X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    A ja z Katowic. Odkąd się dowiedzieliśmy o ciąży mój mąż strasznie panikuje z tym smogiem. Z początku kazał mi wstrzymywać odechech po wyjściu z bloku i jak najmniej oddychać w aucie :P teraz kupił maseczki antysmogowe i bez tego nie wyjdę :P

W ogóle to poczytałam dziś trochę na temat szpitali w okolicy pod kątem rodzenia ( muszę zmienić lekarza w najbliższym czasie, wiec szukam takich pracujących w szpitalach) i po tych wszystkich opiniach załapałam dola. Zupełnie nie wiem jak się zdecyduję.

Miałam Wojtusia rodzic w Bytomiu. Ale w 35 tyg wylądowałam w Chorzowie w instytucie matki i dziecka. Piękna opieka cudownie. Nieduży szpital i mało pacjentek i dzieci. Mają czas żeby się zaopiekować. Pokazali i wszystko. Ja karmic. Dali laktator. Jak myć jak ubierać zmieniać pieluszek. Szpital bez cierpienia. Dają znieczulenia. Sami przychodzą i pytają. W Bytomiu może raz na 2 dni ktoś zajrzy. Nie ma czasu. Za duży szpital za mało personelu. W kato na raciborskiej podobnie.

Ja chodzę do Janosz Iwony z Zabrza rudy i kato. Ona pracuje jednak w Bytomiu ale zna lekarzy z Chorzowa. Trudno będę mieć innego lekarza pracującego a inny szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 14:25

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w Rybniku mam rodzinkę :D uwielbiam to miasto :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mnie nie mdli tak typowo. Czuję, że jest inaczej ale nie rwie mnie na wymioty. Ciężko opisać. Z synem nigdy mnie nie mdlilo i nie wymiotowolam. No tylko raz i to podczas porodu (nikt mi nie powiedział, że nie wolno pić coli jak się ma zzo). Za to ciągle mi zimno. Ja raczej jestem zimnolubna i zawsze mi ciepło a teraz ciągle mi zimno.

O widzisz emikey, ja tez zawszo lubilam chlodno, wszystkim u nas w domu bylo zimno, a mi ciagle goraco, chodzilam na boso. Teraz mieszkamy od pol roku w nowym mieszkaniu i wszyscy mowia, ze tu mamy duzo cieplej, a mi ciagle zimno. Zaczelam nosic kapcie, gdzie nigdy nie nosilam i w nocy marzne strasznie, czasem zakladam dresy, a zawsze spalam w koszuli nocnej... ciekawa jestem od czego to zalezne jest...

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest non stop zimno..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet teraz siedze pod kocem i jeszcze kazałam wlaczyc mezowi grzejnik elektryczny :D a on w majtkach siedzi :) :P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po pierwszym usg, z racji wcześniejszego poronienia chciałam zobaczyć czy pęcherzyk jest prawidłowo umiejscowiony. No i teraz boję się panicznie bo pęcherzyki są dwa.. Chyba jednak nie warto się tak spieszyć bo teraz psychicznie jest jeszcze gorzej.. A miało być lepiej

• kalcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka_2019 wrote:
    Dziewczyny jestem po pierwszym usg, z racji wcześniejszego poronienia chciałam zobaczyć czy pęcherzyk jest prawidłowo umiejscowiony. No i teraz boję się panicznie bo pęcherzyki są dwa.. Chyba jednak nie warto się tak spieszyć bo teraz psychicznie jest jeszcze gorzej.. A miało być lepiej

Nierozumiem... czym sie teraz martwisz? Jest pecherzyk, jest dobrze umiejscowiony teraz tylko czekac na serduszka :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka_2019 wrote:
    Ale to źle że dwa?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Mi jest non stop zimno..
    Mnie tez

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam z tym zimnem,dwa kocyki i termofor na grzejniku 25 stopnie. Przechodzi mi dopiero po cieplym prysznicu...

Jak nas czytam to tak sobie myślę że dużo z nas po poronieniu tutaj...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• meerici Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Miałam Wojtusia rodzic w Bytomiu. Ale w 35 tyg wylądowałam w Chorzowie w instytucie matki i dziecka. Piękna opieka cudownie. Nieduży szpital i mało pacjentek i dzieci. Mają czas żeby się zaopiekować. Pokazali i wszystko. Ja karmic. Dali laktator. Jak myć jak ubierać zmieniać pieluszek. Szpital bez cierpienia. Dają znieczulenia. Sami przychodzą i pytają. W Bytomiu może raz na 2 dni ktoś zajrzy. Nie ma czasu. Za duży szpital za mało personelu. W kato na raciborskiej podobnie.

Ja chodzę do Janosz Iwony z Zabrza rudy i kato. Ona pracuje jednak w Bytomiu ale zna lekarzy z Chorzowa. Trudno będę mieć innego lekarza pracującego a inny szpital.
    Dzięki za wypowiedź ;) W zasadzie na temat każdego szpitala tyle opinii co rodzących. Najbliżej miałabym na łubinową albo szpital kolejowy. Hmm No nic będe myślec...

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest tak zimno, że noszę golf (nienawidzę golfów). I to nie zwykły golf a taki który dostałam od teściowej :P więc wyobraźcie sobie jak musi być mi zimno hehe.

Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to szczęście, że jestem przypisana do szpitala, który jest w 10 najlepszych szpitali w UK. Prowadzenie ciąży w UK może i słabe ale szpital super. Czułam się jak w hotelu z gorącą wanna, karta menu do każdego posiłku, deserami i Wszystkimi możliwymi środkami przeciwbólowymi. U mnie skończyło się na zzo mimo, że nie planowałam ale syn rodzil się 2,5 dnia :/ więc już nie dawałam rady. Na koniec i tak musieli pomoc kleszczami. Teraz będę odrazu krzyczeć o zzo :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mi jest zimno, ujowy ten dzień w ogóle dzisiaj. A ile się nabeczałam... Aż mnie łeb boli. Chłop to mnie wcale nie rozumie, już mam go dzisiaj dosyć...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey padłam :D
    Moni moj teź mnie wkurzyl,luuuz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 16:45

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to takiego lenia... Zamówiłam sałatki na obiad nie chce mi sie stać przy kuchni :)
    Moni faceci mało rozumieją:)

moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• meerici Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Tak, mi jest zimno, ujowy ten dzień w ogóle dzisiaj. A ile się nabeczałam... Aż mnie łeb boli. Chłop to mnie wcale nie rozumie, już mam go dzisiaj dosyć...
    Zgadzam się, dzień paskudny, u mnie depresyjnie od rana, mąż też w nienajlepszej formie tzn. wkur*wiający jest!

moni05 lubi tę wiadomość

• ASZKA36 Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My po spacerze. Tak dzisiaj wiało na plaży że jak wróciliśmy do domu to w końcu nie jest mi za gorąco... Ja wyleguje się na kanapie A mój W. Obiad szykuje:)

moni05, Dominika32 lubią tę wiadomość

Matylda 08-07-2013

Aniołek [*] 17.05.2018
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy z synem w bawialni. Padam na twarz. Nie mam już siły się z nim wspinać po 5 kondygancji. I do tego jeszcze zwiewal na dworze i jadł śnieg z piachen.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prawie cały dzień leżałam:)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ