X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie dostaje :( nie wiem czemu...

Ale wynagradzają mi to kopniaki które czuję pod ręką. Tylko na linii po CC ... Nie wiem czy nie za nisko...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja najpierw zapisywałam się do Hippa i nic w końcu nie dostałam, więc stwierdziłam, że dziękuję, podaję dane ze zgodą na przetwarzanie, a w zamian nie dostaję nic oprócz reklam na maila..

Ja mam problem, bo wcześniej nie zapisałam się do mojej prowadzącej z enelmed, a teraz klikam i klikam i terminu brak. Patrzę co chwila czy ktoś nie rezygnuje, ale na razie nie. A zwolnienie mi się kończy- ciekawe czy jak pójdę do innego lekarza to mi przedłuży zwolnienie bez problemu :-/ albo zadzwonię jutro do enelmedu i wymuszę, żeby mnie wcisnęli do mojej, kurczę nie wiem.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś niedobrze, aż głowa boli😑

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! właśnie niebieskie pudełko mi się na fb ukazało przed chwilą ale reszty nie znałam :) na Hipp dostałam na Polę już i jeszcze z czegoś ale juz nie pamiętam co, podobnie jak Kasia najpierw startowe a później słoiczki :)

Co do specjalistów to słyszałam o tych 7 dniach,no ciekawa jestem..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszpitalnych przychodniach praktykują :) wystarczyło skierowanie i karta ciąży do endokrynologa :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Dziewczyny, jak do każdego specjalisty przyjmują do 7 dni w ciąży to rozumiem, że do dentysty też? Tylko jak jest wtedy ze znieczuleniem albo lepszymi plombami? Można sobie dopłacić?

Ja nigdy nie miałam dentysty na nfz, bo przerażał mnie czas oczekiwania, ale w takim razie to zmienia postać rzeczy.
    Nie ma w naszym systemie możliwości dopłaty za lepszą plombę. Albo bierzesz taką, co oferuje nfz albo zapisana wizyta jest prywatna i płacisz za całość.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez już kopniaczki wczoraj,dzisiaj. Rano brzuch kanciasty taki wypych był :d uspokaja to i jest cudowne <3

moni05, Neroli lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Miśka06 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te plomby na NFZ to nadal są te amalgamatowe ciemne czy już jakieś inne dają?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka06 wrote:
    A te plomby na NFZ to nadal są te amalgamatowe ciemne czy już jakieś inne dają?
    Od trojki do trojki daja kompozyt chemoutwardzalny bialy - bardzo slabo się trzymaja. Do pozostalych zębów srebrny amalgamat. Tylko to refunduje nfz :(

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jakąś zarąbista przychodnie bo wszystko robią na NFZ..łącznie z białymi plombami swiatloutwadzalnymi ;) i miałam czwórkę robiona obie jedynki i trojke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 20:55

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na NFZ u dentysty hm jakoś w wakacje i normalnie wizytę miała na fundusz, a za biała plombę płaciłam 100zl. I w sumie odkąd pamiętam tak jest.
    Plomby na nzf nadal "czarne"

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    To ja mam jakąś zarąbista przychodnie bo wszystko robią na NFZ..łącznie z białymi plombami swiatloutwadzalnymi ;) i miałam czwórkę robiona ;)
    W kartę i tak pewnie wtedy wpisują amalgamat dla nfztu ;) dobrze Ci się trafiło, bo generalnie to dla gabinetu się nie opłaca w ogóle. Chyba że to dlatego że jesteś w ciąży i lekarz nie miał sumienia Ci wkładać amalgamatu, bo generalnie amalgamat to straszny syf, który rozwala zęby :P

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzucha jesCze w ogóle nie widać. W pierwszej tez dosyć późno mi urósł. Aż tak bardzo mi się nie spieszy. A 21 września idę na wesele, mąż w roli świadka. To będzie wyzwanie :D
    Co do ruchów nie jestem pewna. Czasem mi się wydaje, ze coś czuje.
    Jupik w enel medzie często zwalniają się miejsca tego samego dnia niestety :/ ale możesz spróbować napisać smsa do gina może Ci przedłuży bez wizyty bo wiem ze jest taka możliwość.
    Ja od razu zapisuje się z wizyty na wizytę z wyprzedzeniem żeby później się nie stresować właśnie miejscem.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine no chociaż tu mam farta. Bo moi ginekolodzy to na razie nie wypalal... Pierwszy super ale zaczął przyjmować tylko prywatnie a mnie nie stać... Ta ck we wtorek to zamiast pomierzyć to przyłożyła głowice i stwierdziła tylko że dziecko żyje. Koniec wizyty ... Mam nadzieję że w czwartek ta co wybrała, to potraktuje mnie jak trzeba

sunshine03 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dreamer, a co się stało, ze nastrój kiepski? :(

A sama nie wiem. Może przez to ze pogoda taka kiepska. Do wizyty trzy tygodnie. Młody jakoś nie chce kopniaczków dawać. Jeszcze tak się boje ze w tych połówkowych może coś wyjść. Bo to podobno takie badanie które najwiecej nieprawidłowości pokazuje. Jeszcze się naczytałam w internecie artykułów ze dzieci się chore rodzą a usg prenatalne nic nie wykazało. Ehh

Jeszcze mam mega problemy ze spaniem. Może przez to takie głupoty przychodzą do głowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Sunshine no chociaż tu mam farta. Bo moi ginekolodzy to na razie nie wypalal... Pierwszy super ale zaczął przyjmować tylko prywatnie a mnie nie stać... Ta ck we wtorek to zamiast pomierzyć to przyłożyła głowice i stwierdziła tylko że dziecko żyje. Koniec wizyty ... Mam nadzieję że w czwartek ta co wybrała, to potraktuje mnie jak trzeba
    Kiniorek różnie bywa. U mnie na wizytach w medicoverze i prywatnie ostatnio też było bez pomiarów, jedynie pomiar częstości bicia serca. Skoro wszystko jest ok to nie ma się co stresować :)
    Zaraz już będzie połówkowe i wszystko pomierzone :)

I tak dobrze, że w ogóle odpaliła usg, bo na nfz tylko 3 usg przysługują, śmiech na sali 😂 ale znam miejsca, gdzie lekarz, na nfz w ogole nie ma usg gabinecie i wtedy tylko te 3 usg przez całą ciążę robią :O

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer będzie dobrze wszystko 😘 ja osobiście znam więcej historii, że badania wykazywały nieprawidłowości a dzieci rodziły się zdrowe ☺️ Nie czytaj internetów, tylko straszą niepotrzebnie...

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine no niby tak. Ale podobno ta lekarka tak wykonuje kazde USG
    A idę do babki która jest żoną właściciela i macocha tego pierwszego lekarza. Wiesz. To chodzi o takie ludzkie podejscie. Żeby sprawdzić po miesiącu czy wszystko jest ok. No ale coz. Akurat ona ma średnia opinie a szłam tylko z infekcja więc nie zaliczam tego jako wizytę normalna a taka z ulicy ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer - ja dzisiaj też mam kiepski dzień. Wkurzają mnie po prostu wszyscy! Bez wyjątku. Myślę,że ta kiepska pogoda może mieć na nastrój duży wpływ, tym bardziej,że na upały raczej szybko nie ma co liczyć 😐😱
    Co do ruchów to ja mam wrażenie od kilku dni,że zaczynam czuć malucha 😊

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ