Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też dzisiaj prawie cały dzień przeleżałam, nawet mi sie przysnęło a sutki mnie tak zaczęły swędzieć, że łooo.
-
nick nieaktualny
-
Niecierpliwa... wrote:U mnie też kanapowy dzień ja robię własnie listę pytań do ginekologa na wtorek
A o co będziesz go pytać?
W sumie dobra opcja, ja mam wizytę dzień po Tobie, więc jeszcze jest ciut czasu.
Dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie dopada szlag czasami. Nic mi z tego dobrego nie przyszło, tylko głowa niemiłosiernie tłucze, a Apap to sobie mogę... W pupć wsadzić i i tak nie zadziałaGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyZ moich pytań to kilka dotyczących tego mojego plemienia plus jego teorie na miesiączke w ciąży i wznowienie wspolzycia kiedy możemy.
Chce zapytać o powrót do aktywności fizycznej bo na razie tryb oszczędzania
Więc to takie pod konkretna sytuację
A z ogólnych to jakie sa przeciwwskazania do uzywania bio oil w 1 trymestrze ( mam straszne problemy z rozstepami i chciałabym jak najszybciej sie moc zaczac smarowac aby ich uniknac )
Plus zaswiadczenie o ciąży do celow pracowniczych
Na razie tyle mam wiec pewnie srednio pomocne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 19:09
-
Niecierpliwa... wrote:Z moich pytań to kilka dotyczących tego mojego plemienia plus jego teorie na miesiączke w ciąży i wznowienie wspolzycia kiedy możemy.
Chce zapytać o powrót do aktywności fizycznej bo na razie tryb oszczędzania
Więc to takie pod konkretna sytuację
A z ogólnych to jakie sa przeciwwskazania do uzywania bio oil w 1 trymestrze ( mam straszne problemy z rozstepami i chciałabym jak najszybciej sie moc zaczac smarowac aby ich uniknac )
Plus zaswiadczenie o ciąży do celow pracowniczych
Na razie tyle mam wiec pewnie srednio pomocne
A są przeciwskazania do bio oil? kurczę, ja z moim rozmiarem 38/40 już zaczęłam smarować... Tym właśnie...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnymoni05 wrote:A są przeciwskazania do bio oil? kurczę, ja z moim rozmiarem 38/40 już zaczęłam smarować... Tym właśnie...
Wiec moze mozna tylko oni tak piszą profilaktycznieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 19:30
-
Tydzień wizytowy jutro Dominika,wtorek Niecierpliwa,środa Moni,czwartek ja
Bio oil mozna od 4 miesiaca ,podobie jak np.sexy mama. W rossmanie widzialam jakis balsam od 8 tyg. Ja używam oliwki dla dzieci i uzywalam przy Poli i ani jednego rozstepu
Niecierpliwa jestem ciekawa co lekarz powie na aktywność,ja jak sie nie wystrasze to po 1 trymestrze bym lekko chciala wrócićmoni05 lubi tę wiadomość
-
meerici wrote:A ja z Katowic. Odkąd się dowiedzieliśmy o ciąży mój mąż strasznie panikuje z tym smogiem. Z początku kazał mi wstrzymywać odechech po wyjściu z bloku i jak najmniej oddychać w aucie teraz kupił maseczki antysmogowe i bez tego nie wyjdę
W ogóle to poczytałam dziś trochę na temat szpitali w okolicy pod kątem rodzenia ( muszę zmienić lekarza w najbliższym czasie, wiec szukam takich pracujących w szpitalach) i po tych wszystkich opiniach załapałam dola. Zupełnie nie wiem jak się zdecyduję.
-
O kurczę, dziewczyny, dzięki! Muszę koniecznie znaleźć inne smarowidła...
Też używałam zwykłych balsamów i nie miałam rozstępów, a teraz od jakichś dwóch lat i bez ciąży takie drobne.
Emocje będą, że ja Cię kręcę
Nie mogę się doczekać z jednej strony a z drugiej jestem przerazona.
przedszkolanka:), Dominika32 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Sarrra zgadza się, Rybnik
Ja rodziłam w Uniwersyteckim na Ligocie w Katowicach i trafiłam na rewelacyjną położną. Taką z powołania. I na tym plusy się kończą :p nikt nie przestrzega tego, co napiszesz w planie porodu, o nie wyrażeniu zgody na obecność studentów możesz zapomnieć. Personel z neonatologii do bani. Mam nadzieję, że tym razem nie będę musiała tam rodzić.
Widzę, że wszystkie dzisiaj mamy nie najlepszy dzień. Jutro na pewno będzie lepiej - tego się trzymajmy.
Udało mi się zaliczyć z Małym krótki spacer, więc jest sukces!
Faktycznie, na bio oil jest informacja, że można stosować od drugiego trymestru. Ja w pierwszym trymestrze używałam palmersa na zmianę z babydream mama, a później już tylko bio oil. No i dupa. Rozstępy mam takie, że można w nich ziemniaki sadzić.
moni05 lubi tę wiadomość
-
_nova wrote:Faktycznie, na bio oil jest informacja, że można stosować od drugiego trymestru. Ja w pierwszym trymestrze używałam palmersa na zmianę z babydream mama, a później już tylko bio oil. No i dupa. Rozstępy mam takie, że można w nich ziemniaki sadzić.
Ech, czyli jak pisane mi jest być tygrysicą to i tak będęGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dziewczyny bio oil to tylko reklama, rzucili hasło ze przeciwdziała rozstępom zeby zwiekrzyc sprzedaż. Bio tylko z nazwy spójrzcie na skład co tam jest. Olejki na skore w ciąży jak najbardziej ale prawdziwe naturalne organiczne jak raw kokosowy czy migdałowy (ten rowniez do masażu krocza). I naturalny olejek mozna od początku ciąży bo tam w składzie jeden góra dwie rzeczy są.
moni05 lubi tę wiadomość
-
Kotecki wrote:Dziewczyny bio oil to tylko reklama, rzucili hasło ze przeciwdziała rozstępom zeby zwiekrzyc sprzedaż. Bio tylko z nazwy spójrzcie na skład co tam jest. Olejki na skore w ciąży jak najbardziej ale prawdziwe naturalne organiczne jak raw kokosowy czy migdałowy (ten rowniez do masażu krocza). I naturalny olejek mozna od początku ciąży bo tam w składzie jeden góra dwie rzeczy są.
Na pewno masz rację. A powiedz mi na co wpływa masaż krocza i czemu akurat migdałowy?
Jeju, to jest tak inspirujące, przysięgam, że 8 lat temu totalnie inaczej to wszytko było. Ja już nic nie wiem o ciąży, niemowlakach etc.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Ja w pierwszej ciazy,czyli wieki temu uzywalam Johnson's Baby, Oliwka dla dzieci po kilku tygodniach dostalam uczulenie na brzuchu i musialam ok miesiac pic wapno...
moni05 hehehe to co ja mam po 12 latach powiedziec?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 20:28
-
Masaż krocza ułatwia poród naturalny, moze całkowicie zapobiec nacinaniu czy popękaniu krocza podczas porodu, migdałowy ma najlepszy wpływ na skore najzdrowszy dla niej i jednoczenie najbezpieczniejszy. U ciebie 8 lat a u mnie bedzie 12 różnicy miedzy porodami szaleństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 20:33
moni05, Dominika32 lubią tę wiadomość
-
Racja, Dominika... Przechlapane. Dieta rozszerzana od 6 miesiaca, a nie 4, chodziki nie, smoczki nie, fizjoterapeuci dla niemowlaków i inni, specjalni od wypadającej wadżajny... Mnie to przerażaGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019