Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dreamer wrote:A czy przy in vitro to nie można wybrać płci ? Bo przeciez oni wiedza dokładnie jakiego plemnika użyli
można zbadać zarodki jak mają 5 dni pod kątem genetycznym i wtedy też płeć ale to kosztuje od kilku do kilkudziesięciu tysięcy dodatkowo a moja klinika tego nie ma w ofercie. Plemników się nie bada.
-
nick nieaktualny
-
Brunetka mi pękł i siedzi. W sensie czuję że coś nie tak ale nie widać różnicy. Palcem ruszam to czuć że pękł z powierzchownie. Ale na dziś już nie zdążę do dentysty bo mają pacjentów. Jutro dopiero.
W zeszłej ciąży pękł mi na sezamkach. a to też nie takie twarde przecież.
Dzwonię do mamy że jutro potrzebuje opiekunki i mówię co zjadłam to ona się pyta z czego ta parówka. Ja nie wiem jak to się stało.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Dreamer, o 16.30 to jeszcze spoko, duszno strasznie, slonka nie było i chmury. O 17 wyszliśmy z psem na spacer i zaczęło padać 😂 Musieliśmy się wrócić. Jak się uspokoiło to poszliśmy drugi raz, właśnie wróciłam i siedzę 😜😂 A Ty skąd jesteś, że przez Max przejezdzalas? 🙂
Jestem spod Krakowa. Ale wybraliśmy się nad jezioro do Boszkowa na weekend. -
Brunetka91, nie przejmuj się, szwagierka to nie rodzina, jak teściowa, ciesz się swoim życiem, nie zamartwiaj się na zapas.
mam tak samo, wyobraź sobie że w moje urodziny nikt z F. rodziny nie złożył mi życzeń, nawet na Facebooku. Także olej to. Po prostu jest zazdrosna. Gdyby była w porządku to nie napisałaby czegoś takiego. Moja siostra też stara się o dziecko kilka lat, i jakos jej nie przeszkadza , razem ze mną cieszy się moja ciąża.
Głowa do góry, maleństwo twoje tam na dole nie potrzebnie się stresuje razem z TobaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 19:26
-
Mam ostatni ale chyba najnudniejszy wykład. O homeopatia w ciąży. Myślałam że coś ciekawego będzie ale no coz.
Na laktację jest taka mieszanka dr Rozalskiegi. Anyż, kozieradka, melisa i klacze papryki słodkiej. Są proporcje na necie. No i femilaktiker czy jakoś tak. Bardo polecane.
BeSafe miał fajny wykład.i fotelikach. Dużo o szczepionkach (chyba najlepszy wykład). Ogólnie dla mnie warsztaty 6/10. Nie bylo żadnej przerwy od 17...
W prezencie woda. I coś ma być na sam koniec więc dam znać.
Wygrałam osłonki na okna w samochodzie :p
Brunetka ty się nie przejmuj... Niestety czasem niektórzy są zaślepieni własnymi potrzebami i obwiniają cały świat gdy im nie wychodzi a najbliższe otoczenie ma "farta"... :* -
Brunetka, po prostu niektórzy nie potrafią dobie poradzić z tym bólem, niepowodzeniem, zazdrością i zawiścią... większość z nas siedzi cicho ze swoimi uczuciami, ona widocznie wybuchła. Przesadziła, fakt. Dobrze, gdy będzie umiała przeprosić... nie przejmuj się, nie denerwuj się tak, o to niezdrowo dla maluszka 😘
A dla mnie dzisiaj pani w biedronce otworzyła kasę specjalnie, bo stwierdziła, ze nie będę stała w kolejce... jeny jakie to było miłe... 😊 ale spojrzenia ludzi, bezcenne, bo skasowała tylko mnie 😎przedszkolanka:), brunetka91, Karooo93 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Brunetka nie stresuj się. Szkoda zdrowia i bobasa w brzuchu na nerwy.
Ja mam taką dewizę że nerwy to zemsta na własnym organizmie za głupotę innych. Nie warto.
Ja po chwili też przestałam się wściekać na zęba bo co ja mogę jutro się naprawi.
Herbatka, książka i relaks. Przyjdzie koza do woza.
Kiniorek ja miałam femaltiker i na mnie nic nie dało. Mleko się skończyło. Ale gdzieś czytałam że melisa, koper włoski i słód działa na mleko.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Witajcie. To dopiero mój drugi post ale średnio raz w tygodniu śledzę co tutaj słychać więc jestem na bieżąco. Powoli myślę o zwolnieniu lekarskim więc może niedługo będę tu częściej. W I trymestrze robiliśmy test pappa. Prawdopodobieństwo wyszło nam 1:9000 a w przypadku innych chorób niż trisomia 21 mniejsze niż 1:20000. Prawdopodobnie będziemy rodzicami córeczki. Na razie nie mogę w to uwierzyć bo to pierwsze dziecko i jakoś mialam przeczucie że to chłopiec.😉 USG II trymestru mamy w czerwcu i będzie to 22 tydzień dzień 6 czyli tak naprawdę ostatni możliwy termin. Moja lekarka(chodzę do wspaniałej Pani doktor raz prywatnie raz na NFZ) mówiła że zrobi mi USG w innym gabinecie w innym mieście bo tam ma lepszy sprzęt ale umówimy się w trakcie następnej wizyty.obawiam się że gdyby coś było nie tak to będzie już za późno. Do tej pory moja ciąża przebiega całkowicie bez problemu- zero mdłości, czulam się świetnie wyniki zawsze dobre. Niestety teraz kilka dni temu moja najlepsza przyjaciółka straciła ciążę w 11 tygodniu. Od tego czasu ciągle myślę że może u mnie też coś jest nie tak a nawet o tym nie wiem. Zastanawiam się czy nie iść do innego lekarza przed wizytą w czerwcu żeby po prostu upewnić się że wszystko ok. Jestem w 20 tygodniu(19+2). Doradzcie czy wy byście poszły do innego lekarza?
Kookosowa lubi tę wiadomość
Joanka -
Dreamer wrote:Brunetka ja tez wyglądam na dziewczynkę a będę mieć chłopca. I u mnie również wszystkie mity obalone. A przeczucie to już w ogóle. Normalnie głowę byśmy sobie oboje dali uciąć ze będzie dziewczynka. Ale tez się długo nie chciał pokazać.
Ale dobrze ze już wiem jaka płeć. Z czasem coraz bardziej się z tym oswajam ze będzie chłopiec. Zawsze widziałam się w roli mamy dziewczynki i trudno mi dalej zmienić myślenie. Zwłaszcza jak widzę te ładne ubranka, spineczki itp. Ale jak chłopak to bardziej męża zaangażuje w wychowanie. Nie ma tego złego
Ja w pierwszej ciąży też byłam PRZEKONANA, że będzie dziewczynka.
Jest Jasio 😂 raczej źle tego nie przyjęłam, szybko się oswoiłam,że jednak chłopczyk. A teraz to nasz kochany Jasio! Jest naprawdę kochany i bardzo mądry jak na swój wiek. A mam porównanie, bo pracowałam w żłobku 😉
Dlatego teraz nie nastawiam się na konkretną płeć.
Zobaczysz,że jak już maluszek będzie to będzie najukochańszy na świecie 😁 -
nick nieaktualny