WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś z Was pisała już jakiś czas temu że u niej cena testu pappa to około 90 zł.
    Czy to w jakiejś konkretnej przychodni ? Bo u nas w synevo czy diagnostyce wszędzie liczą około 300 zł.
    ktoś coś ?

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Kiniorek, oby tak dalej! :-)

No mi się nawet nie chce zagłębiać w temat, bo ja już też zaliczyłam wyprowadzkę od męża i chyba ze 2 poważne kryzysy, gdzie związek wisiał na włosku. Ale jakoś przetrwaliśmy i nagrodą jest nasze dziecko :-) i teraz kolejne. My niedługo mamy 7 rocznicę ślubu, i serio, nie myślałam, że jej doczekamy ;-)

Takie wpisy dają mi nadzieję... Ze od dna da się odbić. Obecnie jestem na etapie- Przetrwać ciąże odchowac wrócić do pracy i się wyprowadzić z dziećmi. Teraz to nie czas na rozwody. Nie mam na to siły a i tak stres jyz obecnie występuje.

Awaria_90, CodziennoscM lubią tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z Was juz wyprobowala fasolke? :) Dla mnie wygodna ale mam ta C pozyczona :)

Miśka06 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:20

Awaria_90, japonka, Jupik, kasia1518, CodziennoscM, mia4444, nuśka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:20

• meerici Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Dziewczyny pomocy.. nie mogę nic do picia odrazu nie dobrze mi. Macie radę na to ??
    Ja przerzuciłam się na wodę gazowaną, pomogło.

mia4444 lubi tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia u mnie owocowe herbaty wchodziły i co gorsze- soczki w kartoniku i raz kilka łyków kubusia playa (o zgrozo,najgorsze G! nigdy nie kupuję). Od kilku dni dopiero wchodzi więcej wody.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaarrr, Kasia, dziewczyny, Wasze historie mnie mocno poruszyły. Wierze i trzymam kciuki, ze wszystko będzie dobrze <3
    W ogóle, to dzielenie się swoimi historiami mocno mnie wzruszyło...każda z nas ma swoją historie i miejmy nadzieje, ze wszystkie będą miały happy end :)

My staraliśmy się prawie dwa lata, po pół roku pojawiła się u mnie torbiel na jajniku, zglosilam się na laparoskopię, w wyniku której wyszła endomenda III, liczne zrosty. Do tego w tamtym okresie eM. miał słabsze wyniki i tak od wszystkich lekarzy słyszeliśmy, ze tylko IVF. Postanowiliśmy próbować jeszcze pół roku. No i pół roku powtórka z rozrywki, znowu torbiel, kolejna laparoskopia.
    W międzyczasie mieliśmy wiele tarć, eM. ze względów swiatopogladowych nie chciał zgodzić się na IVF.
    Rozszerzałam diagnostykę, ale czego się nie chwyciłam, to wyniki były złe. Tu mutacje, tam immunologia (konsultacje u doc. Pasnika 200 km od domu, kolejne badania w Waw 300 km od domu).
    Podczas drugiej laparoskopii cos poszło nie tak...na następny dzień bardzo źle się czułam, okropny bol brzucha, nie mogłam pic ani jeść...nikt nie wiedział co mi jest...w pewnym momencie zaczęłam krzyczeć już z bólu, pomogło założenie cewnika. Przyszedł chirurg, stwierdził ostry brzuch, crp szybowalo w górę, a ja traciłam kontakt z rzeczywistością...musiałam zgodzić się na kolejna operacje, nie wiedząc tak naprawdę, z czym lub bez czego się obudzę.
    Chyba tak naprawdę pierwszy raz bałam się wtedy, ze może skończyć się naprawdę źle (a tez jestem po chorobie nowotworowej, wiec trochę w życiu przeszłam;)).
    Ostatecznie okazało się, ze podczas laparoskopii lekarz uszkodził mi pęcherz, w brzuchu miałam litr płynu. Skończyło się założeniem szwów na pęcherzu j cewniku przez dwa tygodnie.
    Na szczęście wszystko ładnie się zagoiło.
    Po miesiącu podeszliśmy do IUI - niestety nie udało się.
    Wróciliśmy do tematu IVF, rozpisaliśmy jeszcze stymulację do ostatniej IUI, potem miało być IVF. Ale pod koniec stycznia ni z gruszki ni z pietruszki pojawiły się II <3 i oby za pół roku grzecznie i sprawnie przyszły na ten świat <3

Dziewczyny, za nas wszystkie tu mocno trzymam kciuki <3

meerici, kkkaaarrr, japonka, Jupik, ManiaM, kasia1518, CodziennoscM, mia4444, wiktoriaa, nuśka91, Dreamer lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa moja stara przyjaciolka wlasnie mi napisala ze jej wody odeszly i na porodowce jest :D ale mi sie micha cieszy

Kookosowa, japonka, mia4444, Neroli lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awaria_90 wrote:
    Ja planuję.
    Ja też, jestem umówiona na 8.04 na SANCO. W poprzedniej ciąży robiliśmy Harmony, niestety przydało się w smutnych okolicznościach ale przynajmniej wiedzieliśmy, że synek i że genetycznie zdrowy (teraz się strasznie boję że na USG będzie ok tym razem a w genach coś wyjdzie :( )

Awaria_90 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • japonka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, ja też mam męża z internetu, tylko poznaliśmy się przez komentarze na blogu :) oboje pisaliśmy po nieudanych związkach i nieszczęśliwych miłościach, potem się okazało że mieszkamy 15 min od siebie, nie tylko w jednym mieście, poszliśmy zupełnie nierandkowo do kina i chyba już przy trzecim spotkaniu zaskoczyło :) to było ponad 15 lat temu!

A co do kryzysów to my też się 5 lat temu mało co nie rozstaliśmy, ogólnie byliśmy w kryzysie 1,5 roku, niepowodzenia w staraniach się nam jeszcze dołożyły, w międzyczasie mój mąż chodził na terapię i brał leki na depresję (nieprzepracowane traumy z dzieciństwa) i jakoś przetrwaliśmy. A strata dziecka 2 lata temu nas naprawdę zbliżyła, teraz mam wrażenie, że nic nas nie rozdzieli, co by się nie działo. Tyle że nikomu nie życzę się sprawdzać w takich okolicznościach, ech.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • _nova Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! jesteście niesamowite. Strasznie mnie wzruszyła każda z historii i muszę Wam powiedzieć: będziecie cudownymi mamami dla Waszych dzieci!

Kiniorek91 gratuluję rocznicy :)

Kookosowa, meerici, brunetka91, mia4444 lubią tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za nas wszystkie kciuki !!! :)

Ja już się stresuje jutrzejsza wizytą, a ona dopiero o 16.

oar843r8hxms7jm7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ... ciężki dzień za mną, już się cieszyłam że koniec 9tyg A ja wymiotuje raz dziennie... i co dziś 9 razy , zaczęłam o 4 rano i czego nie zjadłam było zwrócone... jejku mam nadzieję że to pojedynczy dzień- weekend to mąż się Zosia zajmował, jak mi nie minie to będzie nieciekawie.

Dziewczyny powodzenia na jutrzejszych wizytach ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 22:39

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Irka Przyjaciółka

Wysłany: 24 marca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tyle przeszlyscie, podziwiam. Ja chyba nie miałabym siły, chociaż psychicznie jestem raczej twarda.

Też się podzielę swoją historia, chociaż przy waszych to pikuś. Każda ciąża udała nam się za pierwszym razem, ale pierwsza to była wpadka. Byłam 4 miesiące po operacji, po której okazało się, że choruje na lesniowskiego-crohna. Ale w sumie to wyjaśniło, czemu wcześniej nie zaszłam w ciaze. Miałam strasznie wyniszczony organizm. Nie staraliśmy się wcześniej o dziecko, ale też nie zabezpieczalusmy się jakoś specjalnie i nawet czasem myślałam, że może coś z nami nie tak, ale jeszcze się tym nie martwiłam. No i po tej operacji za dużo się nie kochalismy bo się bałam o brzuch, ale w Wielkanoc mąż zaczął się do mnie dobierać, no ok, ale mówi że nie mamy gumek, ja mu na to że i tak nic nie będzie (choć wiedziałam, że mam płodne), i później spóźniony okres, dwie kreski, no szok. I rok po operacji urodziła nam się Mania. :)

Druga ciąża już była zaplanowana, ale wyszła pozamaciczna, na szczęście sama się wchlonela. I na tą trzecia zdecydowałam się dopiero teraz i na szczęście się udało. Oby dotrwać do końca szczesliwie

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na spokojnie przeczytałam Wasze historie - każda inna i ujmująca. Jesteśmy silne babeczki walczące do końca o cud macierzyństwa. Każda z nas na pewno jest/Bedzie cudowna mama ♡

brunetka91, CodziennoscM, Kookosowa, Cabrera, Jupik lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :)
    Dziewczyny,możecie mi napisac,jaki mialyscie wynik tsh I glukozy na czczo? Bo mój lekarz chyba za bardzo panikuje..

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Dziewczyny,możecie mi napisac,jaki mialyscie wynik tsh I glukozy na czczo? Bo mój lekarz chyba za bardzo panikuje..

Glukoza 83 TSH 2.4

Kasiulina lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Spokojnego tygodnia i udanych wizyt!

Dominika32 lubi tę wiadomość

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:

Glukoza 89, tsh 1,4

Kasiulina lubi tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ