Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Kilka dni nie było mnie na forum, bo miałam bardzo intensywny czas w pracy.
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze!I przede wszystkim BASIU
ogromnie się cieszę, że pierwsza część badań wyszła dobrze, na pewno druga też wyjdzie idealnie
Wszystkie tutaj trzymamy kciuki i modlimy się za Ciebie i Filipka. Będzie dobrze
Cześć KasiaP
A ja muszę Wam powiedzieć, że tak mniej więcej od tygodnia czuje dzidziusia 😍 na początku nie wiedziałam czy to to... Ale powtarza się codziennie czasem po parę razy ☺️ czekałam na jakieś łaskotki ale u mnie jest takie leciutkie pukanie albo takie rozprężanie chyba jak się przeciągai powiem Wam, że teraz dopiero na całego cieszę się z ciąży i dzidziusia, bo jest dla mnie taki bardziej realny i wiem, że u niego wszystko dobrze jak sobie puka ☺️
A wczoraj robiłam zdjęcia na weselu i niestety cały dzień na nogach + kilka godzin w głośnej muzyce. Dzidziuś dużo bardziej pukał, chyba mu się nie podobało... Jeszcze 5 wesel muszę przetrwać, w lipcu wreszcie koniec pracy ☺️
A i próbowałam kupić jakieś ubranka dla niego, ale nic mi się nie podoba 😮 Za to kupiłam wielką poduszkę fasolę z Motherhood i jest wspaniała!
Miłego weekendu dla Was ☺️ ja niestety jeszcze w pracy, ale przynajmniej 3 dni będę miała wolne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kkkaaarrr wrote:A ja byłam wczoraj u mojej przyjaciółki i dostałam pierwszy karton dziewczęcych ciuszków
aż się nie mogę napatrzeć na te falbaneczki i koroneczki, kwiatuszki i serduszka! A co mnie chyba najbardziej cieszy, są tam głównie rozmiary 68+, pojedyńcze 62, a to oznacza, że będę mogła z zupełnie czystym sumieniem kupić coś w tych najmniejszych rozmiarach. Aaaaa, już się nie mogę doczekać!! W prawdzie jest jedna koleżanka, która ma córeczkę i oferowała się, że chętnie pożyczy ciuszki, więc z zakupami pewnie wstrzymam się dopóki nie zobaczę co od niej dostaniemy, ale tak jakoś poczułam wczoraj, że to już się robi takie realne, że będzie w domu księżniczka
Mój mały zuch ma wszystko z 'pojazdami uprzywilejowanymi', koparkami lub w najlepszym razie ze zwierzętami. Muszę wyciągnąć jego najmniejsze rozmiary i zobaczyć czy uda mi się jakieś unisexy tam znaleźć.
Oj aż mi przykro się to czytatak się nastawiałam na te kwiatuszki i falbaneczki a będą koparki :p
Wiem ze najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy ale kurczę tak się nie mogę przyzwyczaić do myśli ze to jednak chłopak.
Z drugiej strony dobrze ze mąż będzie miał z kim mecze oglądać.
-
brunetka91 wrote:I zrobiłam sobie z ciekawości ten test z soda i nic się nie pieniło 😜
Ciekawe czy się sprawdzi na dziewczynkę 😁
Mi się nie sprawdziło. Ale mi się nic nie sprawdziło. Soda, tętno, beta, pH moczu, kosmowka po lewej stronie, brzydka cera, mdłości itp. Tylko smaki na mięso by się potwierdziły.
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Taki wczoraj prezent urodzinowy dostałam od jednej z koleżanek 😜
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0e3e2b85d1d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 14:46
-
A propos ciuszków i płci to tak byłam nastawiona niby na dziewczynkę wcześniej, ale rzeczy dla chłopaków strasznie mi się podobają, może dlatego, że sama nie byłam raczej z tych co chodzą w sukienkach (dopiero teraz
). No przecież to jest urocze ("Kocik" w ramach celebrowania śląskich korzeni, znaczy kotek
)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75eff718a7e5.jpgAguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dreamer wrote:Rozumiem Cię. Miałam to samo. Wszyscy po prenatalnych wiedzieli tylko ja nie. A u Ciebie są jakieś podejrzenia czy całkiem niespodzianka ?
Ja też nie wiedziałam i nadal nie wiemczekam na połówkowe. Ale jak się obróci i nie pokaże dupki to też się nie pogniewam. Mąż jest ciekawy. Ja chcę mówić po imieniu ale z drugiej strony mogłabym poczekać do porodu.
Co do ubranek to jak dla mnie i dziewczyna i chłopak mogą chodzić w dinaozauravh i autkach. Więc ciuszki kupuje uniseksy albo takie żeby nie były różowe albo niebieskie. Chłopak w misiu albo z królikiem też może spać ( jest mu wszystko jedno jeśli jest ciepło i wygodnie)japonka lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Synek jak był malutki to nosił pajaca w serca. Jakoś mi nie przyszło do głowy że to niemeskie😉
Jak Ula nam się urodziła to myślałam że będę ją ubierać w sukienki, falbanki itp. U maluszków to niepraktyczne😉 A teraz założę jej czasem przy święcie sukienkę, niekoniecznie różową😛 Jest wiele innych pięknych kolorów. Zresztą ja sama nie przepadam ani za różowym ani za sukienkami. Poza tym Ula ma taki charakterek, że nijak mi do niej różowe ubrania nie pasują. -
Odebrałam wyniki swoich badań z krwi i moczu.
Żelazo - 50 (norma 60-180),
Hemoglobina 11,8 (chyba nie tak zle, ale spadła z 12,7)
Toksoplazmoza... hit. Będę dzwonić w poniedziałek, bo już zgłupiałam. Zrobiłam w tym samym labo i ta sama technika, jak zleciła pani Docent. I IgG było 18.02 - 167,98 a teraz jest 111,92. Ja już nic nie rozumiem, ale z tego, co wiem to przy świeżej infekcji powinno wynosić kilkaset lub nawet kilka tysięcy. 🤔
No i mocz mnie niepokoi, ale nie wiem co to oznacza, infekcja (?):
PH - 6.0,
Białko - ślad,
Kwas askorbinowy - obecny (+)
Nabłonki płaskie pojedyncze
Bakterie nieliczne
Pasma śluzu - dość liczne.
TSH spadło z 4 na 2,243.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
wiktoriaa wrote:dziewczyny czy ma któraś te spodnie? https://www.lidl-sklep.pl/ESMARA-Jeansy-damskie-ciazowe/p100249814
jak wychodzi rozmiarówka dla rozmiaru 36, orientuje się któraś?
Jesli to pomoze to mam 169cm i ciaze zaczynalam z wagi 52.4kg a obecnie juz zblizam sie do 57 -
kkkaaarrr wrote:Ja mam 36, chodze w nich od jakiegos 8tc i obecnie sa juz bardzo dobasowane. Ja poza ciaza nosze 36/38 w zaleznosci od firmy i fasonu. Pamietam jednak, ze jak mierzylam 38 w tym 8tc to ze mnie spadaly, byla bardzo duza roznica pomiedzy rozmiarami. Jesli wahasz sie miedzy 36 a 38, bo normalnie nosisz ten przedzial to na tym etapie ciazy wzielabym juz raczej 38.
Jesli to pomoze to mam 169cm i ciaze zaczynalam z wagi 52.4kg a obecnie juz zblizam sie do 57 -
wiktoriaa wrote:dzięki, a jak znajdziesz chwilę czasu to mogłabyś zmierzyć je leżące na płasko ile mają w pasie? 38 online juz niedostepne
O ile dobrze mierze to chyba bedzie 90cm, tylko ten pas w ciazowych to tak jest pod brzuchem, wiec to chyba blizsze wymiarowi bioder jestWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 17:07