X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam info że moje zamówienie jest wysłane... Ciekawe kiedy dojdzie...

Powiem szczerze że dla mnie też zawsze było niepojęte że ode mnie je a od K nic... Ale później mu się odmieniło...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek też dostałam rano meila że zamówienie wysłane. Liczę na poniedziałek.

Co do jedzenia to moje dziecko różnie. Przy mnie w żłobku je i to dużo. A w weekend kombinuje. Jak jest z babcią czy tatą to grymasi. Jak jest ze mną to je. a czasem daje się nakarmić tylko dziadkowi ( mimo że sama już je ).

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam już i zamówienie i mail z kodem rabatowym na 20 zł z okazji opóźnienia zamówienia ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka ja tez wyglądam na dziewczynkę a będę mieć chłopca. I u mnie również wszystkie mity obalone. A przeczucie to już w ogóle. Normalnie głowę byśmy sobie oboje dali uciąć ze będzie dziewczynka. Ale tez się długo nie chciał pokazać.
    Ale dobrze ze już wiem jaka płeć. Z czasem coraz bardziej się z tym oswajam ze będzie chłopiec. Zawsze widziałam się w roli mamy dziewczynki i trudno mi dalej zmienić myślenie. Zwłaszcza jak widzę te ładne ubranka, spineczki itp. Ale jak chłopak to bardziej męża zaangażuje w wychowanie. Nie ma tego złego

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostałam już smsa od kuriera ze paczka będzie dostarczona. Ale żadnej wzmianki kiedy. Ja wyjechałam na weekend i teraz nie wiem kiedy się spodziewać. Jakaś dziwna ta firma kurierska. Żadnych namiarów na kuriera. Lepiej żeby w poniedziałek przyjechał

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Brunetka ja tez wyglądam na dziewczynkę a będę mieć chłopca. I u mnie również wszystkie mity obalone. A przeczucie to już w ogóle. Normalnie głowę byśmy sobie oboje dali uciąć ze będzie dziewczynka. Ale tez się długo nie chciał pokazać.
    Ale dobrze ze już wiem jaka płeć. Z czasem coraz bardziej się z tym oswajam ze będzie chłopiec. Zawsze widziałam się w roli mamy dziewczynki i trudno mi dalej zmienić myślenie. Zwłaszcza jak widzę te ładne ubranka, spineczki itp. Ale jak chłopak to bardziej męża zaangażuje w wychowanie. Nie ma tego złego
    A nie planujesz 2? Przecież 2 albo 3 może być dziewczynka :) ja chciałem parke ale zawsze mówiłam że 3 była by super zwłaszcza 2 chłopców i 1 dziewczynka więc może los mi przez to dał chłopaka teraz hehe. Może dziewuchę szykuje na koniec :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No planuje ale planować to ja sobie mogę. Nie wiadomo co tam los dla mnie szykuje. Jeszcze raz spróbuje ale trzeci to raczej nie. Ale jak ktoś ma jakieś sposoby na dziewczynkę to chętnie posłucham.

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer powiem Ci jedna z miliona super rzeczy o chlopakach :) ja zawsze chciałam córkę która będzie mnie czesac. Uwielbiam jak ktoś mi rusza włosy a dziewczynki lubią czesac. Ale mam syna który nie czesze ale... jeździ po mnie autami. Uwielbiam leżeć a on z 15 min jeździ po mnie autami i traktorami:D Masaz za free. Muszę mu kupić kombajn albo plog będzie jeszcze lepiej :D szukaj pozytywow a będziesz się cieszyć, że masz syna :) nie od dziś wiadomo że chłopcy to mamusine synki :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    No planuje ale planować to ja sobie mogę. Nie wiadomo co tam los dla mnie szykuje. Jeszcze raz spróbuje ale trzeci to raczej nie. Ale jak ktoś ma jakieś sposoby na dziewczynkę to chętnie posłucham.
    Ja się naczytalam że jest dieta na dziewczynkę, i że dziewczynki przed owu a chłopcy po. No niestety. Piłam mleko brałam magnez omijalam sód i potas. 4 dni przed owu i jest syn :) bo z Gabrielem to wszystko było na chłopaka więc bez niespodzianek. Nie wierzę w metody juz

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak sprawdzić gdzie mam dno macicy. Rozumiem ze dno jest na gorze, tak ?
    Koj brzuch tez raczej miękki. Jak pochodzę więcej to się robi twardy ale kuleczki nie przypomina. A zawsze mi się podobały takie piłeczki.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dreamer powiem Ci jedna z miliona super rzeczy o chlopakach :) ja zawsze chciałam córkę która będzie mnie czesac. Uwielbiam jak ktoś mi rusza włosy a dziewczynki lubią czesac. Ale mam syna który nie czesze ale... jeździ po mnie autami. Uwielbiam leżeć a on z 15 min jeździ po mnie autami i traktorami:D Masaz za free. Muszę mu kupić kombajn albo plog będzie jeszcze lepiej :D szukaj pozytywow a będziesz się cieszyć, że masz syna :) nie od dziś wiadomo że chłopcy to mamusine synki :)

Jak ja bym chciała czesać gada. Moja ma włosy po pas. Nie da sobie obciąć. Jak miała rok to obcięliśmy dwa razy od połowy pleców po szyję. Ale teraz nie da rady. A czesać nie wolno. Tylko taka palemką u góry albo warkoczyk. Reszta włosów ma być luzem.

Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka właśnie przejeżdżam przez maksymilianowo. Ładna macie pogodne nie to co u nas na południu

• japonka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    A co do płci to powiem szczerze, że z początku miałam przeczucie na dziewczynke (która bym chciała mieć 😜), a jak mi później wszyscy mówili, że wyglądam na chłopaka, to już straciłam to przeczucie 😂 Choć jak dzisiaj się przyglądał i mówił, że nie widzi tu żadnego siusiaka, ale ze może być schowany to troszkę dał mi nadzieję na dziewczynke 😜😂 No nic, zobaczymy 🙂
    Ja wierzę w przeczucia, poprzednio wyczułam chłopaka sama, teraz ciężko powiedzieć bo lekarka mi w 11+0 zasugerowała, że coś tam ma między nogami i 10 dni później się potwierdziło z Sanco. Ale nie byłam zaskoczona :) mimo że imię było dla dziewczynki. No i w sumie jak się przygotowywałam do in vitro teraz to kupiłam dwie pary dziecięcych skarpetek jako takie talizmany na szczęście i na transfer zabrałam niebieskie a nie różowe ;)

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra jesteś? :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Zgadzam się w 100 % chłopcy są tak cudowni, uczuciowi i kochani że to się w głowie nie mieści. Mój Wiki codziennie mi mówi że jestem jego księżniczkà,najpiekniejszą na świecie i że kocha mnie najmocniej na świecie. Uwielbia się przytulać i całować chociaż ma już prawie 7 lat. I jak go nie uwielbiać?

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Ja wierzę w przeczucia, poprzednio wyczułam chłopaka sama, teraz ciężko powiedzieć bo lekarka mi w 11+0 zasugerowała, że coś tam ma między nogami i 10 dni później się potwierdziło z Sanco. Ale nie byłam zaskoczona :) mimo że imię było dla dziewczynki. No i w sumie jak się przygotowywałam do in vitro teraz to kupiłam dwie pary dziecięcych skarpetek jako takie talizmany na szczęście i na transfer zabrałam niebieskie a nie różowe ;)

A czy przy in vitro to nie można wybrać płci ? Bo przeciez oni wiedza dokładnie jakiego plemnika użyli

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ma być dziewczynka i też miałam takie dobre przeczucie co do płci. Chociaż czuję się tak samo jak na synka nawet mdłości miałam tak samo po południu jak i w pierwszej ciąży. Co do metod na płeć to w nie nie wierzę, chociaż moja bratowa zrobiła podobno wszystko by mieć dziewczynę i ma😁

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A czy przy in vitro to nie można wybrać płci ? Bo przeciez oni wiedza dokładnie jakiego plemnika użyli
    Nie da się :) a jesli by sie dało to pewnie za krocie. W plemniku jest materiał genetyczny. Trzeba by zrobić moze jakies badania genetyczne plemnika czy coś.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer, ja mam córkę... totalna chłopczyca ;) ciężko ja wbić w sukieneczki i uczesać inaczej niż w kitkę. Jej zainteresowania to rower, hulajnoga, rolki, deskorolka, z zabawek ma klocki, koparki, śmieciarki i dinozaury. Jedyna barbie jaka kiedykolwiek miała skończyła w błocie „na safari jako treserka dinozaurów” 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 17:07

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Dreamer, ja mam córkę... totalna chłopczyca ;) ciężko ja wbić w sukieneczki i uczesać inaczej niż w kitkę. Jej zainteresowania to rower, hulajnoga, rolki, deskorolka, z zabawek ma klocki, koparki, śmieciarki i dinozaury. Jedyna barbie jaka kiedykolwiek miała skończyła w błocie „na safari jako treserka dinozaurów” 😂

Moni to sobie możemy piątkę przybić. Moja 3 latka najchętniej idzie na boisko kopać w piłkę ( a kopa to ona ma). Tłuc się na rowerze albo bawić się autami. Koniki leżą w pudełku. Lalki nie ma. Ma bobasy które tylko przewija i sika nimi.

moni05 lubi tę wiadomość

Witaj synku
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ