Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kookosowa wrote:Dreamer nie ma zmian nowotworowych, ale masz wymaz zamazany przez infekcje. Stan zapalny to pewnie zwykły grzybek. Lekarz ci zleci leki i powtórzenie cytologii.
Też jeszcze przed ślubem miałam taki wynik przez infekcje. Globulki pomogły u potem odstawiłam wszystkie płyny intymne i już infekcje nie wracały.
No właśnie ja się zastanawiam o co chodzi z tymi płynami do higieny intymnej. Widzę ze jest na nie nagonka teraz a przecież powinny bardziej pomagać niż szkodzić skoro takie maja przeznaczenie. Już sama nie wiem czego używać. -
basia1987 wrote:Dziewczyny zobaczymy co wyjdzie po hodowli na rozszerzonym wyniku. To dobry początek ale do końca jeszcze daleko....
Rozumiem ze teraz sprawdzono najczęściej występujące wady. A co będą badać w tym rozszerzonym badaniu ?
I jak w ogóle zniosłas Amnio ? Masz jakieś zalecenia po ? Zostałaś w szpitalu czy od razu domek ?basia1987 lubi tę wiadomość
-
Dreamer wrote:Rozumiem ze teraz sprawdzono najczęściej występujące wady. A co będą badać w tym rozszerzonym badaniu ?
I jak w ogóle zniosłas Amnio ? Masz jakieś zalecenia po ? Zostałaś w szpitalu czy od razu domek ?
Ogólnie amnio zniosłam dobrze. Samo pobieranie probki to moment. Zaraz po od razu genetyk i do domu. Więc w szpitalu tylko chwila. Z zaleceń miałam tylko tyle żeby odpoczywać szczególnie przez 3 dni od badania.
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Mamuśki jak u was z plecami? Kurde jak za długo postoje, pochodzę albo porobie coś dłużej, to za chwilę mnie lędźwia bolą
już nie wiem... Może rzeczywiście powinnam zwolnić...
A mały u mnie najbardziej aktywny wieczoremwłaśnie sobie fika od godzinki
-
Dreamer wrote:No właśnie ja się zastanawiam o co chodzi z tymi płynami do higieny intymnej. Widzę ze jest na nie nagonka teraz a przecież powinny bardziej pomagać niż szkodzić skoro takie maja przeznaczenie. Już sama nie wiem czego używać.
-
nick nieaktualny
-
basia1987 wrote:Dziewczyny zobaczymy co wyjdzie po hodowli na rozszerzonym wyniku. To dobry początek ale do końca jeszcze daleko....
-
Dziewczyny, co myślicie o imieniu Konstanty? Mi się całkiem podoba i ma parę fajnych zdrobnień ale mąż jest sceptyczny
a może któraś z Was będzie miała albo ma Kostka w domu?
-
Dreamer wrote:No właśnie ja się zastanawiam o co chodzi z tymi płynami do higieny intymnej. Widzę ze jest na nie nagonka teraz a przecież powinny bardziej pomagać niż szkodzić skoro takie maja przeznaczenie. Już sama nie wiem czego używać.
Ja od kiedy odstawiłam całkowicie to odeszły wszystkie infekcje. Od szkoły używałam bo też sugerowalam się reklama i ciągle było coś. Teraz myje się tym samym płynem co resztę ciała. Żele pod prysznic albo mydełka zapachowe.
Może chodzi o to że podrażniają błonę i okolice, zawierają multum niepotrzebnych składników i slsow.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
japonka wrote:Dziewczyny, co myślicie o imieniu Konstanty? Mi się całkiem podoba i ma parę fajnych zdrobnień ale mąż jest sceptyczny
a może któraś z Was będzie miała albo ma Kostka w domu?
2017 #1
2019 #2
-
Japonka ładne imię ale jak pisze spirit nie każde nazwisko pasuje. U nas by nie pasowało. Moja znajoma ma Kostka.
Spirit też mi się te imiona podobają ale mąż kręcił nosem.
Powiem wam że imię męskie to u nas dramat. Jak dla dziewczynek wymyślę z 10 tak dla chłopaka nic nie pasuje. Tylko Nikodem nam pasuje. A dla dziewczynki Lidka.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Mnie się w nocy przyśnił Tomasz. I tak mi w głowie siedzi. Mam kuzyna Tomka ale to takie ciele malowane i pewnie by się rodzinie kojarzyło z nim. A moj nie chce się zgodzić na żadne inne jak Remigiusz...
Więc zostaje Miś Remiś
Jakby była dziewczynka to byłaby Antosia, Emilia, Zuzia albo Lilianaale na 70% chłopak więc nie będzie problemu
-
Dreamer - tak jak dziewczyny piszą pewnie zwykła infekcja. Ja ostatnio też niby miałam grzybicę. Żadnych objawów...
pOla - ja też czekałam na posiew moczu i tylko się wkurzyłam ...
Próbkę zaniosłam 27.04, a dzisiaj odczytuje wyniki, gdzie nic nie jest napisane, tylko aby powtórzyć badanie, bo źle została pobrana próbka!? 🤷
Jak?! 🤦🤷
Nawet jak jest źle to chyba jakiś wynik też powinien być.
Z reguły na posiew czeka się od 5-7 dni.
Dobijają mnie już Ci lekarze, wyniki itd... -
U nas był od początku Kacper i już tak zostało. Teściowa w kółko mi sugeruje imię Ksawery, które nam się totalnie nie podoba. Też uważam, że do nazwiska musi pasować, ale dobrze by było, żeby oboje rodziców było przekonanych do imienia- nie chciałabym, żeby mąż wybrał coś co mi nie podchodzi i tak samo nie nazwałbym dziecka wiedząc, że mężowi imię zupełnie nie leży.
-
Kiniorek- a wcześniej miałaś problemy z kręgosłupem? Mnie od dawna boli... Na początku ciąży strasznie, teraz różnie. Po porodzie biorę się za to.
Co do imion to Kostka nie znam żadnego. Teraz jest bum na "stare" albo wyszukane imiona 😉 mi osobiście Kostek kojarzy się jakoś dziwnie.
Tomasz potwierdza, są raczej powolni itd 😉 -
Karooo mnie wczoraj przepisała Nystatynę z jakąś pomocnicza sub w kremie (jakiś antybiotyk przeciwgrzybiczny). Działa na kilka szczepów grzybicy i na Candide. W sumie szkoda że mi nie pobrala wymazu wiedzac że wcześniej jakiec 1.5msc temu też miałam podobną sytuację. Wtedy dostałam jednorazowo gynazol
To mogę używać kilka dni. Ale nie powiedziała też ile... Ogólnie nie jestem zadowolona z wizyty no ale coz...