X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    No pewnie, że tak. Ja kocham dzieci i dlatego również pracuje w żłobku. To najlepsza praca pod słońcem , możesz tulic do woli 🥰 Sa chwilę, gdzie nie idzie wytrzymac, bo ryk, kwik, że aż glowa pęka 😜 Albo jedno uderzy drugie.. Ale ja od nastolatki z dziećmi, rodzina nie rodzina.. Przeboeranie, bawienie, Kocham po prostu to i wiem, że jak dzieciątko się urodzi to będzie Najważniejsze na świecie, tulone, rozpieszczane 😍

To tak jak ja 😁 najpierw lalki i lalki - już nie będę pisała do którego roku życia się nimi bawiłam, bo aż wstyd 😂
    W między czasie chodziłam do wszystkich dzieci we wsi, a odkąd skończyłam liceum to praca w żłobku lub niania 😁

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanka27 - jesli wszystko w porządku i nie masz żadnych niepokojących objawow to może po prostu poczekać na spokojnie. Wiem,że czekanie jest straszne no ale 😉 ja połówkowe też mam bardzo późno,bo dopiero 19 czerwca i będzie to 22+4 cały czas się zastanawiam czy pójść wcześniej, ale nie wiem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2019, 20:13

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Ale jestem zła. Klnę jak szewc. Ugryzłam parówke. Miękka świeża. I ząb mi pękł. No jakim cudem się pytam. Jutro dentysta.
    Ja w 1 ciąży ukruszylam na miękkiej fidze :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoo brunetka u mnie to samo. Od małego bawiłam się z najmłodszymi w rodzinie. Ciągnęło mnie do niańczenia i opieki. Teraz jestem opiekunem i wiadomo że są dni gdzie mam ochotę wyjść i nie wracać. Zmęczenie robi swoje. Po kilku dniach niepogody gdy dzieci są już marudne to i ja mam ochotę usiąść i krzyczeć. Ale wystarczy jeden uśmiech jakiejś ropuchy i człowiekowi robi się lepiej. :)

Co do córki to jest bardzo tulona i ona to przelewa na innych.

Karooo93 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey to już jest pech. Widać że ząb od dawna chciał nam zrobić psikusa :)

Witaj synku
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A czy przy in vitro to nie można wybrać płci ? Bo przeciez oni wiedza dokładnie jakiego plemnika użyli
    Jak ktoś ma wskazania medyczne typu choroba genetyczną przenoszona np tylko na chłopaków to wtedy dają dziewczynkę. Tak to nie można bo przecież ludzie by specjalnie szli żeby mieć córkę/syna według preferencji ;)

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey. - miałam pytac. Gdzie w Polsce robisz USG ? I będziesz miała Daniela 😍
    To było moj pierwszy typ 😍

emikey lubi tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka nie gniewaj się na nią. Przemawia przez nią bol. Jestem pewna ze zaluje swoich slow. MOŻE dziś miała gorszy dzień
    Może znowu okres dostała gdzie liczyla ze nie dostanie albo wyniki męża sie pogorszyły. Wiec postaraj się wybaczyć i zapomnieć.

Ona napewno się cieszy ale twoje szczęście mimo wszystko uzmysławia jej że ona nadal.w ciąży nie jest.

Ja uważam że rodzina mojego męża staje sie moją rodziną. Zawsze mnie ten tekst smuci że teściowa to nie rodzina.

Kiedyś też bedziemy tesciowymi i mam nadzieje ze moj zięc badz synowa tak będą o mnie myśleli bo ja zyskam dodatkowe dziecko:-)

KasiaP lubi tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniel piękne imię:-) i wspaniała postać biblijna:-) super wybor.

emikey lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooo93 wrote:
    Emikey. - miałam pytac. Gdzie w Polsce robisz USG ? I będziesz miała Daniela 😍
    To było moj pierwszy typ 😍
    Ja jestem oryginalnie z Ostrołęki więc robię u siebie w prywatnej klinice.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 17 maja 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Daniel piękne imię:-) i wspaniała postać biblijna:-) super wybor.
    Starszy jest Gabriel. Imię anielskie charakter szatanski. Czasem mówię na niego Lucek od Lucyfer :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer, pytalas o zagieta szyjke. To nic zlego czy nienormalnego, po prostu taka uroda. Pytalam o to swojego dr. Po prostu trudniej zmierzyc, ale to nie problem dlanas tylko mierzacego :)

Pola, emikey, jestesmy na Zakynthos. Poki co zaskoczeni pogoda na plus, wczoraj nawet pogrzalismy pupy na basenie. Hotel z milionem atrakcji dla dzieci tylko ciut leciwy, ale jest dobrze, nie narzekamy, jak na poziom wariactwa z jakim organiziwalismy te wakacje to mysle, ze super trafilismy

Karooo93 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na Zakynthos 3 lata temu :) urokliwe miejsce. A kolor wody nieziemski :) morze jonskie ma chyba najpiękniejszy niebieski kolor tzw grecki niebieski :)

ammarylis lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22tyg :) dzisiaj kierunek Czechowice, jedziemy do mojego taty :)

Kookosowa, Spirit, mia4444 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam w 21 tygodniu i połowie ciąży😍
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a31ae84c81f.png

Kookosowa, Spirit, wiktoriaa, moni05, KasiaP, mia4444 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:38

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka bo jej się nie udało. Ciężki temat jeśli ktoś mocno chce a nie może. Nie byłam nigdy tak nakręcona na ciążę więc nie wiem jak to jest ale napewno było mi przykro jak wszyscy w ciąży a ja poroniłam. Ale mimo to radość ogromną z każdej obcej ciąży bo to nie jest niczyja wina że mi się nie udało.
    Może poprostu miała gorszy dzień. I niestety uderzyło w ciebie. Może akurat dziś byl okres zamiast testu.

Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka ..do kolezanek chodzi i sie cieszy bo nie sa jej siostrą, z nimi tak nie 'rywalizuje' na tej samej linii co z Tobą.
    Myśle, ze jakby wyluzowala i umiala sie cieszyc razem z Tobą to moze w koncu i jej by sie udalo.

Mi wczoraj pierwszy raz ustapiły kobiwty miejsca w toalecie w AUCHANIE. Mile zaskoczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2019, 09:24

moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka mi się wydaje że miała gorszy dzień.
    Tak czasami jest. Po prostu sie nią nie przejmuj i ciesz się swoim błogosławieństwem. Może kiedyś jak ona ochłonie to pogada z tobą szczerze o twoich uczuciach.
    Pamietam.jak sie z przyjaciolką odchudzałysmy to cieszlylo.mnie jak nam.jednakowo schodzila waga w każdym tygodniu a jak ja miałam zastoj a jej np 2 kilo zeszlo to taki byl wenetrzny niepokoj:-). Taką mamy nature. A dziecko to takie najwieksze pragnnienie.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry
    U mnie ciag dalyszy zaparc,nawet sliwki nie dzialaja..do tego od wczoraj meczy mnie zgaga renni pomoglo tylko zeby jakos zasnac...

Brunetka a co Ty takiego do niej piszesz w tych wiadomosciach i zjaka czestotliwoscia? za az tak sie zdenerwowala? Kolezanki sobie sama wybierala,a rodziny jak wiadomo sie nie wybiera;-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ