WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powodzenia na wizytach. Ja wrocilam z zakupow... Chyba musze troche mniejsze je robic bo czuje ze za ciezkie byly.

Po spaniu mam taki bol plecow ze szkoda gadac. Cale ledzwia...

Biore sie za sniadanie. Chwile posiedziec i ogarnac mieszkanko. Jeszcze prasowanie mnie czeka bo juz tyle sie nazbieralo ze szKoda gadac ..

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    To ja z kolei jeszcze w ogóle nie mam badań ... 😐
    Nie jesteś sama, ja dopiero wszystkie robię za tydzień 😮

syy26iye928jhyb7.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia dziś na wizytach! Dajcie znać co tam :)

A ja Wam powiem, że zaczęłam panikować przed jutrzejszymi prenatalnymi... Raczej wcześniej przed wizytami tak nie miałam, a teraz stałe tylko myślę "oby było serduszko". Chyba mi odbiło, potrzebuję kopa w tyłek ;)

Poza tym nie wiem czy w ogóle mi zrobią to badanie, bo jestem trochę za wcześnie zapisana (tzn dzidziuś jest młodszy z usg niż z om). Pytałam lekarza i też stwierdził, że albo będzie w dolnej granicy, albo wyślą mnie drugi raz. A tu ciężko wolne w pracy załatwić jak u mnie tak i u męża...

I mam jeszcze pytanie do Was. Od trzech dni łapie mnie ostry ból mięśni łydek zwłaszcza po wstaniu a nie mam jakiegoś obciążenia. Wiecie co można z tym zrobić?

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    I mam jeszcze pytanie do Was. Od trzech dni łapie mnie ostry ból mięśni łydek zwłaszcza po wstaniu a nie mam jakiegoś obciążenia. Wiecie co można z tym zrobić?
    Skurcze łydek są dość powszechne w ciąży, to najprawdopodobniej reakcja na niedobór magnezu. Magne B6 lub inny dobrze wchlanialny magnez powinien zalatwic sprawe

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie to samo mialam pisac co Kkkaaarrr, najczesciej to wlasnie braki w magnezie.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok sprawdzę kilka dni czy przechodzi po magnezie. Chociaż biorę to mama dha, tam jest coś magnezu, ale w sumie może za mało...

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę i kwicze. Zatoki,nos tak zawalony że oddechu złapac nie mogę ani inhalacji zrobić..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie doświadczenia z placówka lux med i zwolnieniem? Założyłam że do końca maja będę pracować i tak powiedziałam szefowi, a teraz zastanawiam. Się czy lekarz mi wypisze jak poproszę..

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    A ja leżę i kwicze. Zatoki,nos tak zawalony że oddechu złapac nie mogę ani inhalacji zrobić..

Kurde wiesz co moze lepiej idz do rodzinnego? W ciazy Cie musi przyjac. Biedna :(

Wiecie ta przyjaciolka od wczoraj byla bez wod. I dopiero o 9 mi dala znac ze oxy dostala... I teraz cisza i nie wiem czy sie rozkrecilo czy nie.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:

A ja Wam powiem, że zaczęłam panikować przed jutrzejszymi prenatalnymi... Raczej wcześniej przed wizytami tak nie miałam, a teraz stałe tylko myślę "oby było serduszko". Chyba mi odbiło, potrzebuję kopa w tyłek ;)

Poza tym nie wiem czy w ogóle mi zrobią to badanie, bo jestem trochę za wcześnie zapisana (tzn dzidziuś jest młodszy z usg niż z om). Pytałam lekarza i też stwierdził, że albo będzie w dolnej granicy, albo wyślą mnie drugi raz. A tu ciężko wolne w pracy załatwić jak u mnie tak i u męża...

Jak dzidzia ma powyżej 4,5 cm to zrobią, ogólnie to już od 11 tygodnia zwykle się udaje zrobić. Trzymam kciuki za dobry wynik. Serduszko to na pewno będzie.

No a badania to zwykle robi się do 10 tygodnia ciąży włącznie więc macie czas dziewczyny, ja w zeszłym tygodniu się wyrobiłam bo musiałam już zrobić test z glukozą żeby było wiadomo co z lekami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 11:19

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miałam zapalenie zatok rodzinna też mi przepisała dumox i sinupret wspomagająco w ostrych i przewlekłych stanach zapalnych zatok. To jest ziołowe, można w ciąży 3 razy na dobę po 2 tabletki. Mi pomogło, może spróbuj?

syy26iye928jhyb7.png

Wysłany: 25 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Kurde wiesz co moze lepiej idz do rodzinnego? W ciazy Cie musi przyjac. Biedna :(

Wiecie ta przyjaciolka od wczoraj byla bez wod. I dopiero o 9 mi dala znac ze oxy dostala... I teraz cisza i nie wiem czy sie rozkrecilo czy nie.
    Mam antybiotyk to nie wiem czy mi coś innego wymyśli. Próbuję te inhalacje,amol,ogrzewam zatoki. Gardło lepiej ,tylko ten nos zawalony najgorzej..no i smaka nie mam. Ale dopiero 2 doby minęly antybiotyku ..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:

Ja mam to samo, fioła dostaje tak się martwię żeby biło serducho. To jest straszne.

Co do wolnego w pracy to jeśli pracodawca wie że jesteś w ciąży to musi w godzinach pracy wypuścić Cię na badania czy tam do lekarza I normalnie masz za to zapłacone.

oar843r8hxms7jm7.png

Wysłany: 25 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Jak miałam zapalenie zatok rodzinna też mi przepisała dumox i sinupret wspomagająco w ostrych i przewlekłych stanach zapalnych zatok. To jest ziołowe, można w ciąży 3 razy na dobę po 2 tabletki. Mi pomogło, może spróbuj?
    Coś o tym czytałam. Ja ogólnie dostalam duomox na ostre zapalenie gardła,w tym że gardło to bajka przy tym gestym katarze i bólu głowy /zatok..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:21

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Poszłam dzisiaj do ginekologa wg tego mojego wysokiego ciśnienia. A go nie ma cały tydzień, jest na urlopie.. Ale jestem wściekła, bo denerwuje się czy to moje ciśnienie nie zaszkodzi dziecku. Napisałam do niego SMS, mam nadzieję, że mi odpisze... :(
    Jakie to jest wysokie ciśnienie u Ciebie? Nie, o o nie zaszkodzi dziecku, może być groźne w dłuższej perspektywie. Nie ma co się denerwować.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, wysyłam kopa :*

Ja też dzisiaj upuściłam krew na wolną jednostkę HCG i na pappa :) tylko 3 dni trzeba czekać, najgorzej. Na wszystko trzeba czekać...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś o tym czytałam. Ja ogólnie dostalam duomox na ostre zapalenie gardła,w tym że gardło to bajka przy tym gestym katarze i bólu głowy /zatok..
    A irigasin? Może nie jest to za wspaniałe doświadczenie ale mi po nim ładnie wszystko schodziło. Moja dr powiedziała że jeśli tylko się odważe to mogę zrobić,a z kolei mojej koleżance rodzinny odradził, że nie można. Nie wiem czemu co lekarz to opinia, przecież to roztwór soli fizjologicznej

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ