Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wiktoria trzymaj się- oby obeszło się bez cięcia. Dobrze że zareagowałaś i jesteś teraz pod opieką.
U mnie od 2 dni też bóle ale to boli mnie przy bliźnie gdzie byłam cięta- przez tydzień byłam sama bez męża i ciągle mała musiałam się zajmować, nosić i myślę ze to dlatego. Do tego w nocy jak mała się obudziła to ze 2 razy szybko się zerwałam z łóżka zapominając że mam już brzuszek i pewnie zebrała się kumulacja wszystkiego.kasia1518
-
Ja dziś większość dnia leżę. Mały jak pasyjka śpi głównie ale kręci się i boję się, że spadnie z łóżka. U siebie nie chce spać. Więc leżę z nim a jak gdzieś idę to on krzyczy mama i muszę w te pędy wracać. Byliśmy u lekarza czerwone gardło i ucho i gorączka 41,5!!!! Dostaliśmy antybiotyk co w kraju jak UK to nie lada wyczyn i zaszczyt. Problem, że to 5ml a on wszystkim pluje.
-
Kiniorek, mam pytanie do Ciebie. Ty pracujesz w biedronce, prawda ?
Kupiłam piłkę do ćwiczeń. Nabilam. Zeszło powietrze. Powtórzyłam, znowu zeszło wiec zepsuta. Poszłam kupiłam druga. Tym razem nie ma pompki w zestawie. Co mi radzisz ? Oddać czy reklamować ? Jak to w praktyce wyglada ? -
Mój się coś tam rusza, ale mało. Dobrze, że mam detektor. Zakładam, że kwestia łożyska na przedniej ścianie, bo z córa było zupełnie inaczej. Czułam ją non stop. Kopała tak że widać było gołym okiem jak się skóra wypina
nagrywałam filmiki takie to było niesamowite. Z Kacprem nic takiego nie ma miejsca. Może jak urośnie będzie inaczej, ale póki co pojedyncze puknięcia w środku i to rzadko.
Dziś mnie z córką na spacerze w parku ulewa złapała.. najpierw stanęłam pod drzewem, ale obok jest taki budynek w którym można się schronić. Leje jak z cebra, ja dla córy ani folii na wózek, ani kurteczki, a leje coraz bardziej. To lecę do tego budynku. No i po przebiegnięciu kawałka dopiero mi się przypomniało, że ja w ciąży i biegać nie możnatak ten chłopak cichy, że o nim zapominam..
-
Olliiii wrote:Dziewczyny, chce kupić adapter do pasów besafe, ale przeczytałam kilka opinii, że to lipa, bo pas przechodzi na brzuchu w tym samym miejscu jak bez adaptera. Mogłaby się jakaś posiadaczka wypowiedzieć czy faktycznie tak jest?
Tak, ja też mam besafe i potwierdzam to co wcześniej dziewczyny napisały - jak jest dobrze ściągnięty za fotelem to dobrze leży pod brzuchem. Co kilka dni trzeba sobie po prostu sprawdzić czy nic się nie luzuje i tyle. Też nie wyobrażam sobie jeździć bez tego adaptera. Albo z kombinacjami typu przeciąganie tylko górnego pasa, bo to jest podobnie niebezpieczne jak nie zapięcie pasów wcale.
Tak, że polecam, kupuj śmiało
-
Wiktoriaa strasznie Ci współczuję, trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło.
Kiniorek gratuluję połówkowych, super chłopak ☺️
Ja też mam ostatnio większe parcie na pęcherz i uplawy też mam spore.
A już jutro u mnie połówkowe, juhuuu juhuuh 🙋 -
wiktoriaa wrote:Był chirurg jestem do obserwacji bo gdyby musieli mnie ciąć to powiedział że w tym okresie źle by się to skończyło dla dziecka więc oby do tego nie doszło
-
Dziewczyny,nie odzywam się na co dzień jednak bardzo często Was czytam. Obecnie u mnie mniej więcej 21 tydzień. Dzisiaj miałam wizytę,wszystko ok poza poszerzeniem układu kielichowo-miedniczkowego nerek, chociaż pani doktor powiedziała, że mieścimy się w granicach normy. Trzeba mieć to po prostu na uwadze. Dodała, że nie ma co siać paniki, bo jest to dość częste, szczególnie u chłopców. Podobno dużo tych nieprawidłowości ustępuje z biegiem ciąży albo po urodzeniu. Czy ktoś z Was może był w podobnej sytuacji? Może wypowiedzieć się na ten temat?
-
Dreamer wrote:Kiniorek, mam pytanie do Ciebie. Ty pracujesz w biedronce, prawda ?
Kupiłam piłkę do ćwiczeń. Nabilam. Zeszło powietrze. Powtórzyłam, znowu zeszło wiec zepsuta. Poszłam kupiłam druga. Tym razem nie ma pompki w zestawie. Co mi radzisz ? Oddać czy reklamować ? Jak to w praktyce wyglada ? -
Zimri wrote:W poprzedniej ciąży w 2016roku miałam wycinamy wyrostek w 17 tygodniu. Lekarz powiedział, że to w żaden sposób nie szkodzi dziecku. Jedyna różnica, że tną w ciąży, a nie robią tego laparoskopowo. Oczywiście, lepiej jakby to nie był wyrostek, ale jeśli tak to bądź spokojna 😀
-
nick nieaktualny