X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnych oporów zakupowych, gromadzę sobie systematycznie :D W sumie brakuje mi jeszcze wózka, bujaczka i paru drobiazgów :) Dziewczyny a co myślicie o tej dużej piłce do ćwiczeń w ciąży? Bo w necie pisze, że pomaga na problemy z bólami plecków i wzmacnia mięśnie przyległe do kręgosłupa, ale nie wiem czy faktycznie czy tylko takie gadanie

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie sie ta piekna sukienka podoba jasnoróżowa na H&M Mama... https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0693717002.html
    Tylko już nie ma XXL...

Cabrera ja juz pisałam że będzie Miś Remiś :D (Remigiusz). Tak doszłam dzisiaj do wniosku że nie chciałaym, żeby sie w dziewczynkę zmienił :D

Cabrera lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr jak ja sie cieszę, że u nas sa juz numerki i opcja"ciezarne i dzieci ". Dzisiaj przede mna bylo 48 osob!!! Ale weszlam pierwsza bo numerek ciezarowki. Ja podziwiam Twoj spokój bo mnie by slyszeli w miescie obok.. masakra co sie teraz dzieje..

Cabrera u nas Aleksander ;)
    Sporo dzis wizyt ! Zazdroszczę Wam,ze znacie wage,ja tez chce w piatek poznac😍

Co do zakupow to nie nie nie! Dzisiaj wydalam majatek!! Pochwale sie jak rozpakuje bo dopiero wrocilysmy ;p ale boskie a ja nie moge sie powstrzymać😍

moni05, sunshine03, Cabrera lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Remigiusz lub Wanda :)

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, czy mogę prosić o update wizyt? Połówkowe przesunęłam z 16.05 na 14.05 + normalna wizyta 27.05

Strasznie wcześnie te połówkowe wyjdą, bo będzie 19+5, ale chcemy na urlop jechać jeszcze w maju, no a jakoś będę spokojniejsza wyjeżdżając po połówkowych.

A w sprawie imion, może zaczniemy dopisywać imiona tam gdzie już wybrane, hmm?? Dam przykład, my czekamy na Ninę <3

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Wiktor.

Cabrera, ammarylis lubią tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, jeśli mój mąż zobaczy ile właśnie kupiłam w H&m to wyślę go z pretensjami do Ciebie za podanie kodu 😜 swoją drogą dosłownie wczoraj złożyłam tam zamówienie, kupiłam sukienki ciążowe na wakacje. Musze teraz zlikwidować to wczorajsze, ale za to mogłam dołożyć sobie jeszcze jedna dzięki promocji 😀

sunshine03 lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciała Jasia i Stasia, ale mój mąż chce wybrać dla jednego synusia. Wybierał za pierwszym razem, teraz jest moja kolej, a ze trafilismy podwojne szczescie ;), to twierdzi ze ja drugiemu a on trzeciemu, mamy maly spor :P ;).

• CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałabym oporów z zakupami gdyby nie ryzyko wad genetycznych.
    Jeśli wszystko okaże się dobrze to u nas będzie Ada :)
    A jak z dziewczynki zrobi się chłopak to nie mam zielonego pojęcia...

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    mnie sie ta piekna sukienka podoba jasnoróżowa na H&M Mama... https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0693717002.html
    Tylko już nie ma XXL...

Cabrera ja juz pisałam że będzie Miś Remiś :D (Remigiusz). Tak doszłam dzisiaj do wniosku że nie chciałaym, żeby sie w dziewczynkę zmienił :D

A zaryzykuj XL. Najwyżej oddasz.

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chodzi o piersi... jak nie jest materiał elastyczny to nie ma bata zebym weszła wg rozmiarówki... ale widzialam duzo fajnych ladnych ale na razie jestem zaoaptrzona. A jak cos to jeszcze ma Vivit profit (ten lumpek) i tam podjade :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupow to na pewno musze jakies ogarnac, bo 56 i 62 wszystko wydalam kuzynce meza, zostawilismy chyba jakies ulubione body i pajacyka. Wtedy mialam stanowczo za duzo, ja zaszalalam, mama, tesciowa, duzo dostalismy, czesc zalozyl raz czy dwa, czasem wcale. Chcialabym bardziej rozsadnie, z tym ze teraz dwojka. Problem mam taki, ze nie wiem kiedy sie urodza, na pewno wczesniej i czy kupowac od 50? czy 44 tez chociaz pare sztuk? Jak myslicie?
    W pierwszej ciazy o takich rozmiarach nawet nie myslalam.
    Ciekawostka jest taka, ze narazie sa wieksi ( wyprzedzaja wiek ciazy), niz moj syn na podobnym etapie ciazy, a urodzil sie 3940. No ale 4 kg blizniakow to chyba nikt nie urodzil :P, hahaha wyobrazilam sobie jak sie tocze na koncowce niczym taka kula.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy czujecie ruchy codziennie?
    u mnie bedzie Michalina chyba ze pitoś wyrosł to Julian :-)

Mania jak idzie przeprowadzka?
    kkkaaarrr mozesz zdradzic co takiego sie stalo ze stracilas dzidziusia w 26tc???

Cabrera, Kookosowa lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja czuje od czasu do czasu, ostatnio świrowałam bo miałam 2dni ciszę a pozniej sie rozruszał :)

Dominika32 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    A Dziewczyny, jako że tu dużo planowanych chłopaków: macie wybrane imiona? Jakieś pomysły :)?

Dominik,tylko jeszcze nie jestem pewna czy chłopak :p

Cabrera, Kookosowa lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja od 3 dni,ale to na plasko i nie zawsze,zależy jak sie ułoży i czy pływa sobie. Jeszcze czas na regularne ;)

My wczoraj dostalismy zaproszenie na wesele 29.06 i szukam kiecki i chyba uszyję na zamówienie. Myślalam o czymś eleganckim co podkresli brzuszek i mam dwa typy aczkolwiek chyba w czerwonej wyjdzie lepiej:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5347305af03e.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e46cca810339.png

moni05 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    kkkaaarrr mozesz zdradzic co takiego sie stalo ze stracilas dzidziusia w 26tc???
    Niestety nie wiadomo. Zaniepokoiło mnie, że nie czuję ruchów. Pojechałam na IP i okazało się, że nie żyje. Potem indukcja porodu, wszystko jak przy normalnym porodzie pomijając zakończenie...

Robiliśmy różne badania, zarówno nas, jak i sekcję i nic nie naprowadziło na odpowiedź co się stało. Położna mówiła, że jak urodziłam to pępowina była dwukrotnie owinięta wokół szyi, więc z braku lepszej teorii uznano, że być może to było przyczyną, choć to prawie niemożliwe i lekarz mówił, aby traktować to z przymrużeniem oka

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    ja bym chciała Jasia i Stasia, ale mój mąż chce wybrać dla jednego synusia. Wybierał za pierwszym razem, teraz jest moja kolej, a ze trafilismy podwojne szczescie ;), to twierdzi ze ja drugiemu a on trzeciemu, mamy maly spor :P ;).
    Użyj standardowego argumentu że Ty musisz urodzić więc masz przewagę % z nadawaniu imienia :p

pOla34 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w tym temacie ruchów. Umnie 18 tydzień i 4 dni. Coś tam czuje to moja 5 ciąża niby ruchy powinny być wcześniej. Częściej to takie jakby wypychanie z jednej strony brzucha czasami jakieś bombelkowanie ale mam problemy z ukladem trawienny bo mam nietolerancje laktozy i ciezko mi rozróżnić czy to jelita cz maluch ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Matka30+ Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wreszcie wychodzę z mega przeziębienia, na szczęście obyło się bez antybiotyków. Szkoda tylko, ze cały urlop męża przechorowałam :P Wczoraj byłam wreszcie na kontroli u kardiologa, serducho narazie dobrze się trzyma.

Co do wyprawki, to chętnie bym coś kupiła maluszkowi, ale jeszcze płci nie znamy. 14.05 mam połówkowe, więc może wtedy się dowiemy co bejbik skrywa między nóżkami. Trzeba będzie przejrzeć to co mam po Młodym i trochę dokupić. A znajac mnie to popłynę :P

9ewn3e3kvmp9mhlm.png
‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ