X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:30

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Też macie często takie bóle? Ostatnio miałam czwartek-piątek.. Weekend spokoju i znowu.. To normalne?

Ja mialam takie bóle na poczatku ciąży. Takie kłucie w boku. Raz z lewej raz z prawej strony. Ginekolog mówiła ze ginekologicznie wszystko ok. Poszłam do lekarza pierwszego kontaktu. Powiedział ze podejrzewa problem z jelitami ale w ciąży to on mi nic nie zrobi i żebym przyszła jak urodzę. Na IP zlali temat. Powiedzieli ze z ciąża ok. I konsultacja z lekarzem prowadzącym w preciagu tygodnia. Także taka pomoc dostałam. Bóle przeszły w drugim trymestrze ale trochę to trwało. W sumie to ja tez podejrzewam ze to jelita dlatego się zdenerwowałam ze akurat na początku ciąży się zaczęło. Tez tak miałam ze raz bolało, potem prestawalo i tak w kółko

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, w takim razie kupuje, bo juz trochę ciśnie pas w brzuch 🙂

Ja od 2 dni latam ciągle do toalety i ledwo co tam leci. Już się zastanawiałam czy to nie zapalenie pęcherza, bo czasami też trochę boli. Chyba zrobię badanie moczu dla pewności.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:30

• Spirit Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Ale to okropny ból.. Najlepiej jak leżę na prawym boku, a lewa nogę przerzuca sobie na poduche, z którą śpię.. Tak najmniej boli.. Na wznak nie idzie na długo, z lewej strony też niebardzo.. Budzę się co godzinę, bo spanie tylko na prawej stronie też średnio, przychodzi ból, boli kręgosłup oraz jedną i drugą noga, bo są cały czas w tym samym miejscu.. Jak byłam w piątek na wizycie to lekarz mnie zbadał ginekologicznie na "samolocie" dusil, gdzie boli i mówił, że jest wszystko ok. Ze jak ból przychodzi to mam brać ten magnez, nospe i apap... Ale to nie daje zaduzo.. Już czasami myślę że może jednak pojadę w dzień do szpitala, niech oni zobaczą co to jest, bo to chyba nie jest normalne, żeby co 2 dni bolało tak jak boli.. Już nie wiem naprawdę co mam robić.. ☹️
    A robili Ci usg? Bo jak robili to szczerze mówiąc w szpitalu więcej nie zrobią,zostawia na obserwacji żeby czekać czy dojdą inne objawy :/ ja raz byłam w takim stanie że mi anestezjolog w publicznym szpitalu w którym nikogo nie znałam poduszkę pod głowa poprawiał czyli byłam pewna że zaraz umrę :p I i tak wiele nie mogli zrobić bo nie było konkretnych objawów A tak na wyrost leków nie dadzą w ciąży :/

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Wiktoriaa, czyli jednak wyrostek? ☹️
    U mnie znów zły dzień.. Ponownie przyszedł ból z lewej strony, że chodzę na kucka.. Czy to naprawdę będę miała teraz co 2 dni? Już z bezsilności ryczę.. Do lekarza pisałam, że jeśli nie przejdzie to jechać do szpitala.. Powolutku widzę, że jest lepiej, wzięłam pół nospy.. Mam nadzieję, że przejdzie..
    No jednak. Mają robić badania czy crp rośnie czy spada i co dalej. A u Ciebie jak? Boli dalej?

syy26iye928jhyb7.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)
    Widzę,że dolegliwości żyć wam nie dają.u mnie wczoraj zgaga,ale jaka ! Masakra jakaś. Kciuki za wizyty - moja 31 maja dopiero,w rocznicę ślubu :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie od wczoraj fajnie mały bryka po spokojnym weekendzie :)
    Kciuki za wizyty! Moja już za dwa dni🤗

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:31

• Spirit Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Ginekolog robił mi USG, ale to wiecie, bardziej skupił się na dziecku, nie patrzył tam na bok, gdzoe mnie boli.. Zbadał ginekologocznie i pewnie jak stwierdził, że jest wszystko ok no to wiecie.. Boli mnie dalej niestety, może ciut mniej ale boli..bede dzisiaj cały dzień leżeć..
    No to jak gin nie sprawdził to można jechać,tylko przygotuj się tak jakbyś miała zostać.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Brunetka jak boli to lepiej sprawdzić. U mnie przeszło po dwóch dniach ten ból.

Wiktoria trzymam kciuki. Będzie dobrze.

Miłego dnia :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Ginekolog robił mi USG, ale to wiecie, bardziej skupił się na dziecku, nie patrzył tam na bok, gdzoe mnie boli.. Zbadał ginekologocznie i pewnie jak stwierdził, że jest wszystko ok no to wiecie.. Boli mnie dalej niestety, może ciut mniej ale boli..bede dzisiaj cały dzień leżeć..
    A nie patrzył Ci usg na boki? Jak ostatnio mojemu mówiłam o bólach po bokach to jeździł tam głowicą, kazał nabierać powietrza wtedy sprawdzał i tu w szpitalu też tak robili. Może jedź, lepiej sprawdzić po co się denerwować. Jak mi to powiedziała Pan ratownik na ip lepiej przyjechać 10 razy żeby mieli odesłać niż nie przyjechać i żałować. Trzymam kciuki !

syy26iye928jhyb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mia4444 lubi tę wiadomość

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny

Brunetka jedz i daj znac. Trzymam kciuki by bylo ok

Kciuki za wizyty!
    Ja dzisiaj w koncu polowkowe. Dopiero na 16.00. Tyle wytrzymam
    Denerwuje sie zeby wszystko bylo z maluchem ok. I licze ze poznam plec
    Maluch wczoraj tak wariowal w brzuszku i juz wysoko:) ciut ponizej pepka po prawej stronie. Jak zaczol fikac cory zawolalam by raczki przylozyly i poczulu😊 ale mialy frajde. Mlodsza zaczela pozniej mnke meczyc kiedy sie dzidzius urodzi i czemu tak dlugo jeszcze😂 mowilam im tez ze dzis bede miala badania i bedziemy moze w koncu wiedziec czy to ich braciszek czy siostra. W koncu widze ze zaczynaja przezywac ze bedzie maluszek w domku:)

Milego dnia!:)

przedszkolanka:), Karooo93, Kookosowa, japonka lubią tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witkoria za Ciebie tez mocno trzymam kciuki by nie musieli wycinac wyrostka. Trzymaj sie:) bedzie dobrze:)

wiktoriaa lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria i Brunetka - kciuki, żeby skończyło się na strachu <3
    Tylko meldujcie się nam tu na bieżąco, bo się martwimy!!

Czekamy też na info po wizytach - czekamy na same dobre wieści :)

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Wiktoria, Brunetka, zdrówka!

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka trzymam kciuki, że to tylko więzadła i nic więcej:*
    Wiktoria mam nadzieję że u Ciebie się skonczy na strachu też :(

Ja dziś mam dzień sprzątania. Nie chce mi się no ale cóż ;p

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ