X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Basiu tak jak dziewczyny piszą USG pokazuje wszystko +/- więc spokojnie!
    Jasio w dniu porodu na USG miał niby 2800, cały czas się zastanawiali dlaczego taki mały i dlaczego taki mały ... Termin między OM a USG miałam w różnicy prawie miesiąca.
    Ale opowiem Wam lepsza sytuację. Moja koleżanka pracuje na porodówce i opowiadała,że przyszła kobieta już z akcją porodowa. No to USG jej robią, drugie w trakcie całej ciąży, pierwsze miała na potwierdzenie. Wszystko ok, akcja porodowa i co się okazuję ... Bliźnięta ...
    Jak USG, albo jak lekarz w dniu porodu nie zobaczył bliźniąt ? 🤷

a możliwe jest , ze jakoś jedno za drugie schowane , nie wiem...

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey kawał chlopa już masz,super🤗
    Kokosowa moja też waźyła 2890 ;) lekarka stawiala miedzy 28000-2900 więc trafila ;p

Kiniorek moja Pola ani razu w nim nie spała;p lezy nówka do teraz😀

Monalisa mój mi wczoraj wieczorem,w nocy i rano zrobił harce że od razu mysl czemu nagle tak duzo😂 nie ma-zle, sa jeszcze gorzej😂

Karoo niezła historia :o nie mam pojecia czy to mozliwe by moc nie widziec ;o

Ja wybralam mojemu misiowi kombinezon na wyjscie i ten okres jesienno zimowy ;) wiec po wyplacie zamowimy razem z Gemini :)
    https://allegro.pl/oferta/kombinezon-gwiazdki-pajac-do-szpitala-r-56-robik-8005184509?reco_id=6853abb7-779f-11e9-926f-000af7f5e410&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 09:00

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Basiu tak jak dziewczyny piszą USG pokazuje wszystko +/- więc spokojnie!
    Jasio w dniu porodu na USG miał niby 2800, cały czas się zastanawiali dlaczego taki mały i dlaczego taki mały ... Termin między OM a USG miałam w różnicy prawie miesiąca.
    Ale opowiem Wam lepsza sytuację. Moja koleżanka pracuje na porodówce i opowiadała,że przyszła kobieta już z akcją porodowa. No to USG jej robią, drugie w trakcie całej ciąży, pierwsze miała na potwierdzenie. Wszystko ok, akcja porodowa i co się okazuję ... Bliźnięta ...
    Jak USG, albo jak lekarz w dniu porodu nie zobaczył bliźniąt ? 🤷
    Normalnie jedno dziecko lekarz zmierzył, a drugiego nie szukał, mogło być schowane za tym pierwszym. Dziwne jest raczej, że to usg na porodówce, to było drugie usg w ciąży i że pierwsze usg ciążowe nie wykryło bliźniąt ;) ta kobieta raczej w ogóle nie chodziła do lekarza w ciąży, bo nawet na nfz są 3 usg albo jest to historia sprzed 30 lat

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine03 wrote:
    Normalnie jedno dziecko lekarz zmierzył, a drugiego nie szukał, mogło być schowane za tym pierwszym. Dziwne jest raczej, że to usg na porodówce, to było drugie usg w ciąży i że pierwsze usg ciążowe nie wykryło bliźniąt ;) ta kobieta raczej w ogóle nie chodziła do lekarza w ciąży, bo nawet na nfz są 3 usg albo jest to historia sprzed 30 lat

zauważcie , ze są smutne hstorie, ze lakarze, którzy robili rzekomo usg nie zauważyli, że dziecie nie ma nózek czy rączek.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, moj maluch jeszcze mi spac daje😋 najwiecej sie kreci rano miedzy 8-9 jak wracam z przedszkola i spokojnie z kawa siade. Uwielbiam to😂 wczoraj teo nie mialam to nagle stres co jest nie tak. :/
    Ale jeszcze bedziemy miec dosc tego wiercenia😂 moja druga cora zawsze sie tak rozpychala ze żebra mnie bolaly a brzuch mialam wiecznie krzywy😂

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

Wysłany: 16 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te ciąże z zaskoczenia co nie wiedzialy do porodu,ze są w ciąży? To w ogóle akcje są :o

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 16 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Przedszkolanka, moj maluch jeszcze mi spac daje😋 najwiecej sie kreci rano miedzy 8-9 jak wracam z przedszkola i spokojnie z kawa siade. Uwielbiam to😂 wczoraj teo nie mialam to nagle stres co jest nie tak. :/
    Ale jeszcze bedziemy miec dosc tego wiercenia😂 moja druga cora zawsze sie tak rozpychala ze żebra mnie bolaly a brzuch mialam wiecznie krzywy😂
    Hihi Pola byla delikatna,ale teraz czuję że bedzie piłkarski kop😂
    Mi spac jeszcze tez,ale Pola sie przebudzila dzisiaj i zacząl też szalec😂i u nas 8-9 to spokoj,najbardziej ok.20-21 jak juz odpoczywam 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 09:10

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Hihi Pola byla delikatna,ale teraz czuję że bedzie piłkarski kop😂
    Mi spac jeszcze tez,ale Pola sie przebudzila dzisiaj i zacząl też szalec😂i u nas 8-9 to spokoj,najbardziej ok.20-21 jak juz odpoczywam 😀

Wieczorem w tych porach do tej pory raz sie krecil. 4 dni temu. Udalo sie ze maz delikatnie pod dlonia poczul:)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    zauważcie , ze są smutne hstorie, ze lakarze, którzy robili rzekomo usg nie zauważyli, że dziecie nie ma nózek czy rączek.
    W niektórych gabinetach, szczególnie nfz, dziecko na usg jest czarną plamą i nic nie widać, więc nawet mnie nie dziwi, że takie błędy się zdarzają albo np. pomyłka płci.

U mojej lekarki prywatnie obraz na usg jest tak wyraźny, że nie ma żadnych wątpliwości, co tam jest, tak wyraźnie wszystko widać.
    Natomiast po jednej wizycie w gabinecie na nfz i tym, jak widziałam, jak to usg wygląda, podziękowałam za te wizyty :p

Wysłany: 16 maja 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Wieczorem w tych porach do tej pory raz sie krecil. 4 dni temu. Udalo sie ze maz delikatnie pod dlonia poczul:)
    Teraz się cieszymy,pózniej bedziemy cierpieć 😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine moja gin na nfz ma na szczescie dobry sprzet:)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma kilka lat temu w 34 tc urodzila blizniaczki,dwie coreczki;-)
    Cała ciaze chodzila prywatnie,miała czesto usg i od poczatku do samego porodu slyszała ze bedzie chlopiec! jeden chlopiec!

Bardzo sie zdziwili dwiema dziewczynkami,wgl nie byli przygotowani na dwojke...
    Male lezaly troche w inkubatorach wiec miala troche czasu zeby ogarnac wyprawke,ale szko byl dla wszystkich

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ma gin super sprzęt. Szkoda tylko że bez drukarki :/ mogę sobie zrobić zdjęcie ekranu. Dzisiaj mi się śniło że robiłam zdjęcie a mały zaczął fikac xD ale jak normalne dziecko takie co uczy się chodzic i było słychać śmiech xD no komedia.
    U nas mój mąż poczuł kopniaka w uchoZ I TO takiego solidnego :D

Dziś mam dobry humor. Ból przeszedł. Wzięłam wieczorem nospe i musiały się mięśnie poluzować

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, cały czas o Tobie myślę. Skąd jesteś?? Może ktoś podpowie jakichś swoich sprawdzonych specjalistów? Ja mogę pomów w rejonie Wielkopolski.

Ja bym poszła i do 5 różnych, żeby potwierdzić diagnozę.
    Jakiś czas temu poważnie chorowałam, rodzice ciągali mnie od lekarza do lekarza i usłyszeli autentycznie trzy różne diagnozy:
    1) nic mi nie jest, leczymy tabletkami
    2) już za późno na leczenie, właściwie nic już nie mogą zrobić
    3) lekarz powiedział, że nie ma na co czekać, szybka operacja i leczenie dodatkowe.
    I to temu trzeciemu lekarzowi zawdzięczam, że jestem tu i teraz z Wami :)
    A co by było, gdyby rodzice posłuchali pierwszego czy drugiego lekarza??

Ja sama w ciąży chodzę do zaprzyjaźnionego z naszą rodzina lekarza. Ufam, że będzie bardziej uważny przy znajomej pacjentce. Mimo to, umówiłam się na połówkowe do innego specjalisty - chcę żeby na ciążę i Malucha spojrzał ktoś z zupełnie innej perspektywy.

Ja cały czas wierzę, że te dysproporcje się u Was wyrównają. Przecież inne narządy i Malucha są w porządku! Problemy z serduszkiem na tym etapie są ponoć dość częste. Też słyszałam wiele historii o różnicach i błędach na usg.

Oczywiście my tutaj możemy Ci tylko doradzić, jakiekolwiek dalsze decyzje należą tylko do Was. Niezależnie od wszystkiego my będziemy Cię tu wspierać. Więc jeśli potrzebujesz się wygadać to śmiało pisz!
    Trzymam ogromnie mocno kciuki <3

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Historia bodajże z ostatnich 6 miesięcy. To prawda skoro miała drugie USG to raczej po leakrzach nie chodziła ... Ale jakoś sam fakt mnie przeraża,że można nie zobaczyć dwójki dzieci mierzących ok 50 cm ... Dla mnie musiał być tam albo bardzo kiepski sprzęt,albo jakiś niedoświadczony lekarz.

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez potwierdzam ze na usg na NFZ mało co widać. Nawet mi to lekarka wykonująca badanie powiedziała. Ona niby coś tam wnikliwie oglądała ale dla mnie to była ciapa poprostu. Zdjęcia dostałam ale nie mogę rozkminić co na nich jest. I powiedziała żebym poszła prywatnie jak chce dokładnie sprawdzić. W sumie idąc prywatnie to tez nie wiemy jaki lekarz ma sprzęt. Myśle ze nowe gabinety powinny mieć dobre zwłaszcza ze jak kasują po 200 zł za usg to szybko się im zwraca.

Kupiłam duża piłkę i planuje ćwiczyć. Trochę się boje.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Historia bodajże z ostatnich 6 miesięcy. To prawda skoro miała drugie USG to raczej po leakrzach nie chodziła ... Ale jakoś sam fakt mnie przeraża,że można nie zobaczyć dwójki dzieci mierzących ok 50 cm ... Dla mnie musiał być tam albo bardzo kiepski sprzęt,albo jakiś niedoświadczony lekarz.

Ja myśle ze nie szukała. Rutynowo założyła ze jest jeden. U mnie na pierwszej wizycie jak lekarka zlokalizowala pęcherzyk to długo szukala czy nie ma drugiego. Także to tak od razu nie widać. A jak dzieci są duże to już w ogóle. Ogląda się je po kawałeczku nie w całości wiec oglądnęła jednego i skończyła badanie

Karooo93 lubi tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Basiu, cały czas o Tobie myślę. Skąd jesteś?? Może ktoś podpowie jakichś swoich sprawdzonych specjalistów? Ja mogę pomów w rejonie Wielkopolski.

Ja bym poszła i do 5 różnych, żeby potwierdzić diagnozę.
    Jakiś czas temu poważnie chorowałam, rodzice ciągali mnie od lekarza do lekarza i usłyszeli autentycznie trzy różne diagnozy:
    1) nic mi nie jest, leczymy tabletkami
    2) już za późno na leczenie, właściwie nic już nie mogą zrobić
    3) lekarz powiedział, że nie ma na co czekać, szybka operacja i leczenie dodatkowe.
    I to temu trzeciemu lekarzowi zawdzięczam, że jestem tu i teraz z Wami :)
    A co by było, gdyby rodzice posłuchali pierwszego czy drugiego lekarza??

Ja sama w ciąży chodzę do zaprzyjaźnionego z naszą rodzina lekarza. Ufam, że będzie bardziej uważny przy znajomej pacjentce. Mimo to, umówiłam się na połówkowe do innego specjalisty - chcę żeby na ciążę i Malucha spojrzał ktoś z zupełnie innej perspektywy.

Ja cały czas wierzę, że te dysproporcje się u Was wyrównają. Przecież inne narządy i Malucha są w porządku! Problemy z serduszkiem na tym etapie są ponoć dość częste. Też słyszałam wiele historii o różnicach i błędach na usg.

Oczywiście my tutaj możemy Ci tylko doradzić, jakiekolwiek dalsze decyzje należą tylko do Was. Niezależnie od wszystkiego my będziemy Cię tu wspierać. Więc jeśli potrzebujesz się wygadać to śmiało pisz!
    Trzymam ogromnie mocno kciuki <3

Podpisuję się pod tym, co piszesz.

Kiniorek, mam pościel z tej firmy i uważam że jest dobra. Śpiworek córce też tam kupowałam chyba.

• japonka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dzisiaj dodatkowe usg po 4 tygodniach od prenatalnych zgodnie z zaleceniami, trzymajcie kciuki, żeby dalej było ok. Po moich historiach też się boję problemów rozwojowych ale liczę nadal że będzie dobrze. 16:40 wchodzę.

wiktoriaa, sunshine03, Karooo93, Aguuula;2525, przedszkolanka:), brunetka91, Neroli, Jupik, Kookosowa, Matka30+, Kasiulina, mia4444 lubią tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno i myślami jestem z Tobą. To wszystko są na razie przypuszczenia, nic nie jest pewne także trzeba wierzyć że jeszcze usłyszysz dobre wiadomości. Lekarze nie są nieomylni.

‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ