Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominika32 wrote:coooooo??? jak od 6???
Kto tak powiedzial??
Dość głośno jest teraz o akcji "Karmię jem wszystko" i o rozszerzaniu diety właśnie od 6 m-ca życia. Obie te kwestie opisała w swoich e-bookach "mamalekarz", czyli Dominika Wojsz, pediatra
Dość ciekawe to wszystko teraz, póki nie trzeba podejmować takich decyzji...Agu1 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
przedszkolanka:) wrote:haha Dominika nowe zasady czy jakoś tam moja kolek nie miała i dostała od 4 ale fakt- po kolei warzywa,owoce,kaszki,stopniowo gluten.. i je za pięciu więc tu jestem z siebie dumna
Ciiii! Jak możesz tak bluźnić, teraz przecież BLWprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
Niecierpliwa... wrote:A smoczki zle bo?
Bo wady zgryzu, nieprawidłowy odruch ssania, bo niby nawet anatomiczne drastycznie różnią się od tego jak się chwyta pierś...
Ale przesada, u mnie smok będzie, o ile będzie chciało, bo córa i dobrze ssała pierś i nie ma wady zgryzu a smoka na noc miała, o zgrozo, do 3 roku życia...
Więc to chyba nie do końca zależne..Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnymoni05 wrote:Bo wady zgryzu, nieprawidłowy odruch ssania, bo niby nawet anatomiczne drastycznie różnią się od tego jak się chwyta pierś...
Ale przesada, u mnie smok będzie, o ile będzie chciało, bo córa i dobrze ssała pierś i nie ma wady zgryzu a smoka na noc miała, o zgrozo, do 3 roku życia...
Więc to chyba nie do końca zależne.. -
Niecierpliwa... wrote:Niby sa jakieś korekcyjne czy coś... Matko to moje pierwsze będzie a juz czuje hejt tego świata
Co byś nie zrobiła zawsze znajdzie się ktoś, kto wyleje na Ciebie wiadro pomyj... Weź wytłumacz babci rozszerzanie diety po 6 miesiącu, bez papek! Bez cukru! Toż to nie do wytłumaczenia...Niecierpliwa..., przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moj syn jadl co tam bylo dozwolone od 4 mies,i nic mu nie jest.
Ciągnął smoka jak smok i ma sliczne zdrowe biale proste zeby. Pierwszy raz byl chory (lekko przeziebiony)w 3 roku zycia wczesniej lekarza odwiedzalismy tylko przy okazji szczepien,takkk szczepilam go
-
Dominika32 wrote:Moj syn jadl co tam bylo dozwolone od 4 mies,i nic mu nie jest.
Ciągnął smoka jak smok i ma sliczne zdrowe biale proste zeby. Pierwszy raz byl chory (lekko przeziebiony)w 3 roku zycia wczesniej lekarza odwiedzalismy tylko przy okazji szczepien,takkk szczepilam go
No i otóż to, ja to samo.
Teraz tak samo będzie smoczek, będą szczepienia, może jedynie z chodzika się wycofam, bo argumenty dość racjonalne, aczkolwiek ja popieprzałam w chodziku jak złoto i nie czuję się poprzekrzywiana. Ale te dzieci teraz, w tych czasach jakieś takie wątłe, kruche się to to wydaje...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Wstyd też może się przyznać, ale poczytuję "mamęginekolog" (nie, do tego akurat mi nie wstyd), ale okazało się, że istnieją badania ciążowe, o których pierwsze słyszę. W ogóle zatrzymałam się na prenatalnych i wtedy i tak w szpitalu, w rozmowie z innymi przyszłymi mamami okazywało się, że robiłam je jako jedna z nielicznych...
Boję się, że przez swoją niewiedzę zaszkodzę.
Chyba sobie kupię ten segregator "jestem w ciąży" i wydam miliony monet na te wszystkie badania, których z nazwy nawet nie kojarzę... Bo zwariuję.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dziewczyny, spokojnie, najważniejsze to zachować zdrowy rozsądek. Różne rzeczy teraz robi się inaczej, bo są nowe badania, które potwierdzają, że tak jest lepiej. Ale niezależnie od tego, co się poczyta i kogo będzie słuchać i tak popełni się błędy. Grunt żeby te błędy minimalizować, ale też nie dać się sterroryzować.
moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja rodziłam w maju 18 r. Badania w ciąży robiłam zgodnie z zaleceniami ministerstwa i wytycznymi lekarza. 3 prenatalne. Rozszerzenie od 4 na gerber ach. Teraz dopiero od miesiaca mu staram się gotować. Staram się bio ale gdy nie ma to i zwykla gruszke też dostanie.
Smoczek jest od początku. Mleko pije na leżąco z głową na takiej wyższej poduszki. Cyca dawałam do 5 miesiąca bo psychika mi nie pozwalała na dłużej.
Mały jest na mm i też żyje. Nie można dać się zwariować.
PS. Gdy rodziłam nic nie umiałam. Nawet nie wiedziałam co to rampersmoni05, Finezja19 lubią tę wiadomość
-
moni05 wrote:Bo wady zgryzu, nieprawidłowy odruch ssania, bo niby nawet anatomiczne drastycznie różnią się od tego jak się chwyta pierś...
Więc to chyba nie do końca zależne..moni05 lubi tę wiadomość
-
moni05 wrote:Co byś nie zrobiła zawsze znajdzie się ktoś, kto wyleje na Ciebie wiadro pomyj... Weź wytłumacz babci rozszerzanie diety po 6 miesiącu, bez papek! Bez cukru! Toż to nie do wytłumaczenia...
moni05 lubi tę wiadomość
-
Ja nie wiedzialam co to kaftanik..to wszystko przychodzi samo po porodzie,najwazniejsze by nie dac sie omotac ze strony mediow/poradnikow/babć. Rodzilam 4 lata temu i bylam bardzo uparta na swoje przekonania(przy pierwszej butelce Poli plakalam),smoczka nie chciala,chcialam bardzo kp. Dziecko zyje i ma się dobrze niezaleznie co zrobilam dobrze a co źle. I tak,też szczepiona ;p
Ale antybiotyku jeszcze tfu tfu nie brała- brawo cycWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 21:38
-
Ja się nauczyłam na blachę jak wygląda kaftanik, pajacyk i śpiochy to w ogóle myślałam, że to to samo, no i ten nieszczęsny rampers...
Kosze mojżesza, z ciekawszych rzeczy
Wariować może nie będę, ale w sposób bardzo autoironiczny staram się nabrać dystansuGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019