Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Też macie często takie bóle? Ostatnio miałam czwartek-piątek.. Weekend spokoju i znowu.. To normalne?
Ja mialam takie bóle na poczatku ciąży. Takie kłucie w boku. Raz z lewej raz z prawej strony. Ginekolog mówiła ze ginekologicznie wszystko ok. Poszłam do lekarza pierwszego kontaktu. Powiedział ze podejrzewa problem z jelitami ale w ciąży to on mi nic nie zrobi i żebym przyszła jak urodzę. Na IP zlali temat. Powiedzieli ze z ciąża ok. I konsultacja z lekarzem prowadzącym w preciagu tygodnia. Także taka pomoc dostałam. Bóle przeszły w drugim trymestrze ale trochę to trwało. W sumie to ja tez podejrzewam ze to jelita dlatego się zdenerwowałam ze akurat na początku ciąży się zaczęło. Tez tak miałam ze raz bolało, potem prestawalo i tak w kółko -
Dzięki dziewczyny, w takim razie kupuje, bo juz trochę ciśnie pas w brzuch 🙂
Ja od 2 dni latam ciągle do toalety i ledwo co tam leci. Już się zastanawiałam czy to nie zapalenie pęcherza, bo czasami też trochę boli. Chyba zrobię badanie moczu dla pewności. -
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Ale to okropny ból.. Najlepiej jak leżę na prawym boku, a lewa nogę przerzuca sobie na poduche, z którą śpię.. Tak najmniej boli.. Na wznak nie idzie na długo, z lewej strony też niebardzo.. Budzę się co godzinę, bo spanie tylko na prawej stronie też średnio, przychodzi ból, boli kręgosłup oraz jedną i drugą noga, bo są cały czas w tym samym miejscu.. Jak byłam w piątek na wizycie to lekarz mnie zbadał ginekologicznie na "samolocie" dusil, gdzie boli i mówił, że jest wszystko ok. Ze jak ból przychodzi to mam brać ten magnez, nospe i apap... Ale to nie daje zaduzo.. Już czasami myślę że może jednak pojadę w dzień do szpitala, niech oni zobaczą co to jest, bo to chyba nie jest normalne, żeby co 2 dni bolało tak jak boli.. Już nie wiem naprawdę co mam robić.. ☹️
ja raz byłam w takim stanie że mi anestezjolog w publicznym szpitalu w którym nikogo nie znałam poduszkę pod głowa poprawiał czyli byłam pewna że zaraz umrę :p I i tak wiele nie mogli zrobić bo nie było konkretnych objawów A tak na wyrost leków nie dadzą w ciąży
2017 #1
2019 #2
-
brunetka91 wrote:Wiktoriaa, czyli jednak wyrostek? ☹️
U mnie znów zły dzień.. Ponownie przyszedł ból z lewej strony, że chodzę na kucka.. Czy to naprawdę będę miała teraz co 2 dni? Już z bezsilności ryczę.. Do lekarza pisałam, że jeśli nie przejdzie to jechać do szpitala.. Powolutku widzę, że jest lepiej, wzięłam pół nospy.. Mam nadzieję, że przejdzie.. -
nick nieaktualny
-
brunetka91 wrote:Ginekolog robił mi USG, ale to wiecie, bardziej skupił się na dziecku, nie patrzył tam na bok, gdzoe mnie boli.. Zbadał ginekologocznie i pewnie jak stwierdził, że jest wszystko ok no to wiecie.. Boli mnie dalej niestety, może ciut mniej ale boli..bede dzisiaj cały dzień leżeć..2017 #1
2019 #2
-
brunetka91 wrote:Ginekolog robił mi USG, ale to wiecie, bardziej skupił się na dziecku, nie patrzył tam na bok, gdzoe mnie boli.. Zbadał ginekologocznie i pewnie jak stwierdził, że jest wszystko ok no to wiecie.. Boli mnie dalej niestety, może ciut mniej ale boli..bede dzisiaj cały dzień leżeć..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry dziewczyny
Brunetka jedz i daj znac. Trzymam kciuki by bylo ok
Kciuki za wizyty!
Ja dzisiaj w koncu polowkowe. Dopiero na 16.00. Tyle wytrzymam
Denerwuje sie zeby wszystko bylo z maluchem ok. I licze ze poznam plec
Maluch wczoraj tak wariowal w brzuszku i juz wysoko:) ciut ponizej pepka po prawej stronie. Jak zaczol fikac cory zawolalam by raczki przylozyly i poczulu😊 ale mialy frajde. Mlodsza zaczela pozniej mnke meczyc kiedy sie dzidzius urodzi i czemu tak dlugo jeszcze😂 mowilam im tez ze dzis bede miala badania i bedziemy moze w koncu wiedziec czy to ich braciszek czy siostra. W koncu widze ze zaczynaja przezywac ze bedzie maluszek w domku:)
Milego dnia!przedszkolanka:), Karooo93, Kookosowa, japonka lubią tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny