X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Adella online możesz juź zamawiac :)

No popatrz! Mam nawet aplikację zainstalowaną🙂 Ale chyba wolę przed zakupem pomacac😉

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka doszły Ci te legginsy?
    Aleksandra i co? W końcu zamówiłaś? :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Basiu, tule cię kochana i trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze ✊🏻✊🏻

Japonka, również trzymam kciuki!

Mi zaraz stuknie 19 tc, a ruchy czułam może z 3 razy. Myślałam, że już czuję regularnie a jednak to były jelita 😒

Apropo monitora oddechu to co o nim myślicie? Warto kupić? Ja w sumie nie zamierzałam, ale sama nie wiem.
    Ja uważam że to najlepszy zakup. Śpię dzięki niemu spokojnie. Mieliśmy zalecenie ze szpitala żeby mieć monitor ze względu na wcześniactwo i niewydolność oddechowa, ale i tak kupiliśmy już go wcześniej sami. Mimo że córka skończyła 9mcy to dalej go włączam

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Musi być <3

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka, mnie taki ból trzymał dwa dni. Dzisiaj już jest ok. Odpoczywaj i będzie dobrze :*
    Oliii ja z całego serca polecam monitor oddechu! Nawet jakby mial kilka razy niepotrzebnie zapiszczec, to lepiej w tę stronę, niż raz za mało.

brunetka91 lubi tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka wrote:
    Hej kochane.

Basiu, współczuję sytuacji, ale tak jak dziewczyny piszą, szukajcie specjalistów, konsultujcie.

Gratuluję udanych wizyt i dobrych wiadomości.

Ja byłam wczoraj u doktorki w luxmedzie, po 2 msc, bo miała jakiś dłuższy urlop, i trochę mnie rozczarowała.jak jej powiedziałam, że zdecydowałam prowadzić ciąże u tego drugiego lekarza, a do niej chodzić po skierowania, to trochę mnie olala. w kartę ciąży nic nie wpisała bo po co mi dwie (bo od mojego dr mam drugą), spytała od niechcenia, czy chce badanie na fotelu, chciałam bo od niedzieli macica mi twardnieje, no to ok. I powiedziała, że jak nie prowadzę u niej ciąży, to ona nie może mi wypisywać skierowan, bo się ich czepiaja, ewentualnie jak chce to co dwa miesiące mogę przyjść to coś tam może wypisze. Rozumiem to, ale kurcze skąd ktoś miałby wiedzieć, że ona mi tej ciąży faktycznie nie prowadzi. Fajna babka, ale na prawdę się trochę rozczarowalam. Nawet nie spojrzała na wyniki badań, które mialam. Chyba sobie w takim razie odpuszczę wizyty u niej. Na badania majątku nie wydam, i nie będę zawracać głowy ani sobie, ani jej.

I od tygodnia czuje delikatne pukniecia, to chyba TO 🙂 ale też nie codziennie i wiem, że to jeszcze wcześnie, ale się martwię. We wtorek idę do mojego lekarza, to chwilę podejrzymy dzidzie 🙂

Irka dlatego moje lekarki nie wiedzą o swoim istnieniu. Mam 2 karty ciąży. A ta z Luxmedu wybrałam taka która nie pracuje w żadnym szpitalu, nie robi usg - tylko daje na nie skierowania, no i dzięki temu na wszystkie inne badania też mam od niej skierowania.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, super, że piesek wyzdrowiał :-)
    No trzeba go będzie pilnować, przyzwyczaić do malucha, szczeniaki też nie mają wyczucia jak gryzą w zabawie czy coś, więc musisz to mieć na uwadze, bo taki maluszek jest delikatny.

O mojego psa się bałam, bo wprawdzie nie jest młody, ale nigdy nie lubił dzieci (boi się ich) i warczy na nie. Mieliśmy plan, że w najgorszym wypadku pies pójdzie do moich rodziców. No ale tak się nie stało, zaakceptowala obecność malucha, czuje, że nasz. Najgorzej było jak Kinga stawała się mobilna, pies musiał przywyknąć, bo na początku się bał bardzo jak Kinia zaczęła pełzać, raczkować i miałam sytuację, że Kinia z ciekawości wyciągała do niej rączkę, albo robiła do niej gwałtowne ruchy, a ona wtedy wark. Ale jakoś udało się przez to przejść, Kinga teraz zachowuje dystans jakby czuła, że do psa musi ostrożnie, a pies w zamian potrafi przyjść i ją wylizać po łbie, i ustępuje jej zawsze-jak dziecko wchodzi na legowisko albo podchodzi do miski, pies się usuwa.
    My oduczylismy psa od łóżka jak miała kiedyś wypadek, złamane 2 łapy, i długa rehabilitacja i nie mogła skakać. Ale cenię sobie to teraz, bo już nie powróciliśmy do spania z nią. Przy dziecku, mimo, że mam tyle zwierzaków, nie wyobrażam sobie psa w łóżku, notabene dziecko też z nami nie śpi, ale bierzemy ją czasem rano na chwilę, i nie chcę, żeby w pościeli były jakieś syfy. Wystarczy dziecku, że chowa się ze zwierzętami, sierści też wala się zawsze masa. Moja sunia też musi wiedzieć, że nie jest na równi z dzieckiem, i wydaje mi się, że świetnie to rozumie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do monitora oddechu-chyba na bezpiecznym maluchu mówili, że to super opcja- przy wcześniakach i dzieciach z jakąś niewydolnością. Przy zdrowych dzieciach urodzonych w ok.40 tyg.raczej nie polecali i ja to sobie wzięłam do serca. U Kingi nie było żadnych sygnałów, żeby coś było nie ok, nawet z ulewaniem nie mieliśmy problemów, a ja i tak spałam obok snem czujnym. Nie wyobrażam sobie uwiązania tym sprzętem (bez powodu), na kwietniowkach do tej pory są dziewczyny co się boją zdjąć ten monitor (dzieci od początku zdrowe).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili że jest wynik amnio.. wizyta u genetyka 27.05, kobieta przez telefon powiedziała żeby się martwić że patrzyła na wynik i jest ok. Ciekawe co będzie dalej. Jakby mnie ten lekarz znowu wczoraj nie nastraszył ta achondroplazja to żylabym dzisiaj zupełnie inaczej...

Dominika32, japonka, brunetka91, Kookosowa, Goemi, Kasiulina, nuśka91 lubią tę wiadomość

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irka trzeba było się nie przyznawać :)
    ja też prowadzę ciążę podwójnie, w medicoverze i prywatnie, mam 2 karty ciąży i nikomu się nie przyznaję :)

Bo tak poza tym, że mi tak pasuje, gdyż badania są za free, to nie dziwię się, że lekarze są niechętni na takie prowadzenie przez dwóch lekarzy, bo jednak nie chcą innemu lekarzowi wchodzić w paradę, bo to jest jednak trochę nieprofesjonalne.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Dzwonili że jest wynik amnio.. wizyta u genetyka 27.05, kobieta przez telefon powiedziała żeby się martwić że patrzyła na wynik i jest ok. Ciekawe co będzie dalej. Jakby mnie ten lekarz znowu wczoraj nie nastraszył ta achondroplazja to żylabym dzisiaj zupełnie inaczej...

Basia bedzie dobrze!

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• mikka86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    podczytuje Was od czasu do czasu i pozwolisz ,że się trochę odniosę do twoich zmartwień, u mnie jest rozbieżność między głową a brzuszkiem o 3 tygodnie, tak było na połówkowych w 19+6 i tak zostało do badań 3 trymestru które miałam w ten wtorek w 30 + 4 , badało mnie dwóch lekarzy i żaden nie widzi nic niepokojącego w tych dysproporcjach,chociaż o to dopytywałam, żaden nie zaproponował żadnych dodatkowych badań bo podobno jest to NORMALNE, wiec nie wiem czemu jesteś tak straszona przez tych lekarzy , doczytałam ,że dodatkowe badania także wychodzą Ci dobrze ,więc wg mnie stresujesz się nie potrzebnie,wg jak można na podstawie samych dysproporcji z usg stwierdzić ,że dziecko ma wady albo,że nie donosisz ciąży ,ja na Twoim miejscu poszłabym do innego lekarza , nic mu nie mówiąc o tych rzekomych wadach i powiedzieć ,że chcesz zrobić u niego badania polówkowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 15:15

Dominika32, moni05, _nova, japonka, kasia1518, Cabrera, Kookosowa, Kasiulina, nuśka91 lubią tę wiadomość

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka, cudownie, że wpadłaś tutaj i to napisałaś 😘 życzę Ci pomyślnego rozwiązania.

Jestem tego samego zdania. Mój ma główkę 2 tyg większą od reszty i mój lekarz tez mówi, że to normalne. Że kształtują się cechy indywidualnego wyglądu już. Cóż, niektórzy z nas tez maja małe czy duże głowy, prawda? A tez zupełnie inaczej mogą proporcje wyglądać jak dziecko nabierze tłuszczyku :) przecież jeszcze go niemal nie ma ;) Basiu, będzie dobrze! 😘❤️✊🏻✊🏻

Kookosowa lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, cieszę się że wyniki amino są w porządku! Też jestem zdania, że lekarz straszy Cię zupełnie niepotrzebnie! Trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze!

• Irka Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może bym się nie przyznawała, ale to wyszło tak, że jak mi pisała skierowanie na usg to pierwsze, to wymienila mi kilka nazwisk lekarzy. Mówiłam jej ze zamierzam iść do tego mojego lekarza, ona na to, że on też bardzo dobry. To jej mówię, że prowadził mi poprzednia ciaze, a ona pyta czemu teraz do niego nie poszłam. To jej tłumacze, że tu mam abonament to chodzę do niej. Ale, że chciałabym rodzic w szpitalu, w którym teraz jest remont i podobno jak się nie ma lekarza z tamtad, to ciężko się dostać i się zastanawiam czy nie chodzić do tego lekarza. I sama mi powiedziała, że w takiej sytuacji, to faktycznie wypadałoby, żebym się u niego kilka razy pojawiła.
    A że jej tak długo też nie było teraz, to zdecydowałam się na tamtego. Z resztą do niego mam większe zaufanie, no i ma ta przewagę, że pracuje w szpitalu, a ona nie.

sce8joy.png
    di3k7n9.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko myślałam że zwymiotuje... Tak.mnie zdelo, tak mi słabo się zrobiło... I mi się odbija jak staremu... Mąż zrobił herbatkę i leżę pod kocem... Niech ta pogoda się unormuje w końcu...

Basia jestem zdania tego co dziewczyny. Lepiej pójść do kilku lekarzy i nic nie mówić. Poszłabym na dwie czy trzy dodatkowe wizyty żeby ktoś inny ocenił

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka86 wrote:
    podczytuje Was od czasu do czasu i pozwolisz ,że się trochę odniosę do twoich zmartwień, u mnie jest rozbieżność między głową a brzuszkiem o 3 tygodnie, tak było na połówkowych w 19+6 i tak zostało do badań 3 trymestru które miałam w ten wtorek w 30 + 4 , badało mnie dwóch lekarzy i żaden nie widzi nic niepokojącego w tych dysproporcjach,chociaż o to dopytywałam, żaden nie zaproponował żadnych dodatkowych badań bo podobno jest to NORMALNE, wiec nie wiem czemu jesteś tak straszona przez tych lekarzy , doczytałam ,że dodatkowe badania także wychodzą Ci dobrze ,więc wg mnie stresujesz się nie potrzebnie,wg jak można na podstawie samych dysproporcji z usg stwierdzić ,że dziecko ma wady albo,że nie donosisz ciąży ,ja na Twoim miejscu poszłabym do innego lekarza , nic mu nie mówiąc o tych rzekomych wadach i powiedzieć ,że chcesz zrobić u niego badania polówkowe
    Dziękuję że napisałaś do mnie. A jak u Ciebie kończyny z wymiarami? Bo tu chyba chodzi o to ze po za brzuszkiem niepokojące sa skrócone kończyny...

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • japonka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, może jednak będzie ok... a tych wyników nie da się odebrać przed wizytą u genetyka?

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • mikka86 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Dziękuję że napisałaś do mnie. A jak u Ciebie kończyny z wymiarami? Bo tu chyba chodzi o to ze po za brzuszkiem niepokojące sa skrócone kończyny...
    a wiesz co, nie wiem nawet, bo całkowicie już olałam sprawę , teraz jestem w pracy,jak będę w domu to zerknę do badań z wtorku i napiszę.

url=https://www.suwaczek.pl/]54661da9df.png[/url]
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu super,źe amino jest ok. Jestem dobrej myśli cały czas i również bym jeszcze z innym lekarzem konsultowała.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ