Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
kciuki za wizyty!
Jak kondycja Waszych włosów? Moje wypadają garściami. Codziennie pod prysznicem zostawiam tyle włosów, że obawiam się, że do porodu będę łysado tego mam koszmarny łupież! Już nie wiem, co robić z tą moją głową... polecacie jakieś odżywki, albo wcierki bezpieczene w ciąży?
-
Nova, mi też lecą😏 a podobno dopiero po porodzie zaczynają wypadać, strach się bać. A co do łupieżu warto oprócz przeciwłupieżowych produktów zmienić szampon na jakiś delikatny bez sls czy sles w składzie, bo może to podrażnienie albo uczulenie? U mnie dobrze się też sprawdził biały jeleń szampon, co prawda ma sles w składzie ale i tak jest dużo delikatniejszy
-
nick nieaktualny_nova wrote:Cześć dziewczyny
kciuki za wizyty!
Jak kondycja Waszych włosów? Moje wypadają garściami. Codziennie pod prysznicem zostawiam tyle włosów, że obawiam się, że do porodu będę łysado tego mam koszmarny łupież! Już nie wiem, co robić z tą moją głową... polecacie jakieś odżywki, albo wcierki bezpieczene w ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 09:57
-
Dzien Dobry
Kciuki za wizyty
kkaarr słonecznego urlopu;-)
Dziewczyny czy boli was pecherz? bo ja mam bardzo czesto takie uczucie jakby mnie ktos w niego szczypal,i to boli,bardzo boli..wyniki z moczu sa ok.
Moj maz wczoraj do mnie z tekstem ze tak od kilku dni mi sie przyglada i ze chyba to jednak chlopiec bedzie bo skoro dziewczynka zabiera urode to u mnie jest zupelnie odwrotnie;-) Stwierdzil ze cera mi sie poprawila,ze promienieje;-)no ale na koniec zkwitowal ze humory mam jak dwie baby wiec juz sam nie wie...moni05, kasia1518, Cabrera, Kookosowa, Jupik lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Co do włosów u mnie kilka tyg temu wie poprawiło, są gęściejsze niż były, nie wypada ich aż tyle i nie przetluszczaja się tak bardzo jak wcześniej, spokojnie mogę myc glowe co 3 dzień i nie używać suchego szamponu już dzień po umyciu
Mam pytanie u mamusiek pod koniec 19 tyg początek 20.. czy wasze brzuchy to kuleczki takie twarde bardziej czy takie miękkie jakby dopasione po jedzeniu ? Nie wiem jak to ująć. I gdzie jest u was wyczuwalna macica , bo ja mam wrażenie że pod pepek już siega
-
ManiaM wrote:Cześć dziewczyny
Co do włosów u mnie kilka tyg temu wie poprawiło, są gęściejsze niż były, nie wypada ich aż tyle i nie przetluszczaja się tak bardzo jak wcześniej, spokojnie mogę myc glowe co 3 dzień i nie używać suchego szamponu już dzień po umyciu
Mam pytanie u mamusiek pod koniec 19 tyg początek 20.. czy wasze brzuchy to kuleczki takie twarde bardziej czy takie miękkie jakby dopasione po jedzeniu ? Nie wiem jak to ująć. I gdzie jest u was wyczuwalna macica , bo ja mam wrażenie że pod pepek już siega
Moja macice wyczuwam tuz pod pepkiem
A co do twardosci brzuszka jak chodze mam wrazenie ze jest czesto dosc twardy. Gdy odpoczywam jest miekki.Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Kotecki, u mnie też łożysko nisko, a miesiac temu na wizycie było okej, czyli może się tak szybko obniżyć. Mi powiedziała, że ostrożnie z wysiłkiem i współżyciem. I faktycznie kilka dni później sprobowalismy wspolzyc, ale delikatnie oczywiście i potem wszystko mnie na dole ciągło i bolało, więc odpuszczam póki nie powie, że się podniosło.
Dreamer, ja zamówiłam legginsy i 2 dni później już kurier je przywiózł. Może miałam szczęście
Mam w ogóle problem z tymi legginsami i spodniami ciążowymi, bo noszę S i na brzuchu już mam wszystko dopasowane na tyle że niedługo więcej brzucha się tam nie zmieści. A jestem na tyle chuda w innych częściach ciała, że rozmiar M jest za duży na mnie.. -
A co do wlosow to raczej nie zauwazylam by sie cos zmienilo. Leca jak lecialy zawsze. Przetluszczaja sie chyba wiecej. Max co 2 dzien myc musze bo bym wygladala jakby mi ktos je smalcem nasmarowal😳Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Cześć dziewczyny, doczytalam ufff... ale nie wiem do czego sie odniesc
.
Widze, ze juz coraz powazniejsze wyprawkowe tematy, kurcze ja sie jakos dalej boje, tzn kupilam jakies body po udanej wizycie i w sumie tyle. Bylam ostatnio na usg z przeplywami i w sumie wszystko ok, rosna, przeplywy dobre, ale martwie sie, ze jednak powiklania ciazy jednokosmowkowej mnie nie omina, robi sie coraz wieksza roznica wagi miedzy chlopakami, tzn nadal w normie, ale jednak powoli rosnie no i jeden ma brzezny przyczep pepowiny. Jakos tak poczatkowo sie nakrecilam, zdolowalam, naczytalam jeszcze co mi dodatkowo nie pomoglo. Maz mnie troche postawil do pionu, ze przeciez narazie nic sie zlego nie dzieje, mam czeste kontrole usg, powiedzilabym bardzo czeste i zobaczymy. Ale ja to chyba lubie sie umartwiac.
Usg bylo u innego doktorka, teraz na dniach bede sie widziec z moja ginka to musze jeszcze o tym pogadac, ona dziala jakos tak uspokajajaco na mnie.
No i po wielu watpliwosciach juz na pewno wiem, ze czuje ruchy.
Co tam jeszcze... co do lakatatora to ja mialam jakis najprostszy i prawie w ogole go nie uzywalam, wiec moze nie warto od razu kupowac, tylko zobaczyc, jak to u Was bedzie. Ja sie nie czaruje, i wiem, ze na pewno musze kupic cos porzadnego, moze nawet taki na obie strony zeby bylo szybciej. Chociaz ten lovi co wczoraj pisalyscie tez jest zachecajacy. Do tej pory myslalam o medeli.
Co do Nospy mozna 3x1 tabl nawet tej max czy forte jak kto woli. Jak trzeba to trzeba. Ja np tak biore. Bardziej bym sie zastanowila, czemu mnie az tak boli, ze tego tyle potrzebuje i na pewno skonsultowala z lekarzem, czy nie ma zadnej infekcji, jak szyjka itp. W pierwszej ciazy przez prawie pol ciazy bralam 3 no-spy i 6 asparginow i relanium i moj synek urodzil sie zdrowy, napiecie ok, a dzieki tym lekow udalo wyciszyc sie skurcze i urodzil sie rowno w 40tc. Teraz tez juz mam niezly zestawik tabletek ;/.
Wczoraj mimo tej fatalnej pogody mialam jakis taki power, tyle zrobilam w domu, ze dzisiaj powinnam chyba caly dzien przelezec, ale tez mam pare pomyslow, ale juz tak bardziej na spokojnie.
kkkarrr udanego wypoczynku, gdzie sie wybraliscie?
Basia caly czas o Tobie mysle, czesto sa jakies watpliwosci, powody do zmartwien z potem wszystko konczy sie dobrze. Konsultacja u kogos innego jest super pomyslem, ale to musi byc jakis konkret, jakiś ktoś mega w usg prenatalnych. W Wlkp tez moglabym Ci pomoc, a w Krakowie hmmmm... moze ktos podpowie inny, ale jak chcesz mam mozliwosc sie dowiedzieć jeśli byś chciała, tylko napisz.
Sunshine a polecasz jakiś konkretny szampon?
Chya tyle, reszty zapomnialam.
-
_nova wrote:Cześć dziewczyny
kciuki za wizyty!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 10:47
kasia1518
-
Dominika32 wrote:Dzien Dobry
Kciuki za wizyty
kkaarr słonecznego urlopu;-)
Dziewczyny czy boli was pecherz? bo ja mam bardzo czesto takie uczucie jakby mnie ktos w niego szczypal,i to boli,bardzo boli..wyniki z moczu sa ok.
Moj maz wczoraj do mnie z tekstem ze tak od kilku dni mi sie przyglada i ze chyba to jednak chlopiec bedzie bo skoro dziewczynka zabiera urode to u mnie jest zupelnie odwrotnie;-) Stwierdzil ze cera mi sie poprawila,ze promienieje;-)no ale na koniec zkwitowal ze humory mam jak dwie baby wiec juz sam nie wie...Dominika32 lubi tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Dominika, Twój mąż mnie rozbawił
ManiaM, ja umiejscowienie macicy najlepiej widzę/czuję rano po przebudzeniu, jak się położę na plecy - wtedy brzuch jest raczej twardy i dokładnie czuć, gdzie się macica kończy (ostatnio w kilka dni poszła u mnie bardzo do góry)
W ogóle mam wrażenie, że dosłownie w ciągu kilku dni bardzo urósł
A poniżej mały dowód
Edit.
Kciuki za wyczekane wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 20:18
ManiaM, brunetka91, moni05, Dominika32, Karooo93, Kotecki, Kookosowa, Jupik, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:35
Cabrera, przedszkolanka:), Aguuula;2525, moni05, Dominika32, _nova, Karooo93, adella1, KasiaP, wiktoriaa, Kotecki, Kookosowa, ammarylis, Jupik, Kasiulina, japonka, Goemi, kasia1518, Matka30+, mia4444 lubią tę wiadomość
-
Cabrera wrote:Dzień dobry
Dominika, Twój mąż mnie rozbawił
ManiaM, ja umiejscowienie macicy najlepiej widzę/czuję rano po przebudzeniu, jak się położę na plecy - wtedy brzuch jest raczej twardy i dokładnie czuć, gdzie się macica kończy (ostatnio w kilka dni poszła u mnie bardzo do góry)
W ogóle mam wrażenie, że dosłownie w ciągu kilku dni bardzo urósł
A poniżej mały dowód
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4c627f8c7b5.jpg
Kciuki za wyczekane wizyty
No właśnie mam tak samo, w kilka dni dosłownie brzuch mi wyskoczył i zaczyna przypominać ciążowy właśnie. To dobrze, uspokoiłam sięjuż za tydzień wizyta
-
Ja mam macicę już ciut nad pępkiem, bardzo szybko się podniosła w ostatnim czasie. U mnie naturalnie jest wysoko, bo przy młodej już była bardzo, do tego stopnia, że złamała mi żebro
czuje to już. Straszne „sapki” mam 😋 a gdzie tu dalej.
Jeśli to te same legginsy z lidla co ja mam to fakt, są super i wygodne tylko trzeba rozmiar mniejsze (przynajmniej ja)no ale mam dwie pary i po około dwóch miesiącach bardzo intensywnego używania (prawie non stop, na zmianę) trochę się kulkują... ale za taka cenę warto
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019