Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze:) Codzienność za Ciebie szczególnie, będzie dobrze!!!:*
Ja już nie mam siły na stres, chyba wyczerpalam limity... juz czekam do wizyty 15.05 mam nadzieję że jakoś ten czas minie, no i czekam na wynik. Ja w ogóle nie czuję ruchów ani gilgania. Pewnie mój bąbel jest tak mały że go nie czuję, a modlę się cały czas żeby nadrobił...
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
Codziennosc zimno w stopy mi nie jest. Wieczorem mam bardzo cieplo w mieszkaniu. Dla mnie za cieplo czasem;)
Kiniorek uwielbiam pieczone golabki:) ostatnio tez robilam takie pierwszy raz i sie zastanawiam kiedy znow zrobic. Wszystkim bardzo smakowalo wiec zrobie gdy znajde sily az tyle sie mordowac😂Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Monalisa88 wrote:Dzien dobry dziewczyny:)
Kciuki za wizyty!
Codziennosc mocne kciuki za amnio:)
Mi znow wrocily zaparcia. Oszaleje chyba. Okropnie sie wczoraj meczylam:/
Wstalam z brakiem energii. Cory odprawilam do szkoly a teraz pijac kawe prawie zasypiam.
Ostatnio jak ide spac mam taka przypadlosc jaki dretwienie nog. Albo cos podobnego. Krece sie wierce nie moge zasnac bo mimowolnie musze tymi nogami wiercic by bylo lepiej. Za malo magnezu?
Też to mam , może być to brak magnezu albo żelaza. -
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!
Ja mam jutro i też mam stresa 🙄 najgorsze,ze pewnie nie będę miał USG 😐
Robiłam dzisiaj test z sody i wyszła dziewczynka. Ciekawe ...
Wszyscy dookoła też raczej nastawieni na płeć żeńska 🤔
Chodzimy z Jasiem na zajęcia do takiego klubiku i po prostu tak mi wszyscy działają na nerwy ... Eh!
Zresztą od wczoraj mam słaby dzień.
-
Cześć wszystkim. Powodzenia na wizytach.
U Was też tak zimno? Ja marzne strasznie, kaloryfery już zimne. Brr.
Czekałam na ten drugi trymestr, że będzie lepiej a tu nic z tego. Mdłości nadal są, chociaż już rzadziej, ostatnio też mega bóle głowy, ale to pewnie przez pogodę. I plecy zaczynają mi dokuczac. I zgaga. Na wadze na razie 1,5 kg na plusie także fajnie, ale w sumie mało jem. Tyle narzekania
W czwartek wybieram się na zakupy, bo w czerwcu mamy dwa wesela i nie mam pojęcia jaka sukienkę sobie kupić. W necie nic mi się nie podoba, albo jak fajna to mega drogaW ogóle nie lubię zakupów, a jeszcze musimy jechać z małą, bo nie mamy jej z kim zostawić. Mam nadzieję, że szybko pójdzie.
No i trochę zaczynam się martwić, że nie czuję żadnych ruchów. Wiem, że jeszcze czas, ale myślałam, że jak to druga ciąża to szybciej się zorientuje. -
Irka wrote:Cześć wszystkim. Powodzenia na wizytach.
U Was też tak zimno? Ja marzne strasznie, kaloryfery już zimne. Brr.
Czekałam na ten drugi trymestr, że będzie lepiej a tu nic z tego. Mdłości nadal są, chociaż już rzadziej, ostatnio też mega bóle głowy, ale to pewnie przez pogodę. I plecy zaczynają mi dokuczac. I zgaga. Na wadze na razie 1,5 kg na plusie także fajnie, ale w sumie mało jem. Tyle narzekania
W czwartek wybieram się na zakupy, bo w czerwcu mamy dwa wesela i nie mam pojęcia jaka sukienkę sobie kupić. W necie nic mi się nie podoba, albo jak fajna to mega drogaW ogóle nie lubię zakupów, a jeszcze musimy jechać z małą, bo nie mamy jej z kim zostawić. Mam nadzieję, że szybko pójdzie.
No i trochę zaczynam się martwić, że nie czuję żadnych ruchów. Wiem, że jeszcze czas, ale myślałam, że jak to druga ciąża to szybciej się zorientuje.Jolciaaa -
nick nieaktualnyUff...
To zamelduje, ze w brzuchu mam 230 gram szczęścia, wszystkie pomiary odpowiadają wiekowi ciąży, szyjka 3,5 cm, wszystko wyglada w porządku i Maleństwo pokazało swoje klejnoty, wiec najprawdopodobniej czekamy na Synka ❤️❤️❤️
Kolejna wizyta 27.05.2019 (choć w planach mam zapisać się jeszcze na na dodatkowe połówkowe).sunshine03, pOla34, brunetka91, basia1987, Monalisa88, wiktoriaa, CodziennoscM, Kiniorek91, Dominika32, moni05, japonka, Kotecki, mia4444, Kookosowa, Spirit, Jupik, adella1, Kasiulina lubią tę wiadomość
-
Kiniorek ja z Polą mialam taki specjalny pas,bardzo dużo mi pomagal na studiach. Ciekawe czy teraz sie przyda.
Irka spokojnie,ja tez myslalam ze poczuje wczesniej a tu klops.
Kciuki za wizyty!!
I mam pytanie- makrele ale taka w sosie(filet) pomidorowym mozemy jeść? -
hej, my wrocilismy do domu, teraz musze ogarnac rozpakowywanie- nienawidze
. Mimo pogody wyjazd zaliczam do udanych, spedzilismy super czas we trojke ( w sumie to w piatke
), bez pospiechu, synek przeszczeliwy.
Ja ruchow tez nie czuje, mimo ze chlopaki na usg tam niezle daja czadu, w pierwszej ciazy czulam wczesnie bo ok 14tc i nikt mi nie wierzyl, a to na 100 % bylo to, bo sie powtarzalo i bylo coraz bardziej intensywne i mocniejsze z czasem.
Kciuki za wizyty, szczegolnie dla Cienie Codzienność.
Nuska chodz na priv pogadamy o tej Lebie.
CodziennoscM, Kookosowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kiniorek91 wrote:Dziewczyny ... Ból kręgosłupa. Całego. Od dołu do góry. Spanie w nocy jest katorgą. Do tego jak kładę się na prawym boku to czuję ból po żebrami po lewej stronie. Jakbym ucisk miala... Co mam zrobić?Insta: @CodziennoscM
-
nick nieaktualnyKiniorek u mnie też na bóle pleców pomógł basen i pływanie regularnie
Jeśli nie wzmocnisz mięśni pleców to będziesz cierpieć, bo jak rozumiem masz lekką nadwagę, a teraz kilogramów do dźwigania jeszcze przybędzie.
Także polecam basen albo wizytę u fizjoterapeuty -
Hej dziewczyny, ja chyba dla odmiany przeziębiona, tzn zawiało mi zatoki i kark bo mnie boli wszystko. Miesiąc temu to samo, ja już chcę normalną pogodę, rok temu było gorąco o tej porze...
na 16:10 się zapisałam do ginekologa w klinice bo do mojego przed czwartkiem nie ma miejsc. To przynajmniej zobaczę czy wszystko z dzidziakiem ok. Plamienie nie wróciło
i 16.05 mam tak jakby powtórzone prenatalne i jakoś po 31.05 już połówkowe (wstępnie na 4.06 się zapisałam ale nie wiem czy wytrzymam
). No i teraz odliczam do końca maja, będzie połowa ciąży wtedy.