X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Dziewczyny pomocy.. nie mogę nic do picia odrazu nie dobrze mi. Macie radę na to ??

Musisz się zmusić. Odwodnienie, nawet w małym stopniu, jest szalenie niebezpieczne.

mia4444 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Dziewczyny pomocy.. nie mogę nic do picia odrazu nie dobrze mi. Macie radę na to ??

Miałam tak samo na tym etapie, musiałam zmieniać co kilka dni najpierw wchodziła tylko cola, potem sok jabłkowy, następnie pomarańczowy - próbuj rożnych rzeczy zwłaszcza tych których normalnie nie pijesz czasem mozna sie zdziwić :)

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Miśka06 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam pytanie - planujecie robić badania typu nipt, sanco?

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzicie po turecku? Bo ja tylko tak siedzę i mąż do mnie że gniote dziecko...
    Bałwan:)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:

Mi pomagają gazowane napoje i woda gazowana.

mia4444, meerici lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Awaria_90 Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka06 wrote:

Ja planuję.

cb7wyx8d3fx1nvty.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika tak tylko i wyłącznie w pracy. Chociaż już czuję że mam ucisk więc często wstaje albo musie wyprostować nogi i usiąść oparta o ścianę.

Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Siedzicie po turecku? Bo ja tylko tak siedzę i mąż do mnie że gniote dziecko...
    Bałwan:)

Ja nie umiem. Nie wiem czemu. Jakos mi ciezko nogi skrzyzowac...

Ale sie dzisian kijowo czuje. Serio. Jakos powietrze ze mnie uszlo. Nie mam do niczego sily i ta gonitwa do wc... :/ Nie zjadlam dzisiaj duzo a czuje sie jakby mnie mialo rozsadzic znowu od srodka... Fakt znowu mam 2 dni przestoju. Jutro jabluszka musze kupic i kiwi...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy naglym kichnieciu zakuło mnie w podbrzuszu od tego napiecia. Sory ze tak nagle wystrzelam i zmieniam temat. Miewacie tak ?

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny łzy w oczach przy niektórych Waszych historiach. Oby już zawsze było wszystko dobrze <3

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr trzymam kciuki żeby u Twojego dziecka skończyło się jak u mnie.

Choć w listopadzie, jak robiłam badania kontrolne, miałam lekki stes, bo na usg wyszło że mam coś na śledzionie - na szczęście mój onkolog szybko zadziałał i miałam w ekspresowym tempie tomograf i wyszło że nic nie ma, jakaś mała torbielka, która się sama wchłonęła. Wtedy zapytałam onkologa o kolejna ciążę, czy mogę, to stwierdził, że jak dam radę z małym dzieckiem które ma 5mc, to on nie widzi przeciwwskazań ☺

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja czytam te historie i mi serce rośnie, że jest tak dużo fajnych i silnych kobiet, które mimo przeciwności dążą do tego upragnionego celu. Dzieciaki będą mieć (lub już mają) super mamy ;-)

Saaara, wiesz co, w emocjach, a już szczególnie tych związane z kryzysem w związku, to myśli się głupoty, nie przejmuj się. Najważniejsze, żeby dojść do siebie i wejść znów na ten dobry tor :-) a kryzysy mają to do siebie, że mijają.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka06 wrote:

Hm ja pierwszy raz słyszę o takich testach/ badaniach 🤷
    Więc raczej robić nie będę.

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Przy naglym kichnieciu zakuło mnie w podbrzuszu od tego napiecia. Sory ze tak nagle wystrzelam i zmieniam temat. Miewacie tak ?

ja się boję kichać bo czuje wtedy skurcze macicy i to mnie przeraża. Ale większość kobiet choruje podczas ciąży więc to chyba nie może zagrażać maluszkom

Bardzo poruszające te Wasze historie. Aż się łezka kręci. Człowiek jednak nie zdaje sobie sprawy jak jest silny i ile może przeżyć. Teraz życie nam to musi wynagrodzić :)

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik masz racje. Ja na poczatku z mezem mialam ciezko. Ogolnie tez duzo tabletki anty zrobily mi wode z mozgu i potrafilam robic burze w szklance wody. Ogarnelam sie o postaralam zeby nie zniszczyc tego co budowalismy.

Jutro z mezem mamy 13lat w zwiazku.
    13 lat temu poznalam pierwszego prawdziwego faceta w moim zyciu.
    13 lat temu macjac ttlko 15lat zdecydowalam sie na zwiazek z kims o prawie 4lata statszego.
    13 lat temu zdecywdowalam sie na zwiazek na odleglosc widzac sie tylko w weekendy.
    13 lat temu pokochalam kogos przez GADU GADU :D
    13 lat temu stiwerdzilam ze albo on, albo zaden! :)
    A w pazdzierniku 9lat po slubie :)

mia4444, Kookosowa, kasia1518, _nova, japonka, nuśka91 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka06 wrote:
    Ja uzależniam je od wyniku pappy. Zobaczymy, ale nie wykluczam

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Jupik masz racje. Ja na poczatku z mezem mialam ciezko. Ogolnie tez duzo tabletki anty zrobily mi wode z mozgu i potrafilam robic burze w szklance wody. Ogarnelam sie o postaralam zeby nie zniszczyc tego co budowalismy.

Jutro z mezem mamy 13lat w zwiazku.
    13 lat temu poznalam pierwszego prawdziwego faceta w moim zyciu.
    13 lat temu macjac ttlko 15lat zdecydowalam sie na zwiazek z kims o prawie 4lata statszego.
    13 lat temu zdecywdowalam sie na zwiazek na odleglosc widzac sie tylko w weekendy.
    13 lat temu pokochalam kogos przez GADU GADU :D
    13 lat temu stiwerdzilam ze albo on, albo zaden! :)
    A w pazdzierniku 9lat po slubie :)
    Gratulacje !
    Mi minęło 10lat związku, a w sierpniu 5 po ślubie, chociaż nie raz miałam ochotę go zabić albo spakować i odesłać do mamusi :)

syy26iye928jhyb7.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, oby tak dalej! :-)

No mi się nawet nie chce zagłębiać w temat, bo ja już też zaliczyłam wyprowadzkę od męża i chyba ze 2 poważne kryzysy, gdzie związek wisiał na włosku. Ale jakoś przetrwaliśmy i nagrodą jest nasze dziecko :-) i teraz kolejne. My niedługo mamy 7 rocznicę ślubu, i serio, nie myślałam, że jej doczekamy ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:

Ja też tak mam jak kicham lub kaszle, mega mocno zaboli i po chwili przechodzi. Tak jakby coś miało się urwać. Ale to chyba jest normalne :)

Awaria_90, Neroli lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek gratulacje :) najlepszego dla was.
    U nas w lutym 7 rocznica związku a w czerwcu będzie 5 lat po ślubie.

Co do kichania to tak mocno napina się brzuch i też uważam jak kicham bo ścięgna bolą. Po CC dziewczyny (jak której się trafi) też uważajcie z kichaniem i kaszlem bo takie napięcie to ból niedozniesienia.

Witaj synku
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ