Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No 100 to dużo,też bym wtedy myślała ale 95 stara labym się kombinować z kolacją. Ze śledzenia innych w poprzedniej ciąży wgdm że potem coraz gorzej i coraz większości dawki insuliny się bierze. A co jesz na kolację? Na mnie w sumie działa najlepiej brak tej "drugiej zalecanej"kolacji A te wszystkie rzeczy które radzą typu jogurt z płatkami owsianymi to skutek zupełnie odwrotny2017 #1
2019 #2
-
kasia1518 wrote:Ja jakoś nie mam apetytu na ryby w ciąży, za paprykarzem i śledziami to nigdy nie przepadalam.
Za to od kilku dni chodzi za mną twaróg z cebulką, szczypiorkiem i rzodkiewka - jutro planuje kupić i zrobię na piątek.
Mi na początku ciąży strasznie chciało się twarożku że szczypiorkiem. Z racji że nie jem nabiału to skusiłam się raz na grzeszek. Ale byłam szczęśliwakasia1518 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Jolciaaa wrote:Ja tak samo na czczo mam przekroczenia, czasem 95 a nawet się zdarza i 100 więc czuje że bez insuliny się nie obejdzie 😣
Ja niestety tez cukrzyca poki co Bez insuliny ale na metforminie. Poprzednia ciaza byla z insulina i wole jak najpozniej ja wlaczyc.
Wazne jest co sie je przez caly dzien bo to wplywa na cukry na czczo ale pozna 2 kolacja jest wskazana. Jesli ma sie ketony w moczu to powinno sie jesc wiecej weglowodanow to pomaga, generalnie nabial tlusty ppdnosi cukry wiec niewskazany wieczorami tak jak owoce, ale to zalezy od ogranizmu. Czasami nawet wskazane jest jesc w nocy any cukry obnizyc na czczo. Ktos tu polecal grupe na fb cukrzyca ciazowa. Potwierdzam kopalnia wiedzy -
Ja nie wiem czemu... Ale jest tak slaba... jakby ktos powietrze ze mnie spuscil. Drzemnelam sie dzisiaj 1.5godz bo glowa bolala troche. Wstalam. Wypilam kawe. Z mlodym poszlam na plac zabaw na godzine... I normalnie nie moge sie ogarnac. Poszlabym znowu spac...
-
U mnie fika dzidzia na 100%, zjadłam dwa ciastka i dało mocy.
Fika tzn łaskocze, wiadomo. Ale to przyjemne straaaasznieprzedszkolanka:), brunetka91, ManiaM, Cabrera lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kiniorek, rany, ja dzisiaj troche ogarnelam dokumenty, zrobilam 3 prania, sałatkę i zakupy i wiadomo - kąpiel młodej, reszta wokół niej i jestem dętka
Czekam na cudowny przypływ mocy drugiego trymestru, ale przez Ciebie tracę nadziejęGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Kiniorek, rany, ja dzisiaj troche ogarnelam dokumenty, zrobilam 3 prania, sałatkę i zakupy i wiadomo - kąpiel młodej, reszta wokół niej i jestem dętka
Czekam na cudowny przypływ mocy drugiego trymestru, ale przez Ciebie tracę nadzieję
A widzisz ja dzisiaj nic nie czulam. Wczoraj pierwszy raz to pukanie od srodka a dzisiaj cisza. Szkoda. Chociaz sa momenty, ze czuje takie ruszanie sie w podbrzuszu jak leze. Nawet Mojemu dzis mowilam to stwierdzil, ze zaluje ze jeszcze nie moze czuc -
Kiniorek w M jak mama jest artykuł o arytmi w ciąży i nie jest ona wskazaniem do cc ( bo kiedyś pytalaś )
ja też już czuję sen, niedobrze mi ale to norma wieczorna . Osłabienie najgorsze mam przed śniadaniem i wieczorami właśnie. No chyba ze w dzień są mdłości.. z Polą już chyba byłam po męczarniach.. -
przedszkolanka:) wrote:Kiniorek w M jak mama jest artykuł o arytmi w ciąży i nie jest ona wskazaniem do cc ( bo kiedyś pytalaś )
ja też już czuję sen, niedobrze mi ale to norma wieczorna . Osłabienie najgorsze mam przed śniadaniem i wieczorami właśnie. No chyba ze w dzień są mdłości.. z Polą już chyba byłam po męczarniach.. -
Kiniorek, nie jest. Ja mam też zaburzenia odcinka pq i niedomykalność innej zastawki niż Ty, mogłam rodzić naturalnieGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Nie pamiętam, co pisałaś, ciężko to spamiętać
Ja rodziłam sn i tak też teraz bym chciała. Oby się udało.
Bo sama toxo nie jest przeciwskazaniem. Chyba nie ma opcji żeby dziecko się zaraziło podczas takiego porodu? Jestem zielona. A nigdzie nie ma rzetelnych informacji.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Nie pamiętam, co pisałaś, ciężko to spamiętać
Ja rodziłam sn i tak też teraz bym chciała. Oby się udało.
Bo sama toxo nie jest przeciwskazaniem. Chyba nie ma opcji żeby dziecko się zaraziło podczas takiego porodu? Jestem zielona. A nigdzie nie ma rzetelnych informacji. -
Dziewczyny ja jakby co jestem kadrową więc jak będe mogła to z chęcią pomogę
. Dobrze mowilyscie z ta srednia z 12 miesiecy oraz z przepracowaniem pełnych 3 miesięcy by została przeliczona nowa podstawa do chorobowego.
Wtedy będą wzięte pod uwagę ostatnie 12 miesięcy. Ogolem nie powinno byc roznicy w chorobowym i tym.za pracę no chyba że ma się dużo składnikow zmiennych
Ja np w czerwcu dostane podwyżkę roczną ale niestety już wiem że nie dociągne albo ewentualnie wejdzie mi tylko w 1 miesiąc przed zwolnieniem. Ale warto sobie pr!eliczyć bo czasami.miesiąc a robi dużą roznice:-)Cabrera lubi tę wiadomość
-
Uwemhe wrote:Dziewczyny ja jakby co jestem kadrową więc jak będe mogła to z chęcią pomogę
. Dobrze mowilyscie z ta srednia z 12 miesiecy oraz z przepracowaniem pełnych 3 miesięcy by została przeliczona nowa podstawa do chorobowego.
Wtedy będą wzięte pod uwagę ostatnie 12 miesięcy. Ogolem nie powinno byc roznicy w chorobowym i tym.za pracę no chyba że ma się dużo składnikow zmiennych
Ja np w czerwcu dostane podwyżkę roczną ale niestety już wiem że nie dociągne albo ewentualnie wejdzie mi tylko w 1 miesiąc przed zwolnieniem. Ale warto sobie pr!eliczyć bo czasami.miesiąc a robi dużą roznice:-)