X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Niecierpliwa masz plamienia??
    Bierzesz luteine?

Mój cykl jest dosyć dziwny bo w tamten piątek wyszła mi pozytywna beta a w sobotę dostałam krwawienia. Takeigo typowego miesiaczkowego 5 dniowego i myślałam ze biochem. Beta jednak przyrastala prawidłowo więc konsultowalam to z ginekologiem. Nie uznał luteiny za koniecznej z racji że ciałko żółte ładnie pociągnie progesteron. Obecnie czekam na Usg żeby potwierdzić że wszystko jest w porzadku.
    Gin kazał sie nie martwić wiec sie staram;)
    Teraz to nawet ciężko Plamieniem nazwać. Pojawi sie jakas mała plamka raz na jakiś czas.
    W tamta niedziela zylam ze świadomością ze to @

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy nie lubię więc nie pije. Za to kocham herbate w przemysłowej ilości. Przerzucilam się na herbatę decaf i nie wrzucam już cytryny bo od wszystkich kwaśnych rzeczy mnie odrzuca.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije dwie kawki dziennie, w pierwszej ciazy tez pilam i pije od zawsze, bo inaczej cisnienie mega niskie i glowa strasznie boli. Moj gin twierdzi, ze lepsza kawa, niz bol glowy i codziennie tabletki przeciwbolowe, a zyc jakos trzeba. Z kolei w szpitalu lekarz powiedzial, ze to nie do pomyslenia. W ksiazce o ciazy z kolei, ktora czytalam jest napisane, ze dwie kawy sa w polsce dopuszczalne. W stanach nawet do 4 sie dopuszcza, wiec ja pije :) u mnie zadnych objawow poki co, nie czuje w ogole sie jak w ciazy. A z Kosia w tym czasie juz mi wszystko smierdzialo, spalam do 14 i mialam mdlosci.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije dwie kawki dziennie, w pierwszej ciazy tez pilam i pije od zawsze, bo inaczej cisnienie mega niskie i glowa strasznie boli. Moj gin twierdzi, ze lepsza kawa, niz bol glowy i codziennie tabletki przeciwbolowe, a zyc jakos trzeba. Z kolei w szpitalu lekarz powiedzial, ze to nie do pomyslenia. W ksiazce o ciazy z kolei, ktora czytalam jest napisane, ze dwie kawy sa w polsce dopuszczalne. W stanach nawet do 4 sie dopuszcza, wiec ja pije :) u mnie zadnych objawow poki co, nie czuje w ogole sie jak w ciazy. A z Kosia w tym czasie juz mi wszystko smierdzialo, spalam do 14 i mialam mdlosci.

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko jestem pod wrazeniem tego jak dlugo karmilas Pole :) ja planowalam dwa lata, ale od poczatku mowilam, ze wszystko tez zalezy jak sie bedziemy obie z tym czuly, bo zdrowie psychiczne przede wszystkim :D hehe ale jak Kosia miala rok i 4 miesiace poszlam do pracy, a ona do zlobka, wiec wtedy zaczelo sie ograniczenie, potem tylko do snu i w nocy co chwile i bylam juz zmeczona tym karmieniem nocnym, bo o 5 wstawalam do pracy, wiec ktoregos weekendu jej odstawilam karmienie do snu, o dziwo bez problemu poszlo, tlumaczylam, glaskalam i przytulalam, nastepnego wieczoraj zlapala za bluzke, ale powiedzialam, ze mleczka juz nie ma i moze sie do cycusia przytulic i poszlo super :) a mielismy stresa z mezem ogromnego, bo byla ogromona cycocholiczka, ciagle tylko nionio wolala :) na kazdy placz oczywiscie bylo najlepsze ukojenie. Teraz mam nadzieje, ze pokramie dluzej i nie bede musiala tak szybko wracac do pracy :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja karmiłam swojego szkraba 15mcy później mleko zaniknęło samo...

Co do częstego sikania to nie zaobserwowałam póki co niczego, nawet suty przestały mnie już boleć.
    Brzucha też nie mam ani wzdętego ani nic ale może przez to, że kilka dni nie jadłam zupełnie nic i nawet mam 3kg na minus. Także ciążę zaczynam 4 kg mniej niż poprzednią, w tamtej ciąży przytyłam 13 kg oby tylko tego nie przekroczyć a będzie dobrze ;-) po powrocie ze szpitala zostały mi 3 kg do zrzucenia.
    Teraz zaczynam z wagą 55kg.
    Mam postanowienie codziennie spacerować o ile rozwój ciąży na to pozwoli;-) aaaa no i teraz już nie będzie tak beztrosko jak w pierwszej ciąży bo jest już Adaś ;-)

Paolka _25
  • ASZKA36 Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy piję rano sypanca i popołudniu czasami rozpuszczalna z mlekiem.
    Do kibelka biegam częściej i w nocy się budzę i w ciągu dnia mam wrażenie że muszę co chwilę, ale w pierwszej ciąży też tak miałam od początku ;)

Matylda 08-07-2013

Aniołek [*] 17.05.2018
  • ASZKA36 Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle mam wrażenie że cały czas mi jakoś wilgotno :/ I dzisiaj mdli mnie okropnie i glowa boli.

Matylda 08-07-2013

Aniołek [*] 17.05.2018
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie mdli tak typowo. Czuję, że jest inaczej ale nie rwie mnie na wymioty. Ciężko opisać. Z synem nigdy mnie nie mdlilo i nie wymiotowolam. No tylko raz i to podczas porodu (nikt mi nie powiedział, że nie wolno pić coli jak się ma zzo). Za to ciągle mi zimno. Ja raczej jestem zimnolubna i zawsze mi ciepło a teraz ciągle mi zimno.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • ASZKA36 Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz A mi jest za gorąco ,za duszno...Kaloryfery skręcone i mąż się wkorza że zimno.

Matylda 08-07-2013

Aniołek [*] 17.05.2018
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Mi się tryb częstych wizyt w toalecie włączył dzisiaj a to dopiero 10 :). Ma już tak któraś ?:)
    Zapalenie pęcherza to raczej nie jest ( oby), ale wydawało mi się, że na częstsze sikanie to jeszcze trochę za szybko :)
    Ja mam dwie pobudki wnocy na siku...

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ASZKA36 wrote:
    Ja w ogóle mam wrażenie że cały czas mi jakoś wilgotno :/ I dzisiaj mdli mnie okropnie i glowa boli.

O wilgotno taaak.... Tak samo mam... W ogóle bardzo dużo się pocę, nigdy nie miałam problemu z nadmierną potliwością...
    Dzisiaj jestem mega senna. Wstałam 8:30 i ledwie na oczy patrzę, czekam na drzemkę małego rozrabiaki i sama też skorzystam ;-) mąż pewnie też chętnie się przyłączy :-D

Paolka _25
  • ASZKA36 Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Paolka dobrze wiedzieć że nie tylko u mnie tak z tą wilgotnościa i potliwoscia: )

Matylda 08-07-2013

Aniołek [*] 17.05.2018
  • _nova Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka36 witaj w klubie. Mi też jest teraz ciągle ciepło, a ogólnie to zmarzluch jestem straszny. Najchętniej dzisiaj wyszlabym w samych gaciach na podwórko. W domu czuje, że nie mam czym oddychać. Niestety mieszkam w mieście, gdzie jest jedno z największych stężeń smogu w Polsce, więc długie spacery odpadają.

Wczoraj się pochwaliłam, że tak super się czuję i co? Dzisiaj jest masakra. To znaczy jest dobrze, ale jak przychodzi południe-godzina 13 to mam jakiś kryzys, mdłości i ogólnie jest do dupy. Mam nadzieję, że to minie...

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja to bym zawału dostala jakbym miała pozytywna bete i okres..ale wszystko jest ok i tak bedzie do października ;)

Kalcia u nas dokładnie tak samo- cycus najlepszy na wszystko ;) ale poszło szybko i bez płaczu (tzn.ja wyłam po nocach :D) wtedy nastapił przełom i zachciałam drugiego ;)
    Ale początki byly ciezkie,nie mialam pokarmu,oczywiście tesciowa"daj butelke bo się nie najada itp.ale dalam rade jak widac ;)

Mi wilgotno też jest. Ale popracowałam i mam objawy wiec uff ;p i muli -nie mdli,nie rwie ale muli . Tak może byc bo żyje a i spokojna jestem ;)
    Dominika przez Ciebie mąż właśnie z pizza jedzie !:D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Niecierpliwa ja to bym zawału dostala jakbym miała pozytywna bete i okres..ale wszystko jest ok i tak bedzie do października ;)

Kalcia u nas dokładnie tak samo- cycus najlepszy na wszystko ;) ale poszło szybko i bez płaczu (tzn.ja wyłam po nocach :D) wtedy nastapił przełom i zachciałam drugiego ;)
    Ale początki byly ciezkie,nie mialam pokarmu,oczywiście tesciowa"daj butelke bo się nie najada itp.ale dalam rade jak widac ;)

Mi wilgotno też jest. Ale popracowałam i mam objawy wiec uff ;p i muli -nie mdli,nie rwie ale muli . Tak może byc bo żyje a i spokojna jestem ;)
    Dominika przez Ciebie mąż właśnie z pizza jedzie !:D

Ja cała sobote przeplakalam tamta ze to biochem i w.poniedzialek ta dla pewności stwierdziłam ze zrobię test jak juz mam żeby zobaczyć czy spadło. A tu zonk bo kreska wyrazniejsza...
    Na szczęście mam dobrego lekarza który też psychicznie mnie uspokaja :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Aszka36 witaj w klubie. Mi też jest teraz ciągle ciepło, a ogólnie to zmarzluch jestem straszny. Najchętniej dzisiaj wyszlabym w samych gaciach na podwórko. W domu czuje, że nie mam czym oddychać. Niestety mieszkam w mieście, gdzie jest jedno z największych stężeń smogu w Polsce, więc długie spacery odpadają.

Wczoraj się pochwaliłam, że tak super się czuję i co? Dzisiaj jest masakra. To znaczy jest dobrze, ale jak przychodzi południe-godzina 13 to mam jakiś kryzys, mdłości i ogólnie jest do dupy. Mam nadzieję, że to minie...

RYBNIK? ja z Chorzowa.

Ja dzisiaj mega źle. Nie umiem wstać z łóżka. Mąż zajmuje się małym. Jest mi słabo ciągle.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję przeżyć,ale jak lekarz dobry to najważniejsze :)

Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • meerici Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    RYBNIK? ja z Chorzowa.

Ja dzisiaj mega źle. Nie umiem wstać z łóżka. Mąż zajmuje się małym. Jest mi słabo ciągle.
    A ja z Katowic. Odkąd się dowiedzieliśmy o ciąży mój mąż strasznie panikuje z tym smogiem. Z początku kazał mi wstrzymywać odechech po wyjściu z bloku i jak najmniej oddychać w aucie :P teraz kupił maseczki antysmogowe i bez tego nie wyjdę :P

W ogóle to poczytałam dziś trochę na temat szpitali w okolicy pod kątem rodzenia ( muszę zmienić lekarza w najbliższym czasie, wiec szukam takich pracujących w szpitalach) i po tych wszystkich opiniach załapałam dola. Zupełnie nie wiem jak się zdecyduję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 13:59

• Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha zmykam spać :-D dobranoc :-D

Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

Paolka _25
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ