WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje dziecko będzie bardzo zestresowane :( jak już uspokoiłam się po te akcji z NHS to dziś syn mi dowalil. Wyladowlwismy na dziecięcym oddziale ratunkowym. Polknal kawałek kostki toaletowe. Mąż zawiesił taka bez plastikowej otoczki co rozmiekka pod wpływem wody. Mały wykorzystał, że mylam żeby chwycil za nią, została mu cześć na palcach, oblizal, przełknąć. Po jakiś 10 min zaczął dziwnie chrzakac. Mąż przyjechał z roboty zabraliśmy go do szpitala. Całe szczęście, że w UK działa to ciut inaczej niż w Polsce i trafiliśmy do lekarza w ciągu minuty. Zwazyli go, zabrali Harpic który wzięłam i zrobili toksykologie. Przeliczyli toksycznosci tego środka do jego wagi. Harpic to ponoć jeden z mniej toksycznych. Sprawdzili brzuszek I przelyk. Ma lekko podrazniona jamę Ustna. Dźwięk który wydawał I nagrała żeby mieć dowód to ponoć próba pozbycia się smaku. Próbował odchrzaknac. Ale ile się stresu najadlam to moje.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    A u mnie chłopiec potwierdzony na sanco :D

Gratulacje :) wiesz mamy podobna historie. Teraz Druga ciąża, pierwsza poroniona w sierpniu. Zobaczymy czy jutro na genetycznym tez zobaczę chłopca. Strach już coraz większy

sunshine03 lubi tę wiadomość

• _nova Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkey współczuję przeżyć! Dobrze, że z małym wszystko w porządku. Zostawili Was na obserwacji?

• japonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, byłam podejrzeć dzidziola, rośnie ładnie póki co, ma już 2,74 cm, wiek wypada 1 dzień starszy niż z transferu i 2 dni młodszy niż z OM, czyli wychodzi na dziś 9+4, termin porodu pewnie 27.10. Na ten moment oczywiście za wcześnie żeby powiedzieć czy wszystko jest ok, doktor robiąca usg mówiła, żeby się póki co nie martwić i że takie problemy jak mieliśmy poprzednio się raczej nie powtarzają. Wypatrzyła mi też centymetrowego mięśniaka na dnie macicy ale powiedziała, że to jest daleko od dziecka i żeby się nim nie przejmować. Zdziwiłam się i tak bo nigdy nic tam nie miałam.
    A to mój kochany kosmita - widziałam zbliżenie na ręce i były paluszki ❤️

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbd0d074ba28.jpg

sunshine03, przedszkolanka:), Jupik, moni05, Kookosowa, emikey, mia4444, brunetka91, Dominika32, Matka30+, nuśka91, Cabrera, kasia1518 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dobrze, że chociaż nie jestem sama z tym wczesnym wstawaniem... :-P

Sunshine bardzo proszę dopisz mi kolejną wizytę 25go kwietnia i 22maja połówkowe :-)

A co do ruchów to ja dzisiaj rano też się zastanawiałam czy to możliwe, bo dokładnie w tym miejscu gdzie mam dzidzię czułam takie delikatne pulsowanie, jakby kopnięcia właśnie ale stwierdziłam, że świruje już:-P

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka piękna kartka! :D

Dreamer, trzymam kciuki! Na pewno będzie dobrze :) limit nieszczęść już wykorzystany!!!

emikey współczuję przeżyć :(

kkkaaarrr to moja pierwsza ciąża na tym etapie, ale wydawało mi się, że coś bąbelkuje i się przewala tak niziutko, jak się wieczorem kładę w łóżku i zmieniam pozycję leżenia :D inaczej to czuć niż jelita, ale nie mam pojęcia czy to bobas. Jeszcze wcześnie, ale jestem szczupła, ważę 52 kg, więc może... :D

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkey współczuję przeżyć :( dobrze,że się pozytywnie skończylo..

Japonka śliczny maluszek ;)

japonka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam też z dnia na dzień pojawiają się brzuszki? Mi się wydaje, że kilka dni temu ledwo było widać ciążę a dzisiaj już jest duuuuzo większy. To moja pierwsza ciąża ia myślałam, że pojawi się później

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey o matko współczuje. Z synkiem już dobrze?? Zostaliście na obserwacji??

Dziś stanęłam na wagę. Myślałam że już bez mdłości i więcej jem to będę płakać a tu kilo mniej :) cieszę się jakbym była na diecie zamiast w ciąży hehe :) ale bardzo się cieszę bo z moją tarczyca to waga mi leci za samo oddychanie przy lodówce. A ty taka niespodzianka.

Gratulacje wizyt i chłopczyków :)

Narmik lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny czy wam też z dnia na dzień pojawiają się brzuszki? Mi się wydaje, że kilka dni temu ledwo było widać ciążę a dzisiaj już jest duuuuzo większy. To moja pierwsza ciąża ia myślałam, że pojawi się później

Paulinka u mnie w sobotę taka byłam wzdeta a od poniedziałku już nie wciągnę brzucha. Z dnia na dzień wyskoczył. Większy się nie robi ale jest

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Emilkey współczuję przeżyć! Dobrze, że z małym wszystko w porządku. Zostawili Was na obserwacji?
    Nie. Wszystko wyszło ok a Harpic jest mało toksyczny. Mamy wrócić jesli zacznie wymiotować.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Na tym etapie już możesz mieć, u mnie coś teraz już widać i to mniej więcej tyle samo co w poprzedniej w 12 tygodniu :)

Emikey, o rany, współczuję przygód, dobrze że wszystko ok.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) ja nadal wymiotuje i czuje sie okropnie :( na prenatalnych lekarz zasugerowal corcie takze bedzie druga w domu, troszke szkoda ze nie syn ale wazne ze zdrowe :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja juz po usg prenatalnym, wszystkie parametry w normie dzidzi jest cudne ma 7.3cm, duzo sie ruszało i piło płyn :) pobrali mi krew na pappa. Mam tez zalecenie przyjmować aspirynę 75mg jedna tabletka dziennie do końca ciąży. Z racji swojej historii zdrowia (reumatoidalne zapalenie stawów) będę miec dodatkowe skany i wizyty po 28tygdoniu ciąży, normalnie nalezą sie dwa skany tylko przez całą ciąże. W regionie w ktorym mieszkam płci nie mówią trzeba isc zrobic dodatkowy skan prywatnie, wybieram sie za trzy tygodnie. A na 16 maja mam wyznaczone połówkowe.

japonka, Jupik, przedszkolanka:), mia4444, Dominika32, Matka30+, nuśka91, emikey, adella1, wiktoriaa, Kookosowa, Kasiulina, Dreamer, Zimri, kasia1518 lubią tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przesunął mi sie termin na 30 września :)

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już wielki brzuch, przynajmniej wielki jak dla mnie, jak na ten etap ciąży. Poprzednio jak pojechałam na porodówke to położne na IP oceniły mnie na 7msc i że ściemniam a nie rodzę. Jakież było wszystkich, łącznie z badającą mnie lekarką zaskoczenie jak się okazało, że mam 7 cm rozwarcia...
    W poprzedniej ciąży robiłam zdjęcia co tydzień, aż muszę sprawdzić i porównać w którym tygodniu wtedy wyglądałam jak teraz, ale na pewno było to później, bo powoli czuję się grubo. W spodniach ciążowych chodzę od 3 tygodni, a zwykłe jak zakładam to już guzik na gumkę zapinam, bo inaczej nie usiądę.
    Ale.. Mówią, że z każdą kolejną ciążą rośnie szybciej, a na dodatek, latka lecą i swoje też robią, już nie te mięśnie co za pierwszym razem, nie ma co bębenka trzymać

moni05 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny :) jak dobrze się słyszy pozytywne informacje.

Nawet te o szpitalu, najważniejsze, że już wszystko w porządku :*

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • japonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki, ja biorę Acard 75 na stałe, w ciąży też mi nie odstawili, to aspiryna pewnie działa tak samo. Ale zostajesz z nami tu? :)

Dziewczyny, ja wiem że pewnie świruję, ale wy widzicie na tym zdjęciu co wrzucałam że jest widać z profilu nos i to białe to kość nosowa, prawda?

a5526252e0.png

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, właśnie do mnie dotarło, że dziś zaczęłam 2 trymestr!! Kiedy to zleciało!! :D

sunshine03, nuśka91, japonka, Zimri lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka, swirujesz :-P
    Dziecieczek jest malutki, nawet nie 3 cm. Daj mu urosnąć i zobaczysz piękny nosek bez doszukiwania się :-)

japonka lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ