Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    A ile miałaś tych leukocytów? Bo ja przedział 6-12 i powiedział mi, ze w ciąży taki podwyższony stan nie jest jeszcze niczym niepokojącym. Mam brać urosept, a sama na własna rękę pije sok z żurawiny (Ale taki z apteki) i rozcieńczam woda gazowaną - super zdrowy napój jak ktos ma smaki na kwaśne/cierpkie, No i zabija uczucie kapcia w ustach, które jeszcze mi towarzyszy.

Leukocytów wyszło 500.

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieczwyny nie porownujcie swoich wynikow, bo to nie ma sensu, od interpretacji jest ten kto zleca. Wazne sa normy, bo czasem na wyniku jest wpw ( w polu widzenia w badaniu osadu moczu) a czasem ilosc/ul i to robi dosc istotna roznice, a zadna z Was nie pisze jednostek ;) i zaraz bedziemy tu sie wszystkie niepotrzebnie nakrecac i stresowac.

CodziennoscM lubi tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    dzieczwyny nie porownujcie swoich wynikow, bo to nie ma sensu, od interpretacji jest ten kto zleca. Wazne sa normy, bo czasem na wyniku jest wpw ( w polu widzenia w badaniu osadu moczu) a czasem ilosc/ul i to robi dosc istotna roznice, a zadna z Was nie pisze jednostek ;) i zaraz bedziemy tu sie wszystkie niepotrzebnie nakrecac i stresowac.

Ależ ja jestem spokojna. I dorosła. Widzę różnicę i nie pytam o poradę lekarską.

pOla34 lubi tę wiadomość

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz mamy 15 tydz :) rany jak ten czas leci, niedługo bedzie połowa a dopiero co o ciąży sie dowiedziałam :) jutro idę podejrzeć dzieciątko ale tylko usg przez brzuch. Mam tylko nadzieję że zobaczę że podrosło. Potem odliczam do 17tego, wtedy usg dokładniejsze z pomiarami :)

pOla34, mia4444, nuśka91 lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska.... zapisała mi calcium c raz dziennie. Cerutin 3x1 .i 6x1 do ssania chlorchinaldin. To można w ciazy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 12:40

nuśka91 lubi tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova, nie wiem, czy cokolwiek Ci pomogę.
    Dostalam od lekarza skierowanie do zakaźnego. Pani w okienku poprosila o wyniki, nastepnie od razu wysłała mnie na krew i umówiła wizytę u lekarza zakaźnika. Oni muszą mieć swoje wyniki, w tym awidność. No i zaraz po chyba trzech dniach dostalam telefon, ze mam sie stawic jutro, to byl tydzien szybciej niz termin mojej wizyty. Powiedziala mi, ze w kolejce jestem ostatnia, dopisana. Juz wiedzialam, ze dobrze nie jest. Pierwsze 5-10 minut nie odezwal sie do mnie ani razu, stukał dokumenty w kompie. Wydrukowal wszystko i zaczal mowic. Że infekcja pierwotna, że na tym etapie szanse na zdrowe dziecko sa spore, bo 70%, że jak dziecko zarazi się w pierwszym trymestrze to najlepiej, bo TYLKO się w większości przypadkow roni ciążę, że łożysko u mnie nie pracuje jeszcze, wiec dobrze, bo to jest droga zarażenia zazwyczaj, a ja mialam 8 tc dopiero. Dał recepte na antybiotyki, kartke info do lekarza poz i prowadzacego gin ze maja mi je wypisywac, bylo tez tam info, że aminopunkcja do rozważenia, a ja mam sie stawic ponownie okolo 23 tc z nowo zrobionym u nich panelem, zlecenie czeka w komputerze, musze po prostu isc z tydzien wczesniej. W sumie tyle.
    Teraz dowiedzialam sie, ze zalecenia miedzynarodowe sa takie (lekarz z certyfikatem fetal medicine na prenatalnych mowil), ze wynik powtarza sie w moim przypadku po 4 tyg i jak wartosci rosna to WTEDY wdraża się antybiotyk. Bo nyć może biorę go na darmo. Zrobilam go w zeszlym tygodniu i dobrze, ze brałam antybiotyk tak szybko, bo niestety diagnoza potwierdzila sie, a infekcja nadal jest.
    Na razie tyle moge Ci powiedzieć.
    Ale badz spokojna, Twoj wynik pokazuje na stara infekcje :)
    Wez wszyyyyystkie wyniki jakie masz. Lepiej za duzo niz za malo. ;)

_nova lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • meerici Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    W gruncie rzeczy w większości co tu robimy to porównujemy... spokojnie, taki wniosek sam się nasuwa przy takich rozbieżnościach ;)

🤵🏽‍♀️35
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️35 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,1;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> jedyny ❄ 5BB -> nieudany FET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana, jajniki nie reagują
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    FET 3BB 🌼-> ❌
    FET 2AA+2BA 🌷🌷 -> ❌
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam alergii leczonej, ale kicham i woda z nosa najczęściej przełom marca i kwietnia. Nie mogę jeść mandarynek i pomarańczy. Nie powinnam jeść czekolady ( ale to trzeba sobie odżałować czasem) no i w tym roku miałam relacje na skórze po kiwi ( nigdy wcześniej nie było).

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w moczu leukocyty, bakterie itd i lekarka kazała powtórzyć, więc pewnie jutro jadę oddać ponownie. Zobaczymy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    U mnie w moczu leukocyty, bakterie itd i lekarka kazała powtórzyć, więc pewnie jutro jadę oddać ponownie. Zobaczymy.
    Ja też miałam powtórzyłam I też były. Dostal am AMOTAKS bezpieczny w ciazy .

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Kiniorek, przykra sprawa. Na pewno spytam, ale jakoś mi się nie chce w to wierzyć :) bo antybiotyk będzie krążył w tej mojej krwi nadal...

Uwemhe, ja mam pytanie. Skąd różnice w postrzeganiu przez ZUS dwóch różnych zwolnień? Od października jestem na L4 z powodu nowotworu, tak się złożyło, że zaszłam w ciążę w pierwszym możliwym cyklu i musialam zmienić zwolnienie (kod B od lutego). No i teraz niestety kadrowa mnie powiadomiła, że moje 270 dni L4 na kodzie B liczą od października... Czyli w trzecim trymestrze będę się kulać po komisjach żeby przyznali mi rehabilitacyjny. Zabraknie mi czasu :) gdzie sens?
    Może Uwemhe tu pomoże, ale czy to przypadkiem nie jest tak, że to jest 270dni w roku kalendarzowym?? Bo jeśli tak by było to mogliby w najgorszym razie policzyć ci od 1.01 a nie od pazdziernika

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Może Uwemhe tu pomoże, ale czy to przypadkiem nie jest tak, że to jest 270dni w roku kalendarzowym?? Bo jeśli tak by było to mogliby w najgorszym razie policzyć ci od 1.01 a nie od pazdziernika

Właśnie nie mam pojęcia, zawsze myślałam, ze jak daja kod B to liczą od nowa 270 dni jako ciążę... Bo czemu 270 od października, gdzie nie byłam jeszcze w ciąży? Nie rozumiem tego po prostu :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wczorajszych prenatalnych meldujemy się ze zdrowym maleństwem :) Wszystkie parametry w normie, już nie będę wchodzić w szczegóły. Baardzo wstępnie zasilamy szeregi dziewczynek! Tak dla odmiany. Ale jak to powiedziała Pani doktor pokoju mamy jeszcze nie malować. No i w zasadzie tyle, połówkowe 22.05.

mia4444, Kiniorek91, Kookosowa, Goemi, adella1, ManiaM, Karooo93, moni05, wiktoriaa, sunshine03, brunetka91, Kotecki, przedszkolanka:), nuśka91, Kasiulina, Jupik, kasia1518, Zimri, japonka, Cabrera lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj spokoj ;)
    Poszlam na spacer. Trafilam do rybnego i kupilam sledzie w smietanie i chlebek z ziarenkami :)
    Probowalam sie zdrzemnac, ale moi kochani mezczyzni postanowili sie pobawic i dupa :p tak sie smiali, ze nie dalo sie oka zamknac :p

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasze mdłości? Ja od kilku dni spokój i zaczęłam jeść już normalnie. Choć teraz z lekkim stresem spoglądam na wagę. Jakoś z tyłu głowy mam kwestię tego żeby "tyć zdrowo" a jednak zaczynają się zachcianki... Do tego chyba córa faktycznie odbiera urodę bo okrutnie mnie obsypuje na twarzy i dekolcie. Nie wiem kompletnie jak sobie z tym radzić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 17:58

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga ja też już jem normalnie. Już przeszło obrzydzenie do owoców i jedzenia. Ciągle mogłabym jeść mięso. Na słodycze nadal nie patrzę. Ale tym się nie martwię.

U nas chyba trzydniówka bo gorączką ciągle się utrzymuje od wtorku bez innych objawów. Pewnie ja jutro wypryszczy i z głowy. Do lekarza pójdę na oględziny gardła ale nie uskarża się na nic.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    My juz mamy 15 tydz :) rany jak ten czas leci, niedługo bedzie połowa a dopiero co o ciąży sie dowiedziałam :) jutro idę podejrzeć dzieciątko ale tylko usg przez brzuch. Mam tylko nadzieję że zobaczę że podrosło. Potem odliczam do 17tego, wtedy usg dokładniejsze z pomiarami :)

napewno podrosło :) A chcesz tak wczesnie robić połówkowe ? Podobno po 20 tygodniu dziecko jest dużo większe i dokładniej można ocenić narządy niż w 17 tygodniu. Ale ja też bym chciała jak najszybciej to badanie zrobić. Z prenatalnymi też bym najchętniej poleciała w pierwszym możliwym dniu ale mi lekarka doradziła żeby zaczekać do 12+6.

Jak uważacie, które badanie jest ważniejsze ? genetyczne czy połówkowe ? Które wykazuje więcej nieprawidłowości u dzieciątka? tak bym już chciała odetchnąć z ulgą a tu trzeba tyle czekać...

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    napewno podrosło :) A chcesz tak wczesnie robić połówkowe ? Podobno po 20 tygodniu dziecko jest dużo większe i dokładniej można ocenić narządy niż w 17 tygodniu. Ale ja też bym chciała jak najszybciej to badanie zrobić. Z prenatalnymi też bym najchętniej poleciała w pierwszym możliwym dniu ale mi lekarka doradziła żeby zaczekać do 12+6.

Jak uważacie, które badanie jest ważniejsze ? genetyczne czy połówkowe ? Które wykazuje więcej nieprawidłowości u dzieciątka? tak bym już chciała odetchnąć z ulgą a tu trzeba tyle czekać...
    Ja na połówkowe nie mam jeszcze terminu... 17tego mam normalną wizytę u mojej lekarki z tym że powiedziała że wtedy dokladniej obejrzy i pomierzy maluszka :)

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teź juź wiecej jem ;) wieczorami jeszcze zmuli albo to lekka zgaga-nie wiem.
    Ale martwi mnie bo caly dzień boli mnie kręgosłup..ale to może efekt leżenia 2 miesiące? Bo od 3 dni jestem aktywniejsza..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 00:12

‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ