WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwołali córce rehabilitację dziś, więc szybko ja do żłobka i mąż jedzie ze mną taki plus 😊

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie nie moge doczekac az we wtorek mi wszystko pomierzy. Kurcze tak wstawialyscie swoje wymiary i ten moj maluszek 13+3 jak mial 7.23 to nie tak duzo ale w normie.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Powodzenia dziś na badaniach:-).
    Jestem w szoku ze niektore z was piszą po 1 w nocy:-). Jak wy to robicie? Ja o 22 już spię gdzie zawsze też tak siedziałam. Wstaje o 6 i jestem super wypoczeta:-). Chyba tak w ciąży mam:-) brawo wy:-).

My mamy 2 corki wiec fajnie byłoby mieć chlopca ale dziewczynki są cudowne więc oby zdrowe było:-).
    Teoretycznie owu mi sie przesunęła. Cykl skrocił wiec ja nie mam pojęcia co zostało ustrzelone. Moje cukry są wspaniale na czczo mam średnio 84 i żadnych przekroczeń. Oby tak sie udalo do końca bez diety. Moje dwie młode urodzily sie z waga 4900 i 5100. Więc chyba już wtedy coś z cukrem miałam choć krzywe zawsze piękne no i na czczo też. Ciekawe ile to będzie. Choc ja u tak bede miała cc bo po 1 porodzie mam taką traume że nic mi już dołem nie wyjdzie.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie. Powiedzcie mi, pewnie tak bedzie cc, ale czy arytmia i skaczace cisnienie jest wskazaniem do cc? Chcialabym sn no ale pewnie nie przeskocze...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    To ja sie nie moge doczekac az we wtorek mi wszystko pomierzy. Kurcze tak wstawialyscie swoje wymiary i ten moj maluszek 13+3 jak mial 7.23 to nie tak duzo ale w normie.
    Kiniorek mój maluszek 12+5 CRL 5,22 więc u mnie trochę mało... ja trochę sie uspokoilam po wynikach wczorajszych ale póki nie zobaczę malucha i nie dowiem sie ze rośnie prawidłowo będę czuła niepokój. Jak patrzę na wasze zdjęcia to mój naprawdę jest malutki... Jeśli nie genetyka to dlaczego tak moze być? Czy moze tak być na tym etapie ze on przestaje rosnąć?

Kciuki za dzisiajsze wizyty :)

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    To taki akurat chyba. Ja w 13+1 miałam 7cm i na wykresie mam zaznaczony 50 centyl czyli idealny środek.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    A wlasnie. Powiedzcie mi, pewnie tak bedzie cc, ale czy arytmia i skaczace cisnienie jest wskazaniem do cc? Chcialabym sn no ale pewnie nie przeskocze...
    Nie wiem jak arytmia ale ciśnienie nie. No chyba że skacze ci do 200. Albo jak przez ciśnienie dostałabys zatrucia ciążowego.
    Ja mam nadzieje, że tym razem też będzie SN. Nie ma nic lepszego niż 2h po porodzie wstać i normalnie funkcjonować. Tyle, że teraz chce odrazu zzo :P nie mam ochoty znów bujac się 2,5 dnia bez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 09:31

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie mój stres i.... Przyszłam na wizytę, a Pani w recepcji mówi, że jestem w odwolanych i czekam aż lekarz wyjdzie i mam nadzieję, że mnie przyjmie. W następnym tygodniu ma. Urlop lekarz.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Wyobraźcie sobie mój stres i.... Przyszłam na wizytę, a Pani w recepcji mówi, że jestem w odwolanych i czekam aż lekarz wyjdzie i mam nadzieję, że mnie przyjmie. W następnym tygodniu ma. Urlop lekarz.

A czemu Ci nie zadzwonili :|

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Haha tak myślałam ;) ale spoko, przed zakupem będę oglądać to cudo, nie kupię w ciemno z internetów :) a przy "ładnym" wózku nie wiem czy w ogóle nastawiać się na spacerówke czy nie będzie sprzedany i kupiony osobny.
    Ja ci sczerze powiem ze skupilam sie na gondoki w ktorej jezdzila 5 msc... dalam za niego ponad 2 kola i potem za spacerowke tysiak takze jestem wkurzona bo za ten 2w1 juz nawet polowy nie odzyskam bo malo kto za tyle odkupuje

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dobra przyznać się kto miał ile seksow. Bo ponoć dziewczynki rodzą się tym co mają często a chłopcy to pojedynczy strzał haha :D

A ja słyszałam odwrotna teorie, ze męski organizm jak jest wyeksploatowany częstym seksem to wytwarza przez to więcej mniejszych, męskich plemników bo do damskich większych potrzeba więcej energii :p

• japonka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, cieszyłam się że nic się nie dzieje niepokojącego, właśnie wracam z wizyty u dodatkowego lekarza gdzie chodzę raz na miesiąc ustalić dawkowanie leków i też powiedziałam, że nic się nie dzieje, a teraz w łazience brązowe plamienie. Przecież wczoraj na USG wszystko ok, nawet nie wiem z czego to może być bo nie było żadnych krwiaków. Myślicie że z szyjki po USG? Nie wiem czy znowu mam wracać do lekarza i na USG czy odpocząć trochę i poczekać, bo jest tego mało i nie krew. W ostatniej ciąży plamiłam tak od 9 do 11 tygodnia ale z nią nie było wszystko ok więc tak się cieszyłam że teraz tego nie ma... I mam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 10:14

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • emikey Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A ja słyszałam odwrotna teorie, ze męski organizm jak jest wyeksploatowany częstym seksem to wytwarza przez to więcej mniejszych, męskich plemników bo do damskich większych potrzeba więcej energii :p
    To ja czytałam odwrotnie. Ze te słabsze męskie są coraz słabsze i słabsze z częstym seksem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas myślałam, że przytulasy były już po owulacji, a tu pyk: i dwie kreski :p w sumie patrzenie na kalendarzyk w mojej sytuacji było głupie, bo po porodzie miałam tylko jeden taki normalny okres, więc wszystko było na maksa rozregulowane jeszcze Tak więc, mieliśmy się zacząć starać miesiąc później, a wyszło trochę w przedbiegach.
    Jutro mam prenatalne, ale jakoś się nie nastawiamy, że poznamy płeć. Aczkolwiek bardzo chciałabym juz wiedzieć :p dwa dni temu śniło mi się, że dowiedzieliśmy się, że będzie chłopak i w tym śnie powiedziałam mojemu, że będzie miał na imię Czarek. Zobaczymy, czy się sprawdzi :p

Zimri wyjaśnili Ci, dlaczego Cię wykreślili?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 10:32

• Agu1 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    To moze z córy zrobi sie synek jeszcze, bo meza wyekspoatowalam w tamtym czasie 😂 ja mysle ze szanse sa 50 na 50 i nic nie ma wplywu

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pępowine dwunaczyniową i już się naczytalałam... maluszek moze być tak mały przez to. Czuję że zamiast cieszyć się moja upragnioną ciążą to koleje miesiące będą dla mnie mega stresujące... jak ja nie zwariuje to będzie chyba jakiś cud :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 10:37

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:15

• emikey Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem pisze późno bo ja mam czas UK :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova mój syn ma na imie Czarek, tzn Cezary ale nikt tej wersji nie używa :) polecam imię, świetny charakter bezproblemowy :)

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Kurcze, cieszyłam się że nic się nie dzieje niepokojącego, właśnie wracam z wizyty u dodatkowego lekarza gdzie chodzę raz na miesiąc ustalić dawkowanie leków i też powiedziałam, że nic się nie dzieje, a teraz w łazience brązowe plamienie. Przecież wczoraj na USG wszystko ok, nawet nie wiem z czego to może być bo nie było żadnych krwiaków. Myślicie że z szyjki po USG? Nie wiem czy znowu mam wracać do lekarza i na USG czy odpocząć trochę i poczekać, bo jest tego mało i nie krew. W ostatniej ciąży plamiłam tak od 9 do 11 tygodnia ale z nią nie było wszystko ok więc tak się cieszyłam że teraz tego nie ma... I mam :(
    Hej nie wiem czy pomogę, u mnie takie jednorazowe plamienie wystąpiło we wtorek i to tylko przy podcieraniu. Pisałam do mojego gin i mówił że jednorazowo to normalne, ale mi się nasiliło i pojechałam do przyjmującego gina. Dostałam duphaston, mówił że mam leżeć i nie dźwigać i po 2,3 dniach powinno ustąpić. Po nocy trochę jest ale dalej tylko na papierze, oprócz tego nic mnie nie boli ani nic

syy26iye928jhyb7.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ