X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze:) Codzienność za Ciebie szczególnie, będzie dobrze!!!:*
    Ja już nie mam siły na stres, chyba wyczerpalam limity... juz czekam do wizyty 15.05 mam nadzieję że jakoś ten czas minie, no i czekam na wynik. Ja w ogóle nie czuję ruchów ani gilgania. Pewnie mój bąbel jest tak mały że go nie czuję, a modlę się cały czas żeby nadrobił...

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennosc zimno w stopy mi nie jest. Wieczorem mam bardzo cieplo w mieszkaniu. Dla mnie za cieplo czasem;)

Kiniorek uwielbiam pieczone golabki:) ostatnio tez robilam takie pierwszy raz i sie zastanawiam kiedy znow zrobic. Wszystkim bardzo smakowalo wiec zrobie gdy znajde sily az tyle sie mordowac😂

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Olala Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Dzien dobry dziewczyny:)
    Kciuki za wizyty!
    Codziennosc mocne kciuki za amnio:)

Mi znow wrocily zaparcia. Oszaleje chyba. Okropnie sie wczoraj meczylam:/
    Wstalam z brakiem energii. Cory odprawilam do szkoly a teraz pijac kawe prawie zasypiam.
    Ostatnio jak ide spac mam taka przypadlosc jaki dretwienie nog. Albo cos podobnego. Krece sie wierce nie moge zasnac bo mimowolnie musze tymi nogami wiercic by bylo lepiej. Za malo magnezu?

Też to mam , może być to brak magnezu albo żelaza.

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala wrote:
    Też to mam , może być to brak magnezu albo żelaza.

Zobacze jak czesto sie to bedzie powtarrzac i jak wyjda wyniki. Najwyzej na wizycie o tym wspomne.

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Jupik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi drętwieją dłonie jak śpię :-/ szczególnie prawa. Powiem lekarce, pewnie każe brać magnez.

W ogóle jak się przebudze w nocy to już mi ciężko zasnąć :-( a kiedyś spałam jak zabita.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ... Ból kręgosłupa. Całego. Od dołu do góry. Spanie w nocy jest katorgą. Do tego jak kładę się na prawym boku to czuję ból po żebrami po lewej stronie. Jakbym ucisk miala... Co mam zrobić?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!
    Ja mam jutro i też mam stresa 🙄 najgorsze,ze pewnie nie będę miał USG 😐
    Robiłam dzisiaj test z sody i wyszła dziewczynka. Ciekawe ...
    Wszyscy dookoła też raczej nastawieni na płeć żeńska 🤔
    Chodzimy z Jasiem na zajęcia do takiego klubiku i po prostu tak mi wszyscy działają na nerwy ... Eh!
    Zresztą od wczoraj mam słaby dzień.

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi też dretwialy ręce i.nogi.gin zapisał mi asmag 3x2 tabletki po 3dnich brania minęło;)

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, powodzenia na wizytach. Czekamy na same dobre informacje.

CodziennoscM lubi tę wiadomość

• Irka Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Powodzenia na wizytach.
    U Was też tak zimno? Ja marzne strasznie, kaloryfery już zimne. Brr.

Czekałam na ten drugi trymestr, że będzie lepiej a tu nic z tego. Mdłości nadal są, chociaż już rzadziej, ostatnio też mega bóle głowy, ale to pewnie przez pogodę. I plecy zaczynają mi dokuczac. I zgaga. Na wadze na razie 1,5 kg na plusie także fajnie, ale w sumie mało jem. Tyle narzekania :)

W czwartek wybieram się na zakupy, bo w czerwcu mamy dwa wesela i nie mam pojęcia jaka sukienkę sobie kupić. W necie nic mi się nie podoba, albo jak fajna to mega droga :/ W ogóle nie lubię zakupów, a jeszcze musimy jechać z małą, bo nie mamy jej z kim zostawić. Mam nadzieję, że szybko pójdzie.

No i trochę zaczynam się martwić, że nie czuję żadnych ruchów. Wiem, że jeszcze czas, ale myślałam, że jak to druga ciąża to szybciej się zorientuje.

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • Jolciaaa Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka wrote:
    Cześć wszystkim. Powodzenia na wizytach.
    U Was też tak zimno? Ja marzne strasznie, kaloryfery już zimne. Brr.

Czekałam na ten drugi trymestr, że będzie lepiej a tu nic z tego. Mdłości nadal są, chociaż już rzadziej, ostatnio też mega bóle głowy, ale to pewnie przez pogodę. I plecy zaczynają mi dokuczac. I zgaga. Na wadze na razie 1,5 kg na plusie także fajnie, ale w sumie mało jem. Tyle narzekania :)

W czwartek wybieram się na zakupy, bo w czerwcu mamy dwa wesela i nie mam pojęcia jaka sukienkę sobie kupić. W necie nic mi się nie podoba, albo jak fajna to mega droga :/ W ogóle nie lubię zakupów, a jeszcze musimy jechać z małą, bo nie mamy jej z kim zostawić. Mam nadzieję, że szybko pójdzie.

No i trochę zaczynam się martwić, że nie czuję żadnych ruchów. Wiem, że jeszcze czas, ale myślałam, że jak to druga ciąża to szybciej się zorientuje.
    Hej!u mnie dziś 15+4 i też druga ciąża i z tymi ruchami ciężko..przed chwilą po wypiciu kawy wydawało mi się że to było to(nad spojeniem)takie przelewanie,ale pewna nie jestem...

Jolciaaa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff...:)

To zamelduje, ze w brzuchu mam 230 gram szczęścia <3 , wszystkie pomiary odpowiadają wiekowi ciąży, szyjka 3,5 cm, wszystko wyglada w porządku i Maleństwo pokazało swoje klejnoty, wiec najprawdopodobniej czekamy na Synka ❤️❤️❤️
    Kolejna wizyta 27.05.2019 (choć w planach mam zapisać się jeszcze na na dodatkowe połówkowe).

sunshine03, pOla34, brunetka91, basia1987, Monalisa88, wiktoriaa, CodziennoscM, Kiniorek91, Dominika32, moni05, japonka, Kotecki, mia4444, Kookosowa, Spirit, Jupik, adella1, Kasiulina lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek ja z Polą mialam taki specjalny pas,bardzo dużo mi pomagal na studiach. Ciekawe czy teraz sie przyda.

Irka spokojnie,ja tez myslalam ze poczuje wczesniej a tu klops.

Kciuki za wizyty!!

I mam pytanie- makrele ale taka w sosie(filet) pomidorowym mozemy jeść?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, my wrocilismy do domu, teraz musze ogarnac rozpakowywanie- nienawidze ;). Mimo pogody wyjazd zaliczam do udanych, spedzilismy super czas we trojke ( w sumie to w piatke :P), bez pospiechu, synek przeszczeliwy.
    Ja ruchow tez nie czuje, mimo ze chlopaki na usg tam niezle daja czadu, w pierwszej ciazy czulam wczesnie bo ok 14tc i nikt mi nie wierzyl, a to na 100 % bylo to, bo sie powtarzalo i bylo coraz bardziej intensywne i mocniejsze z czasem.
    Kciuki za wizyty, szczegolnie dla Cienie Codzienność.
    Nuska chodz na priv pogadamy o tej Lebie :).

CodziennoscM, Kookosowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:49

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Przedszkolanka, ja jem te makrele w puszce w sosie pomidorowym czy barbecue 🙂
    Wydaje mi się, że takie to można 😊
    Właśnie o to mi chodzi,bo chce paste jajecznaa zrobić z tej w oleju a widze ze tamta tez mam 😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Dziewczyny ... Ból kręgosłupa. Całego. Od dołu do góry. Spanie w nocy jest katorgą. Do tego jak kładę się na prawym boku to czuję ból po żebrami po lewej stronie. Jakbym ucisk miala... Co mam zrobić?
    Dorażnie nie potrafię pomóc, ale ogólnie to ja zauważyłam, że lepiej się czuję jak regularnie chodzę na basen.

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    U mnie juz 19 tydzien sie zaczyna,nie moge uwiezyc;-)
    I ruchy zaczelam czuc,narazie to takie sporadyczne delikatne pukniecia ale nawet to mnie uspokaja...

pOla34, Spirit lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek u mnie też na bóle pleców pomógł basen i pływanie regularnie :)

Jeśli nie wzmocnisz mięśni pleców to będziesz cierpieć, bo jak rozumiem masz lekką nadwagę, a teraz kilogramów do dźwigania jeszcze przybędzie.

Także polecam basen albo wizytę u fizjoterapeuty :)

• japonka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja chyba dla odmiany przeziębiona, tzn zawiało mi zatoki i kark bo mnie boli wszystko. Miesiąc temu to samo, ja już chcę normalną pogodę, rok temu było gorąco o tej porze... :/ na 16:10 się zapisałam do ginekologa w klinice bo do mojego przed czwartkiem nie ma miejsc. To przynajmniej zobaczę czy wszystko z dzidziakiem ok. Plamienie nie wróciło :) i 16.05 mam tak jakby powtórzone prenatalne i jakoś po 31.05 już połówkowe (wstępnie na 4.06 się zapisałam ale nie wiem czy wytrzymam :D). No i teraz odliczam do końca maja, będzie połowa ciąży wtedy.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ