X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek mysle, ze basen to dobry pomysl. Fizjoterapeuta tez, chociaz idz raz czy dwa, troche Cie rozmasuje, moze pokaze jakies cwiczenia, ktore bedziesz mogla wykonywac w domu. Hitem teraz sa ponoc te maty - paramat czy jakos tak, nie wypowiem sie, bo nie korzystalam, ale ostatnio sa "modne " i niby dzialaja cuda, tylko ze drogie to bardzo i nie wiem jak sie ma do ciazy, ale moze ten fizjoterapeuta by cos doradzil.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podróbę tej maty. Kupiłam na Allegro za 50 zł. Ma takie same kolce tylko nie tworzą kwiatu lotosu a zwykle kółka :p
    Ale w ciąży absolutnie zakazane. Jak wszystko zreszta.

Ja tez mam w planach zakupy. Przede wszystkim muszę kupić większe biustonosze bo się już bardzo mecze.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba mnie czeka basen :) Ale mogę normalnie pływać tak? Tzn żabka albo po prostu leżenie w wodzie?

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 19,20 mam wizytę, trzymajcie kciuki żeby krwiak się wchłonął całkowicie :)

Aguuula;2525, przedszkolanka:), Kasiulina, Neroli, moni05, Cabrera, japonka, Kookosowa, mia4444 lubią tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    To chyba mnie czeka basen :) Ale mogę normalnie pływać tak? Tzn żabka albo po prostu leżenie w wodzie?

Myślę, że leżeniem w wodzie nie wzmocnisz mięśni, więc jednak żabka ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie, jak mam L4 do jutra to na wizytę mogę iść jutro, a nie koniecznie w środę? W sensie na jutrzejszej wizycie mogę dostać normalnie L4 od środy?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Pytanie, jak mam L4 do jutra to na wizytę mogę iść jutro, a nie koniecznie w środę? W sensie na jutrzejszej wizycie mogę dostać normalnie L4 od środy?
    Dostaniesz od środy :) ja zawsze mam wizytę w ostatnim dniu l4 i lekarz wypisuje od następnego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 16:05

Jupik, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Dostaniesz od środy :) ja zawsze mam wizytę w ostatnim dniu l4 i lekarz wypisuje od następnego dnia.

Ja mam mózg ciążowy obecnie ;-) i chyba też tak robiłam w 1 ciąży, ake wolałam się upewnić ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę zawsze w piątki na wizyty i kolejne l4 wystawia od soboty.
    Ja mam właśnie problem z basenem. Bo pływam tylko żabka i to taka mega oszukana. A żabka nie jest właśnie wskazana na kręgosłup.

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Ja chodzę zawsze w piątki na wizyty i kolejne l4 wystawia od soboty.
    Ja mam właśnie problem z basenem. Bo pływam tylko żabka i to taka mega oszukana. A żabka nie jest właśnie wskazana na kręgosłup.

A orientujesz się co najlepiej działa na kręgosłup? Tzn jaka technika pływanie?

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a może aqua aerobic albo pilates dla ciężarnych? Może odciąży kręgosłup? Ja właśnie zaczynam wzmacnianie mojego bo też lędźwie zaczynają pobolewać, a brzuch jeszcze malutki... Aż strach co będzie w 8-9 miesiącu

• Aaga Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    A orientujesz się co najlepiej działa na kręgosłup? Tzn jaka technika pływanie?

Ja słyszałam, że na grzbiecie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabką można pływać, o ile się nie pływa tak, że głowa jest non stop nad wodą, bo wtedy kręgosłup jest za bardzo wygięty. Trzeba zanurzać głowę i wypływać na oddech tylko :)

Najlepsze dla pleców jest pływanie na plecach właśnie :)

ja akurat nie lubię na plecach, więc pływam żabką i kraulem na zmianę :D

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju :( ja nawet się zdrzemnąć nie umiem... Próbowałam, lewy bok, prawy i nic :( tak mnie łupie :( a gdzie tam koniec...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kręgosłup nas boli nie tylko od obciążenia,ale też od zmian które są w organizmie. Basen to najlepiej na plecach i żabka nie oszukana :) Ja jeszcze wybieram się na fitness dla kobiet w ciąży bo tam jest dużo ćwiczeń na mięśnie pleców i oddechowych i na mięśnie Kegla :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po amnio. Myślałam że będzie gorzej. Bolało naprawdę odrobinę przy pobieraniu płynu i trwało moment. Pan profesor powiedział że lubi rozsądne kobiety, które podejmują się dalszej diagnostyki, ale patrząc na badania jest dobrej myśli ;) i raczej nastawia się na wykluczenie niz potwierdzenie. Jest szansa że wynik fish będzie do końca tygodnia. Całość niestety dopiero po 3-4 tygodniach. Miałam nadzieję uspokoić się do dnia matki, ale niekoniecznie się to uda.
    Teraz czuję się bardzo dobrze. Boli mnie tylko trochę tkanka i skóra, ale to normalne. Mam dziś odpoczywać a jutro już normalnie funkcjonować. :) Gdyby coś się działo mam jechać do jego szpitala bo tam wiedzą co robić ;)

moni05, japonka, Kookosowa, Karooo93 lubią tę wiadomość

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Jestem po amnio. Myślałam że będzie gorzej. Bolało naprawdę odrobinę przy pobieraniu płynu i trwało moment. Pan profesor powiedział że lubi rozsądne kobiety, które podejmują się dalszej diagnostyki, ale patrząc na badania jest dobrej myśli ;) i raczej nastawia się na wykluczenie niz potwierdzenie. Jest szansa że wynik fish będzie do końca tygodnia. Całość niestety dopiero po 3-4 tygodniach. Miałam nadzieję uspokoić się do dnia matki, ale niekoniecznie się to uda.
    Teraz czuję się bardzo dobrze. Boli mnie tylko trochę tkanka i skóra, ale to normalne. Mam dziś odpoczywać a jutro już normalnie funkcjonować. :) Gdyby coś się działo mam jechać do jego szpitala bo tam wiedzą co robić ;)
    Cieszę sie że badanie odbyło się bez problemu :) mnie też to bólu nie sprawiło... fisha powinnas mieć w tym tyg. Ja miałam w 4 dniu roboczym. To czekanie na całość jest dobijajace... ja mam nadzieję że będę miała wynik z końcem przyszłego tygodnia... a przypomniesz mi z jakiego powodu Ty robiłaś badanie?

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codzienność jestem z Ciebie dumna :) cieszę się że podchodzisz do tego zdroworozsądkowo :)

Ja się zastanawiam nad joga ale nie wiem sama. Kurde wszystko kosztuje mimo wszystko ..

CodziennoscM lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Cieszę sie że badanie odbyło się bez problemu :) mnie też to bólu nie sprawiło... fisha powinnas mieć w tym tyg. Ja miałam w 4 dniu roboczym. To czekanie na całość jest dobijajace... ja mam nadzieję że będę miała wynik z końcem przyszłego tygodnia... a przypomniesz mi z jakiego powodu Ty robiłaś badanie?
    Mam ryzyko trisomii 21 chromosomu 1:129. Po spotkaniu z genetykiem zdecydowaliśmy się na amnio a nie sanco itp bo więcej sprawdza.

h44ehqvkxg5mefqn.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CodziennoscM wrote:
    Mam ryzyko trisomii 21 chromosomu 1:129. Po spotkaniu z genetykiem zdecydowaliśmy się na amnio a nie sanco itp bo więcej sprawdza.
    No to teraz trzymam za Was kciuki, ale myślę że będzie dobrze ;)

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ