Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkkaaarrr no wlasnie puzzle piankowe mam ale nie wiem czy cos z nich bedzie bo sa w piwnicy zapakowane w folie. Moze noe beda brzydko pachniec. Najwyzej wsadze do zmywarki na wyparzanie. A jak nie to kupie nowe.
Mialam wlasnie chuste ale jak nosilam malego to i tak mnie bolaly ledzwia. Ogolnie pozno tez zaczelam go nosic i byl ciezki. Zobacze ale na razie to nie jest cos co musze miec -
.Aleksandra. wrote:Na wlasna reke wlaczylqm soboe sok z zurawiny 100% i powiedziala ze na razie to wystarczy. Jesli wyniki siw nie poprawia to wysle mnie do nefrologa.
❤❤❤.
-
U mnie wszystko ok, w badaniu moczu też, a trochę bałam się robić bo brałam dopochwowy progesteron do zeszłego tygodnia. A co do problemów z ciśnieniem którejś z Was to ja mam z kolei bardzo szybkie tętno (nawet ponad 100) ale za to ciśnienie nadal 90/60 i okolice. W poprzedniej ciąży też mi tak serce waliło, wysłali mnie na EKG ale nic nie wyszło. Jak spytałam lekarza teraz co o tym myśli to powiedział "no proszę pani, ma pani 37 lat, tak może być"
no cóż.
O rzeczach dla dziecka i nawet ciuchach ciążowych nadal nie myślę, byle do prenatalnych. Nie wiem jak wytrzymać jeszcze 3 tygodnie... I nawet USG żadnego po drodze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 13:34
-
Cabrera wrote:Uprzejmie donoszę, ze w brzuchu mam 5,5 cm upartego dziecka
anatomicznie wszystko w porządku: dwie raczki (i dłonie), dwie nóżki (i kolana), serce bijące 160, żołądek, pełen pęcherz i ładnie wykształcona główka z noskiem.
Ale Bąbel cały czas ułożony był na wprost, nie pomagały stuki i puki, matka wiercaca się, Bąbel tylko przecierał oczy, wiec chyba go obudziliśmy
Przez ułożenie nie dalo rady zmierzyć przeziernosci karkowej.
Za tydzień idę do szpitala na pappe i jeszcze jedno usg, wtedy nie odpuścimy
A zdjęcie dziś tylko takie, bo cos drukarka szwankowała
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d285a326c212.jpgno i oczywiście gratulacje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 13:38
Cabrera lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Ja miałam zlecone morfologia, mocz, glukoza (78,64mg/dl), kiła, HCV, toxo, różyczka, CMV i HIV, TSH (2,24µIU/ml). Wszystkie wyniki mam dobre, wizyta jutro
Cabrera to mały uparciuszek, ale super, że wszytko w porządku
Nie mam nic co określiłabym jako must - have. Chętnie poczytam co sprawdziło się u Was.
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ja jeszcze nad laktatorem rozmyslam. W sumie chce karmic piersia ale jak gdzie wyjde i zostawie malego z babcia albo mezem to by sie przydal chyba.
Z Kasptem mialam ale taki apteczny xD byl szklany, na koncu byla gruszka i ta gruszke sie naciskalo i ona pompowala mleko z piersi do takiego lejka, dokladnie taki jak na fotoile ja sie naplakalam zeby tym odciagnac
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0ee863f6391.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 13:43
-
I ja sie melduje. Dzieciak rosnie jak na drozdzach jest o tydzien starszy niz z OM, z kazdym kolejnym USG jest starszy I troche mnie to martwi (mierze cukry I sa ok, ale boje sie znow insuliny) dzis wyszlo 12w6d 6.6 cm, wszytko tak jak powinno byc. Tentno 148, przeziornosc 1.0 Tylko strasznie szlalo I lekarz nie mogl okreslic czy chlopiec czy dziewczyna.
Co do glukozy na czczo. To jest ona bardzo wazna z uwagi na cukrzyce ciazowa. Lepiej nawet zbadac samemu niz pozniej miec problemy czy to z dieta czy insulina.kasia1518, Jupik, japonka, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Kiniorek91 wrote:Aleksandra u mnie widac. Moj tez stwierdzil ze jest. Ale jak patrze sie na fb na grupie to jest duzo dziewczny ktore maja wieksze brzuszki
-
Dzieki dziewczyny! Irrygacja to ostatecznośc u mnie by chyba musiala byc..grzeje od rana,dwa razy inhalacje(trzymane bo no chu wdychac), przeczyścilam iiii..oddycham! Jestem dobrej mysli w końcu.
Cabrera najważniejsze,że wszystko dobrze z maluszkiem
Kiniorek u mnie leżaczek(huśtawka) koniecznie,z Pola rewelacja długo sluzyla.
Jak bedzie raczkowe to nosidlo porzadne(nie ,nie wisiadło;))
Co do maty to nie polecam z pepco..lepiej dac 20 zl.wiecej na allegro. Są 2x grubsza i mocniejsze,tamte mi Pola pózniej gryzła,dziury skubala i sie masakra z nich zrobiła.
Aa no i mata edukacyjna jak najbardziej must have
Co do brzucha mam,nie ukryje. A jak widzi moj tata(a uwaza mnie za chudzielca)to serio widac 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 13:57