Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry. Powodzenia na wizytach! U mnie okropne parcie na pęcherz szczególnie jak chodzę czy stoję, gorzej niż w pierwszym trymestrze! Co do badań laboratoryjnych wystarczy być mniej więcej 12 h na czczo, a mocz powinien być 8 godzin w pęcherzu.Innych ograniczeń co do diety nie ma.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 09:24
-
Umówiłam się na wizytę w Polsce na 18.06. Z tymi wizytami tam to zawsze porażka. W 1 ciąży miałam zle doświadczenia więc teraz wybrałam najlepszego lekarza w mieście. No i jak ogłasza terminy na kolejny miesiąc rozchodzą się w ciągu 3h. Trzeba dybac od rana. Zawsze mam stresa. A u mnie to i kwestia sprawdzenia co z małym bo przecież w UK srednio tylko raz na 10 tyg słuchają czy serce biję i L4. Do tego dzien po tym jak mąż wrócił z małym od rodziców mały ciężko się rozchorowal. Ma 40' gorączki i to co mniej niż 4h więc nie mogę szarzowac z lekami. W ogóle jak pasyjka leży. Zaraz Otwierają klinikę więc muszę iść z nim do lekarza.
-
emikey wrote:Umówiłam się na wizytę w Polsce na 18.06. Z tymi wizytami tam to zawsze porażka. W 1 ciąży miałam zle doświadczenia więc teraz wybrałam najlepszego lekarza w mieście. No i jak ogłasza terminy na kolejny miesiąc rozchodzą się w ciągu 3h. Trzeba dybac od rana. Zawsze mam stresa. A u mnie to i kwestia sprawdzenia co z małym bo przecież w UK srednio tylko raz na 10 tyg słuchają czy serce biję i L4. Do tego dzien po tym jak mąż wrócił z małym od rodziców mały ciężko się rozchorowal. Ma 40' gorączki i to co mniej niż 4h więc nie mogę szarzowac z lekami. W ogóle jak pasyjka leży. Zaraz Otwierają klinikę więc muszę iść z nim do lekarza.
Kurcze wysoka ta goraczka😳 mam nadzieje ze to nic powaznego. Lec do lekarza i daj znac a ja sciskam i trzymam kciuki.Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Dzień dobry! ❤️
Trzymam kciuki za Was 😊
A ja dzisiaj pierwszy raz nie dałam rady... gorąco, duszno, wilgotno... ledwo doszłam pod biedronkę...ale nie weszłam do niej. Nie doszłabym z powrotem z zakupami... 😓 umieram w taka pogodę.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
ammarylis wrote:Dzień dobry. Powodzenia na wizytach! U mnie okropne parcie na pęcherz szczególnie jak chodzę czy stoję, gorzej niż w pierwszym trymestrze! Co do badań laboratoryjnych wystarczy być mniej więcej 12 h na czczo, a mocz powinien być 8 godzin w pęcherzu.Innych ograniczeń co do diety nie ma.
W naszym przypadku 8h trzymac mocz w pecherzu to raczej niemozliwe😉 ja potrafie w nocy 4 razy isc do wc. W dzien nie licze bo co chwile chodze😂ManiaM lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Miał ktoś z Was ten kosz Mojżesza albo kolyskę? Poważnie zastanawiam się nad zakupem! Z pierwszym dzieckiem w bloku stwierdziłam że to zbędny wydatek ale teraz w domu zastanawiam się jak będę funkcjonować w dzień z leżącym maleństwem?taka kołyska czy kosz na kółkach można wszędzie zabrać ze sobą. W prawdzie są jeszcze lezaczki ale mój syn ich nienawidził niestety, a pozytym dziecko powinno się w tym sądzać najwyżej na chwilkę dosłownie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 10:34
-
ammarylis wrote:Miał ktoś z Was ten kosz Mojżesza albo kolyskę? Poważnie zastanawiam się nad zakupem! Z pierwszym dzieckiem w bloku stwierdziłam że to zbędny wydatek ale teraz w domu zastanawiam się jak będę funkcjonować w dzień z leżącym maleństwem?taka kołyska czy kosz na kółkach można wszędzie zabrać ze sobą. W prawdzie są jeszcze lezaczki ale mój syn ich nienawidził niestety, a pozytym dziecko powinno się w tym sądzać najwyżej na chwilkę dosłownie.
Ja nie miałam, koleżanka odradzała. Z tego co pamiętam na tym wątku też już dziewczyny pisały, że to zbędny wydatek.
Hmm, chociaż tak jak piszesz będę mieć pewnie podobny problem, bo jak mały będzie leżał to łatwiej w takim koszu który można wszędzie przenieść, a z drugim maluchem byłoby wygodniej. Sama nie wiem -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Wczoraj wieczorem miałam twardy brzuch, mega zaparcia, jakieś skurcze ogólnie nie czułam się tak jeszcze z ciąży. Wzięłam magnez, pierwszy raz no-spe i dalej boli kluje itp. Przed północą pojechałam na ip. Przyjęcie na oddział, badania, kroplówki, ogólnie dziś miałam dostać wypis. Stan się pogorszył przez 10 godzin mega wymioty, ból brzucha po prawej stronie, badania i podejrzenie zapalenia wyrostka. Jestem mega przerażona. Po 10 kroplówce, wróciłam do żywych ale ból pozostał. Czekam
-
paulina2811 wrote:Dziewczyny od 3 dni mam nacisk na pęcherz, czuję jak bobas jest na dole. Taki nieprzyjemny ucisk na pęcherz i krocze (nie caly czas ale czuję). Myślicie, że powinnam się martwić?
Ja tak mam przeważnie co 30 min toaleta. No podobno dziecko bardzo głęboko osadzone w macicy mniejszej- cokolwiek to znaczy. Ale lekarz mówi że dla dziecka to ok. Może coś w podobie u Ciebie? U mnie mega nisko siedzi
-
Kciuki za wizyty ✊🏻✊🏻
Dziewczyny, chce kupić adapter do pasów besafe, ale przeczytałam kilka opinii, że to lipa, bo pas przechodzi na brzuchu w tym samym miejscu jak bez adaptera. Mogłaby się jakaś posiadaczka wypowiedzieć czy faktycznie tak jest?