Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No to powodzenia na wizytach. Ja wrocilam z zakupow... Chyba musze troche mniejsze je robic bo czuje ze za ciezkie byly.
Po spaniu mam taki bol plecow ze szkoda gadac. Cale ledzwia...
Biore sie za sniadanie. Chwile posiedziec i ogarnac mieszkanko. Jeszcze prasowanie mnie czeka bo juz tyle sie nazbieralo ze szKoda gadac .. -
Dziewczyny powodzenia dziś na wizytach! Dajcie znać co tam
A ja Wam powiem, że zaczęłam panikować przed jutrzejszymi prenatalnymi... Raczej wcześniej przed wizytami tak nie miałam, a teraz stałe tylko myślę "oby było serduszko". Chyba mi odbiło, potrzebuję kopa w tyłek
Poza tym nie wiem czy w ogóle mi zrobią to badanie, bo jestem trochę za wcześnie zapisana (tzn dzidziuś jest młodszy z usg niż z om). Pytałam lekarza i też stwierdził, że albo będzie w dolnej granicy, albo wyślą mnie drugi raz. A tu ciężko wolne w pracy załatwić jak u mnie tak i u męża...
I mam jeszcze pytanie do Was. Od trzech dni łapie mnie ostry ból mięśni łydek zwłaszcza po wstaniu a nie mam jakiegoś obciążenia. Wiecie co można z tym zrobić? -
nuśka91 wrote:I mam jeszcze pytanie do Was. Od trzech dni łapie mnie ostry ból mięśni łydek zwłaszcza po wstaniu a nie mam jakiegoś obciążenia. Wiecie co można z tym zrobić?
-
przedszkolanka:) wrote:A ja leżę i kwicze. Zatoki,nos tak zawalony że oddechu złapac nie mogę ani inhalacji zrobić..
Kurde wiesz co moze lepiej idz do rodzinnego? W ciazy Cie musi przyjac. Biedna
Wiecie ta przyjaciolka od wczoraj byla bez wod. I dopiero o 9 mi dala znac ze oxy dostala... I teraz cisza i nie wiem czy sie rozkrecilo czy nie. -
nuśka91 wrote:Dziewczyny powodzenia dziś na wizytach! Dajcie znać co tam
A ja Wam powiem, że zaczęłam panikować przed jutrzejszymi prenatalnymi... Raczej wcześniej przed wizytami tak nie miałam, a teraz stałe tylko myślę "oby było serduszko". Chyba mi odbiło, potrzebuję kopa w tyłek
Poza tym nie wiem czy w ogóle mi zrobią to badanie, bo jestem trochę za wcześnie zapisana (tzn dzidziuś jest młodszy z usg niż z om). Pytałam lekarza i też stwierdził, że albo będzie w dolnej granicy, albo wyślą mnie drugi raz. A tu ciężko wolne w pracy załatwić jak u mnie tak i u męża...
I mam jeszcze pytanie do Was. Od trzech dni łapie mnie ostry ból mięśni łydek zwłaszcza po wstaniu a nie mam jakiegoś obciążenia. Wiecie co można z tym zrobić?
No a badania to zwykle robi się do 10 tygodnia ciąży włącznie więc macie czas dziewczyny, ja w zeszłym tygodniu się wyrobiłam bo musiałam już zrobić test z glukozą żeby było wiadomo co z lekami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 11:19
-
przedszkolanka:) wrote:A ja leżę i kwicze. Zatoki,nos tak zawalony że oddechu złapac nie mogę ani inhalacji zrobić..
-
Kiniorek91 wrote:Kurde wiesz co moze lepiej idz do rodzinnego? W ciazy Cie musi przyjac. Biedna
Wiecie ta przyjaciolka od wczoraj byla bez wod. I dopiero o 9 mi dala znac ze oxy dostala... I teraz cisza i nie wiem czy sie rozkrecilo czy nie. -
nuśka91 wrote:Dziewczyny powodzenia dziś na wizytach! Dajcie znać co tam
I mam jeszcze pytanie do Was. Od trzech dni łapie mnie ostry ból mięśni łydek zwłaszcza po wstaniu a nie mam jakiegoś obciążenia. Wiecie co można z tym zrobić?
Ja mam to samo, fioła dostaje tak się martwię żeby biło serducho. To jest straszne.
Co do wolnego w pracy to jeśli pracodawca wie że jesteś w ciąży to musi w godzinach pracy wypuścić Cię na badania czy tam do lekarza I normalnie masz za to zapłacone.
-
wiktoriaa wrote:Jak miałam zapalenie zatok rodzinna też mi przepisała dumox i sinupret wspomagająco w ostrych i przewlekłych stanach zapalnych zatok. To jest ziołowe, można w ciąży 3 razy na dobę po 2 tabletki. Mi pomogło, może spróbuj?
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Poszłam dzisiaj do ginekologa wg tego mojego wysokiego ciśnienia. A go nie ma cały tydzień, jest na urlopie.. Ale jestem wściekła, bo denerwuje się czy to moje ciśnienie nie zaszkodzi dziecku. Napisałam do niego SMS, mam nadzieję, że mi odpisze...
-
Nuśka, wysyłam kopa :*
Ja też dzisiaj upuściłam krew na wolną jednostkę HCG i na pappatylko 3 dni trzeba czekać, najgorzej. Na wszystko trzeba czekać...
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
przedszkolanka:) wrote:Coś o tym czytałam. Ja ogólnie dostalam duomox na ostre zapalenie gardła,w tym że gardło to bajka przy tym gestym katarze i bólu głowy /zatok..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny