Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamer, kochana, na usg trzeciego trymestru tez wychodzą nieprawidłowości... po prostu są wady, które ujawniają się z czasem, ale są naprawdę szalenie rzadkie. Rozumiem, ze się boisz, ale nie pocieszę Cię - strach nie zniknie
jak będzie miało 30 lat to tez się będziesz o nie bała
zobaczysz, ze wszystko będzie dobrze, a ruchy się rozkręca po 20 tygodniu na 100%
jeszcze Cię skopie
tez w pierwszej ciąży czekałam a potem miałam za swoje - złamane kopniakiem żebro
Ja z kolei się martwię, ze będę miała nisko łożysko... ruchy czuje dość wysokoGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dreamer nie martw się na zapas. Nie ma co czytać takich historii. Często takie nieprawidłowości na USG okazują się pomyłka i dzidziuś jest zdrowy.
Sunshine mój lekarz prywatnie a też nie robimy USG na każdej wizycie. Poprostu jak nie ma potrzeby to po co. Na początku gdy nie czuć ruchów to dla spokoju ale potem to dzidzia sama daje znaki
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyDobry wieczór
Ja wizytuje jutro i oczywiście stresik się pojawil, choć te malutkie bąbelko-kopniaki czuje prawie codziennie(ale tez dość nisko, znacznie poniżej pępka).
Mam ogromna nadzieje, ze jutro będzie wszystko Ok i maleństwo rozłoży nóżki (bo mnie już ciekawość zżera)
Mocz wyszedł słabo, pewnie będzie do powtórki i ewentualnego przeleczenia...
Generalnie ciąża staje się coraz bardziej realna, a ja nadal mam opory, żeby cos temu Maleństwu kupić...może po połówkowych mi ten irracjonalny strach przejdzie...
Spokojnej nocy -
Jak czytam o tym ze są lekarze którzy nie maja usg w gabinecie to mam przed oczami właśnie moja lekarkę na NFZ. Usg nie ma, na fotelu tez nie bada. Dotyka tylko brzuch (chyba wyczuwa macice) i mówi ze wszystko dobrze, ciąża się rozwija
na usg mnie wysłała jedno na NFZ a na prenatalne już kazała sobie prywatnie szukać i połówkowe tez. Badania krwi to mi zleciła polowe z tego co na prywatnej wizycie wiec i tak płaciłam za większość. Ciąże naszych mam pewnie były tak prowadzone. Czas się chyba w tej przychodni zatrzymał. Ale chyba będę tam chodzić dalej bo położna jest ok. A chyba położna tez trzeba sobie załatwić. Nie wiecie na czym to polega ?
Jeszcze tylko 1,5 tygodnia deszczu i wyjdzie słońce -
Dreamer jak rodziłam córkę to położna była tylko po porodzie. W dniu kiedy mąż rejestrował w urzędzie to odrazu wizyta w przychodni żeby zapisać dziecko do pediatry i przypisali nam położna środowiskowa z ich ośrodka.
Jeśli teraz chcesz położna to najlepiej w recepcji u ginekologa zapytać o ta możliwość.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Dreamer wrote:Jak czytam o tym ze są lekarze którzy nie maja usg w gabinecie to mam przed oczami właśnie moja lekarkę na NFZ. Usg nie ma, na fotelu tez nie bada. Dotyka tylko brzuch (chyba wyczuwa macice) i mówi ze wszystko dobrze, ciąża się rozwija
na usg mnie wysłała jedno na NFZ a na prenatalne już kazała sobie prywatnie szukać i połówkowe tez. Badania krwi to mi zleciła polowe z tego co na prywatnej wizycie wiec i tak płaciłam za większość. Ciąże naszych mam pewnie były tak prowadzone. Czas się chyba w tej przychodni zatrzymał. Ale chyba będę tam chodzić dalej bo położna jest ok. A chyba położna tez trzeba sobie załatwić. Nie wiecie na czym to polega ?
Jeszcze tylko 1,5 tygodnia deszczu i wyjdzie słońce
Od 21 tygodnia ciąży można sobie wybrać położna i chodzić do niej na edukację przedporodówa czyli taka szkole rodzenia i potem po porodzie przychodzi ta wybrana do Ciebie. Jak się nie wybierze to przychodzi losówa, za to znowu jak się wybierze trzeba uważać żeby szpital nie wcisną l deklaracji wyboru ich położnej i lekarza (tzw koc chyba) bo wtedy przyjdzie ich A nie ta wybrana.2017 #1
2019 #2
-
nuśka91 wrote:Dziewczyny, jak do każdego specjalisty przyjmują do 7 dni w ciąży to rozumiem, że do dentysty też? Tylko jak jest wtedy ze znieczuleniem albo lepszymi plombami? Można sobie dopłacić?
Ja nigdy nie miałam dentysty na nfz, bo przerażał mnie czas oczekiwania, ale w takim razie to zmienia postać rzeczy.
Powiedz, że masz zalecenie od ginekologa, że masz jak najszybciej zrobić zęby. Moj ginekolog mimo, że na NFZ na pierwszej wizycie zapytał kiedy miałam ostatnio wizytę u dentysty, okulisty i USG piersi.Insta: @CodziennoscM
-
Spirit wrote:Dotyka brzucha i wie że wszystko ok,toż to wróżka
Od 21 tygodnia ciąży można sobie wybrać położna i chodzić do niej na edukację przedporodówa czyli taka szkole rodzenia i potem po porodzie przychodzi ta wybrana do Ciebie. Jak się nie wybierze to przychodzi losówa, za to znowu jak się wybierze trzeba uważać żeby szpital nie wcisną l deklaracji wyboru ich położnej i lekarza (tzw koc chyba) bo wtedy przyjdzie ich A nie ta wybrana.
A w ogóle to Cześć Dziewczyny,
dwa dni mnie nie było, bo w sobotę cały dzień przy garach z okazji imprezy urodzinowej. Dobrze, że do pomocy miałam córkę męża, bo chyba bym padła. A niedziela w trasie, bo trzeba było ją odwieźć do domu, do Kiec i jeszcze ja prowadziłam te 400 km, bo mój mąż po imprezie jeszcze nie za bardzo mógł
Co do relacji z szefem to moje dyrektorki (pracuję w szkole) jak im powiedziałam o ciąży to skakały z radości, bo wiedziały, że staramy się od lat. I od razu kazały iść na zwolnienie i niczym się nie przejmować. Jedyne co ja straciłam idąc na zwolenienie to super klasę i awans, bo od września miałam zostać wice dyrektorem. Ale obecny awans na mamę mi bardziej pasuje
Mam tylko nadzieję, że wszystko będzie ok. Dziś po 16 amniopunkcja. Trzymajcie kciuki!
brunetka91, wiktoriaa, japonka lubią tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM
-
Hej kochane 😘
Codzienność, kciuki mocne!!! ✊🏻✊🏻
Trzymam tez kciuki za wizyty 😊✊🏻
Ja dzisiaj wstałam o 5 rano dosłownie z płaczem, płakałam ze dwadzieścia minut. Śniło mi się ze byłam na usg i dziecko nie miało mózgu i połowy czaszki... i ja to sobie widziałam w 3D. Kiedyś zwariuje... 😢Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kiniorek91 wrote:To ja mam jakąś zarąbista przychodnie bo wszystko robią na NFZ..łącznie z białymi plombami swiatloutwadzalnymi
i miałam czwórkę robiona obie jedynki i trojke
No i nie trzeba czekać jakoś strasznie długo, choć ja akurat zapisuję się regularnie co pół roku.
Insta: @CodziennoscM
-
Dzien dobry dziewczyny:)
Kciuki za wizyty!
Codziennosc mocne kciuki za amnio:)
Mi znow wrocily zaparcia. Oszaleje chyba. Okropnie sie wczoraj meczylam:/
Wstalam z brakiem energii. Cory odprawilam do szkoly a teraz pijac kawe prawie zasypiam.
Ostatnio jak ide spac mam taka przypadlosc jaki dretwienie nog. Albo cos podobnego. Krece sie wierce nie moge zasnac bo mimowolnie musze tymi nogami wiercic by bylo lepiej. Za malo magnezu?Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Monalisa88 wrote:Dzien dobry dziewczyny:)
Kciuki za wizyty!
Codziennosc mocne kciuki za amnio:)
Mi znow wrocily zaparcia. Oszaleje chyba. Okropnie sie wczoraj meczylam:/
Wstalam z brakiem energii. Cory odprawilam do szkoly a teraz pijac kawe prawie zasypiam.
Ostatnio jak ide spac mam taka przypadlosc jaki dretwienie nog. Albo cos podobnego. Krece sie wierce nie moge zasnac bo mimowolnie musze tymi nogami wiercic by bylo lepiej. Za malo magnezu?
a nie jest ci zimno w stopy? Spróbuj założyć skarpetki.
Ja w nocy miałam jedną pobudkę - moja pierwsza zgagaInsta: @CodziennoscM
-
Monalisa ja wczoraj na zaparcia u siostry zjadłam Chyba z osiem suszonych śliwek... Jedyne co to wzdęcia dostałam... Może dzisiaj coś ruszy a jak nie to kiepsko. Sama mam problem. Na początku ciąży super się wyproznialam a ta druga połowa trochę gorsza...
Codzienność będzie dobrze na amnio. Będzie dorbry wynik ;*
Ja idę na zakupy. Dzisiaj robię gołąbki zawijane z sosem pomidorowym. Drugi raz w życiu wiec pewnie się umecze. Ale nie gotowane tylko pieczonetakie wolę
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
U mnie pobudka razem z córką przed 7. Ja mogę spać. Nie mam problemu. Byle mi dali spokój
Kciuki za amnio i wizyty.
Pogoda niestety nadal bez szału. Ma być max 13 stopni.
Dziś na wadze od początku ciąży plus 3.5 kg. Trochę schudłam bo tracę wodę. Biegam sikać co minutę. Ale tym się nie martwię.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku