X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova według mnie to więzadla bo jak ja się zerwę,źle wstanę itp.to mam tak samo. I ból jest silny ale po boku właśnie.

Moni piękne zdobycze!;)
    Ja dzisiaj kupilam pieluchy (cudne!)w pepco! Te w rossmanie cena kosmos a jakość masakra..i do tego brzydkie..
    No i kocyk kupilam, reszte uszyję ;p

Co do zwierzaków to lubię,ale u kogoś ;p więc milcze 😀

sunshine03, moni05 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    _Nova, jeśli to takie dźgnięcie / nagłe zarwanie w brzuchu to na bank więzadła, ja się czasem też zapominam i wstaję za szybko i tak mam. Przechodzi jak chwilę poleżeć :)

Witam Mamusie w ten ponury dzień. U mnie ostry ból w dole brzucha pojawia się często przy gwałtownym wstawaniu albo nachyleniu i trochę mnie to martwi bo w pierwszej ciąży tak nie miałam. Mam nadzieję że to normalne bo nie chce znowu dzwonić do lekarza a on jest przeciwnikiem nawet Nospy i witamin jeśli wyniki są prawidłowe, więc na bank nic mi nie będzie kazał brać.Chociaz jak wczoraj bardzo się oszczędzalam to było o.k. także może faktycznie trzeba zwolnić tempo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 13:00

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ja mojego psa tez traktuje jak członka rodziny. Śpi z nami w łóżku, niejednokrotnie na poduszce, pod kołdra... mi to zupełnie nie przeszkadza. Od dziecka nie mam zamiaru go izolować, bo i tak jego futro i „zarazki” fruwają wszędzie. Inaczej chyba jak dziecko z domu bez zwierząt ma z nimi nagły i sporadyczny kontakt, a inaczej jak dziecko schodzi do domu, w którym są na stałe zwierzęta.
    Szczerze mam już tak bardzo dość wysłuchiwania o tym jak ja mogę psa wpuszczać na kanapę, do łóżka, ze to nienormalne, ze zarazki i śmierdzi... już mi się nie chce tego tłumaczyć a znów będę musiała...
    Moje zdanie jest takie że im dziecko ma wcześniej zwierzę w domu tym staje się bardziej empatyczne i wrażliwe. Zwierzę to dla mnie też członek rodziny także dobrze Cię rozumiem że wkurzają Cię takie teksty. Gdy mój kot zachorował niby na padaczkę co się potem na szczęście nie potwierdzilo to teściowa kazała go zaraz uśpić bo jeszcze dziecko zaatakuje jak będzie miał atak...no ciśnienie to wtedy miałam chyba z 200! I wciąż wymyślala że mały jest na pewno alergikiem na koty chociaż nigdy nie miał objawów żadnej alergii... A i ten testy ma ujemne! No brak słów na głupotę ludzką!

moni05 lubi tę wiadomość

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to podoba mi się taka pościelhttps://allegro.pl/oferta/jukki-posciel-dziecieca-do-lozeczka-120x90-kompl-7855341035.Można wszystko dobrać u jednego sprzedawcy, rożek, ochraniacz, poduszkę do karmienia itd. I do tego ceny wydają się przystępne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Co do zakupów to podoba mi się taka pościelhttps://allegro.pl/oferta/jukki-posciel-dziecieca-do-lozeczka-120x90-kompl-7855341035.Można wszystko dobrać u jednego sprzedawcy, rożek, ochraniacz, poduszkę do karmienia itd. I do tego ceny wydają się przystępne.
    Noworodki nie powinny spać pod kołderką, bo mogą ją na siebie naciągnąć w nocy i się udusić! Powinny spać w śpiworku.

Poczytaj o SIDS i jak zmniejszyć ryzyko nagłej śmierci łóżeczkowej.

Druga sprawa to dzieciom tak małym nie jest potrzebna poduszka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2019, 13:26

_nova, Kookosowa, moni05, Jupik lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra tak kupiła. :) Do piątku mają być najpóźniej u mnie.

Sunshine ja przy Kasprze nie byłam Taka świadomość... Tyle że sama bym go w takim śpiworki udusiła :/ bo mi się zsunal w dół a śpiworek do góry jak go dobijalam a nic nie poczułam... Dopiero moja mama zareagowała ...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek śpiworek musi być dopasowany do rozmiaru niemowlaka :) jak jest za duży to powinien być podwinięty pod spód, pod dzieckiem najlepiej
    i dziecko do spania powinno się układać jakby na dole łóżeczka, stópkami przy ściance, żeby właśnie nie miało już się, gdzie zsuwać :)

Kookosowa, moni05 lubią tę wiadomość

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam to wstawiam :p 20+4

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/084ce642c573.jpg

wiktoriaa, Kookosowa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine podpisuję się rękami i nogami. Tak samo nie poleca się ochraniaczy na lozeczko. Dziecko może się w nie wkulnąć i nie będzie miało czym oddychać. Ja dla Nikosia dostałam piękne poszewki, kołderki i poduszki, ale jeszcze muszą poczekać na swój czas. Mały dalej śpi w śpiworku. Teraz kupiłam mu taki z nogawkami i jest mega fajny :)
    Jak będziesz uzupełniac listę, to dopisz mi proszę imię Cezary i kolejną wizytę na 22.05 :*

sunshine03 lubi tę wiadomość

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie śpiworki albo otulacze polecacie?

syy26iye928jhyb7.png
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, odwrotnie do pogody w pl, Szkocja rozpieszcza dzis słońcem, dzięki temu mój poziom energii i chęci do działania skoczył w górę :D
    Zadbałabym trochę o siebie, ugotowałam obiad, wykonałam ćwiczenia, oj żeby zawsze miec tyle zapału :)
    Jutro połówkowe, zobaczę znów swój skarb :D
    Co do spania maluszka to z tego co się naczytałam najfajniej się sprawdza otulacz tulik, Polska firma sprawdźcie sobie, mnie przekonuje i będę zamawiać. Chicco next to me już mi przyszło, i czeka spakowane do jesieni :)
    Jak te połówkowe wyjdą dobrze to w nagrodę robię sobie przyjemność i zamawiam wózek, a co sobie będę żałować ;)
    A jesli chodzi o futrzaki to u mnie kocica i pies, też im wszystko wolno i na sierść w rożnych miejscach też już machnęła, ręką, bo ile by nie sprzątać i tak fruwa. Coś za coś bez futrzaków nie było by tyle brudku ale też nie byłoby tyle radości.

sunshine03, moni05 lubią tę wiadomość

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Aleksandra tak kupiła. :) Do piątku mają być najpóźniej u mnie.

Sunshine ja przy Kasprze nie byłam Taka świadomość... Tyle że sama bym go w takim śpiworki udusiła :/ bo mi się zsunal w dół a śpiworek do góry jak go dobijalam a nic nie poczułam... Dopiero moja mama zareagowała ...
    Bo chce zamowic ale tez sie zastanawiam z tym rozmiarem czy to L nie bedzie mega duze ? Z kolei M na rosnacy brzuch moze byc za ciasna. Mam dylemat.

01589vvj37l1te20.png
  • Matka30+ Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po połówkowych. Bobo zdrowo się rozwija, waży już 418 g. Płeć poznana - będzie kolejny chłopak :D Chociaż przeczucia miałam na chłopca, to nadzieję jednak na dziewczynkę, więc w niemałym szoku byłam jak lekarz pokazał siusiaka :P Najważniejsze żeby zdrowe maleństwo było, a ja dalej bedę rozpieszczać swoje chrześnice.

przedszkolanka:), Cabrera, KasiaP, sunshine03, Karooo93, Kotecki, moni05, Dominika32, ammarylis, adella1, Kiniorek91, _nova, Neroli, japonka, mia4444, brunetka91, kasia1518, Jupik, Kookosowa, nuśka91 lubią tę wiadomość

9ewn3e3kvmp9mhlm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

mój dom też z małym wariatem beaglem ;) co prawda oduczyliśmy go spania w łóżku i wskakiwania na kanapę (wieczorem grzecznie idzie spać do siebie), ale to taki mały Sępik i jestem bardzo ciekawa, jak się dogada z Maluchem ;)

A ja mam pytanie wyprawowe...co prawda na razie skusiłam się tylko na jeden dwupak body kopertowego (i to w sumie tylko po to, żeby przekazać rodzinie info o prawdopodobnym chłopcu;)), ale coś zwróciło moją uwagę:

co zamierzacie zakładać takiemu maluszkowi na dół w takim okresie jesienno-zimowym? Jakoś opcja spodni i skarpetek wydaje mi się niepraktyczna (pewnie skarpetki co chwila spadają). A zdecydowana większość śpiochów była bez stópek. Chyba, że to kwestia, że teraz w sprzedaży jest kolekcja letnia...
    Ale tak właśnie się nad tym zastanawiam...;)

• Matka30+ Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko teraz jakie imię wybrać? Nie mieliśmy typów dla chłopca.. Ech...

9ewn3e3kvmp9mhlm.png

Wysłany: 15 maja 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Najpopularniejsza bawelna ostatnich miesiecy😀😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Noworodki nie powinny spać pod kołderką, bo mogą ją na siebie naciągnąć w nocy i się udusić! Powinny spać w śpiworku.

Dokładnie ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ammarylis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:

Spokojnie, nie rozumiem po co te nerwy, chodziło mi o wzór/deseń pościeli, rożka, kocyka itd. ! Mam już jedno dziecko i to 7 letnie prawie więc ta wiedza nie jest mi obca🙂 Przy pierwszym dziecku też kupiłam cały komplet a poduszkę i kolderkę używała znacznie później, ale wszystko bylo do kompletu a nie każda rzecz z innej parafii😁

Dominika32 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 maja 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka gratuluje wizyty i synka.😊

Ja osobiście w rożku dziecka nie bede trzymac. Przy Poli totalnie sie nie sprawdzil. Pościel równiez.

Matka30+ lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Spokojnie, nie rozumiem po co te nerwy, chodziło mi o wzór/deseń pościeli, rożka, kocyka itd. ! Mam już jedno dziecko i to 7 letnie prawie więc ta wiedza nie jest mi obca🙂 Przy pierwszym dziecku też kupiłam cały komplet a poduszkę i kolderkę używała znacznie później, ale wszystko bylo do kompletu a nie każda rzecz z innej parafii😁
    nerwów u mnie nie ma żadnych, pisałam czysto informacyjnie :) a jeśli chodzi o wrażenia wizualno-estetyczne, to każdy niech wybiera, co mu się tylko podoba :D

na kołdry i poduszki przyjdzie po prostu czas, szkoda pieniędzy na kupowanie ich już teraz skoro nie przydadzą się jeszcze przez bardzo długi czas

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ