X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    A ja z Katowic. Odkąd się dowiedzieliśmy o ciąży mój mąż strasznie panikuje z tym smogiem. Z początku kazał mi wstrzymywać odechech po wyjściu z bloku i jak najmniej oddychać w aucie :P teraz kupił maseczki antysmogowe i bez tego nie wyjdę :P

W ogóle to poczytałam dziś trochę na temat szpitali w okolicy pod kątem rodzenia ( muszę zmienić lekarza w najbliższym czasie, wiec szukam takich pracujących w szpitalach) i po tych wszystkich opiniach załapałam dola. Zupełnie nie wiem jak się zdecyduję.

Miałam Wojtusia rodzic w Bytomiu. Ale w 35 tyg wylądowałam w Chorzowie w instytucie matki i dziecka. Piękna opieka cudownie. Nieduży szpital i mało pacjentek i dzieci. Mają czas żeby się zaopiekować. Pokazali i wszystko. Ja karmic. Dali laktator. Jak myć jak ubierać zmieniać pieluszek. Szpital bez cierpienia. Dają znieczulenia. Sami przychodzą i pytają. W Bytomiu może raz na 2 dni ktoś zajrzy. Nie ma czasu. Za duży szpital za mało personelu. W kato na raciborskiej podobnie.

Ja chodzę do Janosz Iwony z Zabrza rudy i kato. Ona pracuje jednak w Bytomiu ale zna lekarzy z Chorzowa. Trudno będę mieć innego lekarza pracującego a inny szpital.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 14:25

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w Rybniku mam rodzinkę :D uwielbiam to miasto :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mnie nie mdli tak typowo. Czuję, że jest inaczej ale nie rwie mnie na wymioty. Ciężko opisać. Z synem nigdy mnie nie mdlilo i nie wymiotowolam. No tylko raz i to podczas porodu (nikt mi nie powiedział, że nie wolno pić coli jak się ma zzo). Za to ciągle mi zimno. Ja raczej jestem zimnolubna i zawsze mi ciepło a teraz ciągle mi zimno.

O widzisz emikey, ja tez zawszo lubilam chlodno, wszystkim u nas w domu bylo zimno, a mi ciagle goraco, chodzilam na boso. Teraz mieszkamy od pol roku w nowym mieszkaniu i wszyscy mowia, ze tu mamy duzo cieplej, a mi ciagle zimno. Zaczelam nosic kapcie, gdzie nigdy nie nosilam i w nocy marzne strasznie, czasem zakladam dresy, a zawsze spalam w koszuli nocnej... ciekawa jestem od czego to zalezne jest...

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata

Wysłany: 3 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest non stop zimno..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet teraz siedze pod kocem i jeszcze kazałam wlaczyc mezowi grzejnik elektryczny :D a on w majtkach siedzi :) :P

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po pierwszym usg, z racji wcześniejszego poronienia chciałam zobaczyć czy pęcherzyk jest prawidłowo umiejscowiony. No i teraz boję się panicznie bo pęcherzyki są dwa.. Chyba jednak nie warto się tak spieszyć bo teraz psychicznie jest jeszcze gorzej.. A miało być lepiej

• kalcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka_2019 wrote:
    Dziewczyny jestem po pierwszym usg, z racji wcześniejszego poronienia chciałam zobaczyć czy pęcherzyk jest prawidłowo umiejscowiony. No i teraz boję się panicznie bo pęcherzyki są dwa.. Chyba jednak nie warto się tak spieszyć bo teraz psychicznie jest jeszcze gorzej.. A miało być lepiej

Nierozumiem... czym sie teraz martwisz? Jest pecherzyk, jest dobrze umiejscowiony teraz tylko czekac na serduszka :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    24 lata
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka_2019 wrote:
    Ale to źle że dwa?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Mi jest non stop zimno..
    Mnie tez

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam z tym zimnem,dwa kocyki i termofor na grzejniku 25 stopnie. Przechodzi mi dopiero po cieplym prysznicu...

Jak nas czytam to tak sobie myślę że dużo z nas po poronieniu tutaj...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• meerici Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Miałam Wojtusia rodzic w Bytomiu. Ale w 35 tyg wylądowałam w Chorzowie w instytucie matki i dziecka. Piękna opieka cudownie. Nieduży szpital i mało pacjentek i dzieci. Mają czas żeby się zaopiekować. Pokazali i wszystko. Ja karmic. Dali laktator. Jak myć jak ubierać zmieniać pieluszek. Szpital bez cierpienia. Dają znieczulenia. Sami przychodzą i pytają. W Bytomiu może raz na 2 dni ktoś zajrzy. Nie ma czasu. Za duży szpital za mało personelu. W kato na raciborskiej podobnie.

Ja chodzę do Janosz Iwony z Zabrza rudy i kato. Ona pracuje jednak w Bytomiu ale zna lekarzy z Chorzowa. Trudno będę mieć innego lekarza pracującego a inny szpital.
    Dzięki za wypowiedź ;) W zasadzie na temat każdego szpitala tyle opinii co rodzących. Najbliżej miałabym na łubinową albo szpital kolejowy. Hmm No nic będe myślec...

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest tak zimno, że noszę golf (nienawidzę golfów). I to nie zwykły golf a taki który dostałam od teściowej :P więc wyobraźcie sobie jak musi być mi zimno hehe.

Niecierpliwa... lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to szczęście, że jestem przypisana do szpitala, który jest w 10 najlepszych szpitali w UK. Prowadzenie ciąży w UK może i słabe ale szpital super. Czułam się jak w hotelu z gorącą wanna, karta menu do każdego posiłku, deserami i Wszystkimi możliwymi środkami przeciwbólowymi. U mnie skończyło się na zzo mimo, że nie planowałam ale syn rodzil się 2,5 dnia :/ więc już nie dawałam rady. Na koniec i tak musieli pomoc kleszczami. Teraz będę odrazu krzyczeć o zzo :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mi jest zimno, ujowy ten dzień w ogóle dzisiaj. A ile się nabeczałam... Aż mnie łeb boli. Chłop to mnie wcale nie rozumie, już mam go dzisiaj dosyć...

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey padłam :D
    Moni moj teź mnie wkurzyl,luuuz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 16:45

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to takiego lenia... Zamówiłam sałatki na obiad nie chce mi sie stać przy kuchni :)
    Moni faceci mało rozumieją:)

moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• meerici Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Tak, mi jest zimno, ujowy ten dzień w ogóle dzisiaj. A ile się nabeczałam... Aż mnie łeb boli. Chłop to mnie wcale nie rozumie, już mam go dzisiaj dosyć...
    Zgadzam się, dzień paskudny, u mnie depresyjnie od rana, mąż też w nienajlepszej formie tzn. wkur*wiający jest!

moni05 lubi tę wiadomość

• ASZKA36 Debiutantka

Wysłany: 3 lutego 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My po spacerze. Tak dzisiaj wiało na plaży że jak wróciliśmy do domu to w końcu nie jest mi za gorąco... Ja wyleguje się na kanapie A mój W. Obiad szykuje:)

moni05, Dominika32 lubią tę wiadomość

Matylda 08-07-2013

Aniołek [*] 17.05.2018
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy z synem w bawialni. Padam na twarz. Nie mam już siły się z nim wspinać po 5 kondygancji. I do tego jeszcze zwiewal na dworze i jadł śnieg z piachen.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prawie cały dzień leżałam:)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ