Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Właśnie moja lekarka mi napisała ze wynik amnio raczej nic nam nie powie... tzn coś powie ale jeżeli to wady rozwoju to można dopiero sprawdzić po porodzie... Wolałabym wiedzieć i mieć wybór... jak mam żyć do porodu w takiej niepewności...
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAguuula;2525 wrote:Dziewczyny, czyli tych kokonów też nie polecacie kupować? Ja przy łóżeczku bede kupować w zestawie pościel ale pójdę na początku za Waszymi radami.
ale do użytkowania w ciągu dnia, żeby położyć dziecko gdzieś na dywanie, czy obok siebie na kanapie pod kontrolą wzroku albo zabrać, jak się jedzie do znajomych, żeby mieć gdzie położyć dziecko na trochę to będzie ok
Fizjoterapeutka na warsztatach pokazywała, że można dziecko kłaść brzuszkiem na tej wypukłej części kokona, żeby stymulować leniwe dzieci do podnoszenia główkiAguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
Basiu a byłaś na USG u tej samej lekarki co na prenatalnych?? Ja bym skonsumowała jeszcze z czterema lekarzami nawet. Niech każdy z najlepszym USG sam ocenić ta dysproporcje. Niech lekarka poleci ci najlepszych profesorów
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
basia1987 wrote:Wynik amnio teoretycznie jutro ale babka mówiła że czasem 2-3 dni może się opóźnić. U mnie sytuacja jest inna bo ja chyba nic nie jestem w stanie udźwignąć. Nawet ZD mnie przeraża. Naprawdę załamana jestem....
Ja chyba też byłam takimi rzeczami mniej przerażona bo dla mnie codzienność z osobą niepełnosprawną jest normalna. Ale na to potrzeba siły. No ale może nie będzie tak źle i w grę wchodzi tylko niskorosłość? Od razu mi Peter Dinklage przychodzi do głowy, bo oglądam Grę o Tron. -
basia1987 wrote:U mnie kiepsko. Ogólnie narządy ok po za lekką niedomykalnoscią zastawek. Mamy echo 26.06 umówione. Niestety dysproporcje są i raczej już nie znikną. Główka 20tydz, reszta kończyny i brzuszek na 16/17tydz. Lekarz bardziej niż na urodę dziecka stawia na wady rozwojowe. Zalecił dalsza diagnostykę w kierunku dysplazji szkieletowych w pierwszej kolejności achondroplazji... jeszcze czekamy na wynik amnio.. i sama nie wiem co dalej. Może okrutnie to zabrzmi ale ja nie chcę żeby on urodził sie chory... jestem załamana i nie wiem co dalej...
-
nick nieaktualny
-
Też bardzo współczuję. I mam nadzieję, że jednak wszystko skończy się dobrze.
Ja z mężem nawet nie rozmawiałam o takich rzeczach. Chyba w głębi duszy czuję, że bez względu na to co by mi lekarz powiedział nosilabym dziecko pod sercem tak długo jak Bóg da, a i potem zdalabym się na jego łaskę. Jeśli mąż miałby inne zdanie byłby problem. Niemniej to są ogromnie trudne decyzje i rozumiem Basiu Twój strach, że nie dałabyś sobie rady, też bym się bała, bardzo. Ale jestem pewna, że mimo wszystko silna z Ciebie kobieta, nawet jeśli jeszcze o tym nie wiesz.
I czemu wynik amnio nic nie powie? To po co to amnio? Szukałabym profesorów od tej wady, którą zasugerował Ci dziś lekarz i drążyła max.temat na kilku frontach. Niepewność jest najgorsza. Nie wiem, czy jesteś na zwolnieniu czy pracujesz, ja bym brała L4 i nawet do Wawy jechała, żeby ktoś mądry powiedział co myśli. -
Cześć Basiu,
Jeju musisz mieć cały czas nadzieję. Trzeba szukać najlepszych specjalistow. U nas dobry w Trojmieście jest Preis. Oraz Doering mają super sprzęt. Koleżanka 2 lata temu miała systuacje że dzieciątko miało się urodzić z wadami i tak bardzo straszyli a okazalo się że tylko serduszko ktore zostało zoperowane po narodzinach. Musi sie znalezc super specjalista ktory wam powie z czym walczycie.
Kochana bardzo bardzo mocno Cie sciskam.
-
Nie wiem czy wypada teraz pisać o połówkowych gdy Basia dostała źle wiadomości...
Ja miałam wczoraj. Wszystko wyszło ok. Dziwny urok moich dzieci, że mają duży brzuch na usg bo 93 centyl a krótka kość udowa 18 centyl. Gabriel miał tak samo a urodził się proporcjonalnie normalny znaczy na ok 50 centylu. Także usg nie jest chyba aż tak dokładne jak by się mogło wydawać. Więc może i u ciebie Basiu obraz jest zafalszowany.
Mały waży 386gr.
Potwierdzili siusiaka czyli zostaje Daniel. Można dopisać do listy Sunshine.
Przylecialam w nocy do Polski. Przekimalam się w Wawie i o 10 jadę do siebie bo wizyta w polskiej klinice o 18:30. Zdążę jeszcze z mamą polatac po galerii handlowej. Mały poleciał z ojcem do Budapesztu. Nasze 1 rozstanie. Do tej pory zostawiłam go na max 3-4h. Ja pewnie to gorzej znoszę niż on. Wymusiłam na mężu, że ma wracać w piatek a nie zostawać na weekend. Więc jutro znów lot do UK.Kookosowa, Dominika32, japonka, przedszkolanka:), Cabrera, adella1, brunetka91, Jupik lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim.
Basiu, współczuję złych wiadomości, ale nie poddawaj się. Jeszcze się wszystko może okazać. Tak jak dziewczyny piszą, skonsultuj z innym lekarzem. Przesyłam wsparcie!
Emikey, gratulacje!
Dziewczyny, bardzo pomocna dyskusja o tej pościeli. Ja też planuję rożek/śpiworek. SIDS mnie przeraża i chciałabym jak najbardziej zminimalizować szanse.
A brzuszek u mnie już taki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f280fe821e5.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 08:54
Neroli, Cabrera, brunetka91 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Emikey kawał chłopa już masz
Też mi się wydaje że USG to tylko na oko. Pomiary nigdy nie będą jak rzeczywiste i mają prawo być odchylenia. Sama wagę mierzymy plus minus. Na USG miałam przy porodzie 3200 a urodziłam 2890.
Też czytalam kilka forum gdzie były różne rozbieżności głowa brzuch i dziecko zdrowe jak rybka. Trzeba mieć nadzieję do końca
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Dzien Dobry
Kciuki za wizyty;-)
Emikey wielkie chlopisko,Gratulacje.
Basia,ja caly czas mysle o Tobie i tak jak dziewczyny jestem przekonana ze z Filipkiem bedzie wszystko ok;-)
Sunshine jak bedziesz uzupelniac liste o dopisz mi prosze wizyte 28.05 bo gdzies Ci umknęło
-
Dzien dobry dziewczyny
Basiu wspolczuje i podpisuje sie pod tym co dziewczyny pisza. Nie poddawaj sie. I skonsultuj jeszcze u innego lekarza. Musi byc dobrze!
Ja sie witam w 20 tc:)
Do wtorku coraz blizej:) odkad czuje ruchy swira dostaje gdy nie czuje. Tzn wczoraj. To tej pory od tyg czulam codziennie a wczoraj moze byly tak delikatne ze mi umknely i mialam ataki paniki. Teraz sie maluch kreci wiec przestalam ie martwic.
Co do zwierzakow mysle jak u mnie bedzie. Moj psiak to szczeniak. Ma teraz pol roku (zyje ma sie swietnie wygralismy z parwowiroza:)) jak na szczeniaka wiadomo jest energiczny i nie mysli😋 wiec troszke nas przeraza jak on podejdzie do noworodka.. Mam nadzieje ze to ogarniemy jakos
Kciuki za wizyty
Kookosowa lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Basiu tak jak dziewczyny piszą USG pokazuje wszystko +/- więc spokojnie!
Jasio w dniu porodu na USG miał niby 2800, cały czas się zastanawiali dlaczego taki mały i dlaczego taki mały ... Termin między OM a USG miałam w różnicy prawie miesiąca.
Ale opowiem Wam lepsza sytuację. Moja koleżanka pracuje na porodówce i opowiadała,że przyszła kobieta już z akcją porodowa. No to USG jej robią, drugie w trakcie całej ciąży, pierwsze miała na potwierdzenie. Wszystko ok, akcja porodowa i co się okazuję ... Bliźnięta ...
Jak USG, albo jak lekarz w dniu porodu nie zobaczył bliźniąt ? 🤷Kookosowa lubi tę wiadomość