X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam jakiś antybiotyk na to. Teraz się wkurzam z posiewem. Będę musiała robić tak jak z Jasiem miałam. 3 dni przed wizytą badania, i wynikach dowiadywałam się na wizycie i przynajmniej się aż tak nie stresowałam ...
    Kurde Kiniorek pewnie pod koniec ciąży będzie ciężko z kręgosłupem ...
    Leczysz to jakos?
    Ja nawet nie wiem jak się za swój wziąć? 🤔

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciężko to leczyć. Były rehabilitacje, sanatorium... No ale niestety mało dały. Minusem są tez moje duE piersi, które swoje waza i nie ułatwiają sprawy jeżeli chodzi o odcinek piersiowy... Pamiętam, że po ciazy 2 lata dochodziłam do siebie żeby moc funkcjonować po wstaniu z lozka. Niestety tez przez to będą się przy CC kierować bardziej w stronę uspania niż znieczulenia od pasa w dół bo prz pierwszym CC nie znaleźli kręgosłupa... 3 igły i żadna nie trafiła... A z sn też może być ciężko bo też muszą w kręgosłup podać znieczulenie chyba że sama zrezygnuje :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Karooo mnie wczoraj przepisała Nystatynę z jakąś pomocnicza sub w kremie (jakiś antybiotyk przeciwgrzybiczny). Działa na kilka szczepów grzybicy i na Candide. W sumie szkoda że mi nie pobrala wymazu wiedzac że wcześniej jakiec 1.5msc temu też miałam podobną sytuację. Wtedy dostałam jednorazowo gynazol
    To mogę używać kilka dni. Ale nie powiedziała też ile... Ogólnie nie jestem zadowolona z wizyty no ale coz...

Dostałam ten sam antybiotyk nystatyne w globulkach. Ciężko się aplikuje. Są jakieś niekształtne, jakby niedostosowane do aplikacji dopochwowej. Mam stosować 4 dni. Zawsze na noc. Zobaczymy.

• _nova Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Japonka ładne imię ale jak pisze spirit nie każde nazwisko pasuje. U nas by nie pasowało. Moja znajoma ma Kostka.
    Spirit też mi się te imiona podobają ale mąż kręcił nosem.
    Powiem wam że imię męskie to u nas dramat. Jak dla dziewczynek wymyślę z 10 tak dla chłopaka nic nie pasuje. Tylko Nikodem nam pasuje. A dla dziewczynki Lidka.

Bardzo ładne imiona :) ja mam Nikosia w domu i też to było jedyne imię męskie, które mi się podobało w poprzedniej ciąży. W sumie to od zawsze mnie do niego ciągnęło. Nazywał się tak zmarły przyjaciel moich dziadków. Taki przyszywany wujek taty. Zawsze, kiedy słuchałam o nim opowieści (a typ był wyjątkowo ekscentryczny), to zachwycałam się tym imieniem. Jak się okazało, że będę mieć syna - wybór mógł być tylko jeden. Długo dyskutowałam z mężem, ale na szczęście dał się przekonać. W ogóle myślałam, że to będzie bardzo niszowe imię, a okazało się, że jest całkiem wysoko w zestawieniu imion. Poza tym, teraz ciągle słyszę, że ktoś tak wola swoje dziecko, lub znajomy znajomego też tak nazwał syna. Ale już trudno. I tak bym pewnie nie zmieniła go na żadne inne. Drugi syn będzie Cezarym :)
    Lidka też mi się dobrze kojarzy :)

Konstanty super imię. Też mi się bardzo podoba :)

Kookosowa, japonka lubią tę wiadomość

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja wczoraj od 14 w drodze, bo jechalam z Warszawy do Kielc po córkę męża i spowrotem :) a biorąc pod uwagę korki byłyśmy w domu o 21. A tam niespodzianka - goście i mój mąż który ogarnął wszystko! Jak usiadłam tak obsłużył mnie jak królowa :) nie mogę uwierzyć :)

Basiu wynik wygląda świetnie, ale kciuki trzymam dalej, żeby reszta wyszła też tak znakomicie. :)

Co do imion. Jeśli u nas potwierdzi się dziewczynka to będzie Ada. Jeśli chłopiec to mamy problem, bo mojemu mężowi podoba się Paweł albo Timur (masakra) a mi Tomek, Tymek, Leon, Filip :) więc jak na razie liczymy, że będzie dziewczynka.

Jak spędzacie majówkę?

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer ja mam w kremie. Jest aplikator. Do aplikatora daje się krem i wprowadza do środka. I starcza na parę dni. Szkoda tylko że nie wiem ile mam.go stosować :/ " niech sobie go Pani zaaplikuje wieczorem"
    Głupia myślałam że będzie na raz jak z Gynazolem. A tu dupa.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM do nas mój tata wpada więc mamy posiadowke w domu. W sumie dobrze. Wolę w domu posiedzieć bo pogoda jest do dupy. Nie wiadomo kiedy znaczenie padać w ciągu dnia... :/

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Tutaj ostatni dzień ładnej pogody, więc jedziemy rodzinnie niedaleko, coś pozwiedzamy.
    Na razie mąż z synkiem pojechali na myjnie trochę posprzątać samochód.
    Miłego dnia dziewczyny!🙂

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    My majówkę spędzamy w domku.

Codzienność jeśli czytałaś rosyjska pisarkę Tatianę Polakowa to Timur był bosem rosyjskiej mafii. Uwielbiam te książki. :)

Nova gdy nazywałam córkę to była jedyna na całą Warszawę w tym roczniku a na Polskę 126. A teraz mam już w okolicy jedną roczna Judyte a u teściowej na ulicy mieszkaja dwie :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • japonka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z czasów mojego dzieciństwa pod koniec PRL to był "Timur i jego drużyna", hihi.
    Co do imienia z nazwiskiem to my mamy klasyczne polskie kończące się na - ski więc nawet brzmi dobrze :) tylko mąż coś nie chce :)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Dzień dobry :)
    My majówkę spędzamy w domku.

Codzienność jeśli czytałaś rosyjska pisarkę Tatianę Polakowa to Timur był bosem rosyjskiej mafii. Uwielbiam te książki. :)

Nova gdy nazywałam córkę to była jedyna na całą Warszawę w tym roczniku a na Polskę 126. A teraz mam już w okolicy jedną roczna Judyte a u teściowej na ulicy mieszkaja dwie :)
    Nie czytałam, ale chętnie się skusze :) ale mojemu mężowi kojarzy się z książką Timur i jego drużyna :)
    My ogolnie domowo - wypad na lody i do muzeum narodowego, żeby nasza dwunastolatka mogła zobaczyć kontrowersyjna pracę z bananem zanim zmienia wystawę. :)

japonka, Kookosowa lubią tę wiadomość

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy (tzn ja z końcem maja przejmę :P) nazwisko, które jest twarde, czeskie. Brzmi jak niemieckie :D ale imię Remigiusz pasuje do niego idealnie i jak potwierdzi się we wtorek chłopak to raczej tak zostanie. A dziewczynka Wanda.
    Ale... moja córka cała ciąże była Zuzia, a jak się urodziła to nijak mi nie pasowało... i została Alicją. :P
    Także będzie co będzie.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    My mamy (tzn ja z końcem maja przejmę :P) nazwisko, które jest twarde, czeskie. Brzmi jak niemieckie :D ale imię Remigiusz pasuje do niego idealnie i jak potwierdzi się we wtorek chłopak to raczej tak zostanie. A dziewczynka Wanda.
    Ale... moja córka cała ciąże była Zuzia, a jak się urodziła to nijak mi nie pasowało... i została Alicją. :P
    Także będzie co będzie.
    Wanda bardzo mi się podoba :) Remigiusz rowniez, ale to już kiedyś mówiłam :)

moni05 lubi tę wiadomość

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:51

moni05, CodziennoscM, Neroli, ManiaM lubią tę wiadomość

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    A ja dzisiaj robię grilla urodzinowego dla znajomych, bo 6 maja mam urodziny. Pogoda na szczęście dzisiaj jeszcze dopisuje, aby go zrobić 🙂
    Miłego dnia dziewczyny 🙂
    Ja mam 4 maja urodziny :)

moni05, brunetka91 lubią tę wiadomość

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 16.05 :D

CodziennoscM, brunetka91 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny
    Jesli chodzi o majowke to od wczoraj popoludnia jestesmy na dzialce. W piatek ma byc kolo 13 st wiec pewnie na weekend wrocimy do domku
    Dzis tez grillujemy popoludniu:)
    Brunetka ja mam 4 maja imieniny:) (i mam jakies przeczucie ze w tym roku nikt mi zyczen nie zlozy bo wszyscy zapomna..nawet maz)
    Co do imion.. Przy obu corach szybko wybor szedl. Teraz w sumie maz wybral
    Dla cory Karolina dla syna mial byc Dominik ale czuje niedosyt i maz mowi to Mikolaj. (Choc on jest przekonany ze trzecia cora bedzie mimo ze chcialby synka.)

Co do tej cytologi ja robilam jeszcze podejrzewajac ciaze i tez mialam podobnie opisany wynik tez jakies zapalenie ale gin mowila ze nie ma potrzeby narazie nic z tym robic a badanie powtorzymy za pol roku

Milego dnia Wam zycze:)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• japonka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Ja mam 4 maja urodziny :)
    Jak moja mama :)

CodziennoscM lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:52

Kookosowa lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    A ja bym już chciała wiedzieć czy będziemy mieć córeczkę czy synka. Chciałabym już mówić do brzuszka:Kornelka albo Kamilek 🥰🤩❤️😍

Jeszcze zdążysz cierpliwości :) nasze mamy oprócz przeczuć czekały do porodu :)

brunetka91 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ