Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ManiaM niestety pracuje teraz na czarno (skomplikowana sprawa), więc nie mam takich przywilejów...
Przedszkolanka mojemu mężowi na zatoki pomagał zatoxin. To jest irygacja roztworem, jedną dziurką wpuszczasz a drugą wylatuje. Wiem, nie brzmi to fajnie x) ale on ma przewlekłe problemy z zatokami i tylko to mu pomoga. Zorientuj się tylko czy można w ciąży.
Brunetka w ciąży ogólnie serce bardziej wali i pewnie od tego to ciśnienie. Idź do innego lekarza jak Twój nie odpisze a będzie Cię to męczyć. Ja chyba też mam podwyższone ciśnienie ale nawet nie mierzyłam...
Moni dzięki za kopa, a z Twoimi wynikami na bank będzie wszystko dobrze :*moni05 lubi tę wiadomość
-
Z irygacją trzeba uważać i bez ciąży. Nie można wychodzić z domu przed 2h i kłaść się spać. Z tego, co wiem to można używać tego w ciąży, to tylko sól fizjologiczna. Podobnie jak można ją czy tą "morską" zakraplać. Jeju, Przedszkolanka, współczuję... Kuruj się szybko :*Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUprzejmie donoszę, ze w brzuchu mam 5,5 cm upartego dziecka
anatomicznie wszystko w porządku: dwie raczki (i dłonie), dwie nóżki (i kolana), serce bijące 160, żołądek, pełen pęcherz i ładnie wykształcona główka z noskiem.
Ale Bąbel cały czas ułożony był na wprost, nie pomagały stuki i puki, matka wiercaca się, Bąbel tylko przecierał oczy, wiec chyba go obudziliśmy
Przez ułożenie nie dalo rady zmierzyć przeziernosci karkowej.
Za tydzień idę do szpitala na pappe i jeszcze jedno usg, wtedy nie odpuścimy
A zdjęcie dziś tylko takie, bo cos drukarka szwankowała
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d285a326c212.jpgKookosowa, Goemi, wiktoriaa, APrzybylska, mia4444, sunshine03, Matka30+, japonka, przedszkolanka:), kasia1518, moni05, emikey, Jupik, Kasiulina, _nova, Zimri, brunetka91, CodziennoscM, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Kiniorek super
już nie długo będziesz sama tulić swoje maleństwo.
Wiktoria irigasin nie jest dobry. Moja mama pracowała na neurologii i miała pacjenta co po irigasinie wylądował w szpitalu. Może chodzi o to że pod ciśnieniem wody bakterie z zatok mogą się przenieś. Nie wiem. Ale mąż kiedyś robil to teraz ma zakaz.
Nuska nie stresuj się. Wszystko będzie dobrze. Dzidzia będzie zdrowa a serduszko jak dzwon.nuśka91 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Kiniorek super
już nie długo będziesz sama tulić swoje maleństwo.
Wiktoria irigasin nie jest dobry. Moja mama pracowała na neurologii i miała pacjenta co po irigasinie wylądował w szpitalu. Może chodzi o to że pod ciśnieniem wody bakterie z zatok mogą się przenieś. Nie wiem. Ale mąż kiedyś robil to teraz ma zakaz.
Nuska nie stresuj się. Wszystko będzie dobrze. Dzidzia będzie zdrowa a serduszko jak dzwon. -
A ja tak z innej beczki
Co jest waszym must-have dla dziecka po urodzeniu z taki "gadzetow"?
Mnie sie przy mlodym sprawdzila hustawka z Fisher Price Rain Forest
Oczywiscie lezaczek tak samo ale taki zwykly,
Mialam tez chuste ale tym razem nie planuje zakupu
-
wiktoriaa wrote:A jeśli chodzi o badania to mój lekarz zlecił mi tylko
Morfologia
Mocz
TSH
HBsAg
Anty-HCV
Anty-HIV
WR
Toxo IgG
Toxo IgM
Wizyta dopiero 5 kwietniaPaulina -
Kiniorek, u mnie mega sprawdziły się takie rzeczy jak:
- leżaczek/bujaczek Tiny Love 3w1 (to ten od urodzenia, bo ma opcje kołyski, a potem do pozycji polsiedzącej do pierwszego karmienia)
- puzzle piankowe / mata na podłogę
- Tula - bardzo żałuję, że kupiłam ją dopiero jak syn miał 10-11msc, myślę, że mój kręgosłup byłby mi wdzięczny gdybym miała ją wcześniej i to nie nawet na jakieś dalekie spacery, ale takie zwykłe doniesienie go np. do samochodu