X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Kurczę i ja się zastanawiam czy nie jechać ma usg bo pod blizna z CC mnie dalej boli i czuje takie opuchnięte, gdzie wcześniej tego nie miałam. Dziś jeszcze poleże cały dzień bo wydaje mi się że to po tygodniu bycia z mała samej - wszędzie musiałam z nią chodzić, do tego wózek dźwigać.

Jeszcze się stresuje bo nie czuje ruchów, tylko ciągle takie uczucie jakby coś przepływalo. Z Zosia czułam 18tc 3d i potem się rozbujało, a teraz niby powinno być wcześniej A tu cisza. Może też tak bardzo się nie wsluchuje w sobie jak w pierwszej ciąży. Teraz mam łożysko na tylniej ścianie A poprzednio było na przedniej- nie wiem czy to może mieć znaczenie jakieś?

Pojechałabym na Twoim miejscu. Nie byłoby dobrze, jakby przy tej bliźnie jakieś zakażenie się wdało, czy coś. Lekarz spojrzy i będzie wiedział, czy ci dać jakiś lek na to czy co.
    Rozumiem Cię dobrze, ja też jak jestem sama wszystko przy małej ogarniam, a i tak już dużo rzeczy zmieniłam, żeby nosić ją jak najrzadziej. No ale i tak, tu wózek, to ją podnieść, żeby rączki umyć, tu coś tam. Mi i tak pewnie łatwiej, bo już starsza od Twojej i chodzi, więc gdzie mogę to ją podprowadzam.
    Co do ruchów-pozniej się czuje jak łożysko na przedniej ściance. W teorii na tylnej szybciej. Ale tu dochodzi temperament dziecka-Kinga kopała mi w brzuch jak najęta i w kółko ją czułam. A teraz dziecko nie dość że ns przedniej to jakieś niemrawe- też mało co czuje, a mi już 22 tydzień leci. Detektor muszę w kółko odpalać..czyli może dziecko spokojniejsze po prostu, ale jak się stresujesz to tym bardziej jedź na to usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2019, 13:43

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka. Spokojnie. Kurde, jak ja byalmw. Szpitalu to starali się mnie uspokoic a nie dawać niepotwierdzone teorie... :/

Byłam na zakupach. Zapłaciłam za 2 sukienki 10zl! :)
    W łososiowej się dobrze czuje i w czarnej też. I w tej co kupiłam ostatnio też. I nie wiem w czym iść na wesele :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/102a771c5d98.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c65a27bd0fe.jpg

brunetka91, Karooo93, Kookosowa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jeszcze nie muszą być regularne. Aczkolwiek ja juz czuje a jak slabiej(w weekend) to jem slodkie,klade sie na plasko,sprawdzam detektorem dla spokoju).

Brunetko mam nadzieje,ze to tylko wiezadla!;*

Ja na stojaco tez juz czuje pukania 😍 wczoraj i dzisiaj fajnie byl rozbrykany a teraz po spacerze śpi;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:32

• Zimri Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to wyrostek nie ma go co rozpędzać. Mi w sumie 2 razy przegnali i wrócił w ciąży. Skutki rozlania jeszcze gorsze.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Brunetka. Spokojnie. Kurde, jak ja byalmw. Szpitalu to starali się mnie uspokoic a nie dawać niepotwierdzone teorie... :/

Byłam na zakupach. Zapłaciłam za 2 sukienki 10zl! :)
    W łososiowej się dobrze czuje i w czarnej też. I w tej co kupiłam ostatnio też. I nie wiem w czym iść na wesele :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/102a771c5d98.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c65a27bd0fe.jpg
    I w obydwu wyglądasz fajnie więc będziesz miała się z co stroić ;)

syy26iye928jhyb7.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Z bólem nie wiedzą o co chodzi.. Ale miała raz USG i że może mam krwiaka na łożysku, za chwilę drugi raz nic nie widzą.. Ze te bóle mogą świadczyć o wcześniejszym porodzie, poronienie i dostanę leki na podtrzymanie.. I mam doła..
    Ale oni tak muszą powiedzieć,spokojnie. Tak samo jak dostaniesz wypis z napisem "poronienie zagrażające". Byłam trochę patologi ciąży za pierwszym razem i się naoglądałam. Ważne żeby Ci sprawdzili wątrobę i nerki. Z dzidziusięm sama mówiłaś że ok,będzie dobrze!

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Właśnie czopka rozkurczowego dostałam.. Zobaczymy co ze mną dalej zrobią..
    Jestesmy z Toba, bedzie wszystko dobrze.

01589vvj37l1te20.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Pojechałabym na Twoim miejscu. Nie byłoby dobrze, jakby przy tej bliźnie jakieś zakażenie się wdało, czy coś. Lekarz spojrzy i będzie wiedział, czy ci dać jakiś lek na to czy co.
    Rozumiem Cię dobrze, ja też jak jestem sama wszystko przy małej ogarniam, a i tak już dużo rzeczy zmieniłam, żeby nosić ją jak najrzadziej. No ale i tak, tu wózek, to ją podnieść, żeby rączki umyć, tu coś tam. Mi i tak pewnie łatwiej, bo już starsza od Twojej i chodzi, więc gdzie mogę to ją podprowadzam.
    Co do ruchów-pozniej się czuje jak łożysko na przedniej ściance. W teorii na tylnej szybciej. Ale tu dochodzi temperament dziecka-Kinga kopała mi w brzuch jak najęta i w kółko ją czułam. A teraz dziecko nie dość że ns przedniej to jakieś niemrawe- też mało co czuje, a mi już 22 tydzień leci. Detektor muszę w kółko odpalać..czyli może dziecko spokojniejsze po prostu, ale jak się stresujesz to tym bardziej jedź na to usg.

Po takim czasie zakażenie jest możliwe? Myślałam że to raczej pojawia się na początku. No nic jak mi nie przejdzie do jutra to się umowie na usg.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kasiulina, mia4444 lubią tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka91, trzymam kciuki żeby było wszystko ok

Odebrałam dziś wyniki krwi i moczu, sporo parametrow pozanizanych, w moczu powyżej normy ph i przejrzystość. O 16 w piątek wizyta, zobaczymy co na to powie lekarz.
    Co do ruchów, ja czułam kilka dni codziennie rano i wieczorem A od 2 dni cisza... Tak ze to chyba jeszcze nie pora na regularne ruchy. Jakoś spokojniejsza jestem jak raz na jakiś czas dawała znać że jest

oar843r8hxms7jm7.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka, spokój przede wszystkim 😘 choć wiem, ze to trudne.
    Trzymam kciuki za Was 😊

Co do wyrostka... moja koleżanka tez miała usuwany jakoś w połowie ciąży. Absolutnie nie było w związku z tym żadnego zagrożenia dla ciąży. Straszą... tylko po co.

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka to jak ty masz ochotę jeść to będzie dobrze :) trzymam kciuki będzie dobrze

A ja zjadłam na raz pół arbuza. Pekne. Do tego w brzuchu impreza :)

Kiniorek w łososiowej na wesele. Taka wesoła :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8433fd0a3aa5.jpg

Brunetka spokojnie tak wygląda moja kolacja. 3 kromki chleba A 2 plasterki kiełbasy 🙄🤦‍♀️

syy26iye928jhyb7.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dzisiaj u lekarki tej na NFZ bo doszły do niej wyniki usg. I powiedziała ze niedobrze ze mam nisko łożysko. Ale ona jest beznadziejna i nic mi nie wytłumaczyła a usg połówkowe dopiero w piątek. Do tego czasu to chyba kota dostanę. Jak wpisuje w google to od razu mi wyskakuje ze łożysko przodujące. Zna się któraś na tym ?

• Jupik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, lepiej sprawdzić, nie bez powodu zalecają ciążę po cc w jakimś tam odstępie czasu, chodzi właśnie o to, żeby tam się wszystko porządnie zabliźniło (nie tylko to co widać gołym okiem), a Ty nie dość, że w ciąży, to jeszcze obciążona córeczką. W tym przypadku lepiej dmuchać na zimne.

Kiniorek, na wesele łososiowa. Czarna mi sie z pogrzebem kojarzy, więc zostaw na inną okazję. W łososiowej też Ci dobrze,a taka weselna :-)

Dreamer, KKaaarrr czy któraś pisała kiedyś, że jeszcze łożysko w trakcie ciąży się podnosi, więc nie ma co panikować. Przy niskim położeniu pewnie trzeba bardziej na siebie uważać i tyle, a czy jest przodujące (zakrywa ujście szyjki) to Ci lekarz powinien powiedzieć, skoro nie powiedział, to może jest tylko nisko. Jak jest przodujące w późniejszym etapie ciąży to zostaje cc. Jak jest nisko a nie przoduje to tylko trzeba bardziej kontrolować.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalach to chyba wychodzą z założenia, że jak człowiek chory to nie ma apetytu, więc tyle starczy ;-) a jak nie starczy to niech spitala ze szpitala, haha ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Dziewczyny byłam dzisiaj u lekarki tej na NFZ bo doszły do niej wyniki usg. I powiedziała ze niedobrze ze mam nisko łożysko. Ale ona jest beznadziejna i nic mi nie wytłumaczyła a usg połówkowe dopiero w piątek. Do tego czasu to chyba kota dostanę. Jak wpisuje w google to od razu mi wyskakuje ze łożysko przodujące. Zna się któraś na tym ?
    Polecam artykuł u mamyginekolog, wszystko wyjaśnia :) Łożysko przodujace,a to nisko ułożone to dwie różne rzeczy. To nisko położone może się jeszcze podnieść chociaż oczywiście nie musi. U mnie też jest nisko i czekam na kolejną wizytę czy coś się podniesie..

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ