Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiniorek, przykra sprawa. Na pewno spytam, ale jakoś mi się nie chce w to wierzyć
bo antybiotyk będzie krążył w tej mojej krwi nadal...
Uwemhe, ja mam pytanie. Skąd różnice w postrzeganiu przez ZUS dwóch różnych zwolnień? Od października jestem na L4 z powodu nowotworu, tak się złożyło, że zaszłam w ciążę w pierwszym możliwym cyklu i musialam zmienić zwolnienie (kod B od lutego). No i teraz niestety kadrowa mnie powiadomiła, że moje 270 dni L4 na kodzie B liczą od października... Czyli w trzecim trymestrze będę się kulać po komisjach żeby przyznali mi rehabilitacyjny. Zabraknie mi czasugdzie sens?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 22:44
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kiniorek91 wrote:Nie jest wskazaniem, czyli lepiej sn? Czy po prostu nie ma wplywu? Chcialam kupic dzisiaj ale w koncu padlo na Mamo to ja :p
Moni tam również bylo o chorobach i m.in.o toxo opisane. Jak jutro to znajdę to Wam podeśleprzypomnijcie mi jak cos
moni05 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ale natrzaskałyscie, przeczytałam pare ostatnich stron narazie.
Ja wczoraj bylam na usg, dzieciaczki rosna rowno, maja po 5,6cm.
Kupilam sukienke na egzamin, gorzej z nauka. Zaraz siadam do tego, tylko mlodego odtransportuje do przedszkola.
Wysoki cukier rano bez zjedzenia kolacji może oznaczac, ze w nocy masz za niski i to tak jakby z odbicia, a ketony w moczu? A moze madry dietetyk ulozy fajnie zbilansowana diete cukrzycowa dla kobiety w ciazy?
Arytmia- a jaka? to zbyt ogolne pojecie, ew. wsk do cc okresla wtedy kardiolog i raczej nie odpowie na to pytanie jakas gazeta.
Co do toksoplazmozy to raczej ona nie jest p/wsk do sn bo tak naprawde boimy sie zakazenia wczesniej- w ciazy i toxoplazmozy wrodzonej u dziecka, ktora moze miec powazne konsekwencje, dlatego bada sie e p/ciala ew robi dalsze badania jak sa watpliwosci.
Trzymajcie sie milego dnia, my lecimy do przedszkola.
mia4444, przedszkolanka:), Kookosowa, nuśka91, brunetka91, japonka, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Czytam co u Was, ale jestem rozłożona przez chorobę... Mam tantum verde na gardło i spray do nosa prenalen. Oprócz tego tylko herbata z cytryną, miodem i sokiem malinowym. Jak macie jakieś pomysły jak jeszcze walczyć z przeziębieniem to dawajcie
Ja dziś mam wolne. Wczoraj musiałam pracować, bo nie miał kto być za mnie i jutro już szef też chce żebym byłachyba mu powiem, że mam gorączkę. Tak to jest pracować na czarno... Zazdroszczę Wam, że możecie mieć L4. A musiałam zrezygnować z umowy w grudniu, w styczniu dowiedziałam się, że jestem w ciąży... Tak się zastanawiam co by było gdybym jeszcze została przyjęta na etat, jakby wtedy wyglądała sprawa L4. Pewnie ZUS by się czepiał i zrobiłby kontrolę, ale może gra jest warta świeczki...
-
nuśka91 wrote:Cześć dziewczyny. Czytam co u Was, ale jestem rozłożona przez chorobę... Mam tantum verde na gardło i spray do nosa prenalen. Oprócz tego tylko herbata z cytryną, miodem i sokiem malinowym. Jak macie jakieś pomysły jak jeszcze walczyć z przeziębieniem to dawajcie
Ja dziś mam wolne. Wczoraj musiałam pracować, bo nie miał kto być za mnie i jutro już szef też chce żebym byłachyba mu powiem, że mam gorączkę. Tak to jest pracować na czarno... Zazdroszczę Wam, że możecie mieć L4. A musiałam zrezygnować z umowy w grudniu, w styczniu dowiedziałam się, że jestem w ciąży... Tak się zastanawiam co by było gdybym jeszcze została przyjęta na etat, jakby wtedy wyglądała sprawa L4. Pewnie ZUS by się czepiał i zrobiłby kontrolę, ale może gra jest warta świeczki...
Serio żadna z was nie na alergii ? Bo pytałam wcześniej ale zero odzewu. Ja mam w skrócie na wszystko co zielone i co pyli od końca marca do września także pewnie kaszel katar I wieczny bol gardła będą towarzyszyły mi bez przerwy.
-
adella1 wrote:Hej, wyszły mi w moczu spore ilości leukocytów i bakterii. Wizyta w przyszłym tygodniu. Mogę wziąć coś ma własną rękę? Żurawinę np?
Żurawina ok. Ja brałam żurawit. Ale lekarz mi powiedział, że to przez to, że za mało pije, Jeszcze wyszedł mi kolor mętny i żółty... wiec wszystko wiedział już... -
ManiaM wrote:Słuchaj ja też chora i nie wiem czy to zbieg okoliczności czy nie ale od kilku dni pije Actimel ten nowy zwykły biały bez dodatku cukru, jakby objawy z dnia na dzień były mniejsze.
Serio żadna z was nie na alergii ? Bo pytałam wcześniej ale zero odzewu. Ja mam w skrócie na wszystko co zielone i co pyli od końca marca do września także pewnie kaszel katar I wieczny bol gardła będą towarzyszyły mi bez przerwy.
Maniam ja mam teraz uczulenie na coś... Chyba musi coś pylić bo mam katar od paru dni wodnisty i kicham jak głupia... Od wczoraj gardło boli ale pomaga ten tantum verde... -
Cześć w ten piękny dzień
Parę dni mnie nie było. Czytam na bieżąco, ale nie mam co pisać. Od trzech dni boli mnie głowa, a nie pamiętam, kiedy ostatnio mnie bolała. Straszne to. Wyszłam na spacer z młodym. On zasnął, a ja wygrzewam się na słoneczku
Jutro mam wizytę u zakaźnego. Moni mogłabyś opowiedzieć mniej więcej, jak wyglądała wizyta? Nie wiem, na co się przygotować i czy brać wyniki toksoplazmozy z poprzedniej ciąży. Poprzednio miałam o 100 jednostek wyższy wynik igg, ale gin nie posłał mnie do zakaźnego. Nie wiem, co teraz mu się odwiedziło. Nie chce mi się tam nawet jechać, bo wiem, że to stare zakażenie...
Moje dziecko znowu ma katar. Oszaleję, słowo daję. -
adella1 wrote:Hej, wyszły mi w moczu spore ilości leukocytów i bakterii. Wizyta w przyszłym tygodniu. Mogę wziąć coś ma własną rękę? Żurawinę np?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:25
❤❤❤.
-
nuśka91 wrote:Cześć dziewczyny. Czytam co u Was, ale jestem rozłożona przez chorobę... Mam tantum verde na gardło i spray do nosa prenalen. Oprócz tego tylko herbata z cytryną, miodem i sokiem malinowym. Jak macie jakieś pomysły jak jeszcze walczyć z przeziębieniem to dawajcie
.
❤❤❤.
-
Witam się i ja.
Hej Kiniorek i jak ten segregator? Warto zamówić?
Ja mam alergię najbardziej na trawy, leszczyne, bylice i niestety sierść. Zawsze już miałam wodę z nosa, oczy łzawiły i kichałam teraz póki co spokój, jedyne co to gardło mnie boli od 2dni.
Kciuki za dzisiejsze wizyty ! -
Mozesz iść z tym do rodzinnego to ogarnie temat. Generalnie żurawina, płyny jak najbardziej. Można tez urosept. Ale skoro mowisz, ze spore ilosci pokazalabym lekarzowi, moze trzeba zadzialac konkretniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:33
-
Kiniorek91 wrote:Żurawina ok. Ja brałam żurawit. Ale lekarz mi powiedział, że to przez to, że za mało pije, Jeszcze wyszedł mi kolor mętny i żółty... wiec wszystko wiedział już...
Zmuszam się do picia, nie idzie mi tak dobrze jak przed ciążą. Ale dramatu nie ma. Mam sok z żurawiny, będę go pić.
Leukocytów wyszło 500.