X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Kciuki za wizyty ✊🏻✊🏻

Dziewczyny, chce kupić adapter do pasów besafe, ale przeczytałam kilka opinii, że to lipa, bo pas przechodzi na brzuchu w tym samym miejscu jak bez adaptera. Mogłaby się jakaś posiadaczka wypowiedzieć czy faktycznie tak jest?
    jeśli z tyłu za siedzeniem się odpowiednio mocno nie ściągnie pasa (nie wymaga to wcale dużej siły) to wtedy zjeżdża ta część pod tyłkiem i pas na brzuchu jedzie go góry.
    Ja nie mam z tym żadnego problemu. Tylko przy pierwszym montażu za luźno to ściągnęłam :)
    Trochę też zależy od fotela w aucie. U męża w aucie nawet, jak się nie dociągnie tego pasa z tyłu to pas przechodzi bardzo nisko pod brzuchem, a w moim aucie trzeba mocniej dociągnąć za fotelem, żeby nie szło do przodu. Zresztą ze względów bezpieczeństwa to i tak powinien z tyłu za fotelem to zapięcie być mocniej dociągnięte :)

Także wszystko się sprowadza moim zdaniem do tego, żeby to odpowiednio zamontować - dociągnąć pas wokół fotela :) koleżanka też ma ten pas besafe, jest już w 30tygodniu i żadnego problemu, że pas jest za wysoko nie miała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 12:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:40

wiktoriaa lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Ja tak mam przeważnie co 30 min toaleta. No podobno dziecko bardzo głęboko osadzone w macicy mniejszej- cokolwiek to znaczy. Ale lekarz mówi że dla dziecka to ok. Może coś w podobie u Ciebie? U mnie mega nisko siedzi
    U mnie też nisko, jak stwierdził lekarz bardzo nisko ale nie na tyle żeby zagrozić. Mimo to od 3 dni to czuję już mega nisko

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Cześć dziewczyny. Wczoraj wieczorem miałam twardy brzuch, mega zaparcia, jakieś skurcze ogólnie nie czułam się tak jeszcze z ciąży. Wzięłam magnez, pierwszy raz no-spe i dalej boli kluje itp. Przed północą pojechałam na ip. Przyjęcie na oddział, badania, kroplówki, ogólnie dziś miałam dostać wypis. Stan się pogorszył przez 10 godzin mega wymioty, ból brzucha po prawej stronie, badania i podejrzenie zapalenia wyrostka. Jestem mega przerażona. Po 10 kroplówce, wróciłam do żywych ale ból pozostał. Czekam

Jej, mam nadzieję, że obędzie się bez żadnych poważnych zabiegów!
    Trzymam kciuki, dobrze że jesteś pod dobrą opieką <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyłączam się do tych z naciskiem na pęcherz - nigdy w nocy nie musiałam biegać do toalety, a teraz co chwila...

Do tego doszły dość nieprzyjemne kłucia w szyjce (i już uruchomiła mi się wyobraźnia, że szyjka się skraca...) Miałyście tak może??

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Przyłączam się do tych z naciskiem na pęcherz - nigdy w nocy nie musiałam biegać do toalety, a teraz co chwila...

Do tego doszły dość nieprzyjemne kłucia w szyjce (i już uruchomiła mi się wyobraźnia, że szyjka się skraca...) Miałyście tak może??
    Ja mam tak właśnie od 3 dni. Identyczna sytuacja. Szyjke miałam badana tydzień temu to była ok. Może to bobas się przekręcił? U mnie ni to ucisk ni skurcz ale no spa i magnez nie pomogły więc myślę że kopie. Wcześniej czułam jak kopal wyżej a teraz ewidentnie niżej. Też się martwię, wizyta za 2 tyg i nie wiem czy pisać do lekarza czy nie?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek trzymam kciuki

Wiktoria kciuki żeby to nie wyrostek. Jesteś pod opieką a to najważniejsze. Będzie dobrze

Ja jak czuję szyjkę to dlatego że dziecko kopię w nią.
    Nie mam parcia na pęcherz. Biegam bo dużo pije ale to od zawsze. Jedyne co mi doskwiera to krocze i to że dziecko czasem tak się ułoży że brzuch idzie do przodu i czuję jakbym miała wybuchnąć.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Ja mam tak właśnie od 3 dni. Identyczna sytuacja. Szyjke miałam badana tydzień temu to była ok. Może to bobas się przekręcił? U mnie ni to ucisk ni skurcz ale no spa i magnez nie pomogły więc myślę że kopie. Wcześniej czułam jak kopal wyżej a teraz ewidentnie niżej. Też się martwię, wizyta za 2 tyg i nie wiem czy pisać do lekarza czy nie?

Tez myślałam, że może Maluch uciska, ale ruchy czuję znacznie wyżej...no chyba, że główka tam uciska...
    Teraz w sumie siedzę w pracy, więc mam chwilowy spokój...będzie trzeba zobaczyć, czy to się często powtarza...

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie :D Pani doktor mówi że jego stopa na tle innych dzieci to chyba gigant bo 4cm :D mały waży 411gram
    Wszystko super. Serduszko pięknie pika, tetno 153. Zdrowy dorodny chłopak :D było widać jajuszka i resztę :D i łapka machał :D
    Także na 100% Remigiusz :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f909d0e06500.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/469279913571.jpg

Dominika32, Kookosowa, Karooo93, moni05, _nova, brunetka91, Goemi, Jupik, Kotecki, Cabrera, przedszkolanka:), KasiaP, emikey, mia4444, Kasiulina, nuśka91, adella1, japonka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiktoriaa wrote:
    Cześć dziewczyny. Wczoraj wieczorem miałam twardy brzuch, mega zaparcia, jakieś skurcze ogólnie nie czułam się tak jeszcze z ciąży. Wzięłam magnez, pierwszy raz no-spe i dalej boli kluje itp. Przed północą pojechałam na ip. Przyjęcie na oddział, badania, kroplówki, ogólnie dziś miałam dostać wypis. Stan się pogorszył przez 10 godzin mega wymioty, ból brzucha po prawej stronie, badania i podejrzenie zapalenia wyrostka. Jestem mega przerażona. Po 10 kroplówce, wróciłam do żywych ale ból pozostał. Czekam

Jej współczuję! Jeśli Cię to pocieszy to moja mama miała wycinany wyrostek 23 lata temu w 7 miesiącu. Nie ukrywa,że było ciężko,bo brzuszek jeszcze rósł, a świeże szwy/blizny ciągnęły. Dodatkowo w domu dwoje małych dzieci 3 i 2 lata. Poród odbył się w terminie sn.
    Ale mimo wszystko życzę,aby to nie był wyrostek, ani nic poważnego.
    Trzymaj się ciepło!

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:

Mam to samo,bobas zrobil sobie z mojego pecherza trampoline...
    klucie w szyjce az boli!Ruchy czuje w okolicach pepka,tzn takie przemieszczanie,plywanie i to jest takie mile;-)
    No ale to co w szyjce to ewidetne,perfidne kopanie;-)

Kiniorek GRATULACJE Remiś Wielka Stopa;-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Jupik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam be-safe, nie wyobrażam sobie jeździć bez niego, pas mi przechodzi pod brzuchem na kościach udowych bardziej, więc ja czuję ogromną różnicę w jeździe z nim a bez niego, ja polecam.

Wiktoria, trzymam kciuki.

Ja czasem czuję parcie na siku co 10 min, upierdliwe to jak nie wiem ;-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się jakoś kiepsko czuje. Brzuch pobolewa. A dawno nic nie bolało.
    A jak u Was z uplawami ? Dużo macie wydzieliny ? Bo ja tak i mnie to denerwuje.
    Szyjka tez czasami kłuje. I tez sobie wkręcam ze się skraca.
    Małe tez jakoś mniej aktywne ostatnio. Ale muszę napisać bo jak ostatnio napisałam to zaczął mega kopać po pęcherzu.

Kiniorek super informacje. Tez na takie liczę w piątek.

Wiktoria trzymaj się dzielnie. Najważniejsze ze jesteś pod opieka.

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, rozumiem Twój strach. Też jakiś czas temu trafiłam na oddział ale z kolkami nerkowymi. Masakra... Tak sie bałam. Byłam tam 6 dni, ale dla zdrowia dziecka wszystko. Dobrze ze pojechałaś na IP. Lekarze wiedzą co robić.

Dreamer, ja gdzieś od zeszłego tygodnia mam znacznie większe upławy.

Kiniorek gratulacje ;)

Powiedzcie mi czy czujecie juz ruchy nawet jak stoicie? Ja zawsze na leżąco, najbardziej leżąc na plecach, a dzis gotowałam obiad i co chwile Kamilo się kręcił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2019, 14:20

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Mam to samo,bobas zrobil sobie z mojego pecherza trampoline...
    klucie w szyjce az boli!Ruchy czuje w okolicach pepka,tzn takie przemieszczanie,plywanie i to jest takie mile;-)
    No ale to co w szyjce to ewidetne,perfidne kopanie;-)

Kiniorek GRATULACJE Remiś Wielka Stopa;-)

Czyli wychodzi na to, że mamy Małych złośliwych Urwisów w brzuchu ;)

Mój dodatkowo robi się ostatnio nocami bardziej aktywny - już nie pozwoli się matce położyć się na pół-brzuchu (choć tą pozycje uwielbia mój kręgosłup), bo dostaje takie kopy wtedy z cyklu - "Ej Matka, ciasno mi, coś mnie gniecie, obróć się natychmiast" ;)

Kiniorek - gratuluję dorodnego chłopaka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Basia się ostatnio meldowała?? W weekend byłam tu tylko z doskoku...

Basia , daj znać, czy udało Ci się skonsultować z innymi lekarzami i pamiętaj, że jesteśmy tu dla Ciebie <3

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był chirurg jestem do obserwacji bo gdyby musieli mnie ciąć to powiedział że w tym okresie źle by się to skończyło dla dziecka więc oby do tego nie doszło

syy26iye928jhyb7.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula tak na stojąco też. Ale to czasem. Najczęściej jak usiądę, skończy się bujanie w brzuchu i gad się domaga. :)

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dowiedziałam się że płód pojedynczy żywy, ułożony pośladkowo, łożysko na tylnej ścianie

syy26iye928jhyb7.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ