Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOlliiii wrote:Kciuki za wizyty ✊🏻✊🏻
Dziewczyny, chce kupić adapter do pasów besafe, ale przeczytałam kilka opinii, że to lipa, bo pas przechodzi na brzuchu w tym samym miejscu jak bez adaptera. Mogłaby się jakaś posiadaczka wypowiedzieć czy faktycznie tak jest?
Ja nie mam z tym żadnego problemu. Tylko przy pierwszym montażu za luźno to ściągnęłam
Trochę też zależy od fotela w aucie. U męża w aucie nawet, jak się nie dociągnie tego pasa z tyłu to pas przechodzi bardzo nisko pod brzuchem, a w moim aucie trzeba mocniej dociągnąć za fotelem, żeby nie szło do przodu. Zresztą ze względów bezpieczeństwa to i tak powinien z tyłu za fotelem to zapięcie być mocniej dociągnięte
Także wszystko się sprowadza moim zdaniem do tego, żeby to odpowiednio zamontować - dociągnąć pas wokół fotelakoleżanka też ma ten pas besafe, jest już w 30tygodniu i żadnego problemu, że pas jest za wysoko nie miała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 12:22
-
nick nieaktualny
-
ManiaM wrote:Ja tak mam przeważnie co 30 min toaleta. No podobno dziecko bardzo głęboko osadzone w macicy mniejszej- cokolwiek to znaczy. Ale lekarz mówi że dla dziecka to ok. Może coś w podobie u Ciebie? U mnie mega nisko siedziPaulina
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywiktoriaa wrote:Cześć dziewczyny. Wczoraj wieczorem miałam twardy brzuch, mega zaparcia, jakieś skurcze ogólnie nie czułam się tak jeszcze z ciąży. Wzięłam magnez, pierwszy raz no-spe i dalej boli kluje itp. Przed północą pojechałam na ip. Przyjęcie na oddział, badania, kroplówki, ogólnie dziś miałam dostać wypis. Stan się pogorszył przez 10 godzin mega wymioty, ból brzucha po prawej stronie, badania i podejrzenie zapalenia wyrostka. Jestem mega przerażona. Po 10 kroplówce, wróciłam do żywych ale ból pozostał. Czekam
Jej, mam nadzieję, że obędzie się bez żadnych poważnych zabiegów!
Trzymam kciuki, dobrze że jesteś pod dobrą opiekąwiktoriaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cabrera wrote:Przyłączam się do tych z naciskiem na pęcherz - nigdy w nocy nie musiałam biegać do toalety, a teraz co chwila...
Do tego doszły dość nieprzyjemne kłucia w szyjce (i już uruchomiła mi się wyobraźnia, że szyjka się skraca...) Miałyście tak może??Paulina -
Kiniorek trzymam kciuki
Wiktoria kciuki żeby to nie wyrostek. Jesteś pod opieką a to najważniejsze. Będzie dobrze
Ja jak czuję szyjkę to dlatego że dziecko kopię w nią.
Nie mam parcia na pęcherz. Biegam bo dużo pije ale to od zawsze. Jedyne co mi doskwiera to krocze i to że dziecko czasem tak się ułoży że brzuch idzie do przodu i czuję jakbym miała wybuchnąć.wiktoriaa lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnypaulina2811 wrote:Ja mam tak właśnie od 3 dni. Identyczna sytuacja. Szyjke miałam badana tydzień temu to była ok. Może to bobas się przekręcił? U mnie ni to ucisk ni skurcz ale no spa i magnez nie pomogły więc myślę że kopie. Wcześniej czułam jak kopal wyżej a teraz ewidentnie niżej. Też się martwię, wizyta za 2 tyg i nie wiem czy pisać do lekarza czy nie?
Tez myślałam, że może Maluch uciska, ale ruchy czuję znacznie wyżej...no chyba, że główka tam uciska...
Teraz w sumie siedzę w pracy, więc mam chwilowy spokój...będzie trzeba zobaczyć, czy to się często powtarza... -
Po wizycie
Pani doktor mówi że jego stopa na tle innych dzieci to chyba gigant bo 4cm
mały waży 411gram
Wszystko super. Serduszko pięknie pika, tetno 153. Zdrowy dorodny chłopakbyło widać jajuszka i resztę
i łapka machał
Także na 100% Remigiusz
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f909d0e06500.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/469279913571.jpgDominika32, Kookosowa, Karooo93, moni05, _nova, brunetka91, Goemi, Jupik, Kotecki, Cabrera, przedszkolanka:), KasiaP, emikey, mia4444, Kasiulina, nuśka91, adella1, japonka lubią tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Cześć dziewczyny. Wczoraj wieczorem miałam twardy brzuch, mega zaparcia, jakieś skurcze ogólnie nie czułam się tak jeszcze z ciąży. Wzięłam magnez, pierwszy raz no-spe i dalej boli kluje itp. Przed północą pojechałam na ip. Przyjęcie na oddział, badania, kroplówki, ogólnie dziś miałam dostać wypis. Stan się pogorszył przez 10 godzin mega wymioty, ból brzucha po prawej stronie, badania i podejrzenie zapalenia wyrostka. Jestem mega przerażona. Po 10 kroplówce, wróciłam do żywych ale ból pozostał. Czekam
Jej współczuję! Jeśli Cię to pocieszy to moja mama miała wycinany wyrostek 23 lata temu w 7 miesiącu. Nie ukrywa,że było ciężko,bo brzuszek jeszcze rósł, a świeże szwy/blizny ciągnęły. Dodatkowo w domu dwoje małych dzieci 3 i 2 lata. Poród odbył się w terminie sn.
Ale mimo wszystko życzę,aby to nie był wyrostek, ani nic poważnego.
Trzymaj się ciepło!wiktoriaa lubi tę wiadomość
-
Cabrera wrote:Przyłączam się do tych z naciskiem na pęcherz - nigdy w nocy nie musiałam biegać do toalety, a teraz co chwila...
Do tego doszły dość nieprzyjemne kłucia w szyjce (i już uruchomiła mi się wyobraźnia, że szyjka się skraca...) Miałyście tak może??
Mam to samo,bobas zrobil sobie z mojego pecherza trampoline...
klucie w szyjce az boli!Ruchy czuje w okolicach pepka,tzn takie przemieszczanie,plywanie i to jest takie mile;-)
No ale to co w szyjce to ewidetne,perfidne kopanie;-)
Kiniorek GRATULACJE Remiś Wielka Stopa;-)
-
Ja mam be-safe, nie wyobrażam sobie jeździć bez niego, pas mi przechodzi pod brzuchem na kościach udowych bardziej, więc ja czuję ogromną różnicę w jeździe z nim a bez niego, ja polecam.
Wiktoria, trzymam kciuki.
Ja czasem czuję parcie na siku co 10 min, upierdliwe to jak nie wiem ;-/
-
Ja tez się jakoś kiepsko czuje. Brzuch pobolewa. A dawno nic nie bolało.
A jak u Was z uplawami ? Dużo macie wydzieliny ? Bo ja tak i mnie to denerwuje.
Szyjka tez czasami kłuje. I tez sobie wkręcam ze się skraca.
Małe tez jakoś mniej aktywne ostatnio. Ale muszę napisać bo jak ostatnio napisałam to zaczął mega kopać po pęcherzu.
Kiniorek super informacje. Tez na takie liczę w piątek.
Wiktoria trzymaj się dzielnie. Najważniejsze ze jesteś pod opieka.wiktoriaa lubi tę wiadomość
-
Wiktoria, rozumiem Twój strach. Też jakiś czas temu trafiłam na oddział ale z kolkami nerkowymi. Masakra... Tak sie bałam. Byłam tam 6 dni, ale dla zdrowia dziecka wszystko. Dobrze ze pojechałaś na IP. Lekarze wiedzą co robić.
Dreamer, ja gdzieś od zeszłego tygodnia mam znacznie większe upławy.
Kiniorek gratulacje
Powiedzcie mi czy czujecie juz ruchy nawet jak stoicie? Ja zawsze na leżąco, najbardziej leżąc na plecach, a dzis gotowałam obiad i co chwile Kamilo się kręcił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 14:20
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
nick nieaktualnyDominika32 wrote:Mam to samo,bobas zrobil sobie z mojego pecherza trampoline...
klucie w szyjce az boli!Ruchy czuje w okolicach pepka,tzn takie przemieszczanie,plywanie i to jest takie mile;-)
No ale to co w szyjce to ewidetne,perfidne kopanie;-)
Kiniorek GRATULACJE Remiś Wielka Stopa;-)
Czyli wychodzi na to, że mamy Małych złośliwych Urwisów w brzuchu
Mój dodatkowo robi się ostatnio nocami bardziej aktywny - już nie pozwoli się matce położyć się na pół-brzuchu (choć tą pozycje uwielbia mój kręgosłup), bo dostaje takie kopy wtedy z cyklu - "Ej Matka, ciasno mi, coś mnie gniecie, obróć się natychmiast"
Kiniorek - gratuluję dorodnego chłopaka -
nick nieaktualny