Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kookosowa wrote:Moni ja też we wtorek. Mocno się zastanawiam czy zrobi mi już połówkowe czy tylko zwykła wizytę. Już będzie 18 tydzień.
Czuję normalnie tylko że czuje łono i nie mogę się ułożyć.
Ja mam zwykle usg i wizytę, będzie 18+2. Połówkowe mam u lekarza z certyfikatem ale w ogóle później mnie umówił, niby im później tym lepiej widać, zwłaszcza mózg. Mam 4 czerwca to będzie 22+1.
Ale na pewno Ci powie co i jak, tak jak mój prowadzący przed prenatalnym tez patrzył bardzo wstępnie na przeziernosc itdGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Brunetka, kościół to koszmar każdej ciężarnej chyba... ja mało praktykująca jestem, ale ostatnio na chrzcinach ten zapach kościoła, te kadzidła... duchota, ble.
Uspokoiło się już?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
ManiaM wrote:Witam się w 18 TC
Właśnie wracam do Polski z mega przeziębieniem.
Ruchy czuje sporadycznie czasem co 2 dni,czasem kilka razy na dzień.
Co do ubrań, kupiłam wygodną bluzę z kapturem i chyba wyskocze już w tę spodnie ciążowe z Lidla.
I wybraliśmy imię, jeśli lekarz na 100 % potwierdzi 24 maja czyli w połowie że to dziewczynka to na imię będzie miała Michalina:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 19:20
nuśka91, moni05, japonka, ManiaM, CodziennoscM lubią tę wiadomość
-
moni05 wrote:Ja mam zwykle usg i wizytę, będzie 18+2. Połówkowe mam u lekarza z certyfikatem ale w ogóle później mnie umówił, niby im później tym lepiej widać, zwłaszcza mózg. Mam 4 czerwca to będzie 22+1.
Ale na pewno Ci powie co i jak, tak jak mój prowadzący przed prenatalnym tez patrzył bardzo wstępnie na przeziernosc itd
Ja i połówkowe i genetyczne robię u swojego prowadzącegoi z córką nie robiliśmy USG na każdej wizycie. Teraz tak samo gdy nie ma potrzeby.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Kookosowa wrote:Ja i połówkowe i genetyczne robię u swojego prowadzącego
i z córką nie robiliśmy USG na każdej wizycie. Teraz tak samo gdy nie ma potrzeby.
ale nie jest specjalista w badaniach genetycznych, jeżdżę do takiej kliniki, tam tez mam lekarza genetyka i właśnie lekarza od usg z certyfikatem fmf, ale to tylko prenatalne pierwszego trymestru, połówkowe i trzeciego trymestru (chyba) tam robię
ze względu ba toksoplazmozę mam to w ramach NFZ, żal nie korzystać
Twój jeśli teraz Ci nie zrobi to na pewno będziesz miała szybciej kolejna wizytęa to tez plus.
Kookosowa lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Brunetko ja i w pierwszej i w tej ciąży nie daje rady usiedziec w kościele i nie chodze..
Co do Hippa to jest tam na pewno naklejka na szybe,podobno sloiczki jakies,teczka i cos tam. A kocyk i termofor gdzie mozna? Znacie wiecej takich stronek?
Moni ladny brzuchoja wizytuje w piątek i tez juz odliczam
Co do imienia Michalina to ostatnio bardzo modne,ciagle sie z nim stykam
Edit: czuje juz plywanie i kopniaczki- wczoraj,dzisiaj wiec sie rozkreca
A jutro dzwonie do okulisty bo mam na oku w lini rzes narosl i chyba mi rosnie..ciekawe kiedy mnie przyjmie (na nfz).Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 18:48
-
Przedszkolanka, niby w ciąży, na NFZ do każdego specjalisty termin musi być w ciągu 7 dni... tylko im powiedz, ze jesteś w ciąży. Bo np nie możesz wszystkich antybiotyków, nawet zewnętrznych, „na poczekaniu”.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
przedszkolanka:) wrote:Brunetko ja i w pierwszej i w tej ciąży nie daje rady usiedziec w kościele i nie chodze..
Co do Hippa to jest tam na pewno naklejka na szybe,podobno sloiczki jakies,teczka i cos tam. A kocyk i termofor gdzie mozna? Znacie wiecej takich stronek?
Moni ladny brzuchoja wizytuje w piątek i tez juz odliczam
Co do imienia Michalina to ostatnio bardzo modne,ciagle sie z nim stykam
Edit: czuje juz plywanie i kopniaczki- wczoraj,dzisiaj wiec sie rozkreca
A jutro dzwonie do okulisty bo mam na oku w lini rzes narosl i chyba mi rosnie..ciekawe kiedy mnie przyjmie (na nfz).przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nuśka91 wrote:Japonka dobrze, że plamienie tylko jednorazowe, uf.
Sarrrra jestem fotografem,na codzień pracuje w studiu.
KasiaP no z tymi tekstami to ostro przegiął gość... Dobrze, że już niedługo i też nie będziesz go musiała oglądać. Mój szef jak mu powiedziałam to przynajmniej tyle, że naprawdę się cieszył, gratulował itp.
A z tym byciem dobrym i nie dawaniem się wykorzystywać... Dziewczyny na prawdę musiałabyście znać całą sytuację. To jest mała firma, głównie pracuje tylko ja albo czasami jest ktoś drugi. Znamy się już kilka lat. On poszedł mi bardzo na rękę przywracając mi umowę, mógł tego nie zrobić. Rozumiem, że Wy nie macie skrupułów w dużych firmach, ale u mnie jest inna sytuacja. Ja biorę pod uwagę kilka czynników które mi zaszkodzą jeśli pójdę od razu na l4. Przede wszystkim myślę o swojej firmie i o tym, że mam te dwa miesiące żeby ją ogarnąć i żeby też z niej dostawać pieniądze i nie stracić dotacji. Poza tym w czerwcu robię 4 zlecenia i tak nie mogę być wtedy na L4. Byłoby super gdybym była tylko na etacie w jakimś korpo i od razu po pozytywnym teście mogłabym rzucić l4 ale u mnie jest troszkę inaczej.
To ze poszedl na reke zmywa wsztstkie jego winy:-) i dobrze ze nie idziesz na zwolnienue. Brawo ty:-). To są zasady.
Sytuacja słaba
Mam nadzieje ze ochlonie i nie wroci do tematu podpisywania porozumienia po porodzie. -
Ale ty masz spokoj przez rok
To są naprawde duze pieniądze i tylko dzięki jego zrozumieniu. Nie martw się ja zawsze uwazam że wszystko się dzieje z jakiegos powodu. Może nie mieliscie tam jechac we wtorek
Jak to sie mowi co sie odwlecze.....
Na fb jest fajna grupa sprzedam wakacje. 2 lata temu odsprzedawałam tam.wakacje znajomych na Majorkę.
Pozdrawiam -
Z tych stron z których wysyłają jakieś rzeczy to kuzynka kazała mi się zapisać do takich:
Hipp, Niebieskie Pudełko, BebiProgram, Bebiklub, mamaklub.pl, Enfamama.
Ale jeszcze tego nie ogarniałam co tam jest tylko się zapisałam.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak do każdego specjalisty przyjmują do 7 dni w ciąży to rozumiem, że do dentysty też? Tylko jak jest wtedy ze znieczuleniem albo lepszymi plombami? Można sobie dopłacić?
Ja nigdy nie miałam dentysty na nfz, bo przerażał mnie czas oczekiwania, ale w takim razie to zmienia postać rzeczy. -
Ja się boje zapisywać na cokolwiek. Za dużo danych maja, w tym jeszcze adres
staroświecka jestem
Kookosowa lubi tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nuśka91 wrote:Dziewczyny, jak do każdego specjalisty przyjmują do 7 dni w ciąży to rozumiem, że do dentysty też? Tylko jak jest wtedy ze znieczuleniem albo lepszymi plombami? Można sobie dopłacić?
Ja nigdy nie miałam dentysty na nfz, bo przerażał mnie czas oczekiwania, ale w takim razie to zmienia postać rzeczy.
Właśnie nie wiem, lista specjalistów jest długa... ale chyba jak coś Ci dolega. W sensie ból np. Bo dolegliwości bólowe w ciąży są same w sobie niebezpieczne.
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
W Hipp dają naklejkę do auta - samemu można wymyśleć napis - typu " uwaga- dziecko w aucie ", teczkę,próbki mleka- czeka się ok 30 dni. Później mi wysłali słoiczek "pierwsza marchewka " i jakiś sok jabłkowy. Zapisywałam się przy pierwszym dziecku.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Moni piękny brzuszek. Mój tez już mocno wystaje. Muszę chyba fotkę zrobić.
Co do tych gratisów to ja tez wole nie podawać adresu. To hipp sprawdzałam i tam w sumie to nic wartościowego nie ma. A i tak jest sporo opini ze nic nie wysłali.
Pogoda fatalna. Nastrój tez kiepski.moni05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny