Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamer wrote:A ja znowu spać nie mogę. Tym razem od 4. Jakieś sposoby na bezsenność ?Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
japonka wrote:Mnie pachwin i okolice rwą, to pewnie już ten etap że tam się wszystko zaczyna rozciągać? No i oczywiście więzadła przy zbyt gwałtownych ruchach. Emikey, kość ogniwa też tak od tygodnia mi się odzywa, ciężko w pracy wysiedzieć... Podobno się stare urazy potrafią odnowić a ja się dwa razy w styczniu wyrąbałam na lód, na szczęście przed ciążą.
Mam to samo. Z Judka od 20 tyg rozchodziło mi się łono. I czułam ciągle cały dół. Teraz jak pochodzę duże, pobiegam z dzieckiem to czuję. Też się martwię że zaraz się zacznie znowu
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Cześć kochane. A mnie nic nie boli
nawet stwierdzilam że to chyba najgorszy okres w ciazy, bo ani mnie nic nie ciągnie jak na początku, a jeszcze nie czuje ruchów dziecka. Zatem czuje sie jakbym za dużo zjadla, a nie jakbym była w ciąży. Kręgosłup czasem mi doskwiera, ale nie jakoś bardzo uciążliwie.
Miłego dniaInsta: @CodziennoscM
-
nick nieaktualny
-
japonka wrote:Mnie pachwin i okolice rwą, to pewnie już ten etap że tam się wszystko zaczyna rozciągać? No i oczywiście więzadła przy zbyt gwałtownych ruchach. Emikey, kość ogniwa też tak od tygodnia mi się odzywa, ciężko w pracy wysiedzieć... Podobno się stare urazy potrafią odnowić a ja się dwa razy w styczniu wyrąbałam na lód, na szczęście przed ciążą.
-
nick nieaktualny
-
Mnie od jakiegoś czasu bolą plecy w części lędźwiowej jak tylko coś w domu więcej podziałam albo dalej pospaceruje. W pierwszej ciąży też mi tak dokuczało. I upewniłem się już, że czuję ruchy, maluch wariuje najwiecej jak rano po śniadaniu robie makijaż
i popołudniami jak leżę.
-
Hej, mnie co rusz coś pobolewa. W drugiej ciąży gdzieś od 6-7 miesiąca bolało mnie, bo wszystko mi się rozchodziło. A potem doszły ogromne kłopoty ze snem, każda pozycja była niewygodna. Spałam po 3 godziny i już od końca stycznia modliłam się aby urodzić. Oczywiście córka nie posłuchała
-
O to widzę ze jest nas więcej co spać nie mogą. A podobno bezsenność to dopiero w trzecim trymestrze atakuje.
A powiedzcie mi kiedy organizm zaczyna się przygotowywać do porodu? Bo ja taka wąska ze nawet sobie nie potrafię wyobrazić jak bym mogła dziecko urodzić. Rozumiem ze to wszystko na dole się poszerza wraz z wiekiem ciąży ? -
Cześć dziewczyny, można dołączyć? Pierwsze dziecko, ciąża druga (pierwsza stracona w 7tyg), 17+1
Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 11:17
Kookosowa, meerici, Neroli, brunetka91, japonka, nuśka91, mia4444, Karooo93, Aguuula;2525, Cabrera, Kasiulina, ManiaM lubią tę wiadomość
-
Dreamer wrote:O to widzę ze jest nas więcej co spać nie mogą. A podobno bezsenność to dopiero w trzecim trymestrze atakuje.
A powiedzcie mi kiedy organizm zaczyna się przygotowywać do porodu? Bo ja taka wąska ze nawet sobie nie potrafię wyobrazić jak bym mogła dziecko urodzić. Rozumiem ze to wszystko na dole się poszerza wraz z wiekiem ciąży ?
Jak pisałam mi się rozchodziło wszystko od połowy. Chociaż normalnej budowy jestem. Za to moja koleżanka chuda i wąska a nic jej bolalo. Zależy.
A do porodu oczyszczanie to parę dni przed.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Dzien dobry dziewczyny.
Ja tez sie witam w 18t i 5 miesiacu:)
Kurcze a myslalam ze tylko ja mysle ze miwody sie sacza. Wczoraj to az spodnie dresowe wilgotne. Ale jakas tam won jest wiec stawiam na jakis sluz. Od rana sie naczytalam w necie o saczeniu ale chyba sie uspokoilam. Gorzej ze nadal mam wrazenie ze miewam skurcze czy nie wiem co. Ciezka ta ciaza:/ nie sadzilam ze umiem tak panikowac. Do wizyty jak na zlosc daleko a ja kazdego dnia widze cos co mnie niepokoi
Ruchy w koncu czuje na 100%choc ciezko mi stwierdzic kiedy byly pierwsze😋 przed wczoraj maluszek wyraznie pukal w dole brzucha przed poludniem i wieczorkiem:)
Co do spania to od poczatku zle sypiam. A co tydzien to gorzej. Jestem z osob co zasypiaja na brzuchu a odkad wiem o ciazy oczywiscie zaczelam soe uczyc inaczej ale w kazdej teraz szybko cierpne.
Spokojnego dnia Mamuski:*Kookosowa, brunetka91 lubią tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
A ja byłam wczoraj u mojej przyjaciółki i dostałam pierwszy karton dziewczęcych ciuszków
aż się nie mogę napatrzeć na te falbaneczki i koroneczki, kwiatuszki i serduszka! A co mnie chyba najbardziej cieszy, są tam głównie rozmiary 68+, pojedyńcze 62, a to oznacza, że będę mogła z zupełnie czystym sumieniem kupić coś w tych najmniejszych rozmiarach. Aaaaa, już się nie mogę doczekać!! W prawdzie jest jedna koleżanka, która ma córeczkę i oferowała się, że chętnie pożyczy ciuszki, więc z zakupami pewnie wstrzymam się dopóki nie zobaczę co od niej dostaniemy, ale tak jakoś poczułam wczoraj, że to już się robi takie realne, że będzie w domu księżniczka
Mój mały zuch ma wszystko z 'pojazdami uprzywilejowanymi', koparkami lub w najlepszym razie ze zwierzętami. Muszę wyciągnąć jego najmniejsze rozmiary i zobaczyć czy uda mi się jakieś unisexy tam znaleźć.Kookosowa, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny 😊
Ja problemów ze spaniem na szczęście nie mam, ale dość często mój dwulatek spać mi nie daje 😂
Od jakiegoś czasu też mi się wydaję, że zaczynam czuć dzidzię,ale sama nie jestem pewna na 100%.
Co do porodu wydaje mi się,że budować ciała akurat aż tak dużego znaczenia tu nie ma. Mi w czasie porodu jak mierzyli tym czymś nie wiem co, od biodra do kręgosłupa wychodziła bardzo mała odległość i położna powiedziała,że może być ciężko. Ale nie było źle,obyło się bez nacięć i pęknięć 😉 -
adella1 wrote:Cześć🙂 Płeć już znacie?
Prawdopodobnie dziewczynkaale jeszcze się nie nastawiam na 100%. W poniedziałek kolejna wizyta, może się upewnimy
I od wczoraj wibruje mi brzuchcały dzień miałam wrażenie że mi telefon dzwoni w kieszeni, zanim się zorientowałam że to już mogą być ruchy
przedszkolanka:), Kookosowa, adella1 lubią tę wiadomość