X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:35

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dalej cisza z dostawą :( szkoda bo myślałam że chociaż SMS dostanę że będzie dzisiaj albo jutro...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Legginsy z lidla lepsze niź z biedronki ;)

To dobra informacja zwłaszcza jak to mówi ekspert od materiałów. Ja mogę czekać. Narazie nosze zwykle legginsy. Zakładam pod brzuch i nic nie uciska. A jak oceniasz materiał czy on jest taki gruby czy raczej miękki i się naciąga ?

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka bardzo fajne informacje. Cieszę się. Ale trzyma Cię ta dzidzia w niepewności długo. Najważniejsze ze wszystko dobrze.
    Dość późno masz to połówkowe. Wtedy to już wszystko będzie naprawdę dobrze widać.

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    To dobra informacja zwłaszcza jak to mówi ekspert od materiałów. Ja mogę czekać. Narazie nosze zwykle legginsy. Zakładam pod brzuch i nic nie uciska. A jak oceniasz materiał czy on jest taki gruby czy raczej miękki i się naciąga ?
    Ekspertem absolutnie nie jestem haha,ale porównując to te są podobne do tych z hm aczkolwiek mam nadzieję, że nie beda tak pękac szybko w kroku ja te z hm ;p rozciagliwe na brzuszku fajnie,ja mam XS i na pewno w nich pochodze sporo😊 ja jestem zadowolona😉

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Nova, mi też lecą😏 a podobno dopiero po porodzie zaczynają wypadać, strach się bać. A co do łupieżu warto oprócz przeciwłupieżowych produktów zmienić szampon na jakiś delikatny bez sls czy sles w składzie, bo może to podrażnienie albo uczulenie? U mnie dobrze się też sprawdził biały jeleń szampon, co prawda ma sles w składzie ale i tak jest dużo delikatniejszy

Spróbuję tego białego jelenia. Może akurat pomoże. Już dość długo używam babuszki agafii, bo ma fajny, naturalny skład, ale może faktycznie coś tym moim włosom w niej nie pasuje. W pierwszej ciąży miałam piękne, mocne włosy. Dopiero po porodzie zaczęły masowo wypadać.

Moje legginsy z Lidla też się już kulkują ;/ z tym, że użytkuję je intensywnie i były w praniu już duuużo razy ;)

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze się sprawdzają golarki do ubrań.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że właśnie odebrałam przesyłkę z Lidla. Wzięłam spodnie i spodenki 36 i jedne i drugie maja jeszcze dużo miejsca, mają szerokie nogawki, a ja mam chude nogi co w spodenkach wygląda trochę śmiesznie ale trzeba będzie przeżyć ;)

syy26iye928jhyb7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr gdzie tak na rychcika polecieliscie na wakacje? :)

Ja w try miga wracam do UK. Już w drodze na Chopina jestem. Mąż też już wraca z małym od teściów z Budapesztu do domu. Mały przestał jeść w środę jak zostawiłam ich na lotnisku. Wczoraj zjadl tylko jedna borowke na cały dzień. Dziś też wszystko odrzuca. Mam ochotę zabić męża i cała jego rodzinę i mam wyrzuty sumienia że go zostawiłam. Przecież jak robią usg to głowica też mocno wciskając w brzucho. Może Gabriel nie zrobił by w samolocie krzywdy małemu. Ja się bałam że będzie starym zwyczajem skakać mi po brzuchu i stawać na mnie. Za miesiąc żeby się walilo i paliło to zabieram go ze sobą. Jeszcze mąż wysyła mi zdjęcia jak mały leży plackiem na podłodze przytulajac swoją swinke maskotke. Znam swoje dziecko i wiem że tak się nie zachowuje. Siedzę i ryczę w autobusie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bebaa43ad28e.jpg

Musiałam się wyzalic....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 12:38

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Co do włosów u mnie kilka tyg temu wie poprawiło, są gęściejsze niż były, nie wypada ich aż tyle i nie przetluszczaja się tak bardzo jak wcześniej, spokojnie mogę myc glowe co 3 dzień i nie używać suchego szamponu już dzień po umyciu

Mam pytanie u mamusiek pod koniec 19 tyg początek 20.. czy wasze brzuchy to kuleczki takie twarde bardziej czy takie miękkie jakby dopasione po jedzeniu ? Nie wiem jak to ująć. I gdzie jest u was wyczuwalna macica , bo ja mam wrażenie że pod pepek już siega

U mnie dwa palce pod pępkiem kończy się macica. I brzuch jest miękki. Tylko jak się stawia to twardnieje.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Czy to możliwe ze bobas kopie po szyjce i przez to ja czuje co jakiś czas. Wynik moczu tez ok.

Tak. Bobasy uwielbiają kopanie w szyjkę. I czuć ja wtedy. Nie boli ale przyjemne to nie jest. :)

Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey no matce się nie wysyła takich zdjęć. Ja to nie wiem co będzie w październiku. Będę musiała rodzić i zostawić córkę w domu na tyle dni. Bardziej się boje tym niż porodem.
    Nie stresuj się tylko spokojnie wracaj. Za chwilę utulisz synka i będzie szczęśliwy

Witaj synku
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey mały szybko zapomni że Cię nie było,szybko nadrobicie stracony czas.Ale faktem jest że matka może się załamać po takich informacjach! Brunetka91 gratuluję dobrych informacji. Szkoda tylko że między nozki nie można zajrzeć! A jakie masz przeczucie? Mi sie przy dwóch ciążach sprawdziło!

• Jupik Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, ja dziś byłam ma Aqua Mama. Mąż miał za zadanie dać Kini kaszkę. Nawet mu ją zrobiłam, żeby nie kombinował. Wracam, patrzę, kaszka niemal nie tknięta, a mąż do mnie że nie chciała zjeść :-/ usiadłam z nią i pochłonęła wszystko. Właśnie się dziwiłam, jak to jest, że ode mnie zje wszystko, a od męża wybrzydza..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:36

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Dreamer, nom, mam późno. Widzę po naszych wpisach, która kiedy ma i ja mam ostatnia polowkowe 🤦‍♀️ Ale tak mi wyznaczyli sami datę po badaniach prenatalnych (które też datowo sami wyznaczyli wg terminu porodu). No nic, muszę być cierpliwa 😂 Może na polowkowych się w końcu dowiem chyba że znowu ułoży się tak, że się nie dowiem. Wtedy to się chyba zastrzele 🤦‍♀️😂🤔
    Nie przejmuj się ja mam wizytę 3.06 i dopiero wtedy lekarz ustali mi połówkowe także pewnie będę ostatnia ;)

syy26iye928jhyb7.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    A co do płci to powiem szczerze, że z początku miałam przeczucie na dziewczynke (która bym chciała mieć 😜), a jak mi później wszyscy mówili, że wyglądam na chłopaka, to już straciłam to przeczucie 😂 Choć jak dzisiaj się przyglądał i mówił, że nie widzi tu żadnego siusiaka, ale ze może być schowany to troszkę dał mi nadzieję na dziewczynke 😜😂 No nic, zobaczymy 🙂
    Ja wyglądam na dziewczynkę a jest chłopak to nie patrz na to. W sumie to ta moja ciąża obalila wszelkie mity odnośnie pls i bo dosłownie wszystko było na dziewczynkę. Nie wierzę w żadne zabobony już.

Kiedyś się odsłoni ładnie :) mojej koleżance do 30 tyg mówili że dziewczynka bo nie widać siusiaka a na usg 3 trymestru niespodzianka siusiak :D co do płci to nie określa się po braku czegoś a po posiadaniu czegoś. Czy to warg i wzgorka u dziewczynki czy siusiaku i jajkach u chłopaka.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Kkkaaarrr gdzie tak na rychcika polecieliscie na wakacje? :)

Ja w try miga wracam do UK. Już w drodze na Chopina jestem. Mąż też już wraca z małym od teściów z Budapesztu do domu. Mały przestał jeść w środę jak zostawiłam ich na lotnisku. Wczoraj zjadl tylko jedna borowke na cały dzień. Dziś też wszystko odrzuca. Mam ochotę zabić męża i cała jego rodzinę i mam wyrzuty sumienia że go zostawiłam. Przecież jak robią usg to głowica też mocno wciskając w brzucho. Może Gabriel nie zrobił by w samolocie krzywdy małemu. Ja się bałam że będzie starym zwyczajem skakać mi po brzuchu i stawać na mnie. Za miesiąc żeby się walilo i paliło to zabieram go ze sobą. Jeszcze mąż wysyła mi zdjęcia jak mały leży plackiem na podłodze przytulajac swoją swinke maskotke. Znam swoje dziecko i wiem że tak się nie zachowuje. Siedzę i ryczę w autobusie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bebaa43ad28e.jpg

Musiałam się wyzalic....

mały odmówił jedzenia ponieważ został bez Ciebie? rozumiem, ze w UK jestescie ciagle razem? nie pracujesz? mały nie chodzi do żłobka?

Pytam bo to pezerazajace jest. Jeśli jest ta jak napisałam to kobieta zostaje niewolnikiem własnego dziecka i nawet nie ma jak oddechu złapać.

U mnie mały ma rok więc jeszcze 4 miesiace do wieku twojego . Na razie bez problemu zostaje na cały dzień u jednej i drugiej babci. Ja od marca pracuje więc nie miałam wyboru ale tez lubie swoją pracę. Nie chciałabym aby mu sie podejscie odmieniło co do przebywania beze mnie u innych ludzi.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    mały odmówił jedzenia ponieważ został bez Ciebie? rozumiem, ze w UK jestescie ciagle razem? nie pracujesz? mały nie chodzi do żłobka?

Pytam bo to pezerazajace jest. Jeśli jest ta jak napisałam to kobieta zostaje niewolnikiem własnego dziecka i nawet nie ma jak oddechu złapać.

U mnie mały ma rok więc jeszcze 4 miesiace do wieku twojego . Na razie bez problemu zostaje na cały dzień u jednej i drugiej babci. Ja od marca pracuje więc nie miałam wyboru ale tez lubie swoją pracę. Nie chciałabym aby mu sie podejscie odmieniło co do przebywania beze mnie u innych ludzi.
    My w UK jesteśmy tylko we 3. Nie ma babci nie ma dziadka. Nie mam tego luksusu. Nie chodzi do żłobka bo to koszt 1300£ miesięcznie. A po co skoro ja siedzę na l4. Jestem zatrudniona w Polsce. Nie widzę potrzeby wracania do pracy na 4m bo dla nas to przeprowadzka z wyspy do Polski na 4m zwłaszcza że poród w UK. Chodzi do baby clubow ze mną. Tak jest ze mną bo nie ma być z nikim innym.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ