X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    da sie okreslić płeć w in vitro, tylko to dodatkowo kosztuje, jak kiedys myslalam, ze dotre do tego etapu to troche czytalam na ten temat i kojarzy mi sie, ze jest taka opcja

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer chlopaki to takie slodziaki, a jak Ci taki maluch powie kocham Cie mamusiu najmocniej na swiecie, jestes moim skarbusiem albo tym podobne to sie rozplyniesz. Poza tym chlopca tez mozna ladnie ubrac :).

ammarylis lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A czy przy in vitro to nie można wybrać płci ? Bo przeciez oni wiedza dokładnie jakiego plemnika użyli
    Nie w Polsce. Chyba że jest choroba w rodzinie genetyczna i dotyka jednej płci. I jest jej ryzyko u dziecka.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UE na dzień dzisiejszy segregacja płci jest możliwa tylko w Belgii i na Cyprze. Kosztuje ok 8-9 tys euro i nie ma gwarancji że się przyjmie. W USA 12000 dolarów

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Aleksandra jesteś? :)
    Niestety nie, bo kumpela u mnie zostaje jednak.
    Powiedz potem jak bylo. Musze obczaic jakies nastepne warsztaty.

01589vvj37l1te20.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła. Klnę jak szewc. Ugryzłam parówke. Miękka świeża. I ząb mi pękł. No jakim cudem się pytam. Jutro dentysta.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:36

• japonka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A czy przy in vitro to nie można wybrać płci ? Bo przeciez oni wiedza dokładnie jakiego plemnika użyli
    To tak nie działa ;) można zbadać zarodki jak mają 5 dni pod kątem genetycznym i wtedy też płeć ale to kosztuje od kilku do kilkudziesięciu tysięcy dodatkowo a moja klinika tego nie ma w ofercie. Plemników się nie bada.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:36

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka mi pękł i siedzi. W sensie czuję że coś nie tak ale nie widać różnicy. Palcem ruszam to czuć że pękł z powierzchownie. Ale na dziś już nie zdążę do dentysty bo mają pacjentów. Jutro dopiero.
    W zeszłej ciąży pękł mi na sezamkach. a to też nie takie twarde przecież.
    Dzwonię do mamy że jutro potrzebuje opiekunki i mówię co zjadłam to ona się pyta z czego ta parówka. Ja nie wiem jak to się stało.

Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:37

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Dreamer, o 16.30 to jeszcze spoko, duszno strasznie, slonka nie było i chmury. O 17 wyszliśmy z psem na spacer i zaczęło padać 😂 Musieliśmy się wrócić. Jak się uspokoiło to poszliśmy drugi raz, właśnie wróciłam i siedzę 😜😂 A Ty skąd jesteś, że przez Max przejezdzalas? 🙂

Jestem spod Krakowa. Ale wybraliśmy się nad jezioro do Boszkowa na weekend.

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka91, nie przejmuj się, szwagierka to nie rodzina, jak teściowa, ciesz się swoim życiem, nie zamartwiaj się na zapas. :) mam tak samo, wyobraź sobie że w moje urodziny nikt z F. rodziny nie złożył mi życzeń, nawet na Facebooku. Także olej to. Po prostu jest zazdrosna. Gdyby była w porządku to nie napisałaby czegoś takiego. Moja siostra też stara się o dziecko kilka lat, i jakos jej nie przeszkadza , razem ze mną cieszy się moja ciąża.
    Głowa do góry, maleństwo twoje tam na dole nie potrzebnie się stresuje razem z Toba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 19:26

oar843r8hxms7jm7.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ostatni ale chyba najnudniejszy wykład. O homeopatia w ciąży. Myślałam że coś ciekawego będzie ale no coz.
    Na laktację jest taka mieszanka dr Rozalskiegi. Anyż, kozieradka, melisa i klacze papryki słodkiej. Są proporcje na necie. No i femilaktiker czy jakoś tak. Bardo polecane.
    BeSafe miał fajny wykład.i fotelikach. Dużo o szczepionkach (chyba najlepszy wykład). Ogólnie dla mnie warsztaty 6/10. Nie bylo żadnej przerwy od 17...
    W prezencie woda. I coś ma być na sam koniec więc dam znać.
    Wygrałam osłonki na okna w samochodzie :p

Brunetka ty się nie przejmuj... Niestety czasem niektórzy są zaślepieni własnymi potrzebami i obwiniają cały świat gdy im nie wychodzi a najbliższe otoczenie ma "farta"... :*

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka, po prostu niektórzy nie potrafią dobie poradzić z tym bólem, niepowodzeniem, zazdrością i zawiścią... większość z nas siedzi cicho ze swoimi uczuciami, ona widocznie wybuchła. Przesadziła, fakt. Dobrze, gdy będzie umiała przeprosić... nie przejmuj się, nie denerwuj się tak, o to niezdrowo dla maluszka 😘

A dla mnie dzisiaj pani w biedronce otworzyła kasę specjalnie, bo stwierdziła, ze nie będę stała w kolejce... jeny jakie to było miłe... 😊 ale spojrzenia ludzi, bezcenne, bo skasowała tylko mnie 😎

przedszkolanka:), brunetka91, Karooo93 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie to sobie zapiszcie gdzieś
    https://www.aptekawsieci.pl/pl/p/BOIRON-Colocynthis-9-CH-granulki-4-g/14269

Homeopatycznie na kolki ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka nie stresuj się. Szkoda zdrowia i bobasa w brzuchu na nerwy.
    Ja mam taką dewizę że nerwy to zemsta na własnym organizmie za głupotę innych. Nie warto.
    Ja po chwili też przestałam się wściekać na zęba bo co ja mogę jutro się naprawi.
    Herbatka, książka i relaks. Przyjdzie koza do woza.

Kiniorek ja miałam femaltiker i na mnie nic nie dało. Mleko się skończyło. Ale gdzieś czytałam że melisa, koper włoski i słód działa na mleko.

Witaj synku
  • Joanka27 Nowa

Wysłany: 17 maja 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. To dopiero mój drugi post ale średnio raz w tygodniu śledzę co tutaj słychać więc jestem na bieżąco. Powoli myślę o zwolnieniu lekarskim więc może niedługo będę tu częściej. W I trymestrze robiliśmy test pappa. Prawdopodobieństwo wyszło nam 1:9000 a w przypadku innych chorób niż trisomia 21 mniejsze niż 1:20000. Prawdopodobnie będziemy rodzicami córeczki. Na razie nie mogę w to uwierzyć bo to pierwsze dziecko i jakoś mialam przeczucie że to chłopiec.😉 USG II trymestru mamy w czerwcu i będzie to 22 tydzień dzień 6 czyli tak naprawdę ostatni możliwy termin. Moja lekarka(chodzę do wspaniałej Pani doktor raz prywatnie raz na NFZ) mówiła że zrobi mi USG w innym gabinecie w innym mieście bo tam ma lepszy sprzęt ale umówimy się w trakcie następnej wizyty.obawiam się że gdyby coś było nie tak to będzie już za późno. Do tej pory moja ciąża przebiega całkowicie bez problemu- zero mdłości, czulam się świetnie wyniki zawsze dobre. Niestety teraz kilka dni temu moja najlepsza przyjaciółka straciła ciążę w 11 tygodniu. Od tego czasu ciągle myślę że może u mnie też coś jest nie tak a nawet o tym nie wiem. Zastanawiam się czy nie iść do innego lekarza przed wizytą w czerwcu żeby po prostu upewnić się że wszystko ok. Jestem w 20 tygodniu(19+2). Doradzcie czy wy byście poszły do innego lekarza?

Kookosowa lubi tę wiadomość

Joanka
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Brunetka ja tez wyglądam na dziewczynkę a będę mieć chłopca. I u mnie również wszystkie mity obalone. A przeczucie to już w ogóle. Normalnie głowę byśmy sobie oboje dali uciąć ze będzie dziewczynka. Ale tez się długo nie chciał pokazać.
    Ale dobrze ze już wiem jaka płeć. Z czasem coraz bardziej się z tym oswajam ze będzie chłopiec. Zawsze widziałam się w roli mamy dziewczynki i trudno mi dalej zmienić myślenie. Zwłaszcza jak widzę te ładne ubranka, spineczki itp. Ale jak chłopak to bardziej męża zaangażuje w wychowanie. Nie ma tego złego

Ja w pierwszej ciąży też byłam PRZEKONANA, że będzie dziewczynka.
    Jest Jasio 😂 raczej źle tego nie przyjęłam, szybko się oswoiłam,że jednak chłopczyk. A teraz to nasz kochany Jasio! Jest naprawdę kochany i bardzo mądry jak na swój wiek. A mam porównanie, bo pracowałam w żłobku 😉
    Dlatego teraz nie nastawiam się na konkretną płeć.
    Zobaczysz,że jak już maluszek będzie to będzie najukochańszy na świecie 😁

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:38

Karooo93 lubi tę wiadomość

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ