X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A ja znowu spać nie mogę. Tym razem od 4. Jakieś sposoby na bezsenność ?
    U mnie godzina 5ta i pospane... Obracam się z boku na bok.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Mnie pachwin i okolice rwą, to pewnie już ten etap że tam się wszystko zaczyna rozciągać? No i oczywiście więzadła przy zbyt gwałtownych ruchach. Emikey, kość ogniwa też tak od tygodnia mi się odzywa, ciężko w pracy wysiedzieć... Podobno się stare urazy potrafią odnowić a ja się dwa razy w styczniu wyrąbałam na lód, na szczęście przed ciążą.

Mam to samo. Z Judka od 20 tyg rozchodziło mi się łono. I czułam ciągle cały dół. Teraz jak pochodzę duże, pobiegam z dzieckiem to czuję. Też się martwię że zaraz się zacznie znowu

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Rozumiem cię Basiu. Ja na amniopunkcję idę w poniedziałek i liczę, że na pierwszy dzień matki otrzymam dobra wiadomość.
    Będę mocno trzymała kciuki!!! :*

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. A mnie nic nie boli :) nawet stwierdzilam że to chyba najgorszy okres w ciazy, bo ani mnie nic nie ciągnie jak na początku, a jeszcze nie czuje ruchów dziecka. Zatem czuje sie jakbym za dużo zjadla, a nie jakbym była w ciąży. Kręgosłup czasem mi doskwiera, ale nie jakoś bardzo uciążliwie.
    Miłego dnia :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:52

Karooo93, Kookosowa lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Mnie pachwin i okolice rwą, to pewnie już ten etap że tam się wszystko zaczyna rozciągać? No i oczywiście więzadła przy zbyt gwałtownych ruchach. Emikey, kość ogniwa też tak od tygodnia mi się odzywa, ciężko w pracy wysiedzieć... Podobno się stare urazy potrafią odnowić a ja się dwa razy w styczniu wyrąbałam na lód, na szczęście przed ciążą.
    Ponoć tak. Ja jako nastolatka zleciałam z trzepaka na kość ogonowa. I to tak, że aż mnie zatkało przez moment nie byłam w stanie oddychać a potem wstać. No ale w 1 ciąży mi się nie odezwali to. Dopiero w drugiej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:52

japonka, Kookosowa, Neroli, mia4444 lubią tę wiadomość

• Kotecki Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od jakiegoś czasu bolą plecy w części lędźwiowej jak tylko coś w domu więcej podziałam albo dalej pospaceruje. W pierwszej ciąży też mi tak dokuczało. I upewniłem się już, że czuję ruchy, maluch wariuje najwiecej jak rano po śniadaniu robie makijaż :) i popołudniami jak leżę.

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie co rusz coś pobolewa. W drugiej ciąży gdzieś od 6-7 miesiąca bolało mnie, bo wszystko mi się rozchodziło. A potem doszły ogromne kłopoty ze snem, każda pozycja była niewygodna. Spałam po 3 godziny i już od końca stycznia modliłam się aby urodzić. Oczywiście córka nie posłuchała ;)

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzę ze jest nas więcej co spać nie mogą. A podobno bezsenność to dopiero w trzecim trymestrze atakuje.
    A powiedzcie mi kiedy organizm zaczyna się przygotowywać do porodu? Bo ja taka wąska ze nawet sobie nie potrafię wyobrazić jak bym mogła dziecko urodzić. Rozumiem ze to wszystko na dole się poszerza wraz z wiekiem ciąży ?

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, można dołączyć? Pierwsze dziecko, ciąża druga (pierwsza stracona w 7tyg), 17+1 :) Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 11:17

Kookosowa, meerici, Neroli, brunetka91, japonka, nuśka91, mia4444, Karooo93, Aguuula;2525, Cabrera, Kasiulina, ManiaM lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    O to widzę ze jest nas więcej co spać nie mogą. A podobno bezsenność to dopiero w trzecim trymestrze atakuje.
    A powiedzcie mi kiedy organizm zaczyna się przygotowywać do porodu? Bo ja taka wąska ze nawet sobie nie potrafię wyobrazić jak bym mogła dziecko urodzić. Rozumiem ze to wszystko na dole się poszerza wraz z wiekiem ciąży ?

Jak pisałam mi się rozchodziło wszystko od połowy. Chociaż normalnej budowy jestem. Za to moja koleżanka chuda i wąska a nic jej bolalo. Zależy.
    A do porodu oczyszczanie to parę dni przed.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4869e53538f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 11:36

KasiaP, nuśka91, Kookosowa, mia4444, Karooo93, brunetka91, ManiaM lubią tę wiadomość

• japonka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajna kiecka :)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Cześć dziewczyny, można dołączyć? Pierwsze dziecko, ciąża druga (pierwsza stracona w 7tyg), 17+1 :) Pozdrawiam :)

Witamy serdecznie:)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• adella1 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:

Cześć🙂 Płeć już znacie?

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny.
    Ja tez sie witam w 18t i 5 miesiacu:)
    Kurcze a myslalam ze tylko ja mysle ze miwody sie sacza. Wczoraj to az spodnie dresowe wilgotne. Ale jakas tam won jest wiec stawiam na jakis sluz. Od rana sie naczytalam w necie o saczeniu ale chyba sie uspokoilam. Gorzej ze nadal mam wrazenie ze miewam skurcze czy nie wiem co. Ciezka ta ciaza:/ nie sadzilam ze umiem tak panikowac. Do wizyty jak na zlosc daleko a ja kazdego dnia widze cos co mnie niepokoi
    Ruchy w koncu czuje na 100%:) choc ciezko mi stwierdzic kiedy byly pierwsze😋 przed wczoraj maluszek wyraznie pukal w dole brzucha przed poludniem i wieczorkiem:)
    Co do spania to od poczatku zle sypiam. A co tydzien to gorzej. Jestem z osob co zasypiaja na brzuchu a odkad wiem o ciazy oczywiscie zaczelam soe uczyc inaczej ale w kazdej teraz szybko cierpne.

Spokojnego dnia Mamuski:*

Kookosowa, brunetka91 lubią tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj u mojej przyjaciółki i dostałam pierwszy karton dziewczęcych ciuszków :D aż się nie mogę napatrzeć na te falbaneczki i koroneczki, kwiatuszki i serduszka! A co mnie chyba najbardziej cieszy, są tam głównie rozmiary 68+, pojedyńcze 62, a to oznacza, że będę mogła z zupełnie czystym sumieniem kupić coś w tych najmniejszych rozmiarach. Aaaaa, już się nie mogę doczekać!! W prawdzie jest jedna koleżanka, która ma córeczkę i oferowała się, że chętnie pożyczy ciuszki, więc z zakupami pewnie wstrzymam się dopóki nie zobaczę co od niej dostaniemy, ale tak jakoś poczułam wczoraj, że to już się robi takie realne, że będzie w domu księżniczka :D :D :D
    Mój mały zuch ma wszystko z 'pojazdami uprzywilejowanymi', koparkami lub w najlepszym razie ze zwierzętami. Muszę wyciągnąć jego najmniejsze rozmiary i zobaczyć czy uda mi się jakieś unisexy tam znaleźć.

Kookosowa, brunetka91 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny 😊
    Ja problemów ze spaniem na szczęście nie mam, ale dość często mój dwulatek spać mi nie daje 😂
    Od jakiegoś czasu też mi się wydaję, że zaczynam czuć dzidzię,ale sama nie jestem pewna na 100%.
    Co do porodu wydaje mi się,że budować ciała akurat aż tak dużego znaczenia tu nie ma. Mi w czasie porodu jak mierzyli tym czymś nie wiem co, od biodra do kręgosłupa wychodziła bardzo mała odległość i położna powiedziała,że może być ciężko. Ale nie było źle,obyło się bez nacięć i pęknięć 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Cześć🙂 Płeć już znacie?

Prawdopodobnie dziewczynka :) ale jeszcze się nie nastawiam na 100%. W poniedziałek kolejna wizyta, może się upewnimy :)
    I od wczoraj wibruje mi brzuch <3 cały dzień miałam wrażenie że mi telefon dzwoni w kieszeni, zanim się zorientowałam że to już mogą być ruchy :D

przedszkolanka:), Kookosowa, adella1 lubią tę wiadomość

‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ