WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra przyznać się kto miał ile seksow. Bo ponoć dziewczynki rodzą się tym co mają często a chłopcy to pojedynczy strzał haha :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro 3 genetyczne. Ciekawe ile wróci do domu z siurasami

moni05 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine spokojnie,jak cos to Cie przywolywac bedziemy :D

Mnie lekarz zaskoczyl z plcia bo zapytal co mamy w domu (córcie) i sam temat rozpoczął i pokazał siurka ;) ale sam podkreślil,że to etap kiedy nie ma 100% pewności ;)

Emilkey ja juz wiem,że splodzilam w piatek-w dniu monitoringu (ewentualnie w nocy) kiedy pecherzyk już pękał :D seksy byly w piątek,sobote i niedziele :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprawda - córa to pojedynczy strzał :p i to w owu! Więc przeczy wszelkim regułom.
    Po 1 zdrowe, ale jeśli zdrowe i mogę pogdybać to chciałabym syna.
    A przeczucie mówi mi, że to kolejna kapryśna dziewucha :D
    Ja mam genetyczne już przed 10 rano, na całe szczęście :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dobra przyznać się kto miał ile seksow. Bo ponoć dziewczynki rodzą się tym co mają często a chłopcy to pojedynczy strzał haha :D

Hehe :) w chłopaka trzeba strzelać w owulację. A na dziewczynkę przed. Pytanie tylko czy owulacja się nie przesunęła.
    Mój lekarz pewnie mi nie powie co. On uważa że teraz jeszcze za wcześnie i czekamy do połówkowych. :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • meerici Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o chodzeniu na basen w ciąży? Chętnie bym się popluskała, tym bardziej że plecy zaczynają mi dokuczać, ale boję się infekcji... Lekarz nie widzi przeciwwskazań, ale mam obawy.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ?
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i kolejnych chłopców :) Basia! Strasznie się cieszę, umów sobie wizytę wcześniej dla własnego spokoju, ale ja wiem, że jest dobrze <3

A co do płci, seks u nas był 4 dni przed owulacją więc byliśmy prawie pewni dziewczynki a tu jednak niespodzianka :D

A co do wózków, tematu nawracającego ;) Czy tylko ja jestem takim świrem, że chce wózek inny niż wszystkie? Wydarzyłam sobie piękny retro wózek, nie taki jak jeżdżą po wszystkich ulicach. Wy tu piszecie milion zalet funkcjonalności (i dobrze, bo macie już dzieci i doświadczenie) a ja po prostu wiem jak ten nasz wózek ma wyglądać :D co nie znaczy że nie będzie funkcjononalny ;)

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Hehe :) w chłopaka trzeba strzelać w owulację. A na dziewczynkę przed. Pytanie tylko czy owulacja się nie przesunęła.
    Mój lekarz pewnie mi nie powie co. On uważa że teraz jeszcze za wcześnie i czekamy do połówkowych. :)
    Absolutnie sie nie zgodze ! Moja iza zrobiona w owulacje (monitori ) teraz dzidzia z wielu seksow bo matka chcice miala :D

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Gratuluję udanych wizyt i kolejnych chłopców :) Basia! Strasznie się cieszę, umów sobie wizytę wcześniej dla własnego spokoju, ale ja wiem, że jest dobrze <3

A co do płci, seks u nas był 4 dni przed owulacją więc byliśmy prawie pewni dziewczynki a tu jednak niespodzianka :D

A co do wózków, tematu nawracającego ;) Czy tylko ja jestem takim świrem, że chce wózek inny niż wszystkie? Wydarzyłam sobie piękny retro wózek, nie taki jak jeżdżą po wszystkich ulicach. Wy tu piszecie milion zalet funkcjonalności (i dobrze, bo macie już dzieci i doświadczenie) a ja po prostu wiem jak ten nasz wózek ma wyglądać :D co nie znaczy że nie będzie funkcjononalny ;)
    Ja mam juz taki jeden piekny wozek... mozna kur wicy z nim dostac, ciezkie cholerstwo a spacerowka jak z koziej pupy...

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    No mój syn z 17 dnia a ovu 15. Ledwo się załapał na ten pociąg :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Mine93 Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis też po usg, i też chłopak do kompletu hehe :)

emikey, Kookosowa, nuśka91, brunetka91, Goemi, Kasiulina, przedszkolanka:), Dominika32, Kotecki, mia4444, sunshine03, Cabrera lubią tę wiadomość

7cs szczęśliwy ❤❤❤
    eikts65gkw2joqca.png

Synek 2013 ❤
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już 11 na 4 dziewuchy :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Agu1 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Dziewczyny co myślicie o chodzeniu na basen w ciąży? Chętnie bym się popluskała, tym bardziej że plecy zaczynają mi dokuczać, ale boję się infekcji... Lekarz nie widzi przeciwwskazań, ale mam obawy.
    Polecam artykul mamyginekolog "basen w ciazy" rozwieje twoje watpliwosci

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Kookosowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Absolutnie sie nie zgodze ! Moja iza zrobiona w owulacje (monitori ) teraz dzidzia z wielu seksow bo matka chcice miala :D

Widać babki mają silniejsze chromosomy i wygrały wyścig :) córa robiona w 18 dni cyklu. Było już po owulacji.
    A teraz w 11 dniu cyklu. I wychodzi przed owulacja.

Agu1 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:

Ja bardzo chce chodzić i będę :) ale czekałam do II trymestru żebym wiedziała, że na 100% wszystko jest dobrze :) basen w ciąży ma bardzo bardzo dużo zalet. A co do infekcji, jeżeli wcześniej nie zdarzały Ci się jakoś często to myślę, że nie ma się czego bać. Ja planuje po basenie używać jakichś chusteczek i żelu antybakteryjnego i powinno być ok :)

Trzeba tylko pamiętać, że nie jest wskazane siedzenie w ciepłej wodzie jak np brodziki dla dzieci i oczywiście jacuzzi odpada :p

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    To już 11 na 4 dziewuchy :D
    Ja mam nadzieje ze moja dziewucha stanie sie synem... zreszta snilo mi sie ze jej siurok wyrosl :o ostatni taki sen mialam o ciazy zanim zaszlam hehe wlasciwie to snily mi sie wtedy trzy cory

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    Ja byłam w tym tygodniu pierwszy raz w ciąży, planuję chodzić 2, może z czasem 3 razy w tygodniu :) lekarz pozwolił :) super sprawa, tylko kondycja nie ta haha :D przepłynęłam jakaś 1/4-1/3 długości co przed ciążą :D a potem to już tylko się popluskałam na plytkiej wodzie :D

Basen to w ciąży najbezpieczniejszy sport :) ja nie miałam nigdy problemu z infekcjami, więc basenu się nie obawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 23:09

• emikey Autorytet

Wysłany: 28 marca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu1 wrote:
    Ja mam nadzieje ze moja dziewucha stanie sie synem... zreszta snilo mi sie ze jej siurok wyrosl :o ostatni taki sen mialam o ciazy zanim zaszlam hehe wlasciwie to snily mi sie wtedy trzy cory
    Do 3 razy sztuka. Jak nie to to następne :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Widać babki mają silniejsze chromosomy i wygrały wyścig :) córa robiona w 18 dni cyklu. Było już po owulacji.
    A teraz w 11 dniu cyklu. I wychodzi przed owulacja.
    Pewnie miala tak silne chromosomy jak charakter 😂😂

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Do 3 razy sztuka. Jak nie to to następne :P
    Obawiam sie ze ta ciaza mi daje na tyle w kosc ze jest to ostatnia... poza tym chcialabym sie wydpac kiedys :D

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ