X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:29

Kookosowa, KasiaP, mia4444, Kasiulina, Jupik, wiktoriaa, _nova, nuśka91, Cabrera lubią tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria trzymaj się- oby obeszło się bez cięcia. Dobrze że zareagowałaś i jesteś teraz pod opieką.

U mnie od 2 dni też bóle ale to boli mnie przy bliźnie gdzie byłam cięta- przez tydzień byłam sama bez męża i ciągle mała musiałam się zajmować, nosić i myślę ze to dlatego. Do tego w nocy jak mała się obudziła to ze 2 razy szybko się zerwałam z łóżka zapominając że mam już brzuszek i pewnie zebrała się kumulacja wszystkiego.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś większość dnia leżę. Mały jak pasyjka śpi głównie ale kręci się i boję się, że spadnie z łóżka. U siebie nie chce spać. Więc leżę z nim a jak gdzieś idę to on krzyczy mama i muszę w te pędy wracać. Byliśmy u lekarza czerwone gardło i ucho i gorączka 41,5!!!! Dostaliśmy antybiotyk co w kraju jak UK to nie lada wyczyn i zaszczyt. Problem, że to 5ml a on wszystkim pluje.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terminy do mojego gina w tym miesiącu na cały czerwiec rozeszły się w 30 min. Jestem w szoku. Całe szczęście załapałam sie

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Terminy do mojego gina w tym miesiącu na cały czerwiec rozeszły się w 30 min. Jestem w szoku. Całe szczęście załapałam sie
    Ja już na lipiec rezerwuje, zawsze u mojego trzeba 1.5 miesiąca wcześniej

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ja już na lipiec rezerwuje, zawsze u mojego trzeba 1.5 miesiąca wcześniej
    Mój podaję terminy raz w miesiącu na cały kolejny. Nie da się zarezerwować ani wcześniej ani później. Kiedyś były wolne terminy 3-4h dziś 30min.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te nasze maluszki to chyba wrażliwe na zmiany pogody. Misia słabo daje znać o sobie dziś A i ja nie mam na nic energii, tyle tylko co obiad zrobiłam I dogorywam w łóżku

oar843r8hxms7jm7.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek, mam pytanie do Ciebie. Ty pracujesz w biedronce, prawda ?
    Kupiłam piłkę do ćwiczeń. Nabilam. Zeszło powietrze. Powtórzyłam, znowu zeszło wiec zepsuta. Poszłam kupiłam druga. Tym razem nie ma pompki w zestawie. Co mi radzisz ? Oddać czy reklamować ? Jak to w praktyce wyglada ?

• Jupik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się coś tam rusza, ale mało. Dobrze, że mam detektor. Zakładam, że kwestia łożyska na przedniej ścianie, bo z córa było zupełnie inaczej. Czułam ją non stop. Kopała tak że widać było gołym okiem jak się skóra wypina ;-) nagrywałam filmiki takie to było niesamowite. Z Kacprem nic takiego nie ma miejsca. Może jak urośnie będzie inaczej, ale póki co pojedyncze puknięcia w środku i to rzadko.
    Dziś mnie z córką na spacerze w parku ulewa złapała.. najpierw stanęłam pod drzewem, ale obok jest taki budynek w którym można się schronić. Leje jak z cebra, ja dla córy ani folii na wózek, ani kurteczki, a leje coraz bardziej. To lecę do tego budynku. No i po przebiegnięciu kawałka dopiero mi się przypomniało, że ja w ciąży i biegać nie można :-/ tak ten chłopak cichy, że o nim zapominam..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Dziewczyny, chce kupić adapter do pasów besafe, ale przeczytałam kilka opinii, że to lipa, bo pas przechodzi na brzuchu w tym samym miejscu jak bez adaptera. Mogłaby się jakaś posiadaczka wypowiedzieć czy faktycznie tak jest?

Tak, ja też mam besafe i potwierdzam to co wcześniej dziewczyny napisały - jak jest dobrze ściągnięty za fotelem to dobrze leży pod brzuchem. Co kilka dni trzeba sobie po prostu sprawdzić czy nic się nie luzuje i tyle. Też nie wyobrażam sobie jeździć bez tego adaptera. Albo z kombinacjami typu przeciąganie tylko górnego pasa, bo to jest podobnie niebezpieczne jak nie zapięcie pasów wcale.

Tak, że polecam, kupuj śmiało :)

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoriaa strasznie Ci współczuję, trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło.

Kiniorek gratuluję połówkowych, super chłopak ☺️

Ja też mam ostatnio większe parcie na pęcherz i uplawy też mam spore.

A już jutro u mnie połówkowe, juhuuu juhuuh 🙋

• Zimri Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Był chirurg jestem do obserwacji bo gdyby musieli mnie ciąć to powiedział że w tym okresie źle by się to skończyło dla dziecka więc oby do tego nie doszło
    W poprzedniej ciąży w 2016roku miałam wycinamy wyrostek w 17 tygodniu. Lekarz powiedział, że to w żaden sposób nie szkodzi dziecku. Jedyna różnica, że tną w ciąży, a nie robią tego laparoskopowo. Oczywiście, lepiej jakby to nie był wyrostek, ale jeśli tak to bądź spokojna 😀

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas idzie burza. Pada deszcz zrobiło się czarno. Nawet dostałam alert na SMS żeby zostać w domu. Ehh co za pogoda. Dobrze że już z mężem w domu wróciliśmy z pracy i nikt nie zmoknie.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • pukola Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,nie odzywam się na co dzień jednak bardzo często Was czytam. Obecnie u mnie mniej więcej 21 tydzień. Dzisiaj miałam wizytę,wszystko ok poza poszerzeniem układu kielichowo-miedniczkowego nerek, chociaż pani doktor powiedziała, że mieścimy się w granicach normy. Trzeba mieć to po prostu na uwadze. Dodała, że nie ma co siać paniki, bo jest to dość częste, szczególnie u chłopców. Podobno dużo tych nieprawidłowości ustępuje z biegiem ciąży albo po urodzeniu. Czy ktoś z Was może był w podobnej sytuacji? Może wypowiedzieć się na ten temat?

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Kiniorek, mam pytanie do Ciebie. Ty pracujesz w biedronce, prawda ?
    Kupiłam piłkę do ćwiczeń. Nabilam. Zeszło powietrze. Powtórzyłam, znowu zeszło wiec zepsuta. Poszłam kupiłam druga. Tym razem nie ma pompki w zestawie. Co mi radzisz ? Oddać czy reklamować ? Jak to w praktyce wyglada ?
    Reklamowac. Albo powiedzieć że nie ma pompki i prosiłabym o to żeby z innego zestawu dały. Jak fajna kiero jest to będzie wolała dać to niż zrobic reklamacje ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula jak jak stałam dzisiaj to mnie kopał. I chyba zaliczylam pierwsza czkawkę ;)

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech A ja dalej nie wiem kto mi w brzuchu siedzi:p za to widziałam jak pięknie się odwrócił tyłkiem do usg i pokazał gdzie ma badanie :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zgaga chyba na całego się rozkręca 😓 aż się już łapie za gardło tak pali...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    W poprzedniej ciąży w 2016roku miałam wycinamy wyrostek w 17 tygodniu. Lekarz powiedział, że to w żaden sposób nie szkodzi dziecku. Jedyna różnica, że tną w ciąży, a nie robią tego laparoskopowo. Oczywiście, lepiej jakby to nie był wyrostek, ale jeśli tak to bądź spokojna 😀
    Dzięki za info. Dostałam antybiotyk próbują rozpędzić lekami A jak się nie uda to wtedy będą operować

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:30

‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ