Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Gratuluję dobrych wieści.
Za to ja dziś zestresowana... Po waszej rozmowie o detektorze zaczęłam się zastanawiać nad zakupem i okazało się, że moja sąsiadka (też w ciazy) ma i postanowiłam pożyczyć. I klops. Nic nie znalazłam mimo kilku prób. Oczywiście totalnie spanikowałam. Tłumacze sobie, że może jest za małe, a może to ja nie umiem wyszukać, a może to dlatego że mam sporą tkanke tłuszczową.... Tak czy siak zapisałam się na usg na 17:40, żeby sprawdzić. Jeśli będzie ok nigdy więcej nie sięgnę po detektor.Insta: @CodziennoscM
-
japonka wrote:Kotecki, ja biorę Acard 75 na stałe, w ciąży też mi nie odstawili, to aspiryna pewnie działa tak samo. Ale zostajesz z nami tu?
Dziewczyny, ja wiem że pewnie świruję, ale wy widzicie na tym zdjęciu co wrzucałam że jest widać z profilu nos i to białe to kość nosowa, prawda?
Jasne ze tu zostaje u nas a gdzie mi lepiej bedzietak z tego co czytałam akard działa identycznie jak aspiryna
-
CodziennoscM wrote:Hej dziewczyny. Gratuluję dobrych wieści.
Za to ja dziś zestresowana... Po waszej rozmowie o detektorze zaczęłam się zastanawiać nad zakupem i okazało się, że moja sąsiadka (też w ciazy) ma i postanowiłam pożyczyć. I klops. Nic nie znalazłam mimo kilku prób. Oczywiście totalnie spanikowałam. Tłumacze sobie, że może jest za małe, a może to ja nie umiem wyszukać, a może to dlatego że mam sporą tkanke tłuszczową.... Tak czy siak zapisałam się na usg na 17:40, żeby sprawdzić. Jeśli będzie ok nigdy więcej nie sięgnę po detektor. -
Olliiii wrote:Kochana nie przejmuj się, detektor się używa od 12 tygodnia, a i tak ostrzegają, że można nie znaleźć tętna. To że dziewczyny już znajdowały w 9,10 tygodniu to po prostu szczęście. Ja znalazłam tylko dlatego, że mąż przeszukał cały internet gdzie szukać tętna i mi pomógł bo ja w kompletnie złych miejscach szukałam i za szybko.
ale jak to pewnie z każdą z nas dopóki się nie upewnię nie zaznam spokoju
Insta: @CodziennoscM
-
CodziennoscM wrote:Dziś zaczęłam 11, więc liczyłam że może jednak... Dzięki za otuche
CodziennoscM lubi tę wiadomość
-
Sprawdziłam wszędzie gdzie się dało.
i naciskalam. W pewnym momencie tak że potem nawet mnie trochę skóra bolala,
nawet znalazłam tętno ale swoje
jeszcze godzina i kawałek i idę na usg. Jak dobrze mieć dwa gabinety w bloku
japonka lubi tę wiadomość
-
Hej:-)
Byłam dzis na genetycznych i wszystko z młodym człowiekiem ok. Ma 6 cm i ciąża o tydzień starsza. Zaplaciłam 280zl aż w szoku byłam. Za 2 tyg mam swojego lekarza i niby kolejne genetyczne więc mi więcej moj prowadzący lekarz opowie. Mam wrażenie że wszyscy lekarze strasznie na te pappa namawiają. Ja mówię że nie chce a oni i tak opowiadają o tym 10 min ciekawe z czego to wynika. Z troski czy z biznesu?
Spytałam sie o płeć i powiedział mi że teraz są zalecenia że do 15 tyg nie mowic bo warki sromowe u dziewczynek wyglądają identycznie jak siusiak. Więc ja już nie wiem.
Pozdrawiam:-)mia4444, japonka, Dominika32, brunetka91, Kookosowa, adella1, sunshine03, nuśka91, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Uwemhe wrote:Hej:-)
Byłam dzis na genetycznych i wszystko z młodym człowiekiem ok. Ma 6 cm i ciąża o tydzień starsza. Zaplaciłam 280zl aż w szoku byłam. Za 2 tyg mam swojego lekarza i niby kolejne genetyczne więc mi więcej moj prowadzący lekarz opowie. Mam wrażenie że wszyscy lekarze strasznie na te pappa namawiają. Ja mówię że nie chce a oni i tak opowiadają o tym 10 min ciekawe z czego to wynika. Z troski czy z biznesu?
Spytałam sie o płeć i powiedział mi że teraz są zalecenia że do 15 tyg nie mowic bo warki sromowe u dziewczynek wyglądają identycznie jak siusiak. Więc ja już nie wiem.
Pozdrawiam:-)gratulacje!
-
Hm, to dziwne, co do tych ruchów dziecka. Bo ja waze niedużo i też mi się wydaje że czuje raz na jakiś czas, i to jakoś tak inaczej niż jelita, tak jakby się woda przelewał albo takie pęcherza powietrza, dziwne uczucie. Jakby coś tam się wiercilo, głównie jak leżę. Na usg też to czułam i dziecko w tym czasie się przewracało ciągle. Tylko czy w 12 tyg to jest możliwe? Wydaje mi się że raczej nie..
Może sobie wymyślamy na siłę hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 16:58
-
CodziennoscM wrote:Dziś zaczęłam 11, więc liczyłam że może jednak... Dzięki za otuche
jak nie znajdę to sprawdzę tydzień później.
Ja mam gabinet pod pracąskorzystałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 17:02
-
Ja wlasnie pod wpływem euforii po dzisiejszych dobrych wiadomościach zrobiłam pierwsze zamowienie dla dzidziolka
changing unit- taki przewijak z wanienka, półeczkami i przegródkami
-
Kotecki wrote:Ja wlasnie pod wpływem euforii po dzisiejszych dobrych wiadomościach zrobiłam pierwsze zamowienie dla dzidziolka
changing unit- taki przewijak z wanienka, półeczkami i przegródkami
a i tak przewijalam na sofie haha
Ja jeszcze nic nie kupiłam. Z Gaba 1 Rzecz kupiłam jak byłam w 8tc. Teraz jakoś mnie nie ciągnie. Może jak się okaże że to dziewczynka to wtedy zachce mi się zakupów bo jak chłopak to raczej nie. Wszystkiego mam w ilościach hurtowych. Kocykow, pieluszek terowych i flanelowych, ubrań, zabawek -
Tak, przejrzałam, duzo fajnych rzeczy jest ciuszki ładne zabawki, termometr do ucha i do wanienki osobny, podkłady poporodowe, kocyk, wszystkiego nie pamietam ale zapowiada sie dobrze. Ja przy pierwszym dziecku miałam przewijak na łóżeczku i byłam mega zadowolona teraz zamiast łóżeczka bedzie na początek chicco next to me dostawka wiec wole taki osobny zestaw do codziennej obróbki dupki
ja nie mam żadnych rzeczy wszystko bede kupować od zera, mam nadzieje ze różowe ale jeszcze troche musze poczekac nim sie dowiem
-
Po prenatalnych wszystko ok. Chyba synus 😍 ale to nic pewnego.
Czekac na pappa 2 tyg.
Wg usg 12+1 . ma niecale 6 cm.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84386f3b08ed.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 17:16
Jupik, Kotecki, moni05, mia4444, emikey, Dominika32, Cabrera, Matka30+, brunetka91, _nova, japonka, Kaktusia, Aguuula;2525, Kookosowa, Kasiulina, adella1, Karooo93, sunshine03, nuśka91, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Ja nie miałam ciągniecie wcale jak dotąd