X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:11

• adella1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    Mozesz iść z tym do rodzinnego to ogarnie temat. Generalnie żurawina, płyny jak najbardziej. Można tez urosept. Ale skoro mowisz, ze spore ilosci pokazalaby lekarzowi, moze trzeba zadzialac konkretniej.

Przejdę się do rodzinnego, zobaczę co poradzi.

pOla34 lubi tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria - Warto :) zapomniałam napisać :) mam teraz wszystko poukładane jak należy. Fajne informacje w środku do poczytania. Zamówiłam tą wersje z samym segregatorem za 49zł +10 wysyłka.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja mam alergie na kurz i przez parę lat miałam na koty ale mi przeszło. Więc inna dziedzina ;) a ten actimel wypróbuje :)

Mia czekam na info od Ciebie co tam po lekarzu :)

Nova mi na ból głowy pomaga smarowanie skroni amolem.

Kiniorek jestem u prwaciarza jako jedyny pracownik. Praca głównie przy biurku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:43

mia4444 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM ja też się witam w grupie alergików. Ja mam mocne uczulenie na trawy (czyli przełom maja i czerwca). Na lekach jest ciężko, a tych leków w ciąży nie można zażywać...Już się boję, co to będzie jak przyjdzie ten czas. No ale będzie trzeba o jakoś przetrwać...najwyżej zamknę się w domu na cztery spusty ;)

Uwemhe to żeś sobie teraz narobiła...będzie sto pytań do ;)
    A tak serio, to jeszcze jedno pytanie: zakładając, że przepracuję teraz trzy miesiące bez L4 (czyli kwiecień, maj i czerwiec),to idąc od 01.07.2019 na zwolnienie będę miała liczoną średnią lipiec 2018 - czerwiec 2019?

• japonka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Właśnie przyszedł do mnie detektor. Muszę tylko baterie kupić i będę szukać serduszka ;) Jestem ciekawa czy znajdę czy jeszcze nie.
    Hej, właśnie miałam pisać posta że odpaliłam pierwszy raz mój detektor i udaje mi się wysłuchać dziecko po jednej stronie dość wyraźnie, tętno 150 i trochę, więc na pewno nie moje, sprawdzałam też na własnej przeponie i nie łapało mojego :) Fajnie było usłyszeć i już wiem gdzie dzidek mieszka - jakoś z lewej strony :) to w 13 tygodniu na pewno usłyszysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:48

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Wiktoria - Warto :) zapomniałam napisać :) mam teraz wszystko poukładane jak należy. Fajne informacje w środku do poczytania. Zamówiłam tą wersje z samym segregatorem za 49zł +10 wysyłka.
    To i ja jutro po wizycie zamówię. Też tą tańszą bo niepotrzebuje tych wszystkich gadżetów które są dokładane w droższej wersji :)

syy26iye928jhyb7.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera - ja też mam mega alergię na trwy, w tamtym roku z lekami
    Było słabo. Nie wiem z czym teraz działać ... Jak karmiłam synka
    To piłam wapno, więc o chyba teraz po świętach zacznę 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, serio jesteście spokojniejsze jak macie ten detektor?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Oj tak ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Dziewczyny ja jakby co jestem kadrową więc jak będe mogła to z chęcią pomogę:-). Dobrze mowilyscie z ta srednia z 12 miesiecy oraz z przepracowaniem pełnych 3 miesięcy by została przeliczona nowa podstawa do chorobowego.
    Wtedy będą wzięte pod uwagę ostatnie 12 miesięcy. Ogolem nie powinno byc roznicy w chorobowym i tym.za pracę no chyba że ma się dużo składnikow zmiennych

Ja np w czerwcu dostane podwyżkę roczną ale niestety już wiem że nie dociągne albo ewentualnie wejdzie mi tylko w 1 miesiąc przed zwolnieniem. Ale warto sobie pr!eliczyć bo czasami.miesiąc a robi dużą roznice:-)

To ja miałbym pytanie jeśli mogę ☺ w ciągu roku zmieniam pracę i po 6mc zachodzą w ciążę - liczy mi się do średniej tylko pensja u obecnego pracodawcy czy z 12mcy czyli też 6mcy poprzedniego pracodawcy ?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to męczennice z nas, ja mam alergię wziewną też m.in kurz, sierść kota itp, pokarmowa, ja jestem tzn byłam na silnych lekach wziewnych na sterdydach przez cały rok, plus do tego krople do nosa na sterydach, tabletki i krople do oczu A i tak mega źle przechodzę wiosnę.
    Najgorszy możliwy czas na ciążę. Mówicie że wapno pomaga? Lepsze to niż nic właściwie, dobrze że 11.04 mam alergologa, może jednak mi coś da co jest bezpieczne bo inaczej nie wytrzymam. Dopiero się zaczęło A ja już mam dość:(
    Edit. Dodam że na całe nieszczęście miewam duszności...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 11:25

oar843r8hxms7jm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:

Mnie detektor bardzo uspokaja. Ale ja słucham tylko na słuchawkach. I to raczej raz na kilka dni (uwielbiam obudzić się w niedzielę i dać do posłuchania mężowi :)). No i też nie stresuje się jak nie mogę przez chwilkę usłyszeć. Ostatnio tak miałam: wieczorem nie mogłam znaleźć. Ale miałam bardzo wzdęty i duży brzuch. Na spokojnie poszukałam rano i od razu jak przyłożyłam detektor to usłyszałam ten najcudowniejszy dźwięk <3
    Ja tylko trochę nie wierzę w pomiary. Dla mnie bardziej wartościowy jest dźwięk <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    No to męczennice z nas, ja mam alergię wziewną też m.in kurz, sierść kota itp, pokarmowa, ja jestem tzn byłam na silnych lekach wziewnych na sterdydach przez cały rok, plus do tego krople do nosa na sterydach, tabletki i krople do oczu A i tak mega źle przechodzę wiosnę.
    Najgorszy możliwy czas na ciążę. Mówicie że wapno pomaga? Lepsze to niż nic właściwie, dobrze że 11.04 mam alergologa, może jednak mi coś da co jest bezpieczne bo inaczej nie wytrzymam. Dopiero się zaczęło A ja już mam dość:(
    Edit. Dodam że na całe nieszczęście miewam duszności...

Skonsultuj się z alergologiem. Kiedyś słyszałam, że przy dusznościach, mocnych alergiach czy astmach wziewne leki w ciąży są zachowane (na zasadzie, że wyrządzają mniejszą szkodę, niż ich brak i np. atak astmy).
    Ja brałam w ostatnich latach Jovesto, działało w miarę ok, ale tym razem spróbuję przetrwać bez ;)

• meerici Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Hej, wyszły mi w moczu spore ilości leukocytów i bakterii. Wizyta w przyszłym tygodniu. Mogę wziąć coś ma własną rękę? Żurawinę np?
    A ile miałaś tych leukocytów? Bo ja przedział 6-12 i powiedział mi, ze w ciąży taki podwyższony stan nie jest jeszcze niczym niepokojącym. Mam brać urosept, a sama na własna rękę pije sok z żurawiny (Ale taki z apteki) i rozcieńczam woda gazowaną - super zdrowy napój jak ktos ma smaki na kwaśne/cierpkie, No i zabija uczucie kapcia w ustach, które jeszcze mi towarzyszy.

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez uspokaja,zwlaszcza jak mam mocne bole,albo jak za dobrze sie czuje;)
    Staram sie uzywac go tak 2 razy w tyg,nie wiecej...
    Ale teraz jak juz jestem w 14 tyg,slysze znacznie lepiej niz w 11
    Jesli mialabym doradzac to faktycznie radzilabym zakup detektora po 12 tc,jak zaczelam go uzywac czyli ok 10 tc to bardzo sie wkurzalam ze nie slysze,albo ze slysze ale nie tak jakbym chciala...
    Teraz ten dzwiek jest czysty i kojacy,slychac dokladnie tak jak u lekarza..

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, no na szczęście za tydz wizyta. Mam nadzieję że bez leków nie udusze się do tego czasu :) wiem że niedotlenienie plodu może by wtedy więc lepiej coś brać niż ryzykować. Na razie zapodam sobie to wapno chyba żeby się jakoś ratować

oar843r8hxms7jm7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka dlatego ja czesto jak nie mogę wylapać to slucham na kanapie z nogami w dól i wtedy się udaje( a jestem chuda;))

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ