X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu <3 teraz juz musi być dobrze!!!

basia1987 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zobaczymy co wyjdzie po hodowli na rozszerzonym wyniku. To dobry początek ale do końca jeszcze daleko....

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Dreamer nie ma zmian nowotworowych, ale masz wymaz zamazany przez infekcje. Stan zapalny to pewnie zwykły grzybek. Lekarz ci zleci leki i powtórzenie cytologii.
    Też jeszcze przed ślubem miałam taki wynik przez infekcje. Globulki pomogły u potem odstawiłam wszystkie płyny intymne i już infekcje nie wracały.

No właśnie ja się zastanawiam o co chodzi z tymi płynami do higieny intymnej. Widzę ze jest na nie nagonka teraz a przecież powinny bardziej pomagać niż szkodzić skoro takie maja przeznaczenie. Już sama nie wiem czego używać.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Dziewczyny zobaczymy co wyjdzie po hodowli na rozszerzonym wyniku. To dobry początek ale do końca jeszcze daleko....

Rozumiem ze teraz sprawdzono najczęściej występujące wady. A co będą badać w tym rozszerzonym badaniu ?
    I jak w ogóle zniosłas Amnio ? Masz jakieś zalecenia po ? Zostałaś w szpitalu czy od razu domek ?

basia1987 lubi tę wiadomość

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Rozumiem ze teraz sprawdzono najczęściej występujące wady. A co będą badać w tym rozszerzonym badaniu ?
    I jak w ogóle zniosłas Amnio ? Masz jakieś zalecenia po ? Zostałaś w szpitalu czy od razu domek ?
    Tak teraz były sprawdzone te 3 najczęstsze czyli jeszcze nie wszystko wykluczone... jeszcze coś moze się okazać na rozszerzonym. Nie wiem dokładnie jakie wady ale sporo można ich wykryć mówili mi ile ale nie pamiętam. W kazdym razie zamartwiania ciąg dalszy przez kolejne dwa tygodnie:/
    Ogólnie amnio zniosłam dobrze. Samo pobieranie probki to moment. Zaraz po od razu genetyk i do domu. Więc w szpitalu tylko chwila. Z zaleceń miałam tylko tyle żeby odpoczywać szczególnie przez 3 dni od badania.

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki jak u was z plecami? Kurde jak za długo postoje, pochodzę albo porobie coś dłużej, to za chwilę mnie lędźwia bolą :( już nie wiem... Może rzeczywiście powinnam zwolnić...
    A mały u mnie najbardziej aktywny wieczorem ;) właśnie sobie fika od godzinki :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    No właśnie ja się zastanawiam o co chodzi z tymi płynami do higieny intymnej. Widzę ze jest na nie nagonka teraz a przecież powinny bardziej pomagać niż szkodzić skoro takie maja przeznaczenie. Już sama nie wiem czego używać.
    generalnie ginekolodzy nie zalecaja płynów do higieny intymnej

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie uzywam plynow do higieny intymnwj. Jak najmniej specyfikow do mycia. Czasem dodajw do wody ocet jablkowy. Jem duzo kiszonek i odkad pomoglo to teraz zawsze stosuje.

• japonka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Super że nic genetycznego nie wyszło. Mam nadzieję, że spokojniej będziecie czekać na pełne wyniki teraz.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • japonka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co myślicie o imieniu Konstanty? Mi się całkiem podoba i ma parę fajnych zdrobnień ale mąż jest sceptyczny :) a może któraś z Was będzie miała albo ma Kostka w domu?

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:

Ja od kiedy odstawiłam całkowicie to odeszły wszystkie infekcje. Od szkoły używałam bo też sugerowalam się reklama i ciągle było coś. Teraz myje się tym samym płynem co resztę ciała. Żele pod prysznic albo mydełka zapachowe.
    Może chodzi o to że podrażniają błonę i okolice, zawierają multum niepotrzebnych składników i slsow.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Dziewczyny, co myślicie o imieniu Konstanty? Mi się całkiem podoba i ma parę fajnych zdrobnień ale mąż jest sceptyczny :) a może któraś z Was będzie miała albo ma Kostka w domu?
    Ładne ale taki typ imienia który musi pasować do nazwiska,do mojego by pasowało ale już nazwisko typu nazywa rzeczy już zależy ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak wstępnie myślę o Dominiku albo może Adas. Z tym że jeden dorosły Adaś z rodziny ostatnio zrobił coś niefajnego i nie wiem czy mi się zbyt nie kojarzy :p

Kookosowa lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japonka ładne imię ale jak pisze spirit nie każde nazwisko pasuje. U nas by nie pasowało. Moja znajoma ma Kostka.
    Spirit też mi się te imiona podobają ale mąż kręcił nosem.
    Powiem wam że imię męskie to u nas dramat. Jak dla dziewczynek wymyślę z 10 tak dla chłopaka nic nie pasuje. Tylko Nikodem nam pasuje. A dla dziewczynki Lidka.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się w nocy przyśnił Tomasz. I tak mi w głowie siedzi. Mam kuzyna Tomka ale to takie ciele malowane i pewnie by się rodzinie kojarzyło z nim. A moj nie chce się zgodzić na żadne inne jak Remigiusz...
    Więc zostaje Miś Remiś ;)

Jakby była dziewczynka to byłaby Antosia, Emilia, Zuzia albo Liliana :) ale na 70% chłopak więc nie będzie problemu ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer - tak jak dziewczyny piszą pewnie zwykła infekcja. Ja ostatnio też niby miałam grzybicę. Żadnych objawów...
    pOla - ja też czekałam na posiew moczu i tylko się wkurzyłam ...
    Próbkę zaniosłam 27.04, a dzisiaj odczytuje wyniki, gdzie nic nie jest napisane, tylko aby powtórzyć badanie, bo źle została pobrana próbka!? 🤷
    Jak?! 🤦🤷
    Nawet jak jest źle to chyba jakiś wynik też powinien być.
    Z reguły na posiew czeka się od 5-7 dni.
    Dobijają mnie już Ci lekarze, wyniki itd...

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był od początku Kacper i już tak zostało. Teściowa w kółko mi sugeruje imię Ksawery, które nam się totalnie nie podoba. Też uważam, że do nazwiska musi pasować, ale dobrze by było, żeby oboje rodziców było przekonanych do imienia- nie chciałabym, żeby mąż wybrał coś co mi nie podchodzi i tak samo nie nazwałbym dziecka wiedząc, że mężowi imię zupełnie nie leży.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek- a wcześniej miałaś problemy z kręgosłupem? Mnie od dawna boli... Na początku ciąży strasznie, teraz różnie. Po porodzie biorę się za to.
    Co do imion to Kostka nie znam żadnego. Teraz jest bum na "stare" albo wyszukane imiona 😉 mi osobiście Kostek kojarzy się jakoś dziwnie.
    Tomasz potwierdza, są raczej powolni itd 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo mnie wczoraj przepisała Nystatynę z jakąś pomocnicza sub w kremie (jakiś antybiotyk przeciwgrzybiczny). Działa na kilka szczepów grzybicy i na Candide. W sumie szkoda że mi nie pobrala wymazu wiedzac że wcześniej jakiec 1.5msc temu też miałam podobną sytuację. Wtedy dostałam jednorazowo gynazol
    To mogę używać kilka dni. Ale nie powiedziała też ile... Ogólnie nie jestem zadowolona z wizyty no ale coz...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ja od dziecka mam skoliozę i kifozę... Ale teraz nawet leżąc na plecach boli mnie odcinek lędźwiowy. Pewnie tez mając tyłozgięcie to też ma wpływ.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ