X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    A ile miałaś tych leukocytów? Bo ja przedział 6-12 i powiedział mi, ze w ciąży taki podwyższony stan nie jest jeszcze niczym niepokojącym. Mam brać urosept, a sama na własna rękę pije sok z żurawiny (Ale taki z apteki) i rozcieńczam woda gazowaną - super zdrowy napój jak ktos ma smaki na kwaśne/cierpkie, No i zabija uczucie kapcia w ustach, które jeszcze mi towarzyszy.

Leukocytów wyszło 500.

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieczwyny nie porownujcie swoich wynikow, bo to nie ma sensu, od interpretacji jest ten kto zleca. Wazne sa normy, bo czasem na wyniku jest wpw ( w polu widzenia w badaniu osadu moczu) a czasem ilosc/ul i to robi dosc istotna roznice, a zadna z Was nie pisze jednostek ;) i zaraz bedziemy tu sie wszystkie niepotrzebnie nakrecac i stresowac.

CodziennoscM lubi tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    dzieczwyny nie porownujcie swoich wynikow, bo to nie ma sensu, od interpretacji jest ten kto zleca. Wazne sa normy, bo czasem na wyniku jest wpw ( w polu widzenia w badaniu osadu moczu) a czasem ilosc/ul i to robi dosc istotna roznice, a zadna z Was nie pisze jednostek ;) i zaraz bedziemy tu sie wszystkie niepotrzebnie nakrecac i stresowac.

Ależ ja jestem spokojna. I dorosła. Widzę różnicę i nie pytam o poradę lekarską.

pOla34 lubi tę wiadomość

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz mamy 15 tydz :) rany jak ten czas leci, niedługo bedzie połowa a dopiero co o ciąży sie dowiedziałam :) jutro idę podejrzeć dzieciątko ale tylko usg przez brzuch. Mam tylko nadzieję że zobaczę że podrosło. Potem odliczam do 17tego, wtedy usg dokładniejsze z pomiarami :)

pOla34, mia4444, nuśka91 lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska.... zapisała mi calcium c raz dziennie. Cerutin 3x1 .i 6x1 do ssania chlorchinaldin. To można w ciazy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 12:40

nuśka91 lubi tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova, nie wiem, czy cokolwiek Ci pomogę.
    Dostalam od lekarza skierowanie do zakaźnego. Pani w okienku poprosila o wyniki, nastepnie od razu wysłała mnie na krew i umówiła wizytę u lekarza zakaźnika. Oni muszą mieć swoje wyniki, w tym awidność. No i zaraz po chyba trzech dniach dostalam telefon, ze mam sie stawic jutro, to byl tydzien szybciej niz termin mojej wizyty. Powiedziala mi, ze w kolejce jestem ostatnia, dopisana. Juz wiedzialam, ze dobrze nie jest. Pierwsze 5-10 minut nie odezwal sie do mnie ani razu, stukał dokumenty w kompie. Wydrukowal wszystko i zaczal mowic. Że infekcja pierwotna, że na tym etapie szanse na zdrowe dziecko sa spore, bo 70%, że jak dziecko zarazi się w pierwszym trymestrze to najlepiej, bo TYLKO się w większości przypadkow roni ciążę, że łożysko u mnie nie pracuje jeszcze, wiec dobrze, bo to jest droga zarażenia zazwyczaj, a ja mialam 8 tc dopiero. Dał recepte na antybiotyki, kartke info do lekarza poz i prowadzacego gin ze maja mi je wypisywac, bylo tez tam info, że aminopunkcja do rozważenia, a ja mam sie stawic ponownie okolo 23 tc z nowo zrobionym u nich panelem, zlecenie czeka w komputerze, musze po prostu isc z tydzien wczesniej. W sumie tyle.
    Teraz dowiedzialam sie, ze zalecenia miedzynarodowe sa takie (lekarz z certyfikatem fetal medicine na prenatalnych mowil), ze wynik powtarza sie w moim przypadku po 4 tyg i jak wartosci rosna to WTEDY wdraża się antybiotyk. Bo nyć może biorę go na darmo. Zrobilam go w zeszlym tygodniu i dobrze, ze brałam antybiotyk tak szybko, bo niestety diagnoza potwierdzila sie, a infekcja nadal jest.
    Na razie tyle moge Ci powiedzieć.
    Ale badz spokojna, Twoj wynik pokazuje na stara infekcje :)
    Wez wszyyyyystkie wyniki jakie masz. Lepiej za duzo niz za malo. ;)

_nova lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • meerici Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    W gruncie rzeczy w większości co tu robimy to porównujemy... spokojnie, taki wniosek sam się nasuwa przy takich rozbieżnościach ;)

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> wonder baby 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> 4.2025 ?
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam alergii leczonej, ale kicham i woda z nosa najczęściej przełom marca i kwietnia. Nie mogę jeść mandarynek i pomarańczy. Nie powinnam jeść czekolady ( ale to trzeba sobie odżałować czasem) no i w tym roku miałam relacje na skórze po kiwi ( nigdy wcześniej nie było).

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w moczu leukocyty, bakterie itd i lekarka kazała powtórzyć, więc pewnie jutro jadę oddać ponownie. Zobaczymy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    U mnie w moczu leukocyty, bakterie itd i lekarka kazała powtórzyć, więc pewnie jutro jadę oddać ponownie. Zobaczymy.
    Ja też miałam powtórzyłam I też były. Dostal am AMOTAKS bezpieczny w ciazy .

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kiniorek, przykra sprawa. Na pewno spytam, ale jakoś mi się nie chce w to wierzyć :) bo antybiotyk będzie krążył w tej mojej krwi nadal...

Uwemhe, ja mam pytanie. Skąd różnice w postrzeganiu przez ZUS dwóch różnych zwolnień? Od października jestem na L4 z powodu nowotworu, tak się złożyło, że zaszłam w ciążę w pierwszym możliwym cyklu i musialam zmienić zwolnienie (kod B od lutego). No i teraz niestety kadrowa mnie powiadomiła, że moje 270 dni L4 na kodzie B liczą od października... Czyli w trzecim trymestrze będę się kulać po komisjach żeby przyznali mi rehabilitacyjny. Zabraknie mi czasu :) gdzie sens?
    Może Uwemhe tu pomoże, ale czy to przypadkiem nie jest tak, że to jest 270dni w roku kalendarzowym?? Bo jeśli tak by było to mogliby w najgorszym razie policzyć ci od 1.01 a nie od pazdziernika

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Może Uwemhe tu pomoże, ale czy to przypadkiem nie jest tak, że to jest 270dni w roku kalendarzowym?? Bo jeśli tak by było to mogliby w najgorszym razie policzyć ci od 1.01 a nie od pazdziernika

Właśnie nie mam pojęcia, zawsze myślałam, ze jak daja kod B to liczą od nowa 270 dni jako ciążę... Bo czemu 270 od października, gdzie nie byłam jeszcze w ciąży? Nie rozumiem tego po prostu :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wczorajszych prenatalnych meldujemy się ze zdrowym maleństwem :) Wszystkie parametry w normie, już nie będę wchodzić w szczegóły. Baardzo wstępnie zasilamy szeregi dziewczynek! Tak dla odmiany. Ale jak to powiedziała Pani doktor pokoju mamy jeszcze nie malować. No i w zasadzie tyle, połówkowe 22.05.

mia4444, Kiniorek91, Kookosowa, Goemi, adella1, ManiaM, Karooo93, moni05, wiktoriaa, sunshine03, brunetka91, Kotecki, przedszkolanka:), nuśka91, Kasiulina, Jupik, kasia1518, Zimri, japonka, Cabrera lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj spokoj ;)
    Poszlam na spacer. Trafilam do rybnego i kupilam sledzie w smietanie i chlebek z ziarenkami :)
    Probowalam sie zdrzemnac, ale moi kochani mezczyzni postanowili sie pobawic i dupa :p tak sie smiali, ze nie dalo sie oka zamknac :p

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze mdłości? Ja od kilku dni spokój i zaczęłam jeść już normalnie. Choć teraz z lekkim stresem spoglądam na wagę. Jakoś z tyłu głowy mam kwestię tego żeby "tyć zdrowo" a jednak zaczynają się zachcianki... Do tego chyba córa faktycznie odbiera urodę bo okrutnie mnie obsypuje na twarzy i dekolcie. Nie wiem kompletnie jak sobie z tym radzić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 17:58

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga ja też już jem normalnie. Już przeszło obrzydzenie do owoców i jedzenia. Ciągle mogłabym jeść mięso. Na słodycze nadal nie patrzę. Ale tym się nie martwię.

U nas chyba trzydniówka bo gorączką ciągle się utrzymuje od wtorku bez innych objawów. Pewnie ja jutro wypryszczy i z głowy. Do lekarza pójdę na oględziny gardła ale nie uskarża się na nic.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    My juz mamy 15 tydz :) rany jak ten czas leci, niedługo bedzie połowa a dopiero co o ciąży sie dowiedziałam :) jutro idę podejrzeć dzieciątko ale tylko usg przez brzuch. Mam tylko nadzieję że zobaczę że podrosło. Potem odliczam do 17tego, wtedy usg dokładniejsze z pomiarami :)

napewno podrosło :) A chcesz tak wczesnie robić połówkowe ? Podobno po 20 tygodniu dziecko jest dużo większe i dokładniej można ocenić narządy niż w 17 tygodniu. Ale ja też bym chciała jak najszybciej to badanie zrobić. Z prenatalnymi też bym najchętniej poleciała w pierwszym możliwym dniu ale mi lekarka doradziła żeby zaczekać do 12+6.

Jak uważacie, które badanie jest ważniejsze ? genetyczne czy połówkowe ? Które wykazuje więcej nieprawidłowości u dzieciątka? tak bym już chciała odetchnąć z ulgą a tu trzeba tyle czekać...

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    napewno podrosło :) A chcesz tak wczesnie robić połówkowe ? Podobno po 20 tygodniu dziecko jest dużo większe i dokładniej można ocenić narządy niż w 17 tygodniu. Ale ja też bym chciała jak najszybciej to badanie zrobić. Z prenatalnymi też bym najchętniej poleciała w pierwszym możliwym dniu ale mi lekarka doradziła żeby zaczekać do 12+6.

Jak uważacie, które badanie jest ważniejsze ? genetyczne czy połówkowe ? Które wykazuje więcej nieprawidłowości u dzieciątka? tak bym już chciała odetchnąć z ulgą a tu trzeba tyle czekać...
    Ja na połówkowe nie mam jeszcze terminu... 17tego mam normalną wizytę u mojej lekarki z tym że powiedziała że wtedy dokladniej obejrzy i pomierzy maluszka :)

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teź juź wiecej jem ;) wieczorami jeszcze zmuli albo to lekka zgaga-nie wiem.
    Ale martwi mnie bo caly dzień boli mnie kręgosłup..ale to może efekt leżenia 2 miesiące? Bo od 3 dni jestem aktywniejsza..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:12

‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ