Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kasia1518 wrote:Super sprawa. Mam z lovi dwufazowy elektryczny 3d pumping- drogi ale jestem bardzo zadowolona, tym bardziej że miałam z nim "randki po 8-10 razy dziennie ☺ przede wszystkim od początku mogłam wyjść z domu i zostawić dziecko z mężem zostawiając mleko w lodówce
ja raczej Medela bo nawet się sprawdził A poprzednio ale w szpitalu dziewczyna miała łovi i wyglądał całkiem fajnie
2017 #1
2019 #2
-
Kiniorek91 wrote:Ja się skłaniam ku temu https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/409158/s/simed-lakta-electric-laktator-elektryczny-le-01/
No jak na laktator elektryczny to naprawdę tani. Ja patrzyłam na te znane polecane marki (na szkole rodzenia też polecali) właśnie Lovi, czy Medela, ceny 400-500. Poczytaj opinie na necie, jak ten ma ok to bierz, najważniejsze żeby spełniał funkcję, a cena zachęca.
-
nick nieaktualny
-
No ja dziś też mam od rana kłucia, ciągnięcia, pachwiny bolą, miałam już 4 podejścia do wc więc to mogą być trochę zaparcia, a jelita mi robią taką dyskotekę że masakra. Jeszcze mnie głupią na słodkie naszło, zjadłam czekoladke a potem mnie tak muliło, że dopiero mięta pomogła. Eh
-
kasia1518 wrote:Super sprawa. Mam z lovi dwufazowy elektryczny 3d pumping- drogi ale jestem bardzo zadowolona, tym bardziej że miałam z nim "randki po 8-10 razy dziennie ☺ przede wszystkim od początku mogłam wyjść z domu i zostawić dziecko z mężem zostawiając mleko w lodówce
Ja dawałam mężowi butlę z moim mlekiem i brał ją na 2-3 godz. spacery a ja szłam spaćmoni05 lubi tę wiadomość
-
Ja mam i sobie chwalę Lovi Prolactis dwufazowy. Można go stosować zarówno jako elektryczny, jak i ręczny. Cena całkiem spoko.
Najpierw używałam ręcznego aventu. Nie chciałam kupować laktatora przed porodem, bo nie wiedziałam, czy mi się przyda. Avent dostałam od kuzynki i przydał się już w szpitalu. Najpierw na rozkręcenie laktacji, a później do odciągania, jak mały był naświetlany z powodu żółtaczki. Po porodzie przydały mi się też osłonki na sutki, bo mały nie umiał złapać. Jak się okazało, miał za krótkie wędzidełko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2019, 19:31
-
Spirit wrote:Pokaż który to
ja raczej Medela bo nawet się sprawdził A poprzednio ale w szpitalu dziewczyna miała łovi i wyglądał całkiem fajnie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/093328c23e70.jpg
I dodam że mąż mi go kupił bo leżałam w szpitalu i 10dni i nie miałam na to czasu. W zeszłym roku kosztował 589zl - w tym pewnie będą już tańsze, ale ma super nakładkę która masuje sutki i nie miałam nigdy bóluSpirit lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Kiniorek91 wrote:Tak jutro
nie byłam ale słyszałam że są fajne
Tematy calkiem spoko wiec moze byc fajnie. -
Ja zrobiłam bardzo dokładny research w necie
i ten z lovi to jeden z najlepszych laktatorów, modela przy nim wypada słabo. Tez napewno kupię elektryczny żadnej znanej marki ale ma świetne funkcje i doskonale opinie mam, znalazłam na Amazonie tu w uk.
Miałam dziś połówkowe, mały waży 376g i rozwija się prawidłowo ale niestety łożysko jest bardzo nisko i zasłania całkiem szyjkę, w związku z tym za 7 tygodni kolejne usg zeby sprawdzic czy sie poprawi.
Martwię się, naczytałam sie o tym i nie wiem teraz czy mogę ćwiczyć, czy mogę współżyć czy dalej brac ta zaleconą przez szpital aspirynę 75mg? Tam mi pani ultrasonograf nic nie powiedziała bo to nie ginekolog wogule to w książce sprawdzała co dalej jak w ukończonym 20 tygodniu jest łożysko tak nisko, żenada, i tam miała napisane ze ma wyznaczyć następny scan na za 6 do 8 tygodni. To tak zrobiła i tyle.Kookosowa, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Kookosowa wrote:Ale ciężki dzień. Jeszcze coś mnie pobolewa w lewym dolnym rogu brzucha. Myślę że jajnik ale może to więzadło. Sama nie wiem.
Basia trzymam kciuki. Będzie dobrzebędzie chudzielcem i tyle.
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Aguuula;2525 wrote:Mam od wczoraj to samo! Z lewej strony jak nacisnę to boli jakby od jajnika, ale tak samo to nie.
Samo też nie boli. Naciskałam bo się bałam że wyrostek ale też nie. Za to jak chodzę i noga lewa ruszam. Albo jak napinam miesnie to boli.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:Kotecki super wieści
a co jeśli się nie podniesie łożysko?? Cesarką?
Tak wtedy cesarka -
A jeszcze dopytywałam się o długość szyjki, to powiedziała ze oni tego tutaj WCALE nie sprawdzają