X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spałam 3 godziny :-D

Paolka _25
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj prawie cały dzień przeleżałam, nawet mi sie przysnęło a sutki mnie tak zaczęły swędzieć, że łooo.

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rozkladalam łóżeczko po Poli i porobilam zdjecia wyprawki (szyje ;) ). Zjadlam pizze i leżałam bo brzuch pobolewal w koncu ;p
    Ale zauważyłam zależnośc-jak mam napchane jelita to odczuwam ból @.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kanapowy dzień :) ja robię własnie listę pytań do ginekologa na wtorek :)

moni05, Dominika32, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    U mnie też kanapowy dzień :) ja robię własnie listę pytań do ginekologa na wtorek :)

A o co będziesz go pytać?
    W sumie dobra opcja, ja mam wizytę dzień po Tobie, więc jeszcze jest ciut czasu.

Dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie dopada szlag czasami. Nic mi z tego dobrego nie przyszło, tylko głowa niemiłosiernie tłucze, a Apap to sobie mogę... W pupć wsadzić i i tak nie zadziała :(

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:

I co już masz na tej liście? Ja mam jutro wizytę,może pożyczę któreś z pytań od Ciebie:)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich pytań to kilka dotyczących tego mojego plemienia plus jego teorie na miesiączke w ciąży :) i wznowienie wspolzycia kiedy możemy.
    Chce zapytać o powrót do aktywności fizycznej bo na razie tryb oszczędzania
    Więc to takie pod konkretna sytuację :)
    A z ogólnych to jakie sa przeciwwskazania do uzywania bio oil w 1 trymestrze ( mam straszne problemy z rozstepami i chciałabym jak najszybciej sie moc zaczac smarowac aby ich uniknac )
    Plus zaswiadczenie o ciąży do celow pracowniczych :)
    Na razie tyle mam wiec pewnie srednio pomocne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 19:09

• moni05 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Z moich pytań to kilka dotyczących tego mojego plemienia plus jego teorie na miesiączke w ciąży :) i wznowienie wspolzycia kiedy możemy.
    Chce zapytać o powrót do aktywności fizycznej bo na razie tryb oszczędzania
    Więc to takie pod konkretna sytuację :)
    A z ogólnych to jakie sa przeciwwskazania do uzywania bio oil w 1 trymestrze ( mam straszne problemy z rozstepami i chciałabym jak najszybciej sie moc zaczac smarowac aby ich uniknac )
    Plus zaswiadczenie o ciąży do celow pracowniczych :)
    Na razie tyle mam wiec pewnie srednio pomocne :)

A są przeciwskazania do bio oil? :O kurczę, ja z moim rozmiarem 38/40 już zaczęłam smarować... Tym właśnie...

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    A są przeciwskazania do bio oil? :O kurczę, ja z moim rozmiarem 38/40 już zaczęłam smarować... Tym właśnie...
    Na opakowaniu pisze ze stosowanie w ciąży od 2 trymestru. Ja jestem w tym samym rozmiarze i mam tendencje do tycia:)
    Wiec moze mozna tylko oni tak piszą profilaktycznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 19:30

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień wizytowy ;) jutro Dominika,wtorek Niecierpliwa,środa Moni,czwartek ja ;)

Bio oil mozna od 4 miesiaca ,podobie jak np.sexy mama. W rossmanie widzialam jakis balsam od 8 tyg. Ja używam oliwki dla dzieci i uzywalam przy Poli i ani jednego rozstepu ;)

Niecierpliwa jestem ciekawa co lekarz powie na aktywność,ja jak sie nie wystrasze to po 1 trymestrze bym lekko chciala wrócić ;)

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Agu1 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    A ja z Katowic. Odkąd się dowiedzieliśmy o ciąży mój mąż strasznie panikuje z tym smogiem. Z początku kazał mi wstrzymywać odechech po wyjściu z bloku i jak najmniej oddychać w aucie :P teraz kupił maseczki antysmogowe i bez tego nie wyjdę :P

W ogóle to poczytałam dziś trochę na temat szpitali w okolicy pod kątem rodzenia ( muszę zmienić lekarza w najbliższym czasie, wiec szukam takich pracujących w szpitalach) i po tych wszystkich opiniach załapałam dola. Zupełnie nie wiem jak się zdecyduję.
    Ja z Tychow :D

oar8csqvruh93gj7.png
    km5scwa1vgft2op7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, dziewczyny, dzięki! Muszę koniecznie znaleźć inne smarowidła...

Też używałam zwykłych balsamów i nie miałam rozstępów, a teraz od jakichś dwóch lat i bez ciąży takie drobne.

Emocje będą, że ja Cię kręcę :D

Nie mogę się doczekać z jednej strony a z drugiej jestem przerazona.

przedszkolanka:), Dominika32 lubią tę wiadomość

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • _nova Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra zgadza się, Rybnik :)
    Ja rodziłam w Uniwersyteckim na Ligocie w Katowicach i trafiłam na rewelacyjną położną. Taką z powołania. I na tym plusy się kończą :p nikt nie przestrzega tego, co napiszesz w planie porodu, o nie wyrażeniu zgody na obecność studentów możesz zapomnieć. Personel z neonatologii do bani. Mam nadzieję, że tym razem nie będę musiała tam rodzić.

Widzę, że wszystkie dzisiaj mamy nie najlepszy dzień. Jutro na pewno będzie lepiej - tego się trzymajmy.
    Udało mi się zaliczyć z Małym krótki spacer, więc jest sukces!

Faktycznie, na bio oil jest informacja, że można stosować od drugiego trymestru. Ja w pierwszym trymestrze używałam palmersa na zmianę z babydream mama, a później już tylko bio oil. No i dupa. Rozstępy mam takie, że można w nich ziemniaki sadzić.

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Faktycznie, na bio oil jest informacja, że można stosować od drugiego trymestru. Ja w pierwszym trymestrze używałam palmersa na zmianę z babydream mama, a później już tylko bio oil. No i dupa. Rozstępy mam takie, że można w nich ziemniaki sadzić.

Ech, czyli jak pisane mi jest być tygrysicą to i tak będę :D

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bio oil to tylko reklama, rzucili hasło ze przeciwdziała rozstępom zeby zwiekrzyc sprzedaż. Bio tylko z nazwy spójrzcie na skład co tam jest. Olejki na skore w ciąży jak najbardziej ale prawdziwe naturalne organiczne jak raw kokosowy czy migdałowy (ten rowniez do masażu krocza). I naturalny olejek mozna od początku ciąży bo tam w składzie jeden góra dwie rzeczy są.

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotecki wrote:
    Dziewczyny bio oil to tylko reklama, rzucili hasło ze przeciwdziała rozstępom zeby zwiekrzyc sprzedaż. Bio tylko z nazwy spójrzcie na skład co tam jest. Olejki na skore w ciąży jak najbardziej ale prawdziwe naturalne organiczne jak raw kokosowy czy migdałowy (ten rowniez do masażu krocza). I naturalny olejek mozna od początku ciąży bo tam w składzie jeden góra dwie rzeczy są.

Na pewno masz rację. A powiedz mi na co wpływa masaż krocza i czemu akurat migdałowy? :)
    Jeju, to jest tak inspirujące, przysięgam, że 8 lat temu totalnie inaczej to wszytko było. Ja już nic nie wiem o ciąży, niemowlakach etc.

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy,czyli wieki temu uzywalam Johnson's Baby, Oliwka dla dzieci po kilku tygodniach dostalam uczulenie na brzuchu i musialam ok miesiac pic wapno...

moni05 hehehe to co ja mam po 12 latach powiedziec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 20:28

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na ostatni miesiąc polecę liście malin :) piłam codziennie i miałam ekspresowy poród :) a rozstępy to też predyspozycje,kondycja skóry.. ale dużo pijcie,wtedy skóra bardziej elastyczna :)

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masaż krocza ułatwia poród naturalny, moze całkowicie zapobiec nacinaniu czy popękaniu krocza podczas porodu, migdałowy ma najlepszy wpływ na skore najzdrowszy dla niej i jednoczenie najbezpieczniejszy. U ciebie 8 lat a u mnie bedzie 12 różnicy miedzy porodami :) szaleństwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 20:33

moni05, Dominika32 lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, Dominika... Przechlapane. Dieta rozszerzana od 6 miesiaca, a nie 4, chodziki nie, smoczki nie, fizjoterapeuci dla niemowlaków i inni, specjalni od wypadającej wadżajny... Mnie to przeraża :D

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ