Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
_nova wrote:Moni super wieści! Gratulacje
Basia a nie myślałaś, żeby podejść jeszcze raz na generyczne do kogoś innego?
Myślałam ale ciężko o termin na szybko... Idę tylko na usg do mojej lekarki w przyszłym tyg. Powiedziała że tylko przez brzuch podglądniemy serducho, łożysko i tyle. Powiedziała że tak częste usg raz nie jest zbyt dobre, a po za tym że musimy dać czas maluchowi żeby podrosnął.
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Basiu, mi lekarka kulka razy dzisiaj mierzyła crl i za każdym razem wychodziło inaczej. Dziecko się już rusza, kurczy, rozciąga i to może fałszować wynik. Ja już kiedyś pisałam ze mi crl się zmniejszało z wizyty na wizytę. I okazało się ze to błędy pomiaru. Dlatego ja już teraz w te wymiary nie wierze zabardzo.
Ja bym poszła na kolejne usg żeby monitorować czy się powiększa odpowiednio. Napewno Cię to uspokoi. -
przedszkolanka:) wrote:Basiu tydzień różnicy Monia miala ,ale do przodu akurat- Monia wzywam Cie! Łatwo mówic,ale postaraj sie nie stresowac,musi być dobrze a dzidzius nadrobi
-
Dreamer wrote:Basiu, mi lekarka kulka razy dzisiaj mierzyła crl i za każdym razem wychodziło inaczej. Dziecko się już rusza, kurczy, rozciąga i to może fałszować wynik. Ja już kiedyś pisałam ze mi crl się zmniejszało z wizyty na wizytę. I okazało się ze to błędy pomiaru. Dlatego ja już teraz w te wymiary nie wierze zabardzo.
Ja bym poszła na kolejne usg żeby monitorować czy się powiększa odpowiednio. Napewno Cię to uspokoi.2017 #1
2019 #2
-
nick nieaktualnyDziewczyny, gratuluję dobrych wieści
i ustalenia płci - choć jest to dla mnie szokujące, że i na wrześniu i u nas taki wysyp chłopaków
ale najważniejsze, żeby wszystkie Maluchy były zdrowe
Basia , bardzo cieszę się, że wyniki wyszły dobrze. I szczerze nie polecam porównywania CRL, Maluszki rosną naprawdę w swoim tempie, czasami trzeba dać im troszkę więcej czasu. Jeśli cokolwiek Cię niepokoi, to idź na usg do swojej lekarki, ale daj Maleństwu kilka dni.
No i przede wszystkim pamiętaj, żeby porównywać wyniki robione na tym samym sprzęcie! Inaczej to już w ogóle mija się z celem. I uwierz w tego swojego Malucha, bo on jest dzielny
Ps. ja wczoraj się nie odzywałam, ale miałam dzień wyjęty z życia, bo mam zęba leczonego kanałowonie dość, że panicznie boje się dentysty, to jeszcze znieczulenie też płytkie daje...
teraz już nieco lepiej, ale jeszcze co najmniej jedna wizyta...
tak więc w kalendarzu mam zapisane te upragnione wizyty u Gina i te znienawidzone u dentysty
moni05 lubi tę wiadomość
-
japonka wrote:Dzięki, napisałam do lekarki prowadzącej, akurat jej nie ma (i mojego zapasowego gina w Medicover też nie), ale ktoś inny mnie przyjmie o 13:00 więc jadę. Ja biorę Prolutex raz dziennie i mam sobie dodać drugi zastrzyk wieczorem, poza tym też czuję się ok, może to jakaś infekcja czy coś... Dowiem się o 13.
-
Cabrera wrote:Dziewczyny, gratuluję dobrych wieści
i ustalenia płci - choć jest to dla mnie szokujące, że i na wrześniu i u nas taki wysyp chłopaków
ale najważniejsze, żeby wszystkie Maluchy były zdrowe
Basia , bardzo cieszę się, że wyniki wyszły dobrze. I szczerze nie polecam porównywania CRL, Maluszki rosną naprawdę w swoim tempie, czasami trzeba dać im troszkę więcej czasu. Jeśli cokolwiek Cię niepokoi, to idź na usg do swojej lekarki, ale daj Maleństwu kilka dni.
No i przede wszystkim pamiętaj, żeby porównywać wyniki robione na tym samym sprzęcie! Inaczej to już w ogóle mija się z celem. I uwierz w tego swojego Malucha, bo on jest dzielny
Ps. ja wczoraj się nie odzywałam, ale miałam dzień wyjęty z życia, bo mam zęba leczonego kanałowonie dość, że panicznie boje się dentysty, to jeszcze znieczulenie też płytkie daje...
teraz już nieco lepiej, ale jeszcze co najmniej jedna wizyta...
tak więc w kalendarzu mam zapisane te upragnione wizyty u Gina i te znienawidzone u dentystydzięki Wam nabieram wiary ze wszystko może dobrze się skończyć
Cabrera lubi tę wiadomość
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Basiu każdy maluszek inny i nie ma co porównywać. W książkach i na USG są wyniki uśrednione. Nigdy nie wyjdzie idealnie. Moja córka zawsze na USG była mała i ważyła malutko. Ale ja uznałam że poprostu będzie drobna i że nadrobi. I urodziła się zdrowa 6 dni po terminie 2970. Teraz też je normalnie a nadal na najmniejszy centylu wagowy. Taki urok. Twój bobas też będzie drobnym krasnoludkiem.
Nie denerwuj się, ni myśl że tym. Wyniki badań wyszły dobrze więc ciesz się każdym dniem.
Ja kładę się spać o północy i wstaje z córką. Czasem jest to 7 a dziś np 9myślałam że nie zdążę do pracy.
Dziewczyny mam swoją zachciankę. Pomidory malinowe. Smakują mi teraz aż mam Skórcz w śliniankach. Słodycze nadal są be. Owoce kawałek zjem ale też be. Ale myślę że organizm wir co robi
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Jeju dziewczyny... Ja nie wiem co jest grane
normalnie mam zjazd... Rece i nogi jak z waty. Myslalam ze ze male sniadanko i sobie zjadlam obiad na szybko ale az mi sie w glowie kreci... Mozliwe ze mi cukier polecial? Ta ciaza jest przekichana... Serio... Z Kasprem takich odchylen nie mialam...
-
Ja mam pomiary z usg do przodu teraz o 3dni . w pierwszej ciazy mialam do przodu o 5 dni. Pomiary te zgadzaja sie na kazdej wizycie i wtedy i teraz i tak samo pokazuje na prenatalnymm.
Ale ja bym sie tak nie sugerowala tym pokiarem na super dokładnie bo jak dziewczyny pisza dziecko sie rusza, fika i xiezko o precyzyjny pomiar ale jak sie Basiu martwisz to ja bym jeszcze poszla do innego gina . dla swojego spokoju:)
I dziwme ze cie zbyla ze usg szkodzi itp bo przeciez jak jest jakas nieprawidlosc to np w szpitalu ciagle robia usg. Nie martw sie bo napewno wszystko jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 13:28
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Gratuluję wizyt.
Jaki wysyp chłopców mamyMi się dwa razy snił synek, więc może też coś jest na rzeczy
Basiu, łatwo nam pisać, żebyś się nie martwiła, ale to na prawdę dobra rada. Stres Ci w niczym nie pomoże. Za parę dni powtórzysz usg i będziesz wiedziała na czym stoisz. Może rzeczywiście dzidziuś będzie trochę mniejszy, bo taka jego uroda, a może nadrobi. Trzymam kciuki żeby było ok.
Mało do Was piszę, bo w sumie nie mam co, ale czytam codziennieI czekam, aż mdłości w końcu odpuszczą. Nie myślałam, że można się tak męczyć w ciązy
-
nick nieaktualnyBasia nie martw się na zapas!
pomiary mogą wyjść naprawdę różne i przyjmuje się margines błędu 7 dni na usg!!!
ja byłam na dwóch prenatalnych i na pierwszym we wtorek pomiar crl 5,8cm, dwa dni później 6,8cm, a przecież wiadomo, że przez 2 dni bobas nie urósł 1 cm, bo to niemożliwe
wszystko zależy, jak się dziecko ustawi, obraz usg jest 2d płaski, więc pomiar nie będzie idealnybasia1987, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
Odebrałam wynik PAPA. Wszystko ok
Kookosowa, przedszkolanka:), mia4444, moni05, basia1987, brunetka91, Cabrera, Jupik, japonka, Spirit, nuśka91 lubią tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
basia1987 wrote:Gratuluje serdecznie
ja wiele bym dała by usłyszeć takie wieści:)
Z każdym waszym wpisem uświadamiam sobie że mój bąbelek jest zbyt mały....
Basia w poprzedniej ciazy moja corka byla o ponad tydzien mniejsza niz by wynikalo to z OM, ale przez cala ciaze przyrosty miala takie same poprostu byla malutka i taka tez sie urodzila. Zawsze na siatce centylowej ponizej 3 centyla.
Bedzie dobrze zobaczyszbasia1987, nuśka91 lubią tę wiadomość
-
moni05 wrote:Ja już po wizycie. Dzidziuś dwa dni starszy, 12+6 skonczone, termin na 5.10.
Zdjęcia nie mam, nie wzięłam z emocji
zorientowałam się w domu. Mam tylko opis. Wszystko genetycznie wygląda dobrze. Dzidzia ma 6.32 cm, serduszko 149, przezierność ok. Sprawa z toxoplazmozą nabrała innego obrotu. Spojrzał na moje wyniki toxo, zestawił ze sobą dwa różniące się 4 dniami i IgG trzyma ten sam poziom. I że nonsens, bo przy wynikach jak moje zalecenie jest żeby zbadac to wszystko jeszcze raz po 4 tygodniach (szpital zakaźny wyznaczył mi wizytę i badania na 23tc...) i dopiero jak wartość się zmienia to wdraża się rovamycine. Uspokoił mnie, że zarażenie dziecka to bardzo rzadka sprawa, wręcz w moim przypadku niemalże niemożliwa.
ulżyło mi. Pobrałam dziś krew na IgG i IgM plus awidność, no i we wtorek jak bede u genetyka to mam podejsc z tymi wynikami do niego...
być może biorę antybiotyki na darmo, bo hormony ciążowe zaburzają czasem wyniki, produkują się niepotrzebne przeciwciała i być może na darmo łykam antybiotyki. Zaciekawiło mnie to... Nie wiem, co myśleć.
Wyliczenia co do prawdopodobieństwa chorób czyli interpretacja pappa plus usg bedzie jednak we wtorek, u genetyka
Aaa... Na 80% na córkę to nie wygląda.
Moni zajrzałam na ten wątek żeby zobaczyć jak sprawa twojej toxo się potoczyła, czy wszystko ok. No i wygląda na to, że jesteś podobnym przypadkiem do mnie i tylko cię lekarze niepotrzebnie straszą! Oby się potwierdziło, że to hormony i układ immuno u ciebie robą ten bałagan z igja jeszcze w tej ciąży nie badałam się pod kątem toxo, w pon biorę skierowanie na zestaw badań i zobaczymy co tam u mnie się dzieje i czy znowu mam toxo
moni05 lubi tę wiadomość
-
Holibka wrote:Moni zajrzałam na ten wątek żeby zobaczyć jak sprawa twojej toxo się potoczyła, czy wszystko ok. No i wygląda na to, że jesteś podobnym przypadkiem do mnie i tylko cię lekarze niepotrzebnie straszą! Oby się potwierdziło, że to hormony i układ immuno u ciebie robą ten bałagan z ig
ja jeszcze w tej ciąży nie badałam się pod kątem toxo, w pon biorę skierowanie na zestaw badań i zobaczymy co tam u mnie się dzieje i czy znowu mam toxo
Holibka! :* dobrze Cie widziec, jak sie czujesz?
Wiesz, że jeszcze w gabinecie, jak mi to wszystko lekarz mówił, to pomyślałam o Tobie?
Mam nadzieję, że tak jest, ale kompletnie zgłupiałam...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019