WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pochwaliłam się dzisiaj i mnie jakby muli.. niby przy chorobie i braku zupełnego smaku jest ok,ale czuję dzisiaj mulenie..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki pappa

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4a1fe425d5a.jpg

:)

sunshine03, nuśka91, Paolka_25 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mam wyniki pappa

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4a1fe425d5a.jpg

:)

Super! :)

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane. Ja niestety nie doczekałam się dzis na wynik :( o 16 tam dzwoniłam ale jeszcze nie było. Położna mówiła że to monitoruje bo pani doktor tez dopytywala czy są wyniki. Obiecywala że jeśli sie pojawi do wieczora że lekarka na pewno zadzwoni... nie zadzwoniła więc pewnie nie ma. Najgorsze jest to ze ta lekarka jutro ma wolne i nie wiem czy czegoś sie dowiem :((( już nie mam siły...

Dominika32 lubi tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. Ja tez po wizycie u mojego gina, namowilam go na krotkie usg przez brzuszek bo chorowałam i sie bardzo martwiłam. Dzidzia ruchliwa bardzo, ciesze sie. Narazie wiem tyle... 8go prenatalne. Faktycznie wysyp tych chłopców, moze u mnie bedzie wyjątek ;)

Dominika32, Kookosowa lubią tę wiadomość

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Nova ja tez dziewczynke widze ;) a na grupach sie napatrzylam na nuby :p

Aprzybylska, jesli czytasz to wiesz ze jestesmy z Toba :* trzymam kciuki za drugiego maluszka :*

Basia odezwij sie :*

Paolka cudne wiadomosci :) sami faceci!

Ja drugi dzien z bolem glowy. Apap drugi dzien nie przyniosl ulgi, cmilo i znowu boli. Dobrze ze sie zdrzmenelam.

Moj mnie wkurzyl :/ i mnie podbrzusze zaczelo bolec. Chyba za duzo nerwow
    Jeszcze mi ciasto nie chce wyrosnac :(
    Nova, bo ciasto nie rośnie jak nerwowa atmosfera. Taka mądrość ludowa. :)

Dziewczyny gratuluję wszystkich wspaniałych wiesci. I nadal trzymam kciuki za te, u których jakieś problemy...

mia4444 lubi tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no ja miałam cichą nadzieję na dziewczynkę ale i tak kocham nad życie! :-) Myśląc ekonomicznie mam wszystko po starszaku! Mój dzisiaj był strasznie ruchliwy, ruszał rączkami, krzyżował nóżki, otwierał buźkę lekarz się śmiał, że gaduła, ziewał... No cudowny widok! :-D

Neroli lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Dziewczynki moje kochane. Ja niestety nie doczekałam się dzis na wynik :( o 16 tam dzwoniłam ale jeszcze nie było. Położna mówiła że to monitoruje bo pani doktor tez dopytywala czy są wyniki. Obiecywala że jeśli sie pojawi do wieczora że lekarka na pewno zadzwoni... nie zadzwoniła więc pewnie nie ma. Najgorsze jest to ze ta lekarka jutro ma wolne i nie wiem czy czegoś sie dowiem :((( już nie mam siły...

Basia będzie dobrze,wszystkie jesteśmy myślami z Tobą i Twoim maluszkiem:)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• meerici Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie. Ciążowe jeansy z lidla zadebiutowały dzis :P Tym razem było krótko, maluch rośnie prawidłowo, ale zapomniałam Zapytać ile ma CRL ehh. Wyniki z pappy tez w porządku :) Duphaston mam odstawiać powoli tzn. Powiedział żebym przez najblizszychh kilka dni brała mniejsza dawkę, a potem calkowicie zaprzestała. A tera ide spać bo po prostu padam na pysk.

Dominika32, Kookosowa, sunshine03, moni05, Jupik, nuśka91, Paolka_25 lubią tę wiadomość

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Brak złych wiadomości to dobra wiadomość. Myślę, że najpierw dzwonią do tych co mają problem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Heh no ja miałam cichą nadzieję na dziewczynkę ale i tak kocham nad życie! :-) Myśląc ekonomicznie mam wszystko po starszaku! Mój dzisiaj był strasznie ruchliwy, ruszał rączkami, krzyżował nóżki, otwierał buźkę lekarz się śmiał, że gaduła, ziewał... No cudowny widok! :-D
    Ja pamiętam usg z synem. Ciagle sie uśmiechał i pił wody płodowe. Do dziś ciagle uśmiechnięty i ciągle zre :P

nuśka91, Paolka_25 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Ja też już po wizycie. Ciążowe jeansy z lidla zadebiutowały dzis :P Tym razem było krótko, maluch rośnie prawidłowo, ale zapomniałam Zapytać ile ma CRL ehh. Wyniki z pappy tez w porządku :) Duphaston mam odstawiać powoli tzn. Powiedział żebym przez najblizszychh kilka dni brała mniejsza dawkę, a potem calkowicie zaprzestała. A tera ide spać bo po prostu padam na pysk.

I jak te spodnie. Bo ja dziś też pierwszy raz założyłam u dziwnie się czuję w nich. Niby za luźne ale w udach takie sztywne.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • XYZ89 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:

Kurczę, Baśka... takie czekanie jest najgorsze, ale wierzmy, że będzie wszystko OK!

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ89 wrote:
    Kurczę, Baśka... takie czekanie jest najgorsze, ale wierzmy, że będzie wszystko OK!
    Ja też w to wierzę ale to czekanie mnie zabija :(

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Udało się umowiłam się jutro na 12 do invicty:-) już na prenatalne konkretnie. Koszt 220zł ale cieszę się:-)
    Wogole czy jest to ktoś z Gdańska? Albo trojmiasta?
    Jestem z Trojmiasta :)

• Zimri Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    I jak te spodnie. Bo ja dziś też pierwszy raz założyłam u dziwnie się czuję w nich. Niby za luźne ale w udach takie sztywne.
    Ja w tych spodniach trochę już chodzę. Na początku w udach wydawały się ciasne. Rozciagnely się i zjeżdżają mi, czekam aż brzu h urośnie i wypcha 😉

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra... Chyba skoncze mierzyc to cisnienie... 99/68/98... Wzielam sobie na noc ten isoptin... Moze cos to zmieni ale oewnie na efekt pare dni bede czekac. W
    Wiecie, poki czlowiek nie jest swiadomy, to jakos funkcjonuje. A jak sie dowie ze cos nie trybi to zaczyna gdybac.
    Dzis mi tesciowa otowrzyla klepke, czy moje nerwobole w klatce nie byly od serca. W sumie kiedys mialam z tego powodu skierowanie do kardio ale glupia bylam i nie poszlam... A teraz w ciazy sie martwie :( zeby maluszkowi nic nie bylo...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Ja w tych spodniach trochę już chodzę. Na początku w udach wydawały się ciasne. Rozciagnely się i zjeżdżają mi, czekam aż brzu h urośnie i wypcha 😉

To muszę je rozchodzić. Z brzucha też spadają zawijam ten pas na pół. Ale w zwykłym dżinsach już mnie zaczęło uciskać na dole. Narazie i tak brzuch wygląda jakbym za dużo zjadła.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    :(:(:( Strasznie mi przykro. Znam ten ból. Ale z drugim wszystko dobrze??

Tak, pisała że z drugim maluszkiem wszystko Oki.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    To muszę je rozchodzić. Z brzucha też spadają zawijam ten pas na pół. Ale w zwykłym dżinsach już mnie zaczęło uciskać na dole. Narazie i tak brzuch wygląda jakbym za dużo zjadła.
    Tez mam teraz ten problem, moje stare jeansy za ciasne, a ciążowe za duże. I ja się pytam co tu nosić :D

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ