Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiniorek mysle, ze basen to dobry pomysl. Fizjoterapeuta tez, chociaz idz raz czy dwa, troche Cie rozmasuje, moze pokaze jakies cwiczenia, ktore bedziesz mogla wykonywac w domu. Hitem teraz sa ponoc te maty - paramat czy jakos tak, nie wypowiem sie, bo nie korzystalam, ale ostatnio sa "modne " i niby dzialaja cuda, tylko ze drogie to bardzo i nie wiem jak sie ma do ciazy, ale moze ten fizjoterapeuta by cos doradzil.
-
Ja mam podróbę tej maty. Kupiłam na Allegro za 50 zł. Ma takie same kolce tylko nie tworzą kwiatu lotosu a zwykle kółka :p
Ale w ciąży absolutnie zakazane. Jak wszystko zreszta.
Ja tez mam w planach zakupy. Przede wszystkim muszę kupić większe biustonosze bo się już bardzo mecze. -
Jupik wrote:Pytanie, jak mam L4 do jutra to na wizytę mogę iść jutro, a nie koniecznie w środę? W sensie na jutrzejszej wizycie mogę dostać normalnie L4 od środy?
ja zawsze mam wizytę w ostatnim dniu l4 i lekarz wypisuje od następnego dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 16:05
Jupik, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Dreamer wrote:Ja chodzę zawsze w piątki na wizyty i kolejne l4 wystawia od soboty.
Ja mam właśnie problem z basenem. Bo pływam tylko żabka i to taka mega oszukana. A żabka nie jest właśnie wskazana na kręgosłup.
A orientujesz się co najlepiej działa na kręgosłup? Tzn jaka technika pływanie? -
nick nieaktualnyŻabką można pływać, o ile się nie pływa tak, że głowa jest non stop nad wodą, bo wtedy kręgosłup jest za bardzo wygięty. Trzeba zanurzać głowę i wypływać na oddech tylko
Najlepsze dla pleców jest pływanie na plecach właśnie
ja akurat nie lubię na plecach, więc pływam żabką i kraulem na zmianę -
Kręgosłup nas boli nie tylko od obciążenia,ale też od zmian które są w organizmie. Basen to najlepiej na plecach i żabka nie oszukana
Ja jeszcze wybieram się na fitness dla kobiet w ciąży bo tam jest dużo ćwiczeń na mięśnie pleców i oddechowych i na mięśnie Kegla
Insta: @CodziennoscM
-
Jestem po amnio. Myślałam że będzie gorzej. Bolało naprawdę odrobinę przy pobieraniu płynu i trwało moment. Pan profesor powiedział że lubi rozsądne kobiety, które podejmują się dalszej diagnostyki, ale patrząc na badania jest dobrej myśli
i raczej nastawia się na wykluczenie niz potwierdzenie. Jest szansa że wynik fish będzie do końca tygodnia. Całość niestety dopiero po 3-4 tygodniach. Miałam nadzieję uspokoić się do dnia matki, ale niekoniecznie się to uda.
Teraz czuję się bardzo dobrze. Boli mnie tylko trochę tkanka i skóra, ale to normalne. Mam dziś odpoczywać a jutro już normalnie funkcjonować.Gdyby coś się działo mam jechać do jego szpitala bo tam wiedzą co robić
moni05, japonka, Kookosowa, Karooo93 lubią tę wiadomość
-
CodziennoscM wrote:Jestem po amnio. Myślałam że będzie gorzej. Bolało naprawdę odrobinę przy pobieraniu płynu i trwało moment. Pan profesor powiedział że lubi rozsądne kobiety, które podejmują się dalszej diagnostyki, ale patrząc na badania jest dobrej myśli
i raczej nastawia się na wykluczenie niz potwierdzenie. Jest szansa że wynik fish będzie do końca tygodnia. Całość niestety dopiero po 3-4 tygodniach. Miałam nadzieję uspokoić się do dnia matki, ale niekoniecznie się to uda.
Teraz czuję się bardzo dobrze. Boli mnie tylko trochę tkanka i skóra, ale to normalne. Mam dziś odpoczywać a jutro już normalnie funkcjonować.Gdyby coś się działo mam jechać do jego szpitala bo tam wiedzą co robić
mnie też to bólu nie sprawiło... fisha powinnas mieć w tym tyg. Ja miałam w 4 dniu roboczym. To czekanie na całość jest dobijajace... ja mam nadzieję że będę miała wynik z końcem przyszłego tygodnia... a przypomniesz mi z jakiego powodu Ty robiłaś badanie?
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
basia1987 wrote:Cieszę sie że badanie odbyło się bez problemu
mnie też to bólu nie sprawiło... fisha powinnas mieć w tym tyg. Ja miałam w 4 dniu roboczym. To czekanie na całość jest dobijajace... ja mam nadzieję że będę miała wynik z końcem przyszłego tygodnia... a przypomniesz mi z jakiego powodu Ty robiłaś badanie?
-
CodziennoscM wrote:Mam ryzyko trisomii 21 chromosomu 1:129. Po spotkaniu z genetykiem zdecydowaliśmy się na amnio a nie sanco itp bo więcej sprawdza.
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636