X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jolciaaa Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Ja jestem:-) samą dietą daje rade narazie

A przed snem jesz coś?jakie miałaś cukry?

Jolciaaa
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, przykra sprawa. Na pewno spytam, ale jakoś mi się nie chce w to wierzyć :) bo antybiotyk będzie krążył w tej mojej krwi nadal...

Uwemhe, ja mam pytanie. Skąd różnice w postrzeganiu przez ZUS dwóch różnych zwolnień? Od października jestem na L4 z powodu nowotworu, tak się złożyło, że zaszłam w ciążę w pierwszym możliwym cyklu i musialam zmienić zwolnienie (kod B od lutego). No i teraz niestety kadrowa mnie powiadomiła, że moje 270 dni L4 na kodzie B liczą od października... Czyli w trzecim trymestrze będę się kulać po komisjach żeby przyznali mi rehabilitacyjny. Zabraknie mi czasu :) gdzie sens?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 22:44

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Nie jest wskazaniem, czyli lepiej sn? Czy po prostu nie ma wplywu? Chcialam kupic dzisiaj ale w koncu padlo na Mamo to ja :p
    W sensie,że moźna rodzic siłami natury ;)
    Moni tam również bylo o chorobach i m.in.o toxo opisane. Jak jutro to znajdę to Wam podeśle ;) przypomnijcie mi jak cos ;)

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, super! Dajesz nadzieje :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni moja bratowa miała złe wyniki toxo brała jakieś leki i rodziła naturalnie.

Dzień dobry:)

moni05 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale natrzaskałyscie, przeczytałam pare ostatnich stron narazie.
    Ja wczoraj bylam na usg, dzieciaczki rosna rowno, maja po 5,6cm.
    Kupilam sukienke na egzamin, gorzej z nauka ;). Zaraz siadam do tego, tylko mlodego odtransportuje do przedszkola.
    Wysoki cukier rano bez zjedzenia kolacji może oznaczac, ze w nocy masz za niski i to tak jakby z odbicia, a ketony w moczu? A moze madry dietetyk ulozy fajnie zbilansowana diete cukrzycowa dla kobiety w ciazy?
    Arytmia- a jaka? to zbyt ogolne pojecie, ew. wsk do cc okresla wtedy kardiolog i raczej nie odpowie na to pytanie jakas gazeta ;).
    Co do toksoplazmozy to raczej ona nie jest p/wsk do sn bo tak naprawde boimy sie zakazenia wczesniej- w ciazy i toxoplazmozy wrodzonej u dziecka, ktora moze miec powazne konsekwencje, dlatego bada sie e p/ciala ew robi dalsze badania jak sa watpliwosci.
    Trzymajcie sie milego dnia, my lecimy do przedszkola.

mia4444, przedszkolanka:), Kookosowa, nuśka91, brunetka91, japonka, kasia1518 lubią tę wiadomość

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytam co u Was, ale jestem rozłożona przez chorobę... Mam tantum verde na gardło i spray do nosa prenalen. Oprócz tego tylko herbata z cytryną, miodem i sokiem malinowym. Jak macie jakieś pomysły jak jeszcze walczyć z przeziębieniem to dawajcie :)

Ja dziś mam wolne. Wczoraj musiałam pracować, bo nie miał kto być za mnie i jutro już szef też chce żebym była :( chyba mu powiem, że mam gorączkę. Tak to jest pracować na czarno... Zazdroszczę Wam, że możecie mieć L4. A musiałam zrezygnować z umowy w grudniu, w styczniu dowiedziałam się, że jestem w ciąży... Tak się zastanawiam co by było gdybym jeszcze została przyjęta na etat, jakby wtedy wyglądała sprawa L4. Pewnie ZUS by się czepiał i zrobiłby kontrolę, ale może gra jest warta świeczki...

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka to gdzie Ty pracujesz?

Ja na 11 do dentysty. Mój syn od rana o wszystko strzela fochy i ciśnienie podnosi. Chyba mu się wiek z nastoletnim pomylił...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wyszły mi w moczu spore ilości leukocytów i bakterii. Wizyta w przyszłym tygodniu. Mogę wziąć coś ma własną rękę? Żurawinę np?

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Cześć dziewczyny. Czytam co u Was, ale jestem rozłożona przez chorobę... Mam tantum verde na gardło i spray do nosa prenalen. Oprócz tego tylko herbata z cytryną, miodem i sokiem malinowym. Jak macie jakieś pomysły jak jeszcze walczyć z przeziębieniem to dawajcie :)

Ja dziś mam wolne. Wczoraj musiałam pracować, bo nie miał kto być za mnie i jutro już szef też chce żebym była :( chyba mu powiem, że mam gorączkę. Tak to jest pracować na czarno... Zazdroszczę Wam, że możecie mieć L4. A musiałam zrezygnować z umowy w grudniu, w styczniu dowiedziałam się, że jestem w ciąży... Tak się zastanawiam co by było gdybym jeszcze została przyjęta na etat, jakby wtedy wyglądała sprawa L4. Pewnie ZUS by się czepiał i zrobiłby kontrolę, ale może gra jest warta świeczki...
    Słuchaj ja też chora i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy nie ale od kilku dni pije Actimel ten nowy zwykły biały bez dodatku cukru, jakby objawy z dnia na dzień były mniejsze.
    Serio żadna z was nie na alergii ? Bo pytałam wcześniej ale zero odzewu. Ja mam w skrócie na wszystko co zielone i co pyli od końca marca do września także pewnie kaszel katar I wieczny bol gardła będą towarzyszyły mi bez przerwy.

oar843r8hxms7jm7.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, ja mam. Co prawda nie zdiagnozowana, ale katar o każdej porze roku, a w szczególności wiosną daje do myślenia. Poza tym mam skorna alergię jeszcze.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Hej, wyszły mi w moczu spore ilości leukocytów i bakterii. Wizyta w przyszłym tygodniu. Mogę wziąć coś ma własną rękę? Żurawinę np?

Żurawina ok. Ja brałam żurawit. Ale lekarz mi powiedział, że to przez to, że za mało pije, Jeszcze wyszedł mi kolor mętny i żółty... wiec wszystko wiedział już...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Słuchaj ja też chora i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy nie ale od kilku dni pije Actimel ten nowy zwykły biały bez dodatku cukru, jakby objawy z dnia na dzień były mniejsze.
    Serio żadna z was nie na alergii ? Bo pytałam wcześniej ale zero odzewu. Ja mam w skrócie na wszystko co zielone i co pyli od końca marca do września także pewnie kaszel katar I wieczny bol gardła będą towarzyszyły mi bez przerwy.

Maniam ja mam teraz uczulenie na coś... Chyba musi coś pylić bo mam katar od paru dni wodnisty i kicham jak głupia... Od wczoraj gardło boli ale pomaga ten tantum verde...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć w ten piękny dzień :)
    Parę dni mnie nie było. Czytam na bieżąco, ale nie mam co pisać. Od trzech dni boli mnie głowa, a nie pamiętam, kiedy ostatnio mnie bolała. Straszne to. Wyszłam na spacer z młodym. On zasnął, a ja wygrzewam się na słoneczku :)
    Jutro mam wizytę u zakaźnego. Moni mogłabyś opowiedzieć mniej więcej, jak wyglądała wizyta? Nie wiem, na co się przygotować i czy brać wyniki toksoplazmozy z poprzedniej ciąży. Poprzednio miałam o 100 jednostek wyższy wynik igg, ale gin nie posłał mnie do zakaźnego. Nie wiem, co teraz mu się odwiedziło. Nie chce mi się tam nawet jechać, bo wiem, że to stare zakażenie...

Moje dziecko znowu ma katar. Oszaleję, słowo daję.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry
    Sunshine kciuki;)

sunshine03 lubi tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• mia4444 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Hej Ja dostałam AMOTAKS bezpieczny antybiotyk. A później mam brać urosept przez 7dni 3x2 dziennie gin kazał.idz do rodzinnej ona ci coś przepisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:25

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:

Hej Ja właśnie jestem u lekarza zobaczymy co mi przepisze..Dam znać;).

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Hej Kiniorek i jak ten segregator? Warto zamówić?

Ja mam alergię najbardziej na trawy, leszczyne, bylice i niestety sierść. Zawsze już miałam wodę z nosa, oczy łzawiły i kichałam teraz póki co spokój, jedyne co to gardło mnie boli od 2dni.
    Kciuki za dzisiejsze wizyty !

syy26iye928jhyb7.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:

Mozesz iść z tym do rodzinnego to ogarnie temat. Generalnie żurawina, płyny jak najbardziej. Można tez urosept. Ale skoro mowisz, ze spore ilosci pokazalabym lekarzowi, moze trzeba zadzialac konkretniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:33

• adella1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Żurawina ok. Ja brałam żurawit. Ale lekarz mi powiedział, że to przez to, że za mało pije, Jeszcze wyszedł mi kolor mętny i żółty... wiec wszystko wiedział już...

Zmuszam się do picia, nie idzie mi tak dobrze jak przed ciążą. Ale dramatu nie ma. Mam sok z żurawiny, będę go pić.
    Leukocytów wyszło 500.

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ