Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie ja najpierw zapisywałam się do Hippa i nic w końcu nie dostałam, więc stwierdziłam, że dziękuję, podaję dane ze zgodą na przetwarzanie, a w zamian nie dostaję nic oprócz reklam na maila..
Ja mam problem, bo wcześniej nie zapisałam się do mojej prowadzącej z enelmed, a teraz klikam i klikam i terminu brak. Patrzę co chwila czy ktoś nie rezygnuje, ale na razie nie. A zwolnienie mi się kończy- ciekawe czy jak pójdę do innego lekarza to mi przedłuży zwolnienie bez problemualbo zadzwonię jutro do enelmedu i wymuszę, żeby mnie wcisnęli do mojej, kurczę nie wiem.
-
Dziękuję dziewczyny! właśnie niebieskie pudełko mi się na fb ukazało przed chwilą ale reszty nie znałam
na Hipp dostałam na Polę już i jeszcze z czegoś ale juz nie pamiętam co, podobnie jak Kasia najpierw startowe a później słoiczki
Co do specjalistów to słyszałam o tych 7 dniach,no ciekawa jestem.. -
W przyszpitalnych przychodniach praktykują
wystarczyło skierowanie i karta ciąży do endokrynologa
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnynuśka91 wrote:Dziewczyny, jak do każdego specjalisty przyjmują do 7 dni w ciąży to rozumiem, że do dentysty też? Tylko jak jest wtedy ze znieczuleniem albo lepszymi plombami? Można sobie dopłacić?
Ja nigdy nie miałam dentysty na nfz, bo przerażał mnie czas oczekiwania, ale w takim razie to zmienia postać rzeczy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKiniorek91 wrote:To ja mam jakąś zarąbista przychodnie bo wszystko robią na NFZ..łącznie z białymi plombami swiatloutwadzalnymi
i miałam czwórkę robiona
dobrze Ci się trafiło, bo generalnie to dla gabinetu się nie opłaca w ogóle. Chyba że to dlatego że jesteś w ciąży i lekarz nie miał sumienia Ci wkładać amalgamatu, bo generalnie amalgamat to straszny syf, który rozwala zęby
-
U mnie brzucha jesCze w ogóle nie widać. W pierwszej tez dosyć późno mi urósł. Aż tak bardzo mi się nie spieszy. A 21 września idę na wesele, mąż w roli świadka. To będzie wyzwanie
Co do ruchów nie jestem pewna. Czasem mi się wydaje, ze coś czuje.
Jupik w enel medzie często zwalniają się miejsca tego samego dnia niestetyale możesz spróbować napisać smsa do gina może Ci przedłuży bez wizyty bo wiem ze jest taka możliwość.
Ja od razu zapisuje się z wizyty na wizytę z wyprzedzeniem żeby później się nie stresować właśnie miejscem. -
Sunshine no chociaż tu mam farta. Bo moi ginekolodzy to na razie nie wypalal... Pierwszy super ale zaczął przyjmować tylko prywatnie a mnie nie stać... Ta ck we wtorek to zamiast pomierzyć to przyłożyła głowice i stwierdziła tylko że dziecko żyje. Koniec wizyty ... Mam nadzieję że w czwartek ta co wybrała, to potraktuje mnie jak trzeba
sunshine03 lubi tę wiadomość
-
moni05 wrote:Dreamer, a co się stało, ze nastrój kiepski?
A sama nie wiem. Może przez to ze pogoda taka kiepska. Do wizyty trzy tygodnie. Młody jakoś nie chce kopniaczków dawać. Jeszcze tak się boje ze w tych połówkowych może coś wyjść. Bo to podobno takie badanie które najwiecej nieprawidłowości pokazuje. Jeszcze się naczytałam w internecie artykułów ze dzieci się chore rodzą a usg prenatalne nic nie wykazało. Ehh
Jeszcze mam mega problemy ze spaniem. Może przez to takie głupoty przychodzą do głowy.
-
nick nieaktualnyKiniorek91 wrote:Sunshine no chociaż tu mam farta. Bo moi ginekolodzy to na razie nie wypalal... Pierwszy super ale zaczął przyjmować tylko prywatnie a mnie nie stać... Ta ck we wtorek to zamiast pomierzyć to przyłożyła głowice i stwierdziła tylko że dziecko żyje. Koniec wizyty ... Mam nadzieję że w czwartek ta co wybrała, to potraktuje mnie jak trzeba
Zaraz już będzie połówkowe i wszystko pomierzone
I tak dobrze, że w ogóle odpaliła usg, bo na nfz tylko 3 usg przysługują, śmiech na sali 😂 ale znam miejsca, gdzie lekarz, na nfz w ogole nie ma usg gabinecie i wtedy tylko te 3 usg przez całą ciążę robią -
Sunshine no niby tak. Ale podobno ta lekarka tak wykonuje kazde USG
A idę do babki która jest żoną właściciela i macocha tego pierwszego lekarza. Wiesz. To chodzi o takie ludzkie podejscie. Żeby sprawdzić po miesiącu czy wszystko jest ok. No ale coz. Akurat ona ma średnia opinie a szłam tylko z infekcja więc nie zaliczam tego jako wizytę normalna a taka z ulicy -
Dreamer - ja dzisiaj też mam kiepski dzień. Wkurzają mnie po prostu wszyscy! Bez wyjątku. Myślę,że ta kiepska pogoda może mieć na nastrój duży wpływ, tym bardziej,że na upały raczej szybko nie ma co liczyć 😐😱
Co do ruchów to ja mam wrażenie od kilku dni,że zaczynam czuć malucha 😊