Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiniorek91 wrote:Ja tam bez detektora sie czuje jakos spokojniej. Pozniej bym schizowala, ze nie umiem znalezc tetna.
Za 1.5godzn mam miec chrzestna i kuzynke. I jestem w czarnej dziurze... Ogarnelam kuchnie. Jeszcze wc, kurze, poodkurzac i podlogi umyc... -
No ja nie narzekam, mi Kinia spała dziś od 21 do 8 rano
jest od noworodka po tatusiu- nocny Marek -często chodzi spać późno, ale też wstaje później, najwcześniej się budzi 7.15.,a najczęściej wstaje ok.8, 8.30.
Ja nawet nie znam wstawania na karmienie w nocy co 2-3 godz.bo Kinga zawsze mi spała ok.5-6 godz.bez pobudki. Najgorzej było 7-10 mc, bo się budziła na karmienie 2 razy w nocy. No ale udało mi się ją wyprowadzić i już się nie budzi.
Ile bym dała, żeby to drugie też takie było.. dla mnie sen to podstawa. -
Cześć dziewczyny
czytam co u Was, ale nie miałam wcześniej co pisać na razie. Czekam na dobre wieści od Basi
Czy Wy też tak macie, że miałyście robić zdjęcia brzuszka co tydzień a na razie nic z tego?ja miałam ambitny plan, że mąż będzie mi robił zdjęcia z profilu na tle ściany w różnych sukienkach a potem dodam sobie napisy na ścianie do każdego zdjęcia, który tydzień itp. Ale nie zrobiliśmy ani jednego zdjęcia xD
W empiku oglądałam fajne pamiętniki ciąży i albumy dla dzieci do których się wpisuje różne rzeczy np. Jak zareagował tata na wiadomość, że pojawię się na świecie, albo jest miejsce na rysunki jak wyobraża sobie mnie mama a potem jak tataale stwierdziłam, że jak to robienie zdjęć nam tak idzie to już widzę jak uzupełniam pamiętnik :p
A i jeszcze jedna sprawa - jak to jest z usg 3D? Są specjaliści którzy to robią? Ile kosztuje? -
Nuska, my mamy taki album dziewczynki, gdzie się wpisuje różne pierwsze razy itd., można też powklejac trochę zdjęć, fajna rzecz, bo szybko się zapomina, a to zostaje i będzie pamiątka, no ale szczerze mówiąc to też ciężko dopilnować, żeby na bieżąco wpisywać, bo przy dziecku czas leci jak szalony, a w wolnej chwili jest albo dużo rzeczy do zrobienia, albo się odsypia
no ale staram się coś tam uzupełniać.
Ja mam w planie zrobić też jej porządny album ze zdjęciami na roczek, ale oczywiście juz wiem, że na roczek nie zdążę..mamy kupę zdjęć, potem to obrobić, wybrać najlepsze, strasznie dużo czasu to zajmuje.
Ciążowego pamiętnika nie robiłam ani wtedy ani teraz. W zeszłej ciąży mąż mi porobił trochę zdjęć ciążowych (ale już takich z 7 mca) na pamiątkę i tyle. -
O to ja na pewno będę miała sesje ciążową, chociaż tyle się musi udać
a w ogóle to jestem fotografem, ale jak to się mówi "szewc bez butów chodzi" i u mnie też prywatne zdjęcia gromadze tylko na dyskach a nie mam czasu tego przebierać, odrabiać i wywoływać.
Jupik jak pomyślałam jak wyglądałby ten pamiętnik ciąży z I trymestru to może lepiej, że go nie macoś w stylu: "Dziś wymioty dwa razy, nie udało mi się nic zjeść. Mam już dość. Dziecko, ty chyba chcesz mnie wykończyć"
-
Nuśka miałam dokładnie taki sam plan co do zdjęć, a póki co mam jedno i to na tle kibelka bo na szybko robione
także chyba się to nie uda. Ale jak na genetycznych będzie Oki to chyba kupię sobie ten pamiętnik, fajna sprawa
nuśka91 lubi tę wiadomość
-
Nuska, dokładnie, ja w 1 ciąży zanim odzylam to był 5 mc, więc pamiętnik byłby niepełny
a teraz przy małym dziecku nie ma się czasu na takie dodatki.
No mój mąż może nie fotograf, ale też dużo fot robi z racji zawodu, więc nie czułam potrzeby,żeby iść gdzieś na sesję (oboje też robiliśmy kurs foto, więc i ja coś tam się bardziej orientuje), z jednej strony trochę żałuję, bo te sesyjne bardziej dopracowane, bo nie mamy takich warunków oświetleniowych w domu, ale z drugiej strony są bardziej naturalne i w sumie jak patrzę na niektóre sesyjne to nie do końca mi się podobają.
Tych zdjęć to już mamy multum, a że my właśnie bardziej zaawansowani amatorzy to ja jednak nad tymi zdjęciami pracuję, a nie wywołuje jak leci. No a czasu na to w kółko mało, ech.. -
Słuchajcie, zmiana czasu raczej poprawi sytuację w zakresie zbyt wcześnie wstających dzieci, a nie pogorszy. Ja to w ogóle mówię, że mój syn przestawił zegarek miesiąc za wcześnie, bo zawsze budził się koło 7 a teraz koło 6 wstaje. Więc jak przestawimy zegarki, na którym on się nie zna, to z tej 6 zrobi się znów 7
-
A ja mam pytanie do chudzielców w kolejnej ciąży
pytanie zawężyłam do tej grupy, bo zgodnie z tym co piszą, taka jest właśnie charakterystyka tych, które mają szanse najwcześniej poczuć ruchy dziecka.
Wczoraj 2 razy i dziś 1 raz miałam wrażenie, że zaczynam czuć dzidzie. Powtarzam sobie, że to w zasadzie niemożliwe, że jeszcze przynajmniej te 2-3 tygodnie, ale jednak coś jest na rzeczy.. No i siedzę i myślę czy to wyobraźnia płata figle, czy jednak na prawdę TO JUŻ! Wiecie, nie siedziałam i nie wypatrywałam tych ruchów, raczej żyję w przekonaniu, że to jeszcze nie pora, no ale coś ewidentnie czuję i nijak mi to do jelit nie pasuje
Drogie chudzielce w kolejnej ciąży, zdarzyły wam się już jakieś odczucia, o których zastanawiałyście się 'czy to to?' -
kkkaaarrr wrote:Słuchajcie, zmiana czasu raczej poprawi sytuację w zakresie zbyt wcześnie wstających dzieci, a nie pogorszy. Ja to w ogóle mówię, że mój syn przestawił zegarek miesiąc za wcześnie, bo zawsze budził się koło 7 a teraz koło 6 wstaje. Więc jak przestawimy zegarki, na którym on się nie zna, to z tej 6 zrobi się znów 7
A to nie cofamy zegarków teraz? Z 6 nie zrobi się przez przypadek..5? -
nick nieaktualnyA u mnie chłopiec potwierdzony na sanco
przedszkolanka:), Jupik, kkkaaarrr, moni05, Matka30+, paulina2811, Cabrera, Kookosowa, _nova, Spirit, emikey, nuśka91, ManiaM, Dreamer, japonka, Paolka_25, Kasiulina, wiktoriaa, mia4444, brunetka91, Dominika32 lubią tę wiadomość
-
Sunshine, gratuluję zdrowego syna
Kciuki za dzisiejsze wizyty.
Przedszkolanka, wreszcie się doczekałaś.
Ja z tego stresu nawet pisać nie jestem w stanie... Denerwuje się okropnieprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/415d4bcd2bcc.jpg
Wrzucam Wam co stworzyłam, żeby poinformować rodziców i teściów
Pisma to ja nie mam ładnego, ale chyba się zorientują o co chodziKarooo93, Kaktusia, emikey, Jupik, _nova, sunshine03, japonka, Paolka_25, Kasiulina, przedszkolanka:), moni05, Kookosowa, mia4444, kkkaaarrr, brunetka91, Dominika32, Matka30+, ManiaM, Cabrera, meerici, Aguuula;2525, Zimri, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Jej ale się narobiło chłopaczków 😁 gratuluję dziewczyny!
Ja robię zdjęcia co miesiąc 😊 jedno w bluzce drugie bez 😂
Jasio z kolei był straszny że spaniem ... Od 2 miesiąca do roczku
Był koszmar wstawał co 2 h + 2h przerwy w spaniu ... Teraz jest
Lepiej, ale pomnimo,że ma 2 latka nadal potrafi się budzić np 2 razy
W nocy ...
Basia wiesz już coś ?