Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupik wrote:Przedszkolanka, ja z moją jechałam Skalpel Chodakowskiej
ale miała wtedy ok 4-5 mcy i inna opieka nad nią była. No i wtedy się dało. Odkąd stanął łobuz na 2 nogach to już trudno- bo ona za ruchliwa i trzeba było ją w kółko pilnować, a teraz to niemal biegać muszę po mieszkaniu, nie usiedzi. A jak ja na chwilę usiądę na jej matce to uprawia wspinaczkę po mnie
tak więc chwilowo nie wyobrażam sobie przy niej ćwiczyć. Zresztą psychicznie wolę wybyc z domu i mieć godzinę dla siebie gdzie nikt mi się nie wspina po nodze wołając mamamama
ja jeszcze niedawno z moją na plecach pompki robiłam (4 lata ma!) i poślady ,ale no teraz raz właczyłam i ćwiczyłam tylko -aż wstyd i mała obok mnie na macie ( przyzwyczajona,bo 3 lata ze mną to robiła regularnie). Muszę wrócić znowu do aktywności kurcze..
-
Dreamer wrote:A jak u Was z regularnością smarowania brzuszka ?
Ja smaruje codziennie, zwykła nawilżająca neutrogena od samego początku. Ale rozstępy są po pierwszej ciąży ,mimo wszystko skóra nawilżona lepiej się rozciągaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 21:48
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja smaruje tak brzuch jak i całe ciało po prysznicu czymś tam co mam pod ręka i to nie zawsze
trzeba by to zmienić w końcu...
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
moni05 wrote:Przedszkolanka, zwykła taka, ale połączenie smaku przegenialneeee, zwłaszcza ten podprażony na patelni słonecznik
ja rąbalam „na oko”
:
Ryż 1,5 woreczka, podprazony słonecznik, kurczak usmażony w przyprawie gyros, seler naciowy (ja dałam dwie łodygi), suszona żurawina, kukurydza, czerwona cebula, natka pietruszki, sól i pieprz. No i majonezem z jogurtem naturalnym to połączyć. Lub samym majonezemnie czuć zupełnie smaku tych rzeczy osobno, wszystko razem ma taki mega smak
jaram się, bo wyżerka przednia
moni05 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:a to to na pewno hehe
ja jeszcze niedawno z moją na plecach pompki robiłam (4 lata ma!) i poślady ,ale no teraz raz właczyłam i ćwiczyłam tylko -aż wstyd i mała obok mnie na macie ( przyzwyczajona,bo 3 lata ze mną to robiła regularnie). Muszę wrócić znowu do aktywności kurcze..
Szacun za te pompki i posladyprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Jupik wrote:Pytanie, jak mam L4 do jutra to na wizytę mogę iść jutro, a nie koniecznie w środę? W sensie na jutrzejszej wizycie mogę dostać normalnie L4 od środy?
Dziś mnie poinformowali że lekarz może wystawić l4 na 3 dni do tyłu ale i też 3 dni do przodu. A ja już chciałam przekładać wizytę z 15.05 na 18.05 - bo koniecznie muszę mieć L4 od 18.05., bo do 17.05 jestem na rodzicielskimJupik lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Melduję się i ja po wizycie. Na samym początku ciśnienie skoczyło bo idę do rejestracji A te pindy mi mówią że nie mam dziś wizyty, ja mówię że mam, że same mnie zapisywały na 19.15 a te do mnie że niemożliwe bo doktor przyjmuje dziś do 17! Okazało się że pomyliły miesiąc wpisały mnie ale na 6 czerwca! Se myślę nosz kurwa, ale na szczęście doktor miał dziś opóźnienie i te do mnie żebym poszła zapytać czy mnie przyjmie, zgodził się i tak:
Wszystko dobrze, infekcji nie ma, z usg 16t1d, bobas ma 149g, pytałam go o płeć, powiedział że na jego oko jest dziewczynka ale nie ma sto procent pewności. Kolejna wizyta 3 czerwca. Kamień z serca.przedszkolanka:), kasia1518, moni05, Jupik, japonka, CodziennoscM, Kookosowa, brunetka91, Karooo93, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Dreamer wrote:A jak u Was z regularnością smarowania brzuszka ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 22:45
kasia1518
-
wiktoriaa wrote:Melduję się i ja po wizycie. Na samym początku ciśnienie skoczyło bo idę do rejestracji A te pindy mi mówią że nie mam dziś wizyty, ja mówię że mam, że same mnie zapisywały na 19.15 a te do mnie że niemożliwe bo doktor przyjmuje dziś do 17! Okazało się że pomyliły miesiąc wpisały mnie ale na 6 czerwca! Se myślę nosz kurwa, ale na szczęście doktor miał dziś opóźnienie i te do mnie żebym poszła zapytać czy mnie przyjmie, zgodził się i tak:
Wszystko dobrze, infekcji nie ma, z usg 16t1d, bobas ma 149g, pytałam go o płeć, powiedział że na jego oko jest dziewczynka ale nie ma sto procent pewności. Kolejna wizyta 3 czerwca. Kamień z serca.
Wiktoria przy takim rzygańsku to też bym obstawiała dziewczynkę. U mnie za pierwszym razem było to samo, cieszyłam się ze kg lecą w dół. Super że z dzidzia wszystko ok.kasia1518
-
kasia1518 wrote:Wiktoria przy takim rzygańsku to też bym obstawiała dziewczynkę. U mnie za pierwszym razem było to samo, cieszyłam się ze kg lecą w dół. Super że z dzidzia wszystko ok.
-
Pola, przepraszam 🤷🏻♀️ Chociaż wcale nie jest mi głupio
Co do nowych wątków... ja dzisiaj weszłam na maj. Dziewczyny już rodzą, ale super 😊pOla34 lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dobry. Noc przeżyłam. Wyciągnęła Rogala do spania i okazał się zbawienny.
Wczoraj wieczorem i w nocy poczułam małego! Ale jak?! Tak że mąż przyłożył rękę i czuł też wyraźnie że stuka. Jakie to fajne uczucie. Tak wyraźnie. Ale w jednej pozycjimłodego do szkoły wyprawie i kładę się dalej. Po wczoraj należy mi się odespanie
CodziennoscM lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim
Cieszę się na dobre wieści po wizytach.. moja jutro
Na szczęście mam detektor I już rak nie panikuje. Zazdroszczę wam tych ruchów.. w pierwszej ciąży czułam około 18 tygodnia,ale byłam szczuplejsza,więc teraz zobaczymy.
Wy zajadacie takie ladne sałatki,a ja pasztetowa ze szczypiorkiem-aż wstyd. U mnie na wadze cały czas na minusie -5kg.
-
Dzień dobry dziewczyny,
ja nadal dobrze się czuję. Trochę czuję miejsce wkłucia po amnio, ale ogólnie jest super. Ja w ogóle nie mam co narzekać na tę ciążę oprócz tego ciągłego czekania na wyniki...
A podobno to dziewczynka, więc wszystkie zabobony dotyczące złego samopoczucia można włożyć w bajkiChyba, że nasza Ada okaże się chłopcem. Ale to będę już wiedziała za kilka dni
Miłego dnia i powodzenia dla wszystkich
moni05, Kasiulina lubią tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM