada i to normalne.
Tez mam segregator od mamy ginekolog i też bardzo mi się podoba. Chociaz sama nie chciałam go kupować, bo żal mi było kasy, ale dostałam w prezencie od mojej siostryto naprawdę dobry prezent dla początkującen ciężarnej
Insta: @CodziennoscM